„Dacă am luat măsuri, nu înseamnă că am devenit răutăcioşi”

„Ciocu mic” şi „mersul pe burtă” în fotbalul buzoian, pare să nu mai aibă succesul anilor trecuţi, dovadă măsurile pe care Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău le-a impus de când preşedinte este Adrian Petre. Bazele sportive au trecut, majoritatea, printr-un proces de

 modernizare. Se vede o creştere evidentă a interesului pentru fotbalul juvenil, atât prin competiţiile pe care AJF le organizează, cât şi prin facilităţile oferite echipelor participante în acestea. Finalele judeţene de juniori, Cupa, Supercupa la seniori au fost găzduite de cel mai mare stadion din judeţ – „Gloria” şi unele dintre ele chiar în nocturnă şi multe alte acţiuni de promovare şi îmbunătăţire a imaginii fotbalului autohton.

Aşa cum precizam şi în numărul trecut al Arenei, pe băncile tehnice ale echipelor din cele trei eşaloane nu vor mai putea sta decât persoanele oficiale, „şcolite” de către Comisia Tehnică din cadrul AJF Buzău. Dacă la prima „strigare” lucrurile păreau a fi de genul „las-o bă că merge aşa”, ei bine acestea nu stau chiar aşa. În rapoartele de arbitraj, la capitolul oficiali, sunt rezervate doar trei locuri, pentru antrenorul principal, secund şi delegatul achipei. Măsura, aşa cum menţionam şi mai sus se pare că a fost luată în glumă la început. Însă, de două etape, lucrurile stau cu totul şi cu totul diferit. Unele echipe s-au găsit în faţa faptului „neîmplinit”. Să nu aibă „calificat” nici-un oficial, cu excepţia delegatului. În aceste condiţii pe banca de rezerve au putut lua loc doar jucătorii şi delegatul respectiv. Pentru a da încă o dată o mână de ajutor celor interesaţi să să conformeze noilor reglementări, AJF Buzău organizează luni, 16 octombrie, de la orele 17.00, o nouă sesiune pentru obţinerea calificării de „monitor sportiv”.

Măsura este una foarte bună din punctul de vedere al conducerii AJF. „Se evită astfel aglomeraţia care era până acum pe băncile de rezervă. Regăseai aici maseuri, medici, sanitari, patroni, manageri persoane cu „funcţii” care mai de care mai pompoase dar care nu aveau nici-o legătură cu acestea. În al doilea rând am dat posibilitatea echipelor să fie conduse tehnico-tactic de către un oficial şcolit. De aceea am organizat cursurile pentru obţinerea Licenţei „C” UEFA sau cea de „monitor sportiv”. Şi o vom face în continuare pentru că aceste lucruri nu sunt un moft al meu sau al celor care conducem fotbalul judeţean, ci o intrare în normalitate”, a declarat pentru Arena Buzoiană Adrian Petre, preşedintele AJF Buzău.

Tot la capitolul măsuri să mai punctăm unele foarte importante şi care ţin de Comisia de Disciplină. Astfel, în premieră, dacă până acum erau doar amendaţi, forul menţionat a hotărât şi suspendarea delegaţilor care au introdus jucători pe fals la meciurile din campionat. În ceea ce priveşte jucătorii infractori, aceştia vor fi identificaţi, amendaţi şi suspendaţi conform regulamentului.

Altfel spus,  delegaţii echipelor Unirea Stâlpu, AS Balta Albă şi Viitorul Valea Râmnicului au primit, pentru motivele invocate mai sus, câte o lună suspendare şi câte 300 de lei pedeapsă pecuniară.

La începutul acestui material spuneam că majoritatea bazelor sportive au trecut prin procese de reabilitare şi modernizare. Din păcate mai sunt câteva astfel de arene care nu îndeplinesc criteriile organizatorice de participare în cele trei eşaloane. Primele măsuri au fost deja luate de către AJF. Astfel, pentru „găurile” din gardul împrejmuitor  şi până la astuparea acestora, Victoria Boboc şi Unirea Zoreşti sunt obligate să îşi caute alte baze pe care să evolueze în partidele considerate pe teren propriu.

Handbal Competitii

După un duş rece în primul joc, chiar pe teren propriu, în faşa principalei candidate la promovare, şi un success la Voluntari, care a mai reparat moralul, fetele de la volei au revenit în sala Colegiului Haşdeu pentru un nou duel, 

Citește mai departe...

Atletism

Elita atletismului balcanic şi-a dat întâlnire la Stara Zagora, în Bulgaria, la cea de-a 71-a ediţie a Campionatelor Balcanice de atletism pentru seniori, competiţie care a reunit la start sportivi din 19 ţări! 

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

Mai aveţi timp să vă înscrieţi în Campionatul Judeţean de futsal

Mai aveţi timp să vă înscrieţi în Campionatul Judeţean de futsal

Asociaţia judeţeană de Fotbal Buzău va organiza în perioada 15 decembrie 2018 - 28 februarie 2019 cea de a doua ediţie a Campionatului Judeţean de Futsal, competiţie la care pot participa cluburile afiliate. Înscrierile  se pot face până la luni, 10 decembrie 2018 la secretariatul AJF.

 

Thumbnail Competiţia se adresează echipelor de minihandbal (copii născuţi în 2008-2009), fete şi băieţi şi este...
Thumbnail Comitetul Executiv al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău a aprobat în ultima şedinţă o serie de...
Thumbnail Pentru al doilea an consecutiv munca depusă de antrenorii din cadrul Clubului Sportiv Municipal Râmnicu...
Thumbnail S-a tras cortina peste cea de-a doua ediţie a campionatului de old-boys, competiţie organizată de fostul...
Thumbnail Lucrările la viitoarea bază sportivă LPS (Concas) avansează într-un ritm spectaculos. La nici două luni...

Local Breaking News

RECOMANDĂRI PENTRU PROTEJAREA INSTALAŢIILOR INTERIOARE DE ALIMENTARE CU APĂ

Compania de Apă S.A. Buzău face următoarele recomandări tehnice, pentru preîntâmpinarea problemelor legate de riscul de ingheţ al instalaţiilor interioare aferente alimentării cu apă:

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMAGE
LUCEAFĂRUL BUCUREŞTI, „noua generaţie” A TROFEULUI ARENA BUZOIANĂ
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
A treia ediţie a „Trofeului Arena Buzoiană” a fost câştigată tot de o echipă bucureşteană, este vorba despre Luceafărul Noua Generaţie,... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
PAUL MIHALACHE, UN BUZOIAN, LA CURTEA REGELUI FOTBAL
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
Cu siguranţă, mulţi iubitori ai fotbalului autohton au observat ”dispariţia”  lui Paul Mihalache, un arbitru promiţător, cu multe... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luca Năstase, micul talent din Smeeni care i-a uimit pe englezi
Vineri, 29 Septembrie 2017
Marţi, 26 septembrie, a împlinit opt ani, şi este nepotul fostului primar din Smeeni, devenit celebru datorită pălăriei sale şi a stilului... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE