EVENIMENT

 

GLORIA, DIN NOU PE LOC DE PLAY-OFF!

Gloria Buzău a urcat pe locul șase al ierarhiei Ligii a doua, o dată cu succesul repurtat duminică în fața Viitorului Pandurii Târgu-Jiu. A fost un joc dominat per total de elevii lui Adi Mihalcea, care au marcat trei goluri și au ratat alte cinci-șase situații favorabile, pentru ca pe final

 să treacă și prin ceva emoții. De partea cealaltă, oltenii nu au mai repetat jocul convingător care le-a adus victoria  cu CSA Steaua București și au plecat din Crâng cu mâna goală, evoluția palidă nedându-le speranțe la mai mult!

Buzoienii încep în forță, acțiunile lor de atac îl au în centru pe Eduardo Sampaio, dar ”Dudu” nu găsește cele mai inspirate soluții. Câteva șuturi alături de poartă prevestesc deschiderea scorului, care se produce în minutul 14 – Boiciuc trage de la 20 de metri pe centrul porții, dar portarul advers respinge greșit în față, până la ”vulpoiul” Vali Munteanu.

Evident, ”VM”-ul nu poate refuza un asemenea cadou, și scorul devine ceva mai conform cu realitatea din teren. În continuare jocul curge spre poarta oaspeților, Boiciuc ratează incredibil, portarul vizitatorilor dă din nou semne de nesiguranță, iar Răsdan seamănă ceva pericol la poarta adversă. Relu Stoian iese și el greșit la un corner, dar are mare noroc, balonul trimis către poartă de un adversar scurgându-se alături, după ce în prealabil a mângâiat și bara laterală. La pauză, Gloria intră cu un avantaj minim.

Avantaj pe care îl dublează la cinci minute de la reluare, după ce portarul Opric gafează din nou decisiv la un șut al lui Vali Munteanu, iar Blejdea înscrie din apropiere.

Patru minute mai târziu, Boiciuc profită de o deviere nefericită a adversarilor, scapă singur spre poartă și marchează golul izbăvitor, pe care îl căuta de ceva timp. Scor de forfait în favoarea Gloriei Buzău, cu 35 de minute înainte de final.

Din acest moment, mare lucru nu se mai întâmplă. Decât o sumedenie de schimbări, în ambele tabere. Finalul de joc aparține gorjenilor, care reușesc golul de onoare prin Alexandru Dulca, cel care preia bine aproape de careu, se distrează cu Sălceanu și Marku, apoi șutează la colț, fără speranțe pentru portarul Stoian. Accese de furie pe banca buzoiană, mai ales că oaspeții beneficiază și de două lovituri libere de la 18 metri, poziție centrală, una executată de Răsdan alături, alta de Dulca în bara transversală. Se termină 3-1, dar antrenorul Mihalcea este vădit nemulțumit și își varsă nervii asupra unui Neicuțescu care a făcut un gest iresponsabil, care putea cântări greu în economia jocului.

Până la urmă, totul e bine când se termină cu bine, și Gloria pregătește acum o dispută pe viață și pe moarte contra Unirii Dej, pe terenul acesteia. Până atunci, miercuri Buzăul dă piept cu UTA, în Cupa României,joc care va debuta la orele 14,00.

GLORIA BUZĂU- VIITORUL PANDURII TG. JIU  3-1 (1-0)

Au marcat: V.Munteanu (14), Blejdea (50), Boiciuc (52), respectiv Dulca (88)

Gloria Buzău: R. Stoian, Oteliță, Wiktroski, Marku, Sălceanu, Gaitan (Dr. Lazăr 87′), Honciu (cpt.), V. Munteanu (Neicuțescu 60′), Dudu (Ciobanu 60′), Boiciuc  (Burlacu 81′), Blejdea (Matiș 60′)     Antrenor: Adrian Mihalcea

Viitorul Pandurii: Opric, Dănescu, Ad. Stoian (Al. Dulca 65′), Rogac, Băican Brînzan, Țegle (Vespe 81′), Toma (Godja 65′), Răsdan (cpt.), Dodoi (Istrate 61′), Dragu (Mitrică 61′)  Antrenor: Florin Stîngă

Au arbitrat  Valentin Porumbel (Olteniţa), Ionuț Traian Neacșu (Bucureşti) și Marilena Cătălina Nan (Alexandria).

Observator de arbitri: Petre Radu (Bucureşti).

Delegat de joc: Bogdan Gheorghiță (Vaslui).

(Articol: Florian NECULAI)

Atletism

Marina Baboi, cea mai bună atletă din România în probele de 100 și 200 m, îi va avea alături la cea mai importantă competiție de atletism pe care țara noastră o găzduiește în premieră, Campionatele Europene pe Echipe, pe mama și tatăl ei, care vin să îi facă galerie.

Citește mai departe...
„Decembrie Magic”. Programul evenimentelor organizate de Consiliul Judeţean Buzău

„Decembrie Magic”. Programul evenimentelor organizate de Consiliul Judeţean Buzău

Consiliul Județean Buzău organizează și anul acesta, în luna decembrie, o serie de manifestări, prilejuite de sărbătorile de iarnă, reunite sub denumirea ”Decembrie Magic”.

TÂRGUL de CRĂCIUN, găzduit de Centrul Muzeal de pe bulevardul Bălcescu

TÂRGUL de CRĂCIUN, găzduit de Centrul Muzeal de pe bulevardul Bălcescu

Unul dintre evenimentele speciale anunţate de preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, pentru perioada Sărbătorilor de Iarnă, va fi organizat sub titulatura „Târg de Crăciun”, ocazie cu care copiii se pot întâlni cu Moş Crăciun şi cu traista lui plină cu daruri.

“Schimbările climatice: între fake news și realitate

“Schimbările climatice: între fake news și realitate"

Muzeul Județean Buzău în parteneriat cu Ambasada Sustenabilității în România organizează masa rotundă cu tema "Schimbările climatice: între fake news și realitate".

4 milioane de euro, finanțat prin PNRR pentru proiectul „Reducerea riscului de infecții nosocomiale la nivelul Spitalului Județean de Urgență Buzău”

4 milioane de euro, finanțat prin PNRR pentru proiectul „Reducerea riscului de infecții nosocomiale la nivelul Spitalului Județean de Urgență Buzău”

Consiliul Județean Buzău și Spitalul Județean de Urgență Buzău își vor da mâna în cadrul unui parteneriat ce ar urma să pună capăt unei mari probleme a sistemului sanitar de la noi: infecțiile nosocomiale.

Thumbnail Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, economistul Petre Emanoil Neagu, este primul dintre...
Thumbnail Succes fabulos, pentru sportul buzoian. Alexia Tatu a triumfat în întrecerea de U14, de la cel mai...
Thumbnail Forfotă mare vineri la Şcoala Cândeşti. Mai précis, la una dintre clasele de-a IV-a, acolo unde la...

Local Breaking News

Clip de prezentare a județului Buzău filmat de campionii Kemayo și Stoica

Unele dintre cele mai cunoscute atracții ale jucețului, prezentate de ambasadori inediți. Este vorba despre Freddy Kemayo și Bogdan Stoica, două nume cu greutate ale artelor marțiale. Campionii mondiali au mers la Vulcanii Noroioși, Tabăra de Sculptură Măgura și Muzeul Județean, locații în care au filmat secvențe din clipul ce promovează gala Dynamite Fighting Show.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ilie Stan, antrenorul Gloriei Buzău: “Am avut oferte, dar nu am vrut să plec”
Miercuri, 15 Aprilie 2020
Ilie Stan (52 de ani) a fost un antrenor curtat în ultimele luni. Principalul echipei SCM Gloria Buzău a avut oferte de la mai multe cluburi, din... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Gloria, stop joc în acest sezon
Joi, 14 Mai 2020
- Primele șase echipe din Liga 2 merg în play-off cu punctele obținute în 24 de etape înjumătățite; - Echipele de pe locurile 7-18, printre... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
FRF a decis anularea competițiilor de copii și juniori
Vineri, 01 Mai 2020
Până să ia o decizie în privința continuării sau nu a campionatelor Liga 1, 2 și 3, Federația Română de Fotbal a decis, miercuri, 29... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
,,Sunt pe viaţă fanul tău!”, imnul Gloriei Buzău (versuri)
Sâmbătă, 04 Mai 2019
Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la sediul clubului din Crâng. Prezenţi au fost –... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luceafărul Buzău, la a treia promovare în Liga I la futsal!
Luni, 01 Iunie 2020
Futsalul a devenit foarte popular la Buzău în ultimii ani. Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” nu e doar fieful echipelor de hadbal de primă... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE