EVENIMENT

 

MONTANA, TRIPLU IMPACT!

Zi productivă sâmbătă pentru fotbalul din Pătârlagele, toate cele trei echipe angrenate în competiții obținând succese concludente. Atât seniorii lui Daniel Lixăndroiu, cât și juniorii pregătiți de Alexandru Popescu și Valentin Jipa, și ei componenți ai echipei de seniori,

 și-au depășit net partenerii de întrecere și au ieșit de pe teren învingători, în aplauzele fanilor veniți la stadion într-o zi frumoasă de toamnă.

Juniorii U19, ”set” la 1, dar nu fără emoții

Ierarhia juniorilor  U19 arată că Montana, Carpați Nehoiu și Metalul Buzău ar fi cele mai bune echipe din acest campionat. Desigur, și celelalte echipe pot pune probleme acestora, așa cum de altfel s-a demonstrat pe parcursul sezonului. Una dintre echipele destul de incomode, care joacă un fotbal plăcut, este și Petrolul Berca. Echipa antrenată acum de profesorul Albert Neagu reprezintă o zonă geografică de mare tradiție în fotbalul buzoian, care a dat nenumărate talente, pe care nu le vom enumera acum, tocmai din dorința de a nu uita pe careva. E de ajuns să spunem că de-a lungul vremii mulți fotbașiți de calitate și-au făcut junioratul la echipa din comuna aflată la nici 20 de kilometri distanță de Buzău.

Revenind la acest joc, să spunem că el poate fi categorisit ca unul foarte atractiv. Cu goluri multe, cu faze de gol la fel de numeroase și ratări incredibile, cu parade de excepție ale portarilor. Gazdele au intrat mai bine în joc și după ce Purcărea a ratat o bună ocazie, Curelea deschide scorul în urma unei lovituri de colț. Vizitatorii acuză șocul și imediat vine și cel de-al doilea gol, marcat de Mitroiu cu un șut de la distanță. Este scorul la pauză, deși ”petroliștii” echilibrează clar partida și își trec în cont și câteva ocazii bune de gol, cea mai mare fiind semnată de  Iancu, al cărui șut este respins spectaculos de sub bară de portarul Ștefan Lefter. De altfel, portarul gazdelor a alternat și în acest meci intervențiile bune cu cele mai ăuțin inspirate, creând mari emoții în special antrenorului său.

Imediat după reluare, Mitroiu face 3-1 cu un șut din interiorul careului. Tânărul Alexandru Iancu, introdus la pauză, reduce din diferență și reaprinde flacăra speranței pentru oaspeți, dar gazdele controlează ostilitățile și Cozub marchează cu un șut frumos în diagonală, urmat a scurt timp de coechipierul său Curelea, care înscrie din careu. În ultimile minute de joc, Montana obine o lovitură de la 11 metri, transformată de Mihăilescu, și meciul se termină cu un categoric 6-1.

O frumoasă propagandă făcută fotbalului de jucătorii U19, și un scor poate exagerat, la modul cum au decurs lucrurile pe gazon. Dar în fotbal orice greșeală trebuie speculată, așa cum se întâmplă și cu momentele bune. Iar sâmbătă Pătârlagele au fost, fără discuție, mai buni.

Pentru Montana au evoluat ca titulari Georgian Denis Curelea, Silviu Mihăilescu, Adrian Pengnea,Alexanru Constantin, Andrei Mitroiu, Florin Purcărea, Eduard David, Ștefan Lefter, David Cozub, Mihai Gheorghe și Andrei Șindrilaru. În repriza secundă, antrenorul Alexandru Popescu i-a mai introdus pe Irinel Marin și Ionuț Rață.

Antrenorul Petrolului Berca, prof. Albert Neagu, a început jocul cu Gheorghe Poiden, Denis Petrișor, Andrei Ilie, Dragoș Iancu, Andrei  Badea, Cosmin Bratu, Claudiu Băcan, Bogdan Păpătoiu, Andrei Irimia, Adrian Iosif și Georgian Mardale. Pe parcursul reprizei secunde au mai evoluat Alejandro Prușu, Alexandru Iancu și Daniel Mecea.

2-0, dar mai greu decât arată scorul

Principalul eveniment a zilei l-a constituit jocul echipelor de seniori. Lider în clasament, Montana dorea să își consolideze aceast poziție. De parteacealaltă, deși nu stau chiar foarte confortabil în ierarhie, Petrolul putea fi oricând o echipă imprevizibilă, iar venirea antrenoruui Romeo Stan a adus organizarea în joc, atât de necesară oricărei echipe. În plus,  jucătorii din teren nu doar că se cunoșteau, dar erau chiar prieteni, Goicea, Lungoci, Cârstea, Piștea, Mihăescu sau Butiseacă trecând la un moment dat prin curtea formației din Berca, primii doi enumerați fiind chir ormați la juniorii Petrolului.

Și totuși, pe teren lucrurile nu au stat sub semnul acestei amiciții. Fiecare a dorit ca echipa sa să învingă, și a făcut totul ca acest lucru să se întâmple. S-a jucat îndârjit, cu oaspeții oferind o replică mult peste așteptări. A fost nevoie de aducerea profesorului Stan pentru ca Berca să arate organizare și disciplină în joc, în vreme ce gazdele au prins și zile mai bune.

Montana a deschis totuși scorul în minutul 13, la chiar prima acțiune mai importantă la poarta adversă. Atacant cu experiență, ”Manciu” a avut înă o sclipire și a înscris după o fază marcă înregistrată, preluare cu spatele la poartă, întoarcere rapidă și șut fără speranțe pentru portarul advers. Oaspeții simt că adversarii nu reușesc să etaleze cel mai bun joc al lor și devin tot mai insistenți, cu Andrei Prorosciuc în prim-plan. Fost mare talent al echpei din Berca, ”Caisă” își începe recitalul cu un șut din lovitură liberă, puțin alături de poartă. Apoi, până la finalul reprizei, acesta mai scapă de două ori singur cu portarul, dar ratează incredibil – mai întîi îl ia la țintă pe prietenul său Goicea, apoi șutează peste poartă din poziție ideală. Și la pauză se intră cu un avantaj minim pentru Montana Pătârlagele.

Gazdele mai scapă o dată cu fața curată în debutul reprizei secunde, grație unei intervenții spectaculoase a portarului Goicea, care respinge de sub bară. Jocul devine din ce în ce mai fragmentat, oaspeții tot mai insistenți, și în plină dominare petrolistă, Butiseacă dă lovitura pe contraatac, după ce urmărește inspirat un balon respins de portarul Beganu. Se termină 2-0 după un meci poate neașteptat de echilibrat, asta și pentru că Montana nu a prins cea mai bună zi, lucru recunoscut chiar și de antrenorul echipei. Dar, așa cum remarca și ”căpitanul” Piștea, o echipă mare câștigă și atunci când jocacă ceva mai slab. Lucru demonstrat, o dată în plus, sâmbătă la prânz.

MONTANA PĂTÂRLAGELE – PETROLUL BERCA 2-0 (1-0)

Au marcat: Lungoci (13), Butiseacă (68)

MONTANA:Goicea, Lungoci, Cîrstea, Bulfei, Popescu, Piștea (cpt), M.Ion, Butiseacă, Voicu, Mihăescu, Gheorghe  Au mai evoluat Vasile, Jipa, Șindrilaru și Cozub Antrenor: Daniel Lixăndroiu

PETROLUL:Beganu, Pororosciuc, Dumitru,Grigore, Agroșoaie, Stoica, Ojog, Ungureanu, Neagu, Ceobanu (cpt), Nedelcu  Au mai jucat Aioanei, Băcan,Leițoiu și Orbu  Antrenor: Romeo Stan

Au arbitrat: Sebastian Cârjan, Adrian Grama și Alexandru Enciu

Observator:Gigi Diaconu

La mulți ani,Costin Oprea!

Sărbătoritul zilei la Pătârlagele a fost nimeni altul decât preșdintele clubului, inimosul Costin Oprea. Băieții au dedicat succesul obinut pe teren celui ce a împlinit chiar în ziua meciului o frumoasă vârstă, alături de un tort personalizat, iar prietenii de la buzău.net nu l-au uitat nici pepe sărbătorit, oferindu-i ca li cadou o fotografie înrămată.Evident, tortul cu pricina a ajuns în cu totul altă parte – căci, nu-i așa, nu e pentru cine se pregătește, ci pentru cine se nimerește. El a fost degustat și a ajuns pe farfuriile jucătorilor de la Montana U11, care s-au bucurat astfel de o frumoasă surpriză. Și pe această cale, urăm președintelui clubului tot ceea ce este mai bun, satisfacții pe plan personal și profesional, și să ducă Montana la cel mai înalt nivel posibil. LA MULȚI ANI!

Mici, dar furioși. Și iuți!

După-amiaza a fost rezervată juniorilor U11. Învinși numai de LPS-ul profesorului Damir, tinerii fotbaliști antrenați de Vali Jipa au dat recital în fața vecinilor și rivalilor de la Carpați Nehoiu, pe care i-au surclasat cu un categoric 8-1. A fost un meci spectaculos, în care tinerii de la Pătârlagele, evident superiori, au marcat de opt ori și au ratat cel puțin 5-6 alte ocazii cât roata carului. Cei de la Nehoiu au marcat și ei golul de onoare, plus alte trei sau patru goluri, dar...în proprie poartă, cam jumătate din golurile adversarilor fiind de fapt autogoluri. Un meci frumos, disputat într-o ambianță plăcută, cu părinți, bunici și echipa de seniori a Montanei, care încă își cânta  succesul obținut cu trei ore mai devreme. La final, micuții victorioși au servit la vestiar o porție de tort, ca recompensă pentru efortul depus și rezultatul obținut.

(Articol: Florian NECULAI)

 

Atletism

Marina Baboi, cea mai bună atletă din România în probele de 100 și 200 m, îi va avea alături la cea mai importantă competiție de atletism pe care țara noastră o găzduiește în premieră, Campionatele Europene pe Echipe, pe mama și tatăl ei, care vin să îi facă galerie.

Citește mai departe...
„Decembrie Magic”. Programul evenimentelor organizate de Consiliul Judeţean Buzău

„Decembrie Magic”. Programul evenimentelor organizate de Consiliul Judeţean Buzău

Consiliul Județean Buzău organizează și anul acesta, în luna decembrie, o serie de manifestări, prilejuite de sărbătorile de iarnă, reunite sub denumirea ”Decembrie Magic”.

TÂRGUL de CRĂCIUN, găzduit de Centrul Muzeal de pe bulevardul Bălcescu

TÂRGUL de CRĂCIUN, găzduit de Centrul Muzeal de pe bulevardul Bălcescu

Unul dintre evenimentele speciale anunţate de preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, pentru perioada Sărbătorilor de Iarnă, va fi organizat sub titulatura „Târg de Crăciun”, ocazie cu care copiii se pot întâlni cu Moş Crăciun şi cu traista lui plină cu daruri.

“Schimbările climatice: între fake news și realitate

“Schimbările climatice: între fake news și realitate"

Muzeul Județean Buzău în parteneriat cu Ambasada Sustenabilității în România organizează masa rotundă cu tema "Schimbările climatice: între fake news și realitate".

4 milioane de euro, finanțat prin PNRR pentru proiectul „Reducerea riscului de infecții nosocomiale la nivelul Spitalului Județean de Urgență Buzău”

4 milioane de euro, finanțat prin PNRR pentru proiectul „Reducerea riscului de infecții nosocomiale la nivelul Spitalului Județean de Urgență Buzău”

Consiliul Județean Buzău și Spitalul Județean de Urgență Buzău își vor da mâna în cadrul unui parteneriat ce ar urma să pună capăt unei mari probleme a sistemului sanitar de la noi: infecțiile nosocomiale.

Thumbnail Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, economistul Petre Emanoil Neagu, este primul dintre...
Thumbnail Succes fabulos, pentru sportul buzoian. Alexia Tatu a triumfat în întrecerea de U14, de la cel mai...
Thumbnail Forfotă mare vineri la Şcoala Cândeşti. Mai précis, la una dintre clasele de-a IV-a, acolo unde la...

Local Breaking News

Clip de prezentare a județului Buzău filmat de campionii Kemayo și Stoica

Unele dintre cele mai cunoscute atracții ale jucețului, prezentate de ambasadori inediți. Este vorba despre Freddy Kemayo și Bogdan Stoica, două nume cu greutate ale artelor marțiale. Campionii mondiali au mers la Vulcanii Noroioși, Tabăra de Sculptură Măgura și Muzeul Județean, locații în care au filmat secvențe din clipul ce promovează gala Dynamite Fighting Show.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ilie Stan, antrenorul Gloriei Buzău: “Am avut oferte, dar nu am vrut să plec”
Miercuri, 15 Aprilie 2020
Ilie Stan (52 de ani) a fost un antrenor curtat în ultimele luni. Principalul echipei SCM Gloria Buzău a avut oferte de la mai multe cluburi, din... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Gloria, stop joc în acest sezon
Joi, 14 Mai 2020
- Primele șase echipe din Liga 2 merg în play-off cu punctele obținute în 24 de etape înjumătățite; - Echipele de pe locurile 7-18, printre... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
FRF a decis anularea competițiilor de copii și juniori
Vineri, 01 Mai 2020
Până să ia o decizie în privința continuării sau nu a campionatelor Liga 1, 2 și 3, Federația Română de Fotbal a decis, miercuri, 29... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
,,Sunt pe viaţă fanul tău!”, imnul Gloriei Buzău (versuri)
Sâmbătă, 04 Mai 2019
Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la sediul clubului din Crâng. Prezenţi au fost –... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luceafărul Buzău, la a treia promovare în Liga I la futsal!
Luni, 01 Iunie 2020
Futsalul a devenit foarte popular la Buzău în ultimii ani. Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” nu e doar fieful echipelor de hadbal de primă... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE