EVENIMENT

 

DIN NOU DINAMO, DIN NOU GOLURI MULTE!

Profitând de întreruperea campionatului, pentru câteva acțiuni ale echipelor naționale, Gloria Buzău și Dinamo București au ales să își măsoare forțele, într-un joc amical disputat pe stadionul din vecinătatea Crângului. Ambele formații au evoluat cu garnitura aproape standard,

 lipsind doar accidentatul Valentin Alexandru de la Buzău, și ”internaționalii” Amzăr, Bani și Oncescu de la oaspeți. Jocul a fost unul plăcut ochiului, înscriindu-se în nota obișnuită a amicalelor dintre cele două echipe.

De altfel, acest duel tinde să devină unul clasic, transformându-se într-un veritabil ”serial”. Primul episod s-a derulat cu ceva mai bine de un an în urmă, pe 13 noiembrie 2021, și s-a soldat cu un succes al bucureștenilor. Antrenați atunci de Mircea Rednic, și evoluând în primul eșalon, ”câinii” au învins cu  3-2, prin golurile marcate de Sorescu, Ghinga (autogol) și Vestenicky, în vreme pentru adversarii antrenați atunci de Cristi Pustai și care evoluau sub numele FC Buzău au marcat Cârstocea și Keita. Este adevărat, atunci s-au jucat două reprize de câte 60 de minute, tocmai pentru ca cei doi antrenori să aibă timpul necesar să ruleze întreg lotul.

Pe 18 septembrie Dinamo a venit din nou la Buzău, de data aceasta pentru un meci oficial. Încurajată de un puternic contingent de suporteri, Dinamo a deschis rapid scorul prin Giafer, dar sud-americanii Lopez și Gaitan au punctat pentru buzoieni și au întors scorul, aducând Gloriei un succes meritat și extrem de important.

Și a venit sâmbătă cea de-a treia ”înfățișare”. După un eșec și un succes al Gloriei, era cumva logic să apară și un rezultat de egalitate. A fost o remiză cu goluri multe, în ton cu meciurile de care tocmai ce am amintit. După un sfert de oră fără nimic notabil, ”câinii roșii” echipați sâmbătă în negru au lovit primii, după o urcare în atac a fundașului Gabriel Moura, care a pasat bine în careu către mijlocașul Alin Șerban, iar tânărul de numai 20 de ani a catapultat balonul la vinclu din careu, cu un șut puternic. Avantajul fragil de pe tabelă a durat numai 5 minute, pentru că un corner de pe stânga executat de Matiș îl găsește bine în careu pe Ariel Lopez, care înscrie cu o frumoasă lovitură de cap. Profitând și de eroarea defensivă a adversarei, în frunte cu portarul, Ariel ”recidivează” după golul marcat în meciul oficial d eacum o lună și aduce o binemeritată egalare  pentru echipa buzoiană.

Putea fi mai rău pentru dinamoviști, dar Valentin Munteanu și mai ales Matiș ratează ocazii uriașe de gol, ultimul chiar singur cu portarul advers. La pauză, remiză cu un gol marcat de fiecare dintre echipe.

După pauză, oaspeții înscriu din nou. La numai șapte minute de la reluare, tânărul de numai 18 ani Cristian Delciu inventează o pasă decisivă către coechipierul său Dani Iglesias, iar ”decarul” intrat după pauză îl execută cu sânge rece pe portarul advers. De data aceasta, avantajul vizitatorilor pe tabelă a ținut ceva mai mult, până în minutul 75. Atunci, portarul Fara a ieșit neinspirat la marginea careului și a respins cu capul până la Sampaio Eduardo, iar ”Dudu” nu putea rata de la 18 metri, trimițând fără speranțe la colț.

Este golul care consfințește rezultatul final, deși Ciobanu are nu mai puine de trei ocazii imense de gol, dar de fiecare dată portarul advers este la post și respinge.De remarcat totuși apetitul fotbalistului buzoian, care parcă dă ceva semne că ar semăna cu cel din sezoanele trecute, când era una dintre piesele de bază ale echipei și constant un jucător foarte bun.

Se termină 2-2, un amical util ambelor formații, cum au subliniat și cei doi tehnicieni. Urmează o etapă foarte grea, cu Dinamo deplasându-se la Iași, iar Gloria dând piept vineri în nocturnă cu Concordia Chiajna. Cert este că sâmbătă ambele combatante au dovedit că speranțele la un loc în play-off sunt îndreptățite, și nu ar fi exclus ca Gloria și Dinamo să ajungă acolo braț la braț. Totul depinde numai de ele, și de pașii care nu mai trebuie să fie greșiți.

GLORIA BUZĂU- DINAMO BUCUREȘTI 2-2(1-1)

Au marcat: Lopez (18), Sampaio (75) repectiv Șerban (13), Dani Iglesias (52)

Gloria:Stoian (cpt), Oteliță, Vîrtej, Lopez,Uțiu, Honciu,Gaitan, V. Munteanu, Matiș, Neicuțescu, Boiciuc  La pauză și pe parcursul reprizei secunde au mai evluat Wynney, Pîrvulescu, Ivan, Burlacu, Manea, Alex.Munteanu, Ciobanu, Sampaio ,Wiktorski și Lazăr   Antrenor: Adrian Mihalcea

Dinamo:Fara, Moura, Dudea, Patriche (cpt), Șerban, Bena, I.Roșu, N. Roșu,  Borcea, Delciu, Al.Pop  Au mai jucat Demici, Dani Iglesias, Stanciu, Buhăescu,Giafer, Tomozei, Bobea, Al.Irimia   Antrenor: Ovidiu Burcă

Jocul a fost arbitrat de o brigadă locală, formată din Dănilă Ștefăniță, Cătălin Trifan și David Rudolovic

(Articol: Florian NECULAI)

Atletism

Marina Baboi, cea mai bună atletă din România în probele de 100 și 200 m, îi va avea alături la cea mai importantă competiție de atletism pe care țara noastră o găzduiește în premieră, Campionatele Europene pe Echipe, pe mama și tatăl ei, care vin să îi facă galerie.

Citește mai departe...
„Decembrie Magic”. Programul evenimentelor organizate de Consiliul Judeţean Buzău

„Decembrie Magic”. Programul evenimentelor organizate de Consiliul Judeţean Buzău

Consiliul Județean Buzău organizează și anul acesta, în luna decembrie, o serie de manifestări, prilejuite de sărbătorile de iarnă, reunite sub denumirea ”Decembrie Magic”.

TÂRGUL de CRĂCIUN, găzduit de Centrul Muzeal de pe bulevardul Bălcescu

TÂRGUL de CRĂCIUN, găzduit de Centrul Muzeal de pe bulevardul Bălcescu

Unul dintre evenimentele speciale anunţate de preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, pentru perioada Sărbătorilor de Iarnă, va fi organizat sub titulatura „Târg de Crăciun”, ocazie cu care copiii se pot întâlni cu Moş Crăciun şi cu traista lui plină cu daruri.

“Schimbările climatice: între fake news și realitate

“Schimbările climatice: între fake news și realitate"

Muzeul Județean Buzău în parteneriat cu Ambasada Sustenabilității în România organizează masa rotundă cu tema "Schimbările climatice: între fake news și realitate".

4 milioane de euro, finanțat prin PNRR pentru proiectul „Reducerea riscului de infecții nosocomiale la nivelul Spitalului Județean de Urgență Buzău”

4 milioane de euro, finanțat prin PNRR pentru proiectul „Reducerea riscului de infecții nosocomiale la nivelul Spitalului Județean de Urgență Buzău”

Consiliul Județean Buzău și Spitalul Județean de Urgență Buzău își vor da mâna în cadrul unui parteneriat ce ar urma să pună capăt unei mari probleme a sistemului sanitar de la noi: infecțiile nosocomiale.

Thumbnail Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, economistul Petre Emanoil Neagu, este primul dintre...
Thumbnail Succes fabulos, pentru sportul buzoian. Alexia Tatu a triumfat în întrecerea de U14, de la cel mai...
Thumbnail Forfotă mare vineri la Şcoala Cândeşti. Mai précis, la una dintre clasele de-a IV-a, acolo unde la...

Local Breaking News

Clip de prezentare a județului Buzău filmat de campionii Kemayo și Stoica

Unele dintre cele mai cunoscute atracții ale jucețului, prezentate de ambasadori inediți. Este vorba despre Freddy Kemayo și Bogdan Stoica, două nume cu greutate ale artelor marțiale. Campionii mondiali au mers la Vulcanii Noroioși, Tabăra de Sculptură Măgura și Muzeul Județean, locații în care au filmat secvențe din clipul ce promovează gala Dynamite Fighting Show.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ilie Stan, antrenorul Gloriei Buzău: “Am avut oferte, dar nu am vrut să plec”
Miercuri, 15 Aprilie 2020
Ilie Stan (52 de ani) a fost un antrenor curtat în ultimele luni. Principalul echipei SCM Gloria Buzău a avut oferte de la mai multe cluburi, din... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Gloria, stop joc în acest sezon
Joi, 14 Mai 2020
- Primele șase echipe din Liga 2 merg în play-off cu punctele obținute în 24 de etape înjumătățite; - Echipele de pe locurile 7-18, printre... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
FRF a decis anularea competițiilor de copii și juniori
Vineri, 01 Mai 2020
Până să ia o decizie în privința continuării sau nu a campionatelor Liga 1, 2 și 3, Federația Română de Fotbal a decis, miercuri, 29... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
,,Sunt pe viaţă fanul tău!”, imnul Gloriei Buzău (versuri)
Sâmbătă, 04 Mai 2019
Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la sediul clubului din Crâng. Prezenţi au fost –... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luceafărul Buzău, la a treia promovare în Liga I la futsal!
Luni, 01 Iunie 2020
Futsalul a devenit foarte popular la Buzău în ultimii ani. Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” nu e doar fieful echipelor de hadbal de primă... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE