George Timiş: “În sfârşit Buzăul respiră din punct de vedere sportiv”

La iniţiativa Ministerului Tineretului şi Sportului, Guvernul adopta la finalul lunii mai al anului trecut modificarea Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000, prin Ordonanţă de Urgenţă, cu scopul de a reglementa, în clar, finanţarea activităţilor sportive de către administraţia publică locală.

De aceeaşi lege, mult aşteptată, şi ca urmare a unei promisiuni, a beneficiat şi noua Glorie a fotbalului local, de altfel un conglomerat de sporturi cu priză la marele public – SCM Gloria Buzău – către care primarul Toma şi Consiliul Municipal Local a alocat 2,76 milioane de lei.

Frâiele secţiei de fotbal au fost preluate de George Timiş. O provocare pentru unul dintre cei mai valoroşi fotbalişti pe care i-a avut Buzăul, având în vedere că pretenţiile, anunţate de la Palat, sunt mari!

Cum a gestionat primele patru luni de activitate “Şeful din iarbă” al formaţiei din Crâng şi ce proiecte şi-a propus pentru noul an – le-am aflat chiar de la acesta.

Rep.: Clasica întrebare, a fost greu?

George Timiş: Da. Mi-a venit foarte greu pentru că, dacă ţin bine minte, pe 25 sau 28 august ne-a fost eliberat CISS-ul şi campionatul a început pe 2 septembrie.  A fost foarte greu să ne strângem, mai ales că am fost investit în funcţie, oficial, ceva mai târziu. Clar că nu a fost uşor. A fost foarte greu şi din punct de vedere organizatoric dar şi sportiv. Am preluat o echipă care jucase în Liga 5 şi care nu se lovise încă de meciuri tari, de derby-uri adevărate. Şi asta s-a văzut pentru că la început am scârţâit la câteva meciuri. Se putea mai bine asta-i clar, dar per ansamblu sunt mulţumit şi îi felicit atât pe jucători dar şi pe cei care ne-au fost alături, staff-ul tehnic, conducerea clubului, oficialităţile locale.

Am terminat turul pe primul loc numai printr-o mobilizare exemplară, chiar dacă nimeni nu ne dădea nici-o şansă la început. Mulţi au considerat că avem un lot subţire iar ca transferuri nici nu aveam de unde să luăm jucători valoroşi pentru că majoritatea îşi găsiseră deja echipe. A fost foarte greu să ne adunăm, să ne motivăm… Pentru că obiectivele au foarte clare: să câştigăm campionatul şi să promovăm. Acum sunt bucuros să spun că tocmai multitudinea dificultăţilor ne-a mobilizat, astfel că în momentul de faţă suntem în grafic.

Rep.: Se putea şi mai bine?

George Timiş: Puteam avea şi ceva mai multă linişte dacă ştiam să gestionăm corespunzător duelurile cu cele două echipe care au cam făcut legea în fotbalul judeţean în ultimii ani, cu excepţia Metalului care a şi promovat, bineînţeles, este vorba despre Team Săgeata şi Voinţa Lanurile. Dar punctez încă o dată, cu nişte băieţi în echipă care au mai avut un singur derby dacă nu mă înşel, cel cu Viitorul Tisău, pe teren propropriu şi acela pierdut. Deci nu aveau experienţa necesară. S-a mers pe avânt, pe mobilizare, pe forţa de grup. Nici nu puteam transfera alţi jucători că era prea târziu. Am reuşit totuşi să aducem doi jucători valoroşi, pe Babageanu şi pe  Bălan. Abia în această pauză competiţională vom avea posibilitatea să transferăm câţiva jucători. Şi din afară şi din Buzău. Suntem în discuţii avansate şi cred că se vor realiza.

Rep.: Reunirea lotului?

George Timiş: Reunirea lotului se va face săptămâna aceasta, când vor veni şi „stranierii”, deocamdată am început pregătirea cu cei din Buzău. Vrem să grăbim puţin lucrurile la modul că ne propunem să îi obişnuim pe băieţi, în special pe cei tineri, cu un regim mai dur, cu o pregătire specifică,  pentru că eu aşa înţeleg că putem creşte.

Rep.: Cantonament…

George Timiş: Cantonament… sună frumos şi profesionist însă din păcate cam toţi băieţii noştri muncesc, ori sunt studenţi. Iată de ce nu mi-a fost uşor măcar să garantez  regăsirea lotului, în listă completă, la fiecare etapă. Perioada unui cantonament trebuie gândită foarte bine, iar dacă se la lua o decizie în acest sens, aş vrea să fie vorba de cel puţin o săptămână. Nu putem face un cantonament la munte, ca pe vremea noastră, pentru că nu avem, aşa cum am precizat şi mai devreme, posibilitatea de a-i strânge pe toţi mai multe zile. Vom încerca să facem acest lucru la Stadion, mai ales că s-a amenajat un minihotel cu condiţii extraordinare, avem terenurile aici… În plus, jucătorii mei nu au mai avut o astfel de experienţă. Dacă îi duc acum la munte şi îi alerg cred că nu îşi vor reveni nici la vară. Până acum nu au avut parte de o pregătire fizică după un statut profesionist.

Rep.: Returul îl vezi la fel de echilibrat?

George Timiş: Va fi un retur greu pentru că avem trei-patru contracandidate cu şanse reale la câştigarea campionatului. Terenurile în judeţ sunt cum sunt, însă trebuie să ne acomodăm la toate condiţiile. Ce înseamnă antrenamente în cursul săptămânii, ce înseamnă terenuri grele, totul ţine de cât de repede reuşim să ne adaptăm, cât de inteligenţi suntem şi până la urmă cât de mult ne dorim victoria la fiecare meci. Cred eu că vom putea spera la cât mai multe reuşite dacă vom aborda în permanenţă atitudinea conformă. Aceea de profesionist. De câştigător!

Rep.: Dacă veţi câştiga campionatul, în februarie se va trage la sorţi şi judeţul pe care urmează să îl întâlniţi la barajul pentru promovarea în eşalonul trei. Este un avantaj faptul că vă puteţi obvserva din timp adversarul sau un dezavantaj pentru că şi ceilalţi au aceeaşi posibilitate?

George Timiş: Nu mă dezavantajează să ne urmărească. Ideea este de urmărit acum cum se întăresc şi ei. Şi până acum am urmărit cam tot ce-i prin zonă. Oameni din cadrul clubului şi eu personal am fost să urmărim jucători dar şi cum joacă anumite echipe. Majoritatea echipelor care au şanse să câştige campionatele din cele cinci judeţe din grupa noastră şi-au propus să se întărească în această iarnă. Vom vedea. Noi trebuie să fim pregătiţi indiferent de ce adversar vom întâlni. Eu vreau ca echipa noastră să fie în vârf de formă şi să abordeze, dacă vom merge la baraj, aşa cum trebuie cele două meciuri. Dar să ajungem acolo. Pentru noi primul meci oficial, cel cu Zărneşti ne interesează. Un meci foarte greu în opinia mea.

Rep.: Ca planuri pentru acest an…

George Timiş: Ca planuri… bineînţeles promovarea în eşalonul trei cu echipa de seniori şi dezvoltarea centrului de copii şi juniori. Cu ajutorul oficialităţilor locale, al AJF-ului şi al sponsorilor vom încerca să organizăm câteva turnee de copii şi juniori pe Gloria, poate chiar în nocturnă.

Avem promisiunile celor de la Rapid şi Dinamo pentru organizarea unor meciuri de old-boys, atât în Sala Sporturilor cât şi pe stadionul „Gloria”

Rep.: A fost resuscitat sportul buzoian o dată cu înfiinţarea noului club?

George Timiş: În sfârşit Buzăul respiră din punct de vedere sportiv. Implicarea oficialităţilor locale ne-a trezit pe toţi. Simţi aşa o emulaţie în tot oraşul, mai ales în rândul iubitorilor de sport. Se duc aici la un meci de rugby, merg după aia la Sala Sporturilor pentru un meci de handbal, apoi la stadion să ne vadă pe noi şi tot aşa. Este ceva extraordinar. Oamenii sunt „înfometaţi” de sport, însă la un moment dat vor dori să se facă şi performanţă. De aceea cred că pentru toţi sportivii din cadrul clubului nostru va fi o motivaţie în plus să dea totul pe teren.

 

Atletism

Sprintera buzoiană Marina Andreea Baboi a debutat fulminanat în sezonul indoor 2019 reuşind să facă spectacol la prima participare la Campionatul Naţional Universitar de atletism de sală, competiţie organizată de Universitatea “Vasile Alecsandri”

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

Lanurile şi Zărneşti, la pas,  Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Lanurile şi Zărneşti, la pas, Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău a programat miercuri sferturile de finală ale fazei judeţene a Cupei României, două echipe obţinând calificarea în semifinale la pas şi alte două cu emoţii.

 
BuzăuFEST – ediţia a III-a
30 mai – 02 iunie 2019

BuzăuFest, festivalul de promovare a culturii, tradiţiilor şi obiceiurilor din judeţul Buzău a ajuns la cea de-a treia ediţie şi va avea loc în perioada 30 mai – 02 iunie. Activităţile din cadrul evenimentului vor avea loc în Municipiul Buzău şi în staţiunea Sărata-Monteoru.
Anul acesta, BuzăuFest debutează cu un eveniment mult aşteptat de cei mici. Împreună cu Teatrul George Ciprian şi cu Centrul Judeţean de Cultură şi Artă Buzău vom oferi copiilor un spectacol gratuit, susţinut de trupa lor preferată, Gaşca Zurli.
 

Thumbnail CSA RONIN DYN BUZAU, avându-l ca preşedinte pe Sempai Gabi Frăţilă, a fost gazda unui...
Thumbnail Veşti excelente de la Palatul Copiilor Buzău. Voicu Teodor – Mihnea, elev al cercului de şah...
Thumbnail Luni, 6 mai, la Buzău a avut loc a doua întâlnire regională din cadrul noului proiect al Şcolii...
Thumbnail Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la...

Local Breaking News

Sala Sporturilor “Romeo Iamandi” va fi preluată de Primăria Buzău

În şedinţa de săptămâna trecută, consilierii locali municipali au aprobat solicitarea transmiterii Sălii Sporturilor “Romeo Iamandi” din domeniul public al statului şi din Administrarea Ministerului şi Sporturilor prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, în domeniul public al Primăriei Buzău.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ion Viorel, reconfirmat în funcţia de... blatist
Marți, 29 Ianuarie 2019
După cum se ştie, fostul antrenor al defunctei FC Gloria Buzău, Viorel Ion, a fost suspendat din sport pentru doi ani pentru trucarea unor meciuri... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Eu cred că Dumnezeu le-a aşezat aşa cum a trebuit”
Luni, 14 Ianuarie 2019
Lideră în seria I - SCM Gloria Buzău s-a reunit săptămâna trecută în vederea pregătirii sezonului de primăvară. Fără înfrângere în... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Marina Baboi şi Ovidiu Ionescu, sportivii anului la SCM Gloria Buzău! Handbalul feminin, cea mai...
Vineri, 28 Decembrie 2018
Sportul buzoian a cunoscut în 2018 un adevărat moment de cotitură, bifând unul dintre cei mai buni ani din istoria recentă. Acest lucru n-ar... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE