EVENIMENT

 

MONTANA ÎN FINALĂ, DAR NU FĂRĂ EMOȚII…

Ediția 2022 a Cupei României a ajuns la faza semifinalelor pe regiune, iar cel mai interesant duel s-a disputat miercuri la Cernătești. Știința din localitate a primit vizita Montanei Pătârlagele, într-o confruntare a formațiilor care domină autoritar Liga a IV-a. 

Deși jocul s-a desfășurat într-o zi de miercuri, teoretic o zi lucrătoare, în care jucătorii se strâng mai greu, cele două formații au aliniat garnituri aproape standard, din fiecare echipă lipsind câte un jucător de bază. A rezultat un meci frumos, pasionant prin desfășurarea scorului, cu nouă reușite și alte câteva mari ocazii de gol, un joc care a plăcut publicului spectator, venit la teren pe o zi însorită de toamnă.

Montana a intrat mai bine în joc și a deschis scorul la prima fază periculoasă, după ce Remus Frânculeasă a marcat simplu, din careu. Gazdele încearcă o replică imediată, dar un șut din careu nimerește doar plasa laterală, iar execuția lui Ioniță din lovitură liberă este respinsă bine de portarul Goicea din apropierea vinclului. A fost ultima zvâcnire ofensivă a Științei în prima repriză, jocul, și implicit șansele de gol, curgând spre poarta gazdelor.

Irinel Voicu și M. Ion ratează două bune ocazii de a marca, apoi se face 2-0, după ce arbitrul Bulibașa, la intervenția lui Mihai Martinescu, colegului său de la linie, acordă penalty la un fault asupra atacantului Lungoci. Amfitrionii protestează, dar, așa cum se spune, ”mortul de la gropă nu se mai întoarce”, iar decizia inițială se păstrează. Transformă cu siguranță la colț Gabi Mihăescu și Pătârlagele se distanțează la 2-0. În plus, aproape imediat, Butiseacă scapă singur spre poarta adversă și marchează cu sânge rece din careu, ducând scorul la unul de neprezentare.

Pe final, același Mihăescu are șansa golului, dar experimentatul Mindileac boxează bine la o lovitură liberă. Va fi totuși 4-0 la pauză, după ce Valentin Lungoci finalizează cu succes o frumoasă acțiune de atac a Montanei Pătârlagele. Un rezultat greu de anticipat, dar un avantaj meritat pentru o echipă oaspete care a dominat autoritar ostilitățile în prima parte a jocului.

După pauză, lucrurile păreau a continua la fel. Butiseacă trage bine din careu dar portarul gazdelor este la post. A fost ultima acțiune a jucătorului Montanei, schimbat pentru că a acuzat o accidentare și nu a vrut să riște. Bulfei duce scorul la un neverosimil 5-0 pentru Montana, apoi incredibilul ce se întâmplă.

Iese la rampă ”decarul” Alexandru Strepede, cel care dă startul revenitii în joc a echipei gazdă. Mai întâi, tânărul de numai 19 ani pătrunde în dribling în careu, ”scoate ” în fața porții la Enciu, iar acesta marchează simplu pentru 5-1. O fază cursivă, bine lucrată și finalizată cu succes de fostul ”căpitan” al Verneștiului, de pe vremea când în această localitate se mai juca și fotbal. După ce Frânculeasă trage la poartă, dar goalkeeper-ul advers este la post , Cernăteștiul marchează din nou, chiar de două ori. Fazele sunt trase parcă la indigo – două diagonale reușite ale lui Strepede către Pașa, care îl lobează elegant pe un Goicea ieșit destul de avansat și oarecum inoportun.

Jocul devine și mai interesant în ultimile sale 20 de minute, mai ales după ce Remus Frânculeasă, marcatorul primului gol, este eliminat pentru cumul de cartonașe galbene în minutul 74. Se joacă pe contre, Bulfei și nou-intratul Băicuș amenință poarta Montanei, iar Strepede trage bine la cealaltă poartă, fără succes. Cea mai mare ocazie de gol o are însă același Pașa, care trage bine din lovitură liberă centrală de la 20 de metri, portarul advers este bătut, dar bara transversală se opune unui gol care ar fi dus scorul la 4-5 și ar fi făcut finalul de joc unul incandescent.

Dacă nu a fost 4-5 , va fi 3-6, la ultima fază notabilă a jocului, când Irinel Voicu scapă spre poarta adversă, trage de la marginea careului, portarul Mindileac respinge până aproape de bara laterală, de unde ”Manciu” îndeplinește o simplă formalitate și pune capăt ostilităților. Un succes meritat al Montanei, care la un moment dat părea facil, dar se pare că nu numai 2-0 se poate considera cel mai periculos scor. 

Montana Pătârlagele se califică în finala pe regiune a Cupei României, acolo unde va da piept cu Carpați Nehoiu, care a depășit Siriul cu un categoric 4-0. A rămas amintirea unui meci plăcut, între două echipe care merită să se afle în fruntea ierarhiei, și care peste patru etape se vor reîntîlni în campionat, de data aceasta jocul fiind programat să se dispute în orășelul de la poalele muntelui.

ȘTIINȚA CERNĂTEȘTI- MONTANA PĂTÂRLAGELE  3-6(0-4)

Au marcat:Enciu, Pașa (2 ), respectiv Frânculeasă, Mihăescu (penalty), Butiseacă, Lugoci (2),Bulfei

Cartonașe galbene:Strepede, Pașa, Dragomir, Ioniță / Mihăescu,Frânculeasă (2),Goicea

Cartonaș roșu: Frânculeasă (74)

Știința:Mindileac, Enciu (55 Săraru), Pașa, Poterașu (47 R. Leu), Dragomir, M.Manole, Ioniță (cpt), Strepede, Postolache, I. Maniole, Untea (82 Petroșanu)  Antrenor: Dumitru Grigore

Montana:Goicea, Bulfei, Lungoci, Mihăescu, Voicu, Cîrstea (80 A. Popescu), Butiseacă (53 Băicuș), Fl.Pană, M.Ion, Piștea (cpt), Frânculeasă  Antrenor: Daniel Lixăndroiu

Au arbitratCristi Bulibașa, Mihai Martinescu și Adrian Grama

Observator:Gheorghe Mihalache

(Articol: Florian NECULAI)

Atletism

Marina Baboi, cea mai bună atletă din România în probele de 100 și 200 m, îi va avea alături la cea mai importantă competiție de atletism pe care țara noastră o găzduiește în premieră, Campionatele Europene pe Echipe, pe mama și tatăl ei, care vin să îi facă galerie.

Citește mai departe...
„Decembrie Magic”. Programul evenimentelor organizate de Consiliul Judeţean Buzău

„Decembrie Magic”. Programul evenimentelor organizate de Consiliul Judeţean Buzău

Consiliul Județean Buzău organizează și anul acesta, în luna decembrie, o serie de manifestări, prilejuite de sărbătorile de iarnă, reunite sub denumirea ”Decembrie Magic”.

TÂRGUL de CRĂCIUN, găzduit de Centrul Muzeal de pe bulevardul Bălcescu

TÂRGUL de CRĂCIUN, găzduit de Centrul Muzeal de pe bulevardul Bălcescu

Unul dintre evenimentele speciale anunţate de preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, pentru perioada Sărbătorilor de Iarnă, va fi organizat sub titulatura „Târg de Crăciun”, ocazie cu care copiii se pot întâlni cu Moş Crăciun şi cu traista lui plină cu daruri.

“Schimbările climatice: între fake news și realitate

“Schimbările climatice: între fake news și realitate"

Muzeul Județean Buzău în parteneriat cu Ambasada Sustenabilității în România organizează masa rotundă cu tema "Schimbările climatice: între fake news și realitate".

4 milioane de euro, finanțat prin PNRR pentru proiectul „Reducerea riscului de infecții nosocomiale la nivelul Spitalului Județean de Urgență Buzău”

4 milioane de euro, finanțat prin PNRR pentru proiectul „Reducerea riscului de infecții nosocomiale la nivelul Spitalului Județean de Urgență Buzău”

Consiliul Județean Buzău și Spitalul Județean de Urgență Buzău își vor da mâna în cadrul unui parteneriat ce ar urma să pună capăt unei mari probleme a sistemului sanitar de la noi: infecțiile nosocomiale.

Thumbnail Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, economistul Petre Emanoil Neagu, este primul dintre...
Thumbnail Succes fabulos, pentru sportul buzoian. Alexia Tatu a triumfat în întrecerea de U14, de la cel mai...
Thumbnail Forfotă mare vineri la Şcoala Cândeşti. Mai précis, la una dintre clasele de-a IV-a, acolo unde la...

Local Breaking News

Clip de prezentare a județului Buzău filmat de campionii Kemayo și Stoica

Unele dintre cele mai cunoscute atracții ale jucețului, prezentate de ambasadori inediți. Este vorba despre Freddy Kemayo și Bogdan Stoica, două nume cu greutate ale artelor marțiale. Campionii mondiali au mers la Vulcanii Noroioși, Tabăra de Sculptură Măgura și Muzeul Județean, locații în care au filmat secvențe din clipul ce promovează gala Dynamite Fighting Show.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ilie Stan, antrenorul Gloriei Buzău: “Am avut oferte, dar nu am vrut să plec”
Miercuri, 15 Aprilie 2020
Ilie Stan (52 de ani) a fost un antrenor curtat în ultimele luni. Principalul echipei SCM Gloria Buzău a avut oferte de la mai multe cluburi, din... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Gloria, stop joc în acest sezon
Joi, 14 Mai 2020
- Primele șase echipe din Liga 2 merg în play-off cu punctele obținute în 24 de etape înjumătățite; - Echipele de pe locurile 7-18, printre... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
FRF a decis anularea competițiilor de copii și juniori
Vineri, 01 Mai 2020
Până să ia o decizie în privința continuării sau nu a campionatelor Liga 1, 2 și 3, Federația Română de Fotbal a decis, miercuri, 29... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
,,Sunt pe viaţă fanul tău!”, imnul Gloriei Buzău (versuri)
Sâmbătă, 04 Mai 2019
Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la sediul clubului din Crâng. Prezenţi au fost –... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luceafărul Buzău, la a treia promovare în Liga I la futsal!
Luni, 01 Iunie 2020
Futsalul a devenit foarte popular la Buzău în ultimii ani. Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” nu e doar fieful echipelor de hadbal de primă... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE