DE LA EGAL LA EGAL… AMICAL

Două dintre echipele care au făcut o figură frumoasă în turul Ligii a IV-a, Locomotiva Buzău şi Montana Pătârlagele, s-au duelat sâmbătă pe “sinteticul” din Crâng, într-o partidă de pregătire. Cu două săptămâni înaintea primului meci oficial, 

cel din Cupa României, atunci când echipele se vor deplasa la Poşta Cîlnău, respectiv Chiojdu, echipele antrenate de Gabi Ibriş şi Ionuţ Damir  au arătat foarte bine, duelul lor fiind unul spectaculos, cu multe faze de poartă, care a încântat cele câteva zeci de spectatori prezenţi la meci.

Partida, arbitrată de o brigadă condusă de Adrian Pană, a avut două reprize diferite, fiecare dintre cele două echipe având, pe rând iniţiativa. Buzoienii au intrat mai bine în meci şi tânărul Stanciu a deschis rapid scorul, după o pasă ideală a lui Modruz, o achiziţie nouă, dar care s-a integrat atât de bine în echipă, că parcă ar juca acolo de când lumea. De altfel, insistenţa acestui jucător a adus şi al doilea gol, moment în care oaspeţii au început să iasă mai curajos la atac. S-a remarcat nou-venitul Irinel Voicu, prin cursele sale impetuoase pe bandă şi prin travaliul depus. Din nefericire, acesta a părăsit terenul accidentat, dar nu înainte de a se răfui cu un adversar şi de a fi eliminat. Deja o certitudine de ceva vreme, Claudiu Ionescu a ieşit din nou la rampă şi s-a distrat cu defensiva adversă, apoi a plasat parcă cu mâna un balon la vinclu pentru 2-1. A fost de altfel şi scorul înregistrat la pauză, deşi ocazii d egol au mai existat, iar oaspeţii au marcat un gol anulat pentru offside.

La pauză, delegatul Montanei, Mircea Iulian, aprecia jocul prestat de cele două echipe şi anticipa un succes cu 3-2 al pătârlăgenilor. Şi nu a fost deloc departe de adevăr, deoarece oaspeţii au început repriza mult mai decişi, dominând pe alocuri autoritar. Cu câteva minute înainte de a fi retras pe post de fundaş dreapta, cum de altfel a mai jucat şi altă dată, simpaticul Daniel Piştea marchează, dar golul este anulat din nou pe motiv de offside. Egalarea survine pe final, după ce Claudiu Ionescu transformă o lovitură de pedeapsă, cu toată opoziţia portarului  Cojocaru, care intuise colţul. De partea cealaltă, o intervenţie foarte bună şi a lui Leo Mistrianu, care a păstrat astfel scorul nemodificat.

O bună propagandă făcută fotbalului de componenţii delor două echipe, pe o vreme destul de prietenoasă spectacolului sportiv. Cele două echipe au demonstrat că au resurse suficiente pentru a anima campionatul, lucru mai mult decât îmbucurător. Chiar dacă cei doi antrenori mai au încă destul de lucru. Şi apropo de cei doi tehnicieni, multe mulţumiri pentru modul în care au înţeles să ofere informaţii despre echipele lor.

Fără Baciu, Cotici, Mihăescu (transferat la SCM Gloria), Ceauşel şi Mistrianu, ultimii doi jucând chiar pentru adversarul de sâmbătă, Locomotiva Buzău a jucat în formula Oprea, Oancea,Anghel, Scarlat,Gheorghe,Danciu, Tofan,Liscanoiu,Cirstea, Modruz,Stanciu. După pauză, au mai intrat Cojocaru, Musat,Bleanda, Dicu Claudiu şi Dicu Adrian.

De partea cealaltă, au lipsit din diverse motive M. Vasile, M. Ion, A. Tănase, C. Tănase, Bulfei, Fijer, Maxim, Onuţ, Manolache, Jupoiu sau Jipa. În aceste condiţii, antrenorul Damir a introdus în  teren şi noile achiyiţii, care nu au făcut deloc un joc rău. Astfel, pentru Montana au evoluat Ţăru, Stroe, Lixăndroiu, Tamaş, Ceauşel, Popescu, Voicu, Cl. Ionescu, Burlacu, Leo Dumitru şi Piştea. Pe parcursul reprizei secunde au mai evoluat Leo Mistrianu şi Ionuţ Vasile.

După meci, combatanţii s-au reunit la o bere la fel de amicală, la un local din apropierea stadionului. A fost şi prilej de dublă sărbătoare -  Dorin Samoilă, un mare prieten al Locomotivei Buzău, şi Dan Lixăndroiu, căpitanul echipei din Pătârlagele, au sărbătorit fiecare o aniversare. Mult noroc, sănătate şi realizări pe măsură şi din partea redacţiei noastre!

(Florian NECULAI) 

Handbal Competitii

După un duş rece în primul joc, chiar pe teren propriu, în faşa principalei candidate la promovare, şi un success la Voluntari, care a mai reparat moralul, fetele de la volei au revenit în sala Colegiului Haşdeu pentru un nou duel, 

Citește mai departe...

Atletism

Elita atletismului balcanic şi-a dat întâlnire la Stara Zagora, în Bulgaria, la cea de-a 71-a ediţie a Campionatelor Balcanice de atletism pentru seniori, competiţie care a reunit la start sportivi din 19 ţări! 

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

Mai aveţi timp să vă înscrieţi în Campionatul Judeţean de futsal

Mai aveţi timp să vă înscrieţi în Campionatul Judeţean de futsal

Asociaţia judeţeană de Fotbal Buzău va organiza în perioada 15 decembrie 2018 - 28 februarie 2019 cea de a doua ediţie a Campionatului Judeţean de Futsal, competiţie la care pot participa cluburile afiliate. Înscrierile  se pot face până la luni, 10 decembrie 2018 la secretariatul AJF.

 

Thumbnail Competiţia se adresează echipelor de minihandbal (copii născuţi în 2008-2009), fete şi băieţi şi este...
Thumbnail Comitetul Executiv al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău a aprobat în ultima şedinţă o serie de...
Thumbnail Pentru al doilea an consecutiv munca depusă de antrenorii din cadrul Clubului Sportiv Municipal Râmnicu...
Thumbnail S-a tras cortina peste cea de-a doua ediţie a campionatului de old-boys, competiţie organizată de fostul...
Thumbnail Lucrările la viitoarea bază sportivă LPS (Concas) avansează într-un ritm spectaculos. La nici două luni...

Local Breaking News

RECOMANDĂRI PENTRU PROTEJAREA INSTALAŢIILOR INTERIOARE DE ALIMENTARE CU APĂ

Compania de Apă S.A. Buzău face următoarele recomandări tehnice, pentru preîntâmpinarea problemelor legate de riscul de ingheţ al instalaţiilor interioare aferente alimentării cu apă:

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMAGE
LUCEAFĂRUL BUCUREŞTI, „noua generaţie” A TROFEULUI ARENA BUZOIANĂ
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
A treia ediţie a „Trofeului Arena Buzoiană” a fost câştigată tot de o echipă bucureşteană, este vorba despre Luceafărul Noua Generaţie,... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
PAUL MIHALACHE, UN BUZOIAN, LA CURTEA REGELUI FOTBAL
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
Cu siguranţă, mulţi iubitori ai fotbalului autohton au observat ”dispariţia”  lui Paul Mihalache, un arbitru promiţător, cu multe... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luca Năstase, micul talent din Smeeni care i-a uimit pe englezi
Vineri, 29 Septembrie 2017
Marţi, 26 septembrie, a împlinit opt ani, şi este nepotul fostului primar din Smeeni, devenit celebru datorită pălăriei sale şi a stilului... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE