DE LA EGAL LA EGAL… AMICAL

Două dintre echipele care au făcut o figură frumoasă în turul Ligii a IV-a, Locomotiva Buzău şi Montana Pătârlagele, s-au duelat sâmbătă pe “sinteticul” din Crâng, într-o partidă de pregătire. Cu două săptămâni înaintea primului meci oficial, 

cel din Cupa României, atunci când echipele se vor deplasa la Poşta Cîlnău, respectiv Chiojdu, echipele antrenate de Gabi Ibriş şi Ionuţ Damir  au arătat foarte bine, duelul lor fiind unul spectaculos, cu multe faze de poartă, care a încântat cele câteva zeci de spectatori prezenţi la meci.

Partida, arbitrată de o brigadă condusă de Adrian Pană, a avut două reprize diferite, fiecare dintre cele două echipe având, pe rând iniţiativa. Buzoienii au intrat mai bine în meci şi tânărul Stanciu a deschis rapid scorul, după o pasă ideală a lui Modruz, o achiziţie nouă, dar care s-a integrat atât de bine în echipă, că parcă ar juca acolo de când lumea. De altfel, insistenţa acestui jucător a adus şi al doilea gol, moment în care oaspeţii au început să iasă mai curajos la atac. S-a remarcat nou-venitul Irinel Voicu, prin cursele sale impetuoase pe bandă şi prin travaliul depus. Din nefericire, acesta a părăsit terenul accidentat, dar nu înainte de a se răfui cu un adversar şi de a fi eliminat. Deja o certitudine de ceva vreme, Claudiu Ionescu a ieşit din nou la rampă şi s-a distrat cu defensiva adversă, apoi a plasat parcă cu mâna un balon la vinclu pentru 2-1. A fost de altfel şi scorul înregistrat la pauză, deşi ocazii d egol au mai existat, iar oaspeţii au marcat un gol anulat pentru offside.

La pauză, delegatul Montanei, Mircea Iulian, aprecia jocul prestat de cele două echipe şi anticipa un succes cu 3-2 al pătârlăgenilor. Şi nu a fost deloc departe de adevăr, deoarece oaspeţii au început repriza mult mai decişi, dominând pe alocuri autoritar. Cu câteva minute înainte de a fi retras pe post de fundaş dreapta, cum de altfel a mai jucat şi altă dată, simpaticul Daniel Piştea marchează, dar golul este anulat din nou pe motiv de offside. Egalarea survine pe final, după ce Claudiu Ionescu transformă o lovitură de pedeapsă, cu toată opoziţia portarului  Cojocaru, care intuise colţul. De partea cealaltă, o intervenţie foarte bună şi a lui Leo Mistrianu, care a păstrat astfel scorul nemodificat.

O bună propagandă făcută fotbalului de componenţii delor două echipe, pe o vreme destul de prietenoasă spectacolului sportiv. Cele două echipe au demonstrat că au resurse suficiente pentru a anima campionatul, lucru mai mult decât îmbucurător. Chiar dacă cei doi antrenori mai au încă destul de lucru. Şi apropo de cei doi tehnicieni, multe mulţumiri pentru modul în care au înţeles să ofere informaţii despre echipele lor.

Fără Baciu, Cotici, Mihăescu (transferat la SCM Gloria), Ceauşel şi Mistrianu, ultimii doi jucând chiar pentru adversarul de sâmbătă, Locomotiva Buzău a jucat în formula Oprea, Oancea,Anghel, Scarlat,Gheorghe,Danciu, Tofan,Liscanoiu,Cirstea, Modruz,Stanciu. După pauză, au mai intrat Cojocaru, Musat,Bleanda, Dicu Claudiu şi Dicu Adrian.

De partea cealaltă, au lipsit din diverse motive M. Vasile, M. Ion, A. Tănase, C. Tănase, Bulfei, Fijer, Maxim, Onuţ, Manolache, Jupoiu sau Jipa. În aceste condiţii, antrenorul Damir a introdus în  teren şi noile achiyiţii, care nu au făcut deloc un joc rău. Astfel, pentru Montana au evoluat Ţăru, Stroe, Lixăndroiu, Tamaş, Ceauşel, Popescu, Voicu, Cl. Ionescu, Burlacu, Leo Dumitru şi Piştea. Pe parcursul reprizei secunde au mai evoluat Leo Mistrianu şi Ionuţ Vasile.

După meci, combatanţii s-au reunit la o bere la fel de amicală, la un local din apropierea stadionului. A fost şi prilej de dublă sărbătoare -  Dorin Samoilă, un mare prieten al Locomotivei Buzău, şi Dan Lixăndroiu, căpitanul echipei din Pătârlagele, au sărbătorit fiecare o aniversare. Mult noroc, sănătate şi realizări pe măsură şi din partea redacţiei noastre!

(Florian NECULAI) 

Atletism

Sprintera buzoiană Marina Andreea Baboi a debutat fulminanat în sezonul indoor 2019 reuşind să facă spectacol la prima participare la Campionatul Naţional Universitar de atletism de sală, competiţie organizată de Universitatea “Vasile Alecsandri”

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

 

Thumbnail Sărbătoare mare, pe 18 decembrie, în Sala Sporturilor din Râmnicu Sărat. Cu mic, cu mare, începând de la...
Thumbnail Pauza dintre tur şi retur a prilejuit un motiv de sărbătoare pentru majoritatea echipelor de...
Thumbnail Tradiţionalul banchet de final a primii jumătăţi a campionatului reprezintă un moment deosebit, de bucurie şi...
Thumbnail Prezenţă buzoiană la Campionatul Mondial de fotbal feminin care va avea loc anul viitor (7 iunie – 7...
Thumbnail Buzăul este în continuă schimbare, indiferent că vorbim din punct de vedere economic, social,...

Local Breaking News

Facturi mai ieftine de la Compania de Apă

Începând cu 1 ianuarie 2019, cota de TVA pentru serviciile de canalizare operate de Compania de Apă S.A. Buzău scade de la 19% la 9%. În consecinţă, preţul/tariful combinat de apă/canalizare-epurare a scăzut de la 8,15 lei la 7,89 lei.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ion Viorel, reconfirmat în funcţia de... blatist
Marți, 29 Ianuarie 2019
După cum se ştie, fostul antrenor al defunctei FC Gloria Buzău, Viorel Ion, a fost suspendat din sport pentru doi ani pentru trucarea unor meciuri... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Eu cred că Dumnezeu le-a aşezat aşa cum a trebuit”
Luni, 14 Ianuarie 2019
Lideră în seria I - SCM Gloria Buzău s-a reunit săptămâna trecută în vederea pregătirii sezonului de primăvară. Fără înfrângere în... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Marina Baboi şi Ovidiu Ionescu, sportivii anului la SCM Gloria Buzău! Handbalul feminin, cea mai...
Vineri, 28 Decembrie 2018
Sportul buzoian a cunoscut în 2018 un adevărat moment de cotitură, bifând unul dintre cei mai buni ani din istoria recentă. Acest lucru n-ar... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE