GREU, DAR ATÂT DE FRUMOS...

Nu de puține ori se spune că în sport (și nu numai) un succes cu cât vine mai greu, cu atât este mai apreciat. Acest lucru l-a probat vinerea trecută și echipa de handbal SCM Gloria Buzău, care a reușit să se impună în deplasarea de la Slobozia

 nu fără emoții, după o primă repriză dominată autoritar și permanent, și un final de meci terminat cu sufletul la gură.

Favorită certă pe hârtie, echipa buzoiană începe jocul în forță și dictează ritmul încă din start, iar în minutul 25 Maria Gavrilă transformă o aruncare de la 7 metri și duce scorul pentru prima dată la un avantaj de patru goluri pe tabelă, 12-8. Lucrurile arată în continuare bine pentru echipa vizitatoare până la pauză, cele două jucătoare cu același prenume, Ana-Maria Popa și Ana-Maria Simion marchează la foc automat, iar elevele lui Ovidiu Mihăilă intră la cabine cu un avantaj logic și pe deplin meritat, 14-11.

Puternic încurajate de publicul prezent la sală, handbalistele ialomiţene au câteva minute de grație și restabilesc egalitatea (16-16,17-17,18-18). „Vinovată” pentru această revenire este o defensivă foarte agresivă, la limita și uneori chiar peste limita regulamentului, dar și o serie de goluri semnate de Andreea Ivan sau Mădălina Toma, în special. Ba mai mult, minutul 40 aduce pentru prima dată gazdele trec în avantaj, după o frumoasă reușită a aceleiași Andreea Ivan (18-17).

Urmează o fază care ar putea definită drept momentul-cheie al jocului. La adăpostul unui gol avans, echipa din Slobozia obține o aruncare de la 7 metri, dar Ana-Maria Mîrcă Olariu, inspirat introdusă între buturi de antrenorul echipei, reușește să pareze și să își țină echipa în joc. A fost de altfel doar una dintre cele șapte-opt intervenții reușite ale portarului buzoian, care are un mare merit la acest frumos succes.

Finalul de meci aparține extremei buzoiene Ana-Maria Simion, care marchează din orice poziție și securizează un succes care părea foarte clar la un moment dat, dar pentru care s-a tremurat serios pe final.

Bucurie mare în tabăra buzoiană la final de joc, cu jucătoarele sărbătorind  victoria în fața celor 30 de suporteri buzoieni care au făcut deplasarea la Slobozia și care și-au încurajat în permanență favoritele. Pe 13 noiembrie va urma ultimul joc din acest sezon, cel din deplasare cu Dunărea Brăila, apoi anul următor va debuta în forță, când pe 4 ianuarie va poposi la Buzău însăși campioana HCM Râmnicu-Vâlcea. Până atunci, fetele echipate în roșu și albastru încheie podiumul, cu 21 dede puncte, iar lucrurile depășesc în continuare și cele mai optimiste așteptări.

AHCM SLOBOZIA-SCM GLORIA BUZĂU 23-24 (11-14)

Au arbitrat D.Florescu /A.Stoia     Observator : P. Anton

La meciul de la Slobozia, pentru echipa buzoiană au evoluat Petra Blazek, Ana-Maria Mîrcă, Alexandra Subțirică, Ana-Maria Simion (6), Denisa Șelever, Andreea Rotaru(2), Carmen Stoleru(1),  Maria Gavrilă (3), Raluca Petruș (3), Ines Khouildi, Ana-Maria Popa(8), Andreea Mărginean, Marija Petrovic și Oana Apetrei (1). Antrenor: Ovidiu Mihăilă.

(Text: Florian NECULAI / Foto: facebook CSM Unirea Slobozia Handbal)

Atletism

Marina Baboi a început perfect sezonul în aer liber la atletism. La sfârşitul acestei săptămâni, sportiva de la SCM Gloria Buzău a reuşit să câştige patru titluri naţionale la campionatele ce s-au desfăşurat pe Stadionul “Nicolae Dobrin”

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

Lanurile şi Zărneşti, la pas,  Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Lanurile şi Zărneşti, la pas, Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău a programat miercuri sferturile de finală ale fazei judeţene a Cupei României, două echipe obţinând calificarea în semifinale la pas şi alte două cu emoţii.

Consiliul Judeţean Buzău -

Şedinţa ordinară

a lunii octombrie, 2019

 

Proiectele de hotărâre care vor fi supuse aprobării în şedinţa ordinară din data de 31 octombrie 2019

Thumbnail CSA RONIN DYN BUZAU, avându-l ca preşedinte pe Sempai Gabi Frăţilă, a fost gazda unui...
Thumbnail Veşti excelente de la Palatul Copiilor Buzău. Voicu Teodor – Mihnea, elev al cercului de şah...
Thumbnail Luni, 6 mai, la Buzău a avut loc a doua întâlnire regională din cadrul noului proiect al Şcolii...
Thumbnail Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la...

Local Breaking News

Sala Sporturilor “Romeo Iamandi” va fi preluată de Primăria Buzău

În şedinţa de săptămâna trecută, consilierii locali municipali au aprobat solicitarea transmiterii Sălii Sporturilor “Romeo Iamandi” din domeniul public al statului şi din Administrarea Ministerului şi Sporturilor prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, în domeniul public al Primăriei Buzău.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ion Viorel, reconfirmat în funcţia de... blatist
Marți, 29 Ianuarie 2019
După cum se ştie, fostul antrenor al defunctei FC Gloria Buzău, Viorel Ion, a fost suspendat din sport pentru doi ani pentru trucarea unor meciuri... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Eu cred că Dumnezeu le-a aşezat aşa cum a trebuit”
Luni, 14 Ianuarie 2019
Lideră în seria I - SCM Gloria Buzău s-a reunit săptămâna trecută în vederea pregătirii sezonului de primăvară. Fără înfrângere în... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Marina Baboi şi Ovidiu Ionescu, sportivii anului la SCM Gloria Buzău! Handbalul feminin, cea mai...
Vineri, 28 Decembrie 2018
Sportul buzoian a cunoscut în 2018 un adevărat moment de cotitură, bifând unul dintre cei mai buni ani din istoria recentă. Acest lucru n-ar... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE