Bravo, fetelor, aţi scris ISTORIE!!!

Bomba campionatului, dacă nu a ultimelor sezoane handbalistice, a fost detonată sâmbătă seara la Buzău. În faţa unui adversar de nerecunoscut, sportivele de la Gloria au făcut poate meciul carierei multora dintre ele, învingând clar campioana en-titre

 şi totodată acumulând un punctaj care să permită Gloriei să evite barajul de promovare-retrogradare.

Un meci capital pentru ambele formaţii s-a transformat într-un galop de sănătate pentru Gedroit, Ilyna, Nan şi colegele lor, întreaga echipă evoluând cu adevărat admirabil. Chiar dacă au avut în faţă un adversar parcă resemnat, măcinat de accidentări (Manea, Lekic, pe lângă mai vechile Neagu şi Kurtovic), acest lucru nu ştirbeşte cu nimic din meritele unei echipe buzoiene care s-a dăruit exemplar, obţinând la final un succes poate puţin scontat,dar pe deplin meritat.

După minutul 7(când simpatica Majda Mehmedovic a adus oaspetele în avantaj, 2-3), buzoiencele s-au instalat la conducerea totală a jocului şi s-au distanţat treptat pe tabelă, ajungând să conducă la pauză chiar cu nouă goluri. În plus, după prima repriză, elevele lui Romeo Ilie marcaseră chiar de două ori mai mult decât celebrele lor adversare!

În lipsa obişnuitei galerii, prezentă la meciul de fotbal ce se desfăşura în acelaşi timp, înrteaga asistenţă a devenit o singură voce. Care a dat aripi handbalistelor gazdă, fremătând la fiecare fază reuşită de atac sau de apărare. Pe jumătate entuziaşti, pe jumătate uluiţi, fanii buzoieni au creat o atmosferă demnă de un meci mare, răsplătind la final jucătoarele şi fiind răsplătiţi la rândul lor cu binemeritate aplauze!

Întreaga echipă merită felicitări pentru această deosebită performanţă!  De la Alina Iordache şi Ana-Maria Mîrcă, care au închis efectiv poarta în multe momente cruciale, la blocul defensiv format din căpitanul Cristina Nan, Carmen Stoleru, Dzyiana Ilyna şi Marija Gedroit, la superbele reuşite din postură de pivot ale Alexandrei Subţirică, la aruncările transformate de Alina Ilie şi Yulya Khavronina, sau la golurile marcate de pe extremă de Laura Leahu şi Mădălina Predoi – totul a fosr pur şi simplu la superlativ. Ba la un moment dat aveai impresia că gazdele se bat la titlu, iar adversarele să scape de zona nisipurilor mişcătoare.

Felicitări antrenorului Romeo Ilie, care a dovedit inspiraţie maximă în acest joc. Felicitări Marijei Gedroit, aflată fără doar şi poate la cel mai bun joc al său la Gloria, după o prestaţie încununată cu 7 goluri şi un solid aport defensiv. Felicitări tuturor, acestor minunate fete care ne-au făcut, nouă, buzoienilor, cea mai frumoasă şi plăcută surpriză din acest sezon!

Gloria a învins la un ecart de 8 goluri, scor 29-21. În repriza secundă, au fost şi moment când diferenţa pe tabelă a fost chiar de două cifre. Pentru gazde au marcat Gedroit (7), Ilyna (5), Ilie (3), Subţirică (5), Stoleru (5), Leahu (1), M.Predoi (2) şi Khavronina (1). Campioana en-titre şi probabil viitoarea campioană a replicat prin Mehmedovic (8), principala marcatoare a meciului, Radicevic (5), Lazovic (3), Omoregie (2) şi Constantinescu (3). 

MAI MULTE AMĂNUNTE, ANALIZA MECIULUI ŞI ALTE DETALII, ÎN EDIŢIA TIPĂRITĂ A SĂPTĂMÂNALULUI “ARENA BUZOIANĂ”

(Florian NECULAI)

Foto: facebook scm-gloriabuzau handbal

Atletism

Marina Baboi a început perfect sezonul în aer liber la atletism. La sfârşitul acestei săptămâni, sportiva de la SCM Gloria Buzău a reuşit să câştige patru titluri naţionale la campionatele ce s-au desfăşurat pe Stadionul “Nicolae Dobrin”

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

Lanurile şi Zărneşti, la pas,  Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Lanurile şi Zărneşti, la pas, Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău a programat miercuri sferturile de finală ale fazei judeţene a Cupei României, două echipe obţinând calificarea în semifinale la pas şi alte două cu emoţii.

Prin Dispoziția nr. 211 din 18 iulie 2019 Consiliul Județean Buzău este convocat în ședință ordinară în data de 25 iulie 2019, ora 09:00. 

 

PROIECTE DE HOTĂRÂRE 

Consiliul Judetean / Sedinta ordinara - iulie 2019

Thumbnail CSA RONIN DYN BUZAU, avându-l ca preşedinte pe Sempai Gabi Frăţilă, a fost gazda unui...
Thumbnail Veşti excelente de la Palatul Copiilor Buzău. Voicu Teodor – Mihnea, elev al cercului de şah...
Thumbnail Luni, 6 mai, la Buzău a avut loc a doua întâlnire regională din cadrul noului proiect al Şcolii...
Thumbnail Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la...

Local Breaking News

Sala Sporturilor “Romeo Iamandi” va fi preluată de Primăria Buzău

În şedinţa de săptămâna trecută, consilierii locali municipali au aprobat solicitarea transmiterii Sălii Sporturilor “Romeo Iamandi” din domeniul public al statului şi din Administrarea Ministerului şi Sporturilor prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, în domeniul public al Primăriei Buzău.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ion Viorel, reconfirmat în funcţia de... blatist
Marți, 29 Ianuarie 2019
După cum se ştie, fostul antrenor al defunctei FC Gloria Buzău, Viorel Ion, a fost suspendat din sport pentru doi ani pentru trucarea unor meciuri... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Eu cred că Dumnezeu le-a aşezat aşa cum a trebuit”
Luni, 14 Ianuarie 2019
Lideră în seria I - SCM Gloria Buzău s-a reunit săptămâna trecută în vederea pregătirii sezonului de primăvară. Fără înfrângere în... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Marina Baboi şi Ovidiu Ionescu, sportivii anului la SCM Gloria Buzău! Handbalul feminin, cea mai...
Vineri, 28 Decembrie 2018
Sportul buzoian a cunoscut în 2018 un adevărat moment de cotitură, bifând unul dintre cei mai buni ani din istoria recentă. Acest lucru n-ar... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE