EVENIMENT

 

PAS STRÂMB, JOC PE MĂSURĂ…

Gloria Buzău nu a reușit nici de această dată să se apropie de pozițiile de play-off, deși au fost din nou la mâna lor. Rezultatele indirecte  au favorizat iarăși echipa lui Mihalcea, dar buzoienii au fost din nou incapabili să se ajute singuri. Și cu jocul practicat luni după-amiază, nici nu aveau cum să o facă…

Jocul bun cu Botoșaniul și vremea bună au adunat în tribune câteva sute de buzoieni plini de speranță, care la final au plecat dezamăgiți de rezultat, dar mai ales de prestația modestă  a echipei. Evoluția bună  din Cupă contra moldovenilor, când au pierdut nemeritat un punct și ceva bani, a rămas un simplu foc de paie, iar play-off-ul pare a se îndepărta din ce în ce mai mult. Despre promovare, în actualele condiți, nu se poate aminti nici măcar în glumă.

Veniți cu un lot format din puștani, cu câteva mici excepții, era clar că bucureștenii își vor juca șansa cu ardoare și se vor agăța de orice balon. De asemenea, tocmai media scăzută de vârstă vorbea despre o mare disponibilitate la efort și la sacrificiu. Mai ales că nici ei nu stăteau grozav în clasament, și orice punct era vital în tentativa de a evada din zona minată a ierarhiei. Și cu puțin curaj în plus chiar puteau obține mai mult, în fața unui adversar blazat, care a părut din cale afară de apatic.

Nu trecuse un minut și ”căpitanul” Relu Stoian se întinde serios pentru a respinge de sub bară un șut-centrare  al lui Tudorache. E drept, pe poartarul buzoian l-a ajutat și bara transversală. În minutul 11, același portar buzoian este din nou atent și respinge bine de la rădăcina barei. Progresul domină și pe teren, și în tribune, acolo unde cei 15 suporteri veniți dn Capitală se aud clar, față de o galerie gazdă apatică, ce pare să își fi pierdut aplombul cu o zi înainte la Craiova, unde au făcut deplasarea pentru un joc de handbal feminin. În fine, se dezmeticesc și ai noștri și în minutul 29 se aud primele scandări și încurajări pentru băieții echipați luni în roșu. Iar în minutul 38 Ariel Lopez trimite primul șut pe spațiul porții adverse, mai mult o pasă înspre portar.

Deși au fost două schimbări și nenumărate secunde pierdute cu accidentări și trageri de timp ale oaspeților, ”cavalerul fluierului”, unul total depășit de acest joc, acordă un singur minut de prelungire, care se scurge fără alte evenimente notabile. Scor alb la pauză.

Imediat după reluare intră în teren la buzoieni Eduardo Sampaio, pentru un plus de creativitate și fantezie, ingrediente ce au lipsit cu desăvârșire în prima parte. Nu și tânărul Matiș, care a demonstrat că tehnica fotbalistică nu îi este deloc străină. Intră însă și ”șeptarul” Ciobanu, o umbră a jucătorului de acum un an sau doi, când era constant unul dintre cei mai buni jucători ai echipei. După ce gazdele acuză faptul că un fundaș advers oprește o centrare cu brațul, fapt dovedit și de reluările TV, avem și o mare șansă de gol a Gloriei – Blejdea se demarcă bine în careu și reia incredibil cu capul pe lângă poartă, ratând de puțin deschiderea scorului.

Ultimile douăzeci de minute trec agonizant. ”Bleu-albaștrii” trag de timp la fiecare fază, nepăsându-le de cartonașele galbene primite, apoi fac o triplă schimbare care durează vreo …trei minute, iar pe teren nervozitatea atinge cote alarmante. În lipsa spectacolului din teren, avem agitație în tribună, acolo unde cinci agenți ai firmei de pază se luptă cu un nemulțumit care s-a urcat pe gard, apoi îl scortează către ”biroul mobil” (a se citi dubă!), în huiduielile publicului spectator. Pe teren, se apropie finalul de joc. Deși nu a convins, Gloria putea totuși să obșină cele trei puncte la ultima fază de joc, prin minutul 90 +5, dar Vali Alexandru, din poziție ideală (singur în careu cu portarul advers) reia cu latul pe lângă poartă, spre disperarea sa, a coechipierilor, a fanilor și a antrenorului. Se termină remiză, de fapt un semieșec al unei echipe ce anunțase sus și tare ca obiectiv promovarea în prima ligă.

Unirea Constanța, Progresul Spartac, Politehnica Timișoara. Nu sunt numai echipe din subsolul clasamentului, ci adversari în fața cărora Gloria a cedat puncte ce se pot dovedi al naibii de prețioase la final. Dar ”LIPSA DE ATITUDINE”, cum bine a remarcat la final antrenorul principal, și-a spus cuvântul. Asta în ciuda unor salarii barosane și a unor condiții decente spre foarte bune. Urmează o deplasare la Galați, pe terenul uneia dintre revelațiile sezonului. Acolo unde, dacă va juca la fel, Gloria riscă să i se aplice o corecție severă. Care poate ar mai trezi-o cumva la realitate!

GLORIA BUZĂU – PROGRESUL SPARTAC 0-0
Gloria Buzău:
 R. Stoian (cpt.) – Oteliță, Wiktorski, Marku, Sălceanu – Trebotic (Gaitan 18′), A. Lopez – Al. Munteanu (Dudu 46′), Boiciuc (Cr. Ciobanu 46′), Blejdea (Val. Munteanu 70′) – Val. Alexandru    Antrenor: Adrian Mihalcea

Progresul Spartac: Ciontoș – Parfeon, Andr. Grigore, Leafu, Florică (Petcu 60′) – Eug. Lixandru (cpt.)(Mat. Andrei 78′), I. Costea (Oct. Nedelcu 80′) – I. Tudorache (Al. Dițu 43′), Mih. Șandru, Sil. Matei – Visic (M. Dumitru 80′)  Antrenor: Andrei Erimia

Au arbitrat Mihai Motan (Târgovişte). Marian Carson (Constanţa) și Doru Nicolae Petre (Bucov – Prahova).

 Observator de arbitri: Bogdan Zanfirescu (Botoşani)

 Delegat de joc: Petre Badea (Tulcea).

(Articol: Florian NECULAI)

Atletism

Marina Baboi, cea mai bună atletă din România în probele de 100 și 200 m, îi va avea alături la cea mai importantă competiție de atletism pe care țara noastră o găzduiește în premieră, Campionatele Europene pe Echipe, pe mama și tatăl ei, care vin să îi facă galerie.

Citește mai departe...
„Decembrie Magic”. Programul evenimentelor organizate de Consiliul Judeţean Buzău

„Decembrie Magic”. Programul evenimentelor organizate de Consiliul Judeţean Buzău

Consiliul Județean Buzău organizează și anul acesta, în luna decembrie, o serie de manifestări, prilejuite de sărbătorile de iarnă, reunite sub denumirea ”Decembrie Magic”.

TÂRGUL de CRĂCIUN, găzduit de Centrul Muzeal de pe bulevardul Bălcescu

TÂRGUL de CRĂCIUN, găzduit de Centrul Muzeal de pe bulevardul Bălcescu

Unul dintre evenimentele speciale anunţate de preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, pentru perioada Sărbătorilor de Iarnă, va fi organizat sub titulatura „Târg de Crăciun”, ocazie cu care copiii se pot întâlni cu Moş Crăciun şi cu traista lui plină cu daruri.

“Schimbările climatice: între fake news și realitate

“Schimbările climatice: între fake news și realitate"

Muzeul Județean Buzău în parteneriat cu Ambasada Sustenabilității în România organizează masa rotundă cu tema "Schimbările climatice: între fake news și realitate".

4 milioane de euro, finanțat prin PNRR pentru proiectul „Reducerea riscului de infecții nosocomiale la nivelul Spitalului Județean de Urgență Buzău”

4 milioane de euro, finanțat prin PNRR pentru proiectul „Reducerea riscului de infecții nosocomiale la nivelul Spitalului Județean de Urgență Buzău”

Consiliul Județean Buzău și Spitalul Județean de Urgență Buzău își vor da mâna în cadrul unui parteneriat ce ar urma să pună capăt unei mari probleme a sistemului sanitar de la noi: infecțiile nosocomiale.

Thumbnail Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, economistul Petre Emanoil Neagu, este primul dintre...
Thumbnail Succes fabulos, pentru sportul buzoian. Alexia Tatu a triumfat în întrecerea de U14, de la cel mai...
Thumbnail Forfotă mare vineri la Şcoala Cândeşti. Mai précis, la una dintre clasele de-a IV-a, acolo unde la...

Local Breaking News

Clip de prezentare a județului Buzău filmat de campionii Kemayo și Stoica

Unele dintre cele mai cunoscute atracții ale jucețului, prezentate de ambasadori inediți. Este vorba despre Freddy Kemayo și Bogdan Stoica, două nume cu greutate ale artelor marțiale. Campionii mondiali au mers la Vulcanii Noroioși, Tabăra de Sculptură Măgura și Muzeul Județean, locații în care au filmat secvențe din clipul ce promovează gala Dynamite Fighting Show.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ilie Stan, antrenorul Gloriei Buzău: “Am avut oferte, dar nu am vrut să plec”
Miercuri, 15 Aprilie 2020
Ilie Stan (52 de ani) a fost un antrenor curtat în ultimele luni. Principalul echipei SCM Gloria Buzău a avut oferte de la mai multe cluburi, din... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Gloria, stop joc în acest sezon
Joi, 14 Mai 2020
- Primele șase echipe din Liga 2 merg în play-off cu punctele obținute în 24 de etape înjumătățite; - Echipele de pe locurile 7-18, printre... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
FRF a decis anularea competițiilor de copii și juniori
Vineri, 01 Mai 2020
Până să ia o decizie în privința continuării sau nu a campionatelor Liga 1, 2 și 3, Federația Română de Fotbal a decis, miercuri, 29... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
,,Sunt pe viaţă fanul tău!”, imnul Gloriei Buzău (versuri)
Sâmbătă, 04 Mai 2019
Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la sediul clubului din Crâng. Prezenţi au fost –... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luceafărul Buzău, la a treia promovare în Liga I la futsal!
Luni, 01 Iunie 2020
Futsalul a devenit foarte popular la Buzău în ultimii ani. Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” nu e doar fieful echipelor de hadbal de primă... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE