Suntem pe podium. Oficial ne este bine...

Misiune mult mai grea decât părea la prima vedere pentru elevele antrenorului Ovidiu Mihăilă, nevoite să înceapă returul cu o deplasare lungă, pentru a da piept cu o echipă pentru care orice punct a devenit vital.

 Aflate la extremități diferite ale ierarhiei, Universitatea Cluj și SCM Gloria Buzău au oferit un spectacol plăcut celor peste 700 de spectatori prezenți duminică după-amiază la sala ̎Horia Demian ̎din Cluj-Napoca, iar la final victoria a surâs, nu fără emoții, echipei mai bune, mai experimentate și care era și favorită pe hârtie.

Dar lucrurile nu au fost deloc simple. Așa cum și-a obișnuit suporterii, echipa buzoiană înregistrează mari fluctuații între jocurile de pe teren propriu, pe care le domină autoritar și le câștigă fără probleme și evoluțiile din deplasare, acolo unde sunt încă multe aspecte de  îmbunătățit. Prima repriză a jocului s-a desfășurat sub semnul echilibrului, cu gazdele conducând pe tabelă aproape în permanență la un gol, ba chiar și la două, după ce Florina Chintoan și Rebeca Necula au dejucat planurile defensive adverse și au marcat cu lejeritate. De partea cealaltă, Ana-Maria Iuganu a ținut echipa oaspete în meci, după o evoluție foarte bună, încununată la final cu nu mai puțin de paisprezece reușite. Un moment important l-a constituit și introducerea între buturi a Alinei Iordache, autoare a unor intervenții pe cât de spectaculoase pe atât de reușite, mai ales în repriza secundă. De altfel, ̎Jo ̎a adus aminte prin aceste parade de perioada precedentei prezențe a buzoienilor în prima ligă handbalistică, de acum aproape un deceniu, când paradele sale de excepție și determinarea Ionelei Goran țineau practic în joc o echipă frumoasă, dar mult sub potențialul celei actuale.

Un alt element care a adus culoare jocului buzoian a fost introducerea Mariei Gavrilă, cea care prin soluțiile pe care le-a găsit a luminat evoluția echipei buzoiene. Până la pauză, Dindiligan, Chintoan, Moraru și Necula pe de o parte, respectiv Iuganu pentru oaspete, au marcat la foc automat, iar rezultatul de egalitate consfințit după o jumătate de oră de joc a fost cel corect. Revenirea Ralucăi Petruș, de această dată în calitate de adversară, a fost și ea sub așteptări, tânăra jucătoare a Gloriei reușind un gol și ratând alte câteva bune oportunități. Buzoiencele încheie prima repriză în inferioritate numerică, după ce Ana-Maria Simion este eliminată pentru un fault.

La reluare, buzoiencele intră mai decise și preiau controlul jocului, atât pe parchet, cât și pe tabela de marcaj. Acolo unde  ̎Ancuța ̎Iuganu își face cu prisosință datoria, marcând la foc automat, deseori prin execuții spectaculoase, cum ar fi aruncarea din unghi, cu boltă. Pe fondul unor ratări ale echipei gazdă, ̎vinovată ̎fiind și Alina Iordache, oaspetele înscriu gol după gol și minutul 49 aduce diferența maximă pe tabelă în favoarea Gloriei, 19-25, după un frumos gol marcat de pivotul Alexandra Subțirică. Eliminarea Marijei Petrovic zguduie parcă din temelii echipa buzoiană, iar în numai trei minute clujencele marchează de cinci ori consecutiv și reduc ecartul la numai un gol.

 

Tribuna până atunci extrem de liniștită se transformă instantaneu într-un vulcan, dar experimentatele Subțirică, Stoleru și Rotaru marchează și ele consecutiv și aduc liniștea pe banca fetelor echipate duminică în roșu. Până la final, Boian și Iuganu mai marchează câte o dată pentru echipele lor, iar clujencele își mai trec în cont trei ratări, una după cealaltă. Ultimele treizeci de secunde consemnează și două cadouri făcute de echipa buzoiană, de care Chintoan și Araujo pofită și stabilesc scorul final, 27  la 29.

Un succes logic al echipei vizitatoare, care însă a demonstrat o dată în plus că mai este de muncă, în special la evoluțiile de pe teren străin. De altfel, dacă luăm în calcul apatia cu care au fost salutați după meci cei cinci suporteri care au parcurs peste 850 de kilometri pentru a vedea la lucru echipa preferată, lucrurile oarecum se explică. Nici jucătoarele și nici staff-ul buzoienilor nu afișau niște fețe de oameni super-mulțumiți, și nici nu aveau cum. Pentru că singurul element care putea fi mulțumitor a fost scorul final. Evoluția cu siguranță necesită îmbunătățiri.

Pânu una-alta, bate la ușă nebunia de miercuri. Un interes cum acest micuț târg de provincie nu a mai văzut de mult timp și bilete epuizate cu patru zile înaintea evenimentului. Plus o poziție pe podium, care încântă, dar care și obligă. Un moment favorabil prin prisma ultimelor rezultate pentru echipa buzoiană, care va da piept cu vicecampioana și actualul lider, CSM București. Echipă pe care fetele de la Buzău au chinuit-o serios anul trecut în ambele manșe, rezultatul de la Buzău fiind chiar unul de povestit nepoților. Chiar dacă va reveni cea mai valoroasă jucătoare din lume, fanii buzoieni au tot dreptul să spere. Și acum, mai mult decât oricând, sloganul unei reclame de la televizor capătă parcă și mai mult sens: IMPOSSIBLE IS NOTHING!  HAI, BUZĂUL!

Universitatea Cluj- SCM Gloria Buzău 27-29 (13-13)

Universitatea :Andrada Preda, Alexandra Dindiligan (4), Reka Tamas, Florina Chintoan (6), Cristina Pica, Paula Cordoș, Alexandra Prodan, Rebeca Necula (8g, 4 din 7m), Maria Drăgunoiu, Larissa Araujo (3g, 1 din 7m), Patricia Moraru (3), Viorica Țăgean (1), Cristina Boian (2), Ana-Maria Mincu.  Antrenor: Alin Bondar

Gloria:Ana-Maria Olariu, Alina Iordache, Petra Blazek, Alexandra Subțirică (4), Ana-Maria Simion (1), Denisa Șelever, Andreea Rotaru (2), Carmen Stoleru (4), Maria Gavrilă (1), Raluca Petruș (1), Ines Khouildi, Andreea Mărginean, Ana-Maria Iuganu (14 g, 5 din 7m), Marija Petrovic, Alina Ilie, Oana Apetrei (2).   Antrenor: Ovidiu Mihăilă

Au arbitratM.Drăghici(VN)/ V.Drăguț(VN)

Observator:Constantin Din (B)

 

(Text: Florian NECULAI)

Atletism

Marina Baboi a început perfect sezonul în aer liber la atletism. La sfârşitul acestei săptămâni, sportiva de la SCM Gloria Buzău a reuşit să câştige patru titluri naţionale la campionatele ce s-au desfăşurat pe Stadionul “Nicolae Dobrin”

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

Lanurile şi Zărneşti, la pas,  Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Lanurile şi Zărneşti, la pas, Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău a programat miercuri sferturile de finală ale fazei judeţene a Cupei României, două echipe obţinând calificarea în semifinale la pas şi alte două cu emoţii.

Thumbnail CSA RONIN DYN BUZAU, avându-l ca preşedinte pe Sempai Gabi Frăţilă, a fost gazda unui...
Thumbnail Veşti excelente de la Palatul Copiilor Buzău. Voicu Teodor – Mihnea, elev al cercului de şah...
Thumbnail Luni, 6 mai, la Buzău a avut loc a doua întâlnire regională din cadrul noului proiect al Şcolii...
Thumbnail Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la...

Local Breaking News

Sala Sporturilor “Romeo Iamandi” va fi preluată de Primăria Buzău

În şedinţa de săptămâna trecută, consilierii locali municipali au aprobat solicitarea transmiterii Sălii Sporturilor “Romeo Iamandi” din domeniul public al statului şi din Administrarea Ministerului şi Sporturilor prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, în domeniul public al Primăriei Buzău.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ion Viorel, reconfirmat în funcţia de... blatist
Marți, 29 Ianuarie 2019
După cum se ştie, fostul antrenor al defunctei FC Gloria Buzău, Viorel Ion, a fost suspendat din sport pentru doi ani pentru trucarea unor meciuri... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Eu cred că Dumnezeu le-a aşezat aşa cum a trebuit”
Luni, 14 Ianuarie 2019
Lideră în seria I - SCM Gloria Buzău s-a reunit săptămâna trecută în vederea pregătirii sezonului de primăvară. Fără înfrângere în... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Marina Baboi şi Ovidiu Ionescu, sportivii anului la SCM Gloria Buzău! Handbalul feminin, cea mai...
Vineri, 28 Decembrie 2018
Sportul buzoian a cunoscut în 2018 un adevărat moment de cotitură, bifând unul dintre cei mai buni ani din istoria recentă. Acest lucru n-ar... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE