GLORIA ȘI DUNĂREA, CÂTE UN SUCCES FIECARE

Cu mai puțin de o lună până la debutul noului sezon de handbal, elevele lui Ovidiu Mihăilă și cele ale lui Aurelian Roșca și-au măsurat forțele într-un meci amical tur-retur, care a avut ca scop verificarea potențialului celor două echipe. Întărite considerabil pentru acest sezon.

 Ambele formații s-au angajat într-un duel spectaculos, cu multe faze electrizante la cele două porți, care au ridicat efectiv publicul în picioare. La final, fiecare dintre cele două echipe se poate lăuda cu câte o victorie, valorificând avantajul terenului propriu.

Vineri, la Brăila, spectatorii care au umplut aproape în totalitate sala “Danubius” au văzut un duel echilibrat în cea mai marea timpului, cu echipa gazdă aflată mai mereu la conducere, iar buzoiencele ținând aproape. Într-o atmosferă plăcută, cu un fond muzical potrivit și o sonorizarea foarte bună, Alina Czeczi și Nicoleta Safta au marcat rapid pentru gazde,  dar Maria Gavrilă, noul conducător de joc al Gloriei, a egalat cu două reușite consecutive. Oapetele trec printr-un moment favorabil, după ce Andreea Taivan, foarte inspirată pe extremă în acest joc, și Oana Apetrei marchează și duc Buzăul la un avantaj de două lungimi. Aceeași Nicoleta Safta reduce din handicap, pentru ca Aneta Udriștoiu, extrema dreaptă a naționalei, să puncteze de trei ori consecutiv și să stabilească scorul la 6-4 pentru Dunărea.

Din acest moment se merge cap la cap, Andreea Taivan (de două ori), Ines Khouildi, Marija Petrovic sau Ana Maria Popa pentru buzoience, respectiv Bojana Milic, Morena Lima Araujo sau Elena Dache pentru gazde punctând alternativ. Meciul stă în continuare sub semnul echilibrului, de mai multe ori fiind consfințită egalitatea (7-7,8-8,9-9,10-10,11-11). Finalul de repriză este însă gestionat mai bine de fetele echipate în roșu, care ușor-ușor se desprind pe tabelă, după reușitele semnate de Elena Dache, Natașa Krnic și Bianca Tiron (de două ori). La pauză, echipa gazdă întră cu un avantaj de trei goluri (15-12).

Pe fondul unor improvizații și experimente în echipa buzoiană, gazdele își vor mări treptat diferența după pauză, un aprot deosebit avându-l Marina Dmitrovic și mai ales Alina Czeczi, irezistibilă pe contraatac. De partea cealaltă, o evoluție foarte frumoasă a extremei Denisa Șelever, autoare a patru goluri, care a dovedit o bună eficacitate și o stăpânire de sine de invidiat. Au fost și două faze spoectaculoase, care au ridicat sala în picioare și care merită amintite- un gol din poartă în poartă marcat de portarul buzoian Ana Maria Mîrcă, și o tentativă de „aeriană” a gazdelor, nereușită însă. Jocul ia sfârșit cu scorul final 32-24, un rezultat mult prea drastic față de ceea ce s-a jucat pe parchetul sălii din Brăila.

A doua zi, brăilencele au întors vizita adversarelor, pentru meciul-revanșă. Disputată într-un anonimat aproape total (doar maxim două-trei sute de spectatori asistând la acest meci), într-o atmosferă sumbră (fără crainic al sălii, fără muzică de ambient), partida de la Buzău a fost la discreția elevelor lui Ovidiu Mihăilă, care au condus permanent pe tabelă de la început până la final. Buzoiencele au intrat tare în joc, iar Ines Khouildi, Oana Apetrei și Alina Ilie au dus rapid scorul la 3-0. Patru minute au trecut până când fosta și actuala jucătoare a Brăilei, Aneta Udriștoiu, a marcat primul gol al vizitatoarelor. Cu Maria Gavrilă în zi de grație, gazdele s-au desprins treptat pe tabelă la 2-3 goluri, sarcina readucerii brăilencelor în joc revenind Marinei Dmitrovic și în special Biancăi Tiron. Către jumătatea reprizei, Maria Gavrilă marchează din nou spectaculos și stabilește diferența maximă în acel moment, cinci goluri în favoarea fetelor echipate în negru (12-7). Până la finalul reprizei, Bojana Milic și Marija Petrovic marchează fiecare de câte două ori, iar Aneta Udriștoiu înscrie și ea, stabilind scorul la pauză (15-14 în favoarea amfitrioanelor).

Gazdele pornesc și partea a doua la fel de puternic, marcând de asemenea trei goluri consecutive, prin Alina Ilie (de două ori) și Maria Gavrilă. Și în această repriză se marchează alternativ, de la gazde remarcându-se Maria Gavrilă și Raluca Petruș, iar de la oaspete Alina Czeczi și Bianca Tiron. Cuvinte de laudă pentru Raluca Petruș, tânăra jucătoare venită de la Cluj, care parcă prinde curaj de la meci la meci. Elogii și pentru portarul Petra Blazek, autoare a  a unor intervenții bune în cele 20 de minute jucate. Se termină 28-25 pentru SCM Gloria Buzău, scor care consfințește primul succes al antrenorului Ovidiu Mihăilă ca antrenor al unei echipe de handbal feminin.

La final, antrenorul buzoiencelor a oferit și o scurtă declarație. În fața reprezentanților mass-media, tehnicianul buzoian a declarat : “După primele două jocuri de verificare, în compania echipei HC Dunărea Brăila, pot spune că sunt mulțumit. Au fost două jocuri foarte bune pentru noi, deoarece Dunărea Brăila este o echipă deosebit de valoroasă, bine așezată, cu un antrenor valoros pe segmentul feminin. Dacă în primul joc, disputat ieri la Brăila, am pierdut meritat, astăzi la Buzău am câștigat la fel de meritat. Am găsit la Buzău un grup de fete deosebit, care dorește să își pună amprenta în sens pozitiv pe ridicarea valorii acestei echipe și implicit a clubului SCM Gloria Buzău. Tocmai din acest punct de vedere vreau să le mulțumesc pentru că mi-au făcut trecerea în handbalul feminin mai ușoară. Mai avem mult de muncă, dar sperăm să ne ridicăm nivelul jocului până la ora primei partide oficiale.”,

Una dintre problemele stringente ale echipei buzoiene o reprezintă, ca și sezonul trecut, accidentările jucătoarelor. De la meci la meci, infirmeria pare mai plină. Pe lângă Diana Munteanu, al cărei sezon pare compromis, lista accientărilor le cuprinde și pe Andreea Pricopi, Carmen Stoleru, Alexandra Subțirică, Ana Maria Simion și Natalia Vinyukova. În plus, din cauza unor stipulări în regulamentele federației, jucătoarea din Rusia nu are momentan drept de joc.

În altă ordine de idei, Gloria Buzău va participa în perioada 16-17 august la un turneu amical de pregătire la Brașov,  alături de Corona din localitate, Rapid București și CSM Unirea Slobozia. Pe 23 și 24 august, handbalistele de la Brăila vor reveni la Buzău, alături de CSM Galați, CSM Slatina și SCM Gloria Buzău, pentru un ultim turneu de verificare înainte de startul noului sezon.

HC Dunărea Brăila - SCM Gloria Buzău  32-24 (15-12)

BRĂILA:Elena Șerban, Gabriela Dobre - Bianca Tiron 7g (1 din 7m), Alina Czeczi 5g, Marina Dmitrović 4g (2 din 7m), Bojana Milić 4g, Aneta Udriștoiu 3g, Nicoleta Safta 2g, Elena Dache 2g, Diana Axinte 2g, Tamires Morena Lima Araujo 1g, Nataša Krnić 1g, Carmina Manea 1g.

BUZĂU:Petra Blazek, Alina Iordache, Ana Maria Mîrcă (1 gol) - Denisa Șelever 4g, Ana Maria Popa 4g (3 din 7m), Maria Gavrilă 3g, Oana Apetrei 3g, Andreea Taivan 3g, Ines Khouildi 2g, Alina Ilie 2g, Marija Petrovic 1g, Raluca Petruș 1g,

 

SCM Gloria Buzău  - HC Dunarea Braila  28-25 (15-14)

Buzău:Alina Iordache, Ana Maria Mîrcă, Petra Blazek - Maria Gavrilă 6g, Alina Ilie 6g, Raluca Petruș 4g, Oana Apetrei 3g, Ana Maria Popa 3g, Ines Khouildi 2g, Andreea Taivan 2g, Marija Petrovic 2g.

Brăila:Marina Razum, Elena Șerban, Gabriela Dobre - Bianca Tiron 5g, Alina Czeczi 5g, Tamires Morena Lima Araujo 3g, Aneta Udriștoiu 2g, Marina Dmitrovic 2g, Carmina Manea 2g, Bojana Milić 2g, Elena Dache 2g, Diana Axinte 1g, Ștefania Epureanu 1g.

 

(Text: Florian NECULAI / foto: Facebook – HC Dunarea Braila Official)

Atletism

Marina Baboi a început perfect sezonul în aer liber la atletism. La sfârşitul acestei săptămâni, sportiva de la SCM Gloria Buzău a reuşit să câştige patru titluri naţionale la campionatele ce s-au desfăşurat pe Stadionul “Nicolae Dobrin”

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

Lanurile şi Zărneşti, la pas,  Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Lanurile şi Zărneşti, la pas, Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău a programat miercuri sferturile de finală ale fazei judeţene a Cupei României, două echipe obţinând calificarea în semifinale la pas şi alte două cu emoţii.

Consiliul Judeţean Buzău -

Şedinţa ordinară

a lunii octombrie, 2019

 

Proiectele de hotărâre care vor fi supuse aprobării în şedinţa ordinară din data de 31 octombrie 2019

Thumbnail CSA RONIN DYN BUZAU, avându-l ca preşedinte pe Sempai Gabi Frăţilă, a fost gazda unui...
Thumbnail Veşti excelente de la Palatul Copiilor Buzău. Voicu Teodor – Mihnea, elev al cercului de şah...
Thumbnail Luni, 6 mai, la Buzău a avut loc a doua întâlnire regională din cadrul noului proiect al Şcolii...
Thumbnail Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la...

Local Breaking News

Sala Sporturilor “Romeo Iamandi” va fi preluată de Primăria Buzău

În şedinţa de săptămâna trecută, consilierii locali municipali au aprobat solicitarea transmiterii Sălii Sporturilor “Romeo Iamandi” din domeniul public al statului şi din Administrarea Ministerului şi Sporturilor prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, în domeniul public al Primăriei Buzău.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ion Viorel, reconfirmat în funcţia de... blatist
Marți, 29 Ianuarie 2019
După cum se ştie, fostul antrenor al defunctei FC Gloria Buzău, Viorel Ion, a fost suspendat din sport pentru doi ani pentru trucarea unor meciuri... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Eu cred că Dumnezeu le-a aşezat aşa cum a trebuit”
Luni, 14 Ianuarie 2019
Lideră în seria I - SCM Gloria Buzău s-a reunit săptămâna trecută în vederea pregătirii sezonului de primăvară. Fără înfrângere în... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Marina Baboi şi Ovidiu Ionescu, sportivii anului la SCM Gloria Buzău! Handbalul feminin, cea mai...
Vineri, 28 Decembrie 2018
Sportul buzoian a cunoscut în 2018 un adevărat moment de cotitură, bifând unul dintre cei mai buni ani din istoria recentă. Acest lucru n-ar... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE