CRISTINA, SUPER NANny DE BUZĂU

Scăpate de grijile retrogradării şi ale barajului, SCM Gloria Buzău şi HC Dunărea Brăila s-au angajat total sâmbătă într-un adevărat thriller, care a ţinut cu sufletul la gură pe cei aproximativ 1200 de spectatori. Deşi au avut în Alina Vătu principala marcatoare a jocului,

 cu nu mai puţin de 11 reuşite, brăilencele au părăsit terenul învinse, graţie uni evoluţii remarcabile a Gloriei, cu un plus pentru trioul Nan-Ilie-Ilyna.

De altfel, chiar Alina Vătu, care a ajuns cu golurile marcate la Buzău la impresionanta cifră de 180 de reuşite, a reuşit să deschidă scorul la finalul primului minut, transformând o aruncare de la 7 metri, capitol la care excelează. Un minut mai târziu, Ilyna aruncă năprasnic şi aduce egalarea, spre entuziasmul spectatorilor. După ce Ilie, Dache şi Simion, ultima chiar de la 7 metri, ratează pentru cele două formaţii, căpitanul Cristina Nan aduce Buzăul în avantaj, dar Nicoleta Tudor egalează instantaneu. Buzoiencele se desprind la două goluri în doar 30 de secunde, graţie reuşitelor semnate de Ilie şi Leahu, iar Elena Dache reduce din diferenţă fix la jumătatea reprizei.

Din acest moment diferenţa se menţine constantă, la două goluri în favoarea echipei antrenate de Romeo Ilie. Rând pe rând, Nan, Ilie şi Ilyna de două ori, respectiv Safta, Munteanu şi Axinte marchează pentru cele două echipe, pentru ca minutul 18 să consfinţească din nou egalitatea, 8-8, după două goluri rapide marcate pentru Brăila de Vătu şi Dache. Amfitrioanele trec din nou în avantaj, graţie golului marcat de Yulya Khavronina, dar Diana Munteanu egalează din nou, de data aceasta la 9.

Finalul de repriză aparţine echipei din Buzău, cu Cristina Nan în prim-plan. Pivotul formaţiei buzoiene este de neoprit, marcând de trei ori consecutiv de pe semicerc, după ce în prealabil se luptă admirabil cu apărătoarele adverse să îşi găsească cea mai bună poziţie. De remarcat şi pasele de calitate primate de jucătoarea cu numărul 18, în principal de la Dzyana Ilyna şi Alina Ilie. Şi apropo de cele două jucătoare, ele apar eficient şi la finalizare, iar Ana-Maria Simion ridică efectiv tribunele în picioare cu golul din ultimul minut, care stabileşte diferenţa maximă pe tabelă, trei goluri în favoarea gazdelor. De partea cealaltă, mai înscriu Shutska şi Vătu de la 7 metri, aceasta din urmă chiar la ultima fază a reprizei. După o primă parte antrenantă, echipa din Buzău intră la cabine cu un avantaj meritat, 13-11.

Repriza a doua debutează cu echipa gazdă în atac, susţinută cu aplauze frenetic de suporterii din tribună. Oaspetele au şi ele un grup inimos de susţinători, care contribuie de asemenea la atmosfera frumoasă de derby. În plus, ambele galerii lasă pentru moment deoparte rivalitatea sportivă şi scandează la unison numele ţării şi câteva refrene unioniste, moment savurat din plin de cei prezenţi la meci. Între timp, pe parchet, Carmen Stoleru duce scorul la 14-11, iar Alina Vătu şi Alina Ilie transformă fiecare  câte o aruncare de la 7 metri pentru echipa sa.

Coordonatele partidei sunt cam acelaşi – Buzăul se desprinde la două goluri, Brăila reduce diferenţa la unul singur. Asta după ce Ana-Maria Berescu marchează pentru oaspete şi scorul devine 15-13. Se machează alternativ – Stoleru, Simion, Diana Predoi şi Ilyna pentru gazde, respectiv  Vătu, Tudor, Safta, Munteanu şi Axinte pentru vizitatoare. În minutul 43, Alina Ilie transformă o aruncare de la 7 metri, apoi Carmen Stoleru marchează şi ea, iar echipa din Buzău se desprinde la trei goluri diferenţă, 21-18.

Finalul de joc este, cum altfel, unul incendiar. Alina Vătu marchează de două ori, pentru HC Dunărea, iar Alina Ilie o dată pentru SCM Gloria Buzău. În plus, portarul echipei oaspete, Marina Razum, profită de faptul că buzoiencele au om în minus şi joacă cu poarta goală şi marchează spectaculos din poartă în poartă, reducând avansul gazdelor la numai un gol,22-21, cu numai două minute rămase până la final. Din fericire pentru echipa buzoiană, Dzyana Ilyna şi Cristina Nan nu şi-au spus ultimul cuvânt în acest joc, iar golurile lor asigură liniştea în tabăra gazdelor. La cele două porţi, Ilie,Gedroit, Predoi, Dache sau Gheorghe se întrec în ratări, oferind celor doi portari ocazia de a se face remarcate. Pe final, Ana-Maria Simion face spectacol cu o aeriană de efect, procedeu încercat şi reuşit încă de două ori pe durata partidei. Ilyna marchează decisiv, iar Brăila trebuie să se recunoască învinsă la limită, scor 26-25. Asta deşi Alina Vătu, cea mai bună jucătoare a echipei oaspete, marchează de patru ori în ultimile şase minute.

Un succes frumos şi meritat al unei echipe frumoase. Un sezon mulţumitor, care a adus, printre altele, victorii superbe asupra unor echipe ce au în palmares cupe europene, după meciuri memorabile, care au răsturnat orice calcul al hârtiei. O poziţionare bună, locul 7 la final, deasupra unor echipe cu tradiţie în handbalul feminin, cum ar fi Zalăul, Brăila, Baia Mare sau Cluj-Napoca.

La final, cuvintele sunt de prisos în faţa eforturilor făcute de această echipă. O echipă care a transformat acest minunat sport în plăcere şi care a predat câteva lecţii despre sacrificiu, determinare şi mai ales despre profesionism. Căci altfel nu se poate numi atitudinea unor jucătoare precum Nan, Ilyna, Khavronina  sau surorile Predoi, care au semnat contracte noi cu alte echipe, dar pleacă de la Buzău cu fruntea sus şi în ropote de aplauze. Și neapărat cu imaginea unor jucătoare care şi-au făcut datoria până la capăt şi care vor fi binevenite oricând pe parchetul sălii unde au trăit atâtea moment frumoase!

Desigur, unele vor reveni foarte curând, în calitate de adversare, purtând alte tricouri. Sigur, nu va fi uşor suporterilor să se obişnuiască cu ideea, dar fără îndoială ceea ce au realizat aceste fete minunate îi va face să le aplaude din tot sufletul. MULŢUMIM, FETELOR, ŞI MULT SUCCES PE MAI DEPARTE!

SCM GLORIA: Iordache, Puşcaş, Mîrcă, Leahu (1), Stoleru (3), Mărginean, Khavronina (1), Ilyna (6), Nan (6), Simion (3), Banciu, Ilie (5), D.Predoi (1), Ciuplea  Antrenor: Romeo Ilie

HC DUNĂREA: Razum (1), Dobre, Epureanu,  Gheorghe , Berescu (1), Preda, Munteanu (3), Krnic, Safta (2), Axinte (2), Shutska (1), Manea, Dache (2), Tudor (2), Vătu (11)  Antrenor: Aurelian Roşca

Au arbitrat: O. Finata (Arad) / S. Hendrea (Maramureş)

Observator: G. Antonescu (Argeş)

(Text: Florian NECULAI / Foto: Gabriel CERNAT)

Atletism

Marina Baboi a început perfect sezonul în aer liber la atletism. La sfârşitul acestei săptămâni, sportiva de la SCM Gloria Buzău a reuşit să câştige patru titluri naţionale la campionatele ce s-au desfăşurat pe Stadionul “Nicolae Dobrin”

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

Lanurile şi Zărneşti, la pas,  Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Lanurile şi Zărneşti, la pas, Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău a programat miercuri sferturile de finală ale fazei judeţene a Cupei României, două echipe obţinând calificarea în semifinale la pas şi alte două cu emoţii.

Şedinţă ordinară, joi, 26 septembrie, la Consiliul Judeţean

 

Vezi aici ordinea de zi...

Thumbnail CSA RONIN DYN BUZAU, avându-l ca preşedinte pe Sempai Gabi Frăţilă, a fost gazda unui...
Thumbnail Veşti excelente de la Palatul Copiilor Buzău. Voicu Teodor – Mihnea, elev al cercului de şah...
Thumbnail Luni, 6 mai, la Buzău a avut loc a doua întâlnire regională din cadrul noului proiect al Şcolii...
Thumbnail Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la...

Local Breaking News

Sala Sporturilor “Romeo Iamandi” va fi preluată de Primăria Buzău

În şedinţa de săptămâna trecută, consilierii locali municipali au aprobat solicitarea transmiterii Sălii Sporturilor “Romeo Iamandi” din domeniul public al statului şi din Administrarea Ministerului şi Sporturilor prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, în domeniul public al Primăriei Buzău.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ion Viorel, reconfirmat în funcţia de... blatist
Marți, 29 Ianuarie 2019
După cum se ştie, fostul antrenor al defunctei FC Gloria Buzău, Viorel Ion, a fost suspendat din sport pentru doi ani pentru trucarea unor meciuri... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Eu cred că Dumnezeu le-a aşezat aşa cum a trebuit”
Luni, 14 Ianuarie 2019
Lideră în seria I - SCM Gloria Buzău s-a reunit săptămâna trecută în vederea pregătirii sezonului de primăvară. Fără înfrângere în... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Marina Baboi şi Ovidiu Ionescu, sportivii anului la SCM Gloria Buzău! Handbalul feminin, cea mai...
Vineri, 28 Decembrie 2018
Sportul buzoian a cunoscut în 2018 un adevărat moment de cotitură, bifând unul dintre cei mai buni ani din istoria recentă. Acest lucru n-ar... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE