„Dacă am luat măsuri, nu înseamnă că am devenit răutăcioşi”

„Ciocu mic” şi „mersul pe burtă” în fotbalul buzoian, pare să nu mai aibă succesul anilor trecuţi, dovadă măsurile pe care Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău le-a impus de când preşedinte este Adrian Petre. Bazele sportive au trecut, majoritatea, printr-un proces de

 modernizare. Se vede o creştere evidentă a interesului pentru fotbalul juvenil, atât prin competiţiile pe care AJF le organizează, cât şi prin facilităţile oferite echipelor participante în acestea. Finalele judeţene de juniori, Cupa, Supercupa la seniori au fost găzduite de cel mai mare stadion din judeţ – „Gloria” şi unele dintre ele chiar în nocturnă şi multe alte acţiuni de promovare şi îmbunătăţire a imaginii fotbalului autohton.

Aşa cum precizam şi în numărul trecut al Arenei, pe băncile tehnice ale echipelor din cele trei eşaloane nu vor mai putea sta decât persoanele oficiale, „şcolite” de către Comisia Tehnică din cadrul AJF Buzău. Dacă la prima „strigare” lucrurile păreau a fi de genul „las-o bă că merge aşa”, ei bine acestea nu stau chiar aşa. În rapoartele de arbitraj, la capitolul oficiali, sunt rezervate doar trei locuri, pentru antrenorul principal, secund şi delegatul achipei. Măsura, aşa cum menţionam şi mai sus se pare că a fost luată în glumă la început. Însă, de două etape, lucrurile stau cu totul şi cu totul diferit. Unele echipe s-au găsit în faţa faptului „neîmplinit”. Să nu aibă „calificat” nici-un oficial, cu excepţia delegatului. În aceste condiţii pe banca de rezerve au putut lua loc doar jucătorii şi delegatul respectiv. Pentru a da încă o dată o mână de ajutor celor interesaţi să să conformeze noilor reglementări, AJF Buzău organizează luni, 16 octombrie, de la orele 17.00, o nouă sesiune pentru obţinerea calificării de „monitor sportiv”.

Măsura este una foarte bună din punctul de vedere al conducerii AJF. „Se evită astfel aglomeraţia care era până acum pe băncile de rezervă. Regăseai aici maseuri, medici, sanitari, patroni, manageri persoane cu „funcţii” care mai de care mai pompoase dar care nu aveau nici-o legătură cu acestea. În al doilea rând am dat posibilitatea echipelor să fie conduse tehnico-tactic de către un oficial şcolit. De aceea am organizat cursurile pentru obţinerea Licenţei „C” UEFA sau cea de „monitor sportiv”. Şi o vom face în continuare pentru că aceste lucruri nu sunt un moft al meu sau al celor care conducem fotbalul judeţean, ci o intrare în normalitate”, a declarat pentru Arena Buzoiană Adrian Petre, preşedintele AJF Buzău.

Tot la capitolul măsuri să mai punctăm unele foarte importante şi care ţin de Comisia de Disciplină. Astfel, în premieră, dacă până acum erau doar amendaţi, forul menţionat a hotărât şi suspendarea delegaţilor care au introdus jucători pe fals la meciurile din campionat. În ceea ce priveşte jucătorii infractori, aceştia vor fi identificaţi, amendaţi şi suspendaţi conform regulamentului.

Altfel spus,  delegaţii echipelor Unirea Stâlpu, AS Balta Albă şi Viitorul Valea Râmnicului au primit, pentru motivele invocate mai sus, câte o lună suspendare şi câte 300 de lei pedeapsă pecuniară.

La începutul acestui material spuneam că majoritatea bazelor sportive au trecut prin procese de reabilitare şi modernizare. Din păcate mai sunt câteva astfel de arene care nu îndeplinesc criteriile organizatorice de participare în cele trei eşaloane. Primele măsuri au fost deja luate de către AJF. Astfel, pentru „găurile” din gardul împrejmuitor  şi până la astuparea acestora, Victoria Boboc şi Unirea Zoreşti sunt obligate să îşi caute alte baze pe care să evolueze în partidele considerate pe teren propriu.

Atletism

Marina Baboi a început perfect sezonul în aer liber la atletism. La sfârşitul acestei săptămâni, sportiva de la SCM Gloria Buzău a reuşit să câştige patru titluri naţionale la campionatele ce s-au desfăşurat pe Stadionul “Nicolae Dobrin”

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

Lanurile şi Zărneşti, la pas,  Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Lanurile şi Zărneşti, la pas, Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău a programat miercuri sferturile de finală ale fazei judeţene a Cupei României, două echipe obţinând calificarea în semifinale la pas şi alte două cu emoţii.

Prin Dispoziția nr.176/12.06.2019, Consiliul Judeţean Buzău este convocat în sedinţă ordinară în data de 20.06.2019, ora  09:00. 

PROIECTE DE HOTĂRÂRE 

Citeşte aici...

Thumbnail CSA RONIN DYN BUZAU, avându-l ca preşedinte pe Sempai Gabi Frăţilă, a fost gazda unui...
Thumbnail Veşti excelente de la Palatul Copiilor Buzău. Voicu Teodor – Mihnea, elev al cercului de şah...
Thumbnail Luni, 6 mai, la Buzău a avut loc a doua întâlnire regională din cadrul noului proiect al Şcolii...
Thumbnail Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la...

Local Breaking News

Sala Sporturilor “Romeo Iamandi” va fi preluată de Primăria Buzău

În şedinţa de săptămâna trecută, consilierii locali municipali au aprobat solicitarea transmiterii Sălii Sporturilor “Romeo Iamandi” din domeniul public al statului şi din Administrarea Ministerului şi Sporturilor prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, în domeniul public al Primăriei Buzău.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ion Viorel, reconfirmat în funcţia de... blatist
Marți, 29 Ianuarie 2019
După cum se ştie, fostul antrenor al defunctei FC Gloria Buzău, Viorel Ion, a fost suspendat din sport pentru doi ani pentru trucarea unor meciuri... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Eu cred că Dumnezeu le-a aşezat aşa cum a trebuit”
Luni, 14 Ianuarie 2019
Lideră în seria I - SCM Gloria Buzău s-a reunit săptămâna trecută în vederea pregătirii sezonului de primăvară. Fără înfrângere în... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Marina Baboi şi Ovidiu Ionescu, sportivii anului la SCM Gloria Buzău! Handbalul feminin, cea mai...
Vineri, 28 Decembrie 2018
Sportul buzoian a cunoscut în 2018 un adevărat moment de cotitură, bifând unul dintre cei mai buni ani din istoria recentă. Acest lucru n-ar... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE