Start lansat în noul sezon

Mult aşteptatul moment al debutului noului sezon handbalistic feminin a venit sâmbătă, când ultima partidă a zilei a adus faţă în faţă pe  SCM Gloria Buzău şi pe Universitatea Cluj. Deşi pe hârtie buzoiencele păreau favorite clare, cu siguranţă nimeni

 nu a uitat jocul din sezonul trecut de la Buzău, când oaspetele de atunci şi de acum, deşi aflate într-o situaţie aproape disperată, şi-au vândut foarte scump pielea, doar gestionarea mai corectă a unor momentre cheie de către Ilyna şi coechipierele acestia făcând ca punctele puse în joc să rămână la Buzău.

Acum, lucrurile s-au schimbat, cel puţin în ceeace priveşte pe Gloria. Cu o echipă-spun specialiştii- superioară faţă de cea din sezonul trecut, bazându-se pe un adevărat “commando” venit de la Vâlcea (Petra Blazek, Ines Khouildi, Andreea Rotaru, Marija Petrovic, Maria Gavrilă şi mult aşteptata Ana-Maria Popa, toate campioane naţionale în sezonl recent încheiat), plus ale Oanei Apetrei, Andreei Taivan şi Denisei Şelever, echipa sprijinită de autorităţile locale buzoiene are, cu siguranţă, planuri mari. Nu în ultimul rând, venirea unui nou antrenor, în persoana lui Ovidiu Mihăilă, ar trebui să aducă un mare plus, chiar dacă omul obişnuit cu primele locuri la handbal masculin ar fi debutant la o echipă de fete. Din fericire, debutul a fost unul încununat de succes, după o evoluţie foarte bună, pe alocuri chiar sclipitoare, iar publicul a marcat acest debut prin aplauze furtunoase şi binemeritate.

Într-o atmosferă de sărbătoare, creată şi întreţinută permanent de “Peluza Crâng”, dar şi de un mic, dar inimos grup de suporteri care de câţiva ani însoţesc echipa în deplasări prin toată ţara, echipa buzoiană a început partida cu emoţiile inerente. După câte o acţiune ratată de fiecare echipă, Alexandra Dindiligan deschide scorul pentru vizitatoare, dar Ana-Maria Popa (de două ori), Carmen Stoleru şi Andreea Rotaru marchează fulgerător în numai patru minute şi îl determină pe antrenorul ardelencelor să solicite de urgenţă un time-out, la scorul de 4-1 în favoarea adversarelor.

Din acest moment, urmează trei minute în care se merge ca la cap - Ilie, Popa şi Stoleru înscriu pentru Gloria, respectiv Gandulfo, Senocico şi Lazăr pentru Universitatea. Proftând de câteva intervenţii reuşite ale portarului Blazek, amfitrioanele se distanţează din nou pe tabelă, după golurile înscrise de Popa, Simion şi Ilie.

Moment important a jumătatea primei reprise, după ce Alexandra Dindiligan aruncă de la 7 metri fix în figura Petrei Blazek, iar experimentata brigadă de arbitri arată jucătoarei de la Cluj direct cartonaşul roşu, aceasta fiind eliminată din joc. Buzăul profit de acest moment bun şi două goluri consecutive înscrise de Ana-Maria Popa duc scorul la 12-4, diferenţa maximă înregistrată în prima repriză. Urmează două minute de graţie şi pentru oaspete, cu goluri semnate de Preda, de două ori, şi Chintoan, dar Maria Gavrilă înscrie şi ea de două ori şi stopează seria bună a adversarelor. Până la finalul reprizei, Senocico şi Gandulfo mai marchează pentru oaspete, iar Ilie şi Petruş pentru gazde, astfel că la pauză Buzăul conduce confortabil pe tabelă, scor 16-9.

După pauză, se înscrie din nou alternativ: Lazăr, Preda şi Gandulfo pentru clujnce, respectiv Apetrei şi Popa de două ori pentru gazde. Două intervenţii bune ale portarilor la aruncări de la  7 metri, câte una de fiecare parte, preced un nou gol marcat pentru buzoience de extrema Ana-Maria Popa (fostă Iuganu),  un transfer care pare cum nu se poate mai inspirat.

Ilie şi Simion înscriu din nou cu lejeritate pentru Buzău, Lazăr replică şi ea pentru adversare, iar Andreea Rotaru duce pentru prima dată diferenţa pe tabelă la una format din două cifre (23-13, min. 43). În următoarele cinci minute, clujencele marchează de trei ori, prin Lazăr, Moraru şi Pica, iar buzoiencele numai de două, prin Apetrei şi Simion. Iese însă la rampă pentru Gloria frumoasa Raluca Petruş, jucătoare venită în intersezon tocmai de la Universitatea Cluj, care perforează poarta fostei sale formaţii de două ori consecutiv, după aruncări superbe. Un gol marcat de Preda pentru oaspete precede cea mai frumoasă fază a meciului – Ana-Maria Popa scapă pe extremă, trimite pentru Carmen Stoleru, iar căpitanul echipei gazdă înscrie din “aeriană“, ridicand asistenţa în picioare.

Ultimile zece minute se dispută sub semnul echilibrului. Pentru buzoience marchează Stoleru, Rotaru, Petrovic, şi Ilie, iar adversarle punctează prin Lazăr, Moraru (de două ori) şi Mincu (de două ori). Pe final, Raluca Petruş ratează aruncarea de la 7 metri care ar fi dus Gloria, şi pentru o etapă, pe primul loc al ierarhiei. Aşa, după succesul obţinut în Giuleşti (30-20 contra Rapidului), fotoliul de lider revine Coronei Braşov, cu acelaşi număr de puncte şi golaveraj (+10) ca şi Gloria Buzău, dar probabil contând criteriul victoriei în deplasare, în detrimental numărului de goluri marcate.

O victorie confortabilă şi logică, dincolo de orice dubiu, obţinută de elevele lui Mihăilă. Şi asta după o prestaţie solidă, în care punctul forte a fost apărarea şi poarta (Petra Blazek şi Ana-Maria Olariu au evoluat extraordinar în poartă, fiecare reuşind 3 parade la aruncări de la 7 metri şi alte 7-8 intervenţii decisive). De altfel, nu puţini sunt cei care afirmă că trio-ul Iordache-Blazek-Olariu face ca Buzăul să aibă cea mai redutabilă “poartă“ din prima ligă. Imediat în faţa acestora, Khouildi, Popa, Apetrei , Mărginean sau Stoleru sunt adevărate baraje vii în faţa adversarelor, iar, aşa cum se spune, dacă apaărarea funcţionează bine, totul va fi în ordine.

Urmează însă un duel de foc, pe terenul vicecampioanei CSM Bucureşti, care este totodată şi deţinătoarea Cupei şi a Supercupei României. Fără accidentatele Mork sau Neagu, dar cu Martin, Torstensson sau Lekic în teren, bucureştencele vor căuta cu siguranţă revanşa, neuitând chinul la care au fost supuse sezonul trecut de ambiţioasa echipă buzoiană. Plus că vor avea cu siguranţă din nou coşmaruri roş-albastre la vederea celor şase campioane care apără acum tricoul Buzăului.

Suporterii buzoieni vor putea să vadă transmisiunea în direct a meciului vineri, 6 septembrie, de la ora 19,15, pe programul televiziunii naţionale. Până atunci, felicitări şi HAI GLORIA!

 

SCM Gloria Buzău – U Cluj 32-22 (16-9)

 

Buzău: Mîrcă Olariu, Blazek – Popa 9, Ilie 5, Stoleru 4, Simion 3, Rotaru 3, Petruş 3, Gavrilă 2, Apetrei 2, Petrovic 1, Khouildi, Mărginean, Șelever. Antrenor: Ovidiu Mihăilă.

Cluj: Ţăgean, Prodan – Lazăr 5, Preda 4, Gandulfo 3, Moraru 3, Ani Senocico 2, Mincu 2, Dindiligan 1, Chintoan 1, Pica 1, Tamas, Dragunoiu, Boian. Antrenor: Alin Bondar.

Au arbitrat Arbitri: Bogdan Stark / Romeo Ştefan

(Articol: Florian NECULAI / Foto: Gabi CERNAT)

Atletism

Stadionul de atletism de la marginea municipiului Buzău se află într-un amplu proces de reabilitare, iar la finalul lucrărilor, arena va beneficia de o pistă nouă de alergare, o tribună cu 1.500 de locuri, vestiare moderne şi tabelă de marcaj electronică.

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

Lanurile şi Zărneşti, la pas,  Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Lanurile şi Zărneşti, la pas, Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău a programat miercuri sferturile de finală ale fazei judeţene a Cupei României, două echipe obţinând calificarea în semifinale la pas şi alte două cu emoţii.

 

 

Thumbnail Ovidiu Ionescu, hobby-uri noi în izolarea din Germania: „Specialitatea mea este banana bread!” Cei mai buni...
Thumbnail Marina Baboi, se află printre primii sportivi buzoieni reveniţi la antrenamente. Odată cu...
Thumbnail Cei mai buni tineri gimnaști români au semnat cu Steaua. Frați gemeni, buzoienii Robert și Gabriel...
Thumbnail Consiliul de Administrație al Federaţiei Române de Handbal a decis, să nu acorde titlurile în...
Thumbnail Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la...

Local Breaking News

Asfaltări masive în nordului judeţului

Preşedintele Neagu anunţă încă o etapă importantă de asfaltări, anul acesta cele mai mari şantiere fiind organizate pe drumurile din nordul judeţului. Odată reabilitate şi modernizate drumurile, se va putea vorbi inclusiv despre relansarea domeniului turismului

Citește mai departe...

Proiect european de patru milioane de lei, la Consiliul Judeţean Buzău

Un proiect de aproape patru milioane de lei pentru reducerea birocrației și simplicarea procedurilor în cadrul Consiliului Județean Buzău a primit finanțare din fonduri europene. Anunțul privind semnarea contractului a fost făcut luni de Ministerul Lucrărilor Publice,

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ilie Stan, antrenorul Gloriei Buzău: “Am avut oferte, dar nu am vrut să plec”
Miercuri, 15 Aprilie 2020
Ilie Stan (52 de ani) a fost un antrenor curtat în ultimele luni. Principalul echipei SCM Gloria Buzău a avut oferte de la mai multe cluburi, din... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Gloria, stop joc în acest sezon
Joi, 14 Mai 2020
- Primele șase echipe din Liga 2 merg în play-off cu punctele obținute în 24 de etape înjumătățite; - Echipele de pe locurile 7-18, printre... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
FRF a decis anularea competițiilor de copii și juniori
Vineri, 01 Mai 2020
Până să ia o decizie în privința continuării sau nu a campionatelor Liga 1, 2 și 3, Federația Română de Fotbal a decis, miercuri, 29... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Un jucător al Gloriei, voluntar în Noaptea de Înviere
Luni, 20 Aprilie 2020
Iulian Roșu, mijlocașul de 25 de ani al celor de la Gloria Buzău, campion al Ligii 1 cu FCSB și Astra Giurgiu, a fost voluntar în Noaptea de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luceafărul Buzău, la a treia promovare în Liga I la futsal!
Luni, 01 Iunie 2020
Futsalul a devenit foarte popular la Buzău în ultimii ani. Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” nu e doar fieful echipelor de hadbal de primă... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE