10 echipe la startul primei ediţii a Campionatului Judeţean de Futsal

Având ca scop angrenarea echipelor într-o competiţie judeţeană şi de a atrage cât mai mulţi practicanţi ai fobalului de sală, Asociaţia judeţeană de Fotbal Buzău organizează în premieră un campionat de futsal.
Astfel, începând de sâmbătă, odată cu programarea primei etape, zece echipe, împărţite în două grupe, se vor alinia la startul acestui turneu care se va disputa după sistemul fiecare cu fiecare, primele două clasate urmând să obţină biletele pentru fazele superioare.
Partidele se vor desfăşura în fiecare weekend, în Sala Sporturilor “Romeo Iamandi”, semifinalele şi finalele fiind programate pe 11 şi respectiv 17 februarie.
Exclusiv!!! Derby-urile din grupe şi partidele din fazele finale vor fi transmise în direct pe site-ul publicaţiei noastre – www.arenabuzoiana.ro.
 
În cele ce urmează vă prezentăm componenţa celor două grupe, programul şi regulamentul de participare.
Grupa A: Olimpia Rm. Sărat / Inter Căneşti / Team Săgeata / Unirea Stâlpu / FC Buzău
Etapa I, sâmbătă, 20 ianuarie:
16.00: Team Săgeata - Unirea Stâlpu 6-2 (3-2)
au marcat: R. Stan (2), A. Mănăilă (3), M. Toma / G. Stancu, I. Burlacu
 
19.30: Inter Căneşti - FC Buzău 0-1 (0-1)
a marcat: D. Grigore
 
Olimpia Râmnicu Sărat stă 
 
Etapa a II-a, duminică, 21 ianuarie
14.00: Fotbal Club Buzău - AS Olimpia Rm.Sărat  2-3 (1-1)
au marcat: Jipa, D. Grigore / S. Andreiu, A. Nedelea (autog.), Cr. Tatu
 

Au marcat: M. Păduraru, B. Stancu (3), C. Pătrănoiu (2), L. Feraru, I. Neculai (2), M. Burlacu, Gioabă / V. Dinicioiu, Nobaie, A. Epure, L. Epure

Team Săgeata stă
 
1.Team Săgeata
1
1
0
0
6-2
3p
2.Unirea Stâlpu
2
1
0
1
13-10
3p
3.Olimpia Rm. Sărat
1
1
0
0
3-2
3p
4.FC Buzău
2
1
0
1
3-3
3P
5.Inter Căneşti
2
0
0
2
4-12
0p

Etapa a III-a, 27 ianuarie
Fotbal Club Buzău stă 

Etapa a IV-a, 28 ianuarie
 
Etapa a V-a, 3 februarie
 
Grupa B:  SCM Gloria Buzău / Gloria Vadu Paşii / Viitorul Verneşti  / Tricolorul Gălbinaşi / AS Romeo Iamandi 
Etapa I, 20 ianuarie: 
14.00: Gloria Vadu Paşii – AS Romeo Iamandi 6-3 (4-1)
au marcat: R. Calotă (3), M. Modreanu, C-tin Petre, I. Manole / C. Drăguşin (2), D. Vlad
 
15.00: Viitorul Verneşti - Tricolorul Gălbinaşi 6-3 (3-1)
au marcat: I. Gavrilă, D. Ortopelea, C. Olteanu, V. Şerban, N. Argăseală (2) / D. Stanciu, M. Paşa, R. Bratu
 
SCM Gloria Buzău stă
 
Etapa a II-a, duminică, 21 ianuarie
15.00: AS Romeo Iamandi - SCM Gloria Buzău 2-6 (1-2)
au marcat: Vlad, Drăguşin / Cîmpeanu, G. Bălan (3), Pîrvu (2)
 
17.00: Tricolorul Gălbinaşi- Gloria Vadu Paşii 6-7 (4-4)
Au marcat:
M. Paşa (3), M. Manole (2), D. Stanciu / M. Modreanu, R. Calotă (3), Gh. Petrache, I. Manole (2)
Viitorul 08 Verneşti stă
 
1.Gloria Vadu Paşii
2
2
0
0
13-9
6p
2.SCM Gloria Buzău
1
1
0
0
6-2
3p
3.Viitorul Verneşti
1
1
0
0
6-3
3p
4.Tricolorul Gălbinaşi
2
0
0
2
9-13
0p
5.AS Romeo Iamandi
2
0
0
2
5-12
0p
 
Etapa a III-a, 27 ianuarie
AS Romeo Iamandi stă

Etapa a IV-a, 28 ianuarie
16.00: Tricolorul Gălbinaşi- AS Romeo Iamandi 
Gloria Vadu Paşii stă
Tricolorul Gălbinaşi stă
 
Semifinale – 11 februarie
Finale – 17 februarie
 
Regulamentul de organizare şi defăşurare a Campionatului Judeţean de Futsal / Ediţia I / 2018 
Scopul competiţiei: angrenarea echipelor într-o competiţie judeţeană cu scopul de a atrage cât mai mulţi practicanţi ai fobalului de sală în judeţul Buzău. 
 
Organizarea competiţiei: revine Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău sub îndrumarea Federaţiei Române de Fotbal. Organizarea jocurilor revine secţiilor de fotbal participante, conform prezentului regulament şi R.O.A.F.
Poate participa în campionatul  judeţean de futsal  orice echipă care se înscrie în competiţie, este afiliată  şi nu are datorii financiare la A.J.F.;
Pentru omologarea rezultatelor şi diverselor comunicări, Comisia de Competiţii va ţine şedinţă de lucru în fiecare miercuri începând cu orele 14.00, la sediul AJF. Pentru eventualele incidente, contestaţii, eliminări etc., Comisia de Disciplină va ţine şedinţă în fiecare zi de marţi, începând cu orele 17.00, la sediul A.J.F. sau ori de câte ori este nevoie. La aceste şedinţe secţiile de fotbal vor fi reprezentate de persoanele înscrise în fişa echipei la începutul ediţiei de campionat.
Toate observaţiile şi cererile privind desfăşurarea campionatului vor fi prezentate în scris şi vor fi stampilate si semnate obligatoriu de preşedintele asociaţiei (clubului) sportive.
Campionatul Judeţean de Futsal poate fi organizat tip campionat (tur-retur) sau tip turneu.
 
Data şi locul desfăşurării: jocurile se vor desfăşura la Sala Sporturilor ,,Romeo Iamandi”, la sala de sport a Liceului cu Program Sportiv “Iolanda Balaş Soter” Buzău şi la sala de sport al Liceului Tehnologic “Henri Coandă” Buzău. Jocurile vor fi programate de Comisia  de Competiţii din cadrul AJF. 
 
Cotizaţii, contribuţii, taxe:
Taxa de participare - gratuită
Fiecare membru afiliat plăteşte o taxă de meci în valoare de 100 de lei, în care sunt incluse indemnizaţiile de arbitraj, observare, asistenţă medicală şi de organizare a jocului.
Taxa de contestaţie - 150 lei
Taxa pentru cartonaş galben - 10 lei
Taxa pentru cartonaş roşu din două avertismente - 20 lei
Cauţiune cartonaş roşu - 40 lei
Taxă cartonaş roşu pentru o greşeală prevăzută în regulamentul de joc - 30 lei
 
Programul: ediţia 2018 , a campionatului judeţean de futsal  se organizează conform prevederilor Art. 36.1 c R.O.A.F. – în lunile  ianuarie şi februarie.
 
Participarea la jocuri se va face pe baza  carnetelor de legitimare tip F.R.F. sau A.J.F., cu viza anuală  pe anul 2018, precum şi viza medicală valabilă. Echipele înscrise în această competiţie trebuie să fie compuse din jucători amatori sau non-amatori în număr de maximum 18 persoane, din care numai 12 vor fi trecuţi pe raportul de arbitraj.
Jucătorii vor juca pe bază de tabel vizat la începutul competiţiei de către Comisia de Competiţii din cadrul AJF, însoţite de carnetele de legitimare.
Omologarea rezultatelor: rezultatul unui joc se consideră definitiv stabilit numai după omologarea lui de către Comisia de Competiţii. Omologarea se va face după cum urmează: joc câştigat - 3 puncte, joc egal - 1 punct, joc pierdut - 0 puncte, exceptând jocurile terminate la egalitate în care se vor executa lovituri de departajare (3 lovituri pentru fiecare echipă), în urma cărora se vor acorda 2 puncte echipei învingatoare şi un punct echipei învinse.
Va fi declarată câştigătoare şi campionă judeţeană la fotbal în sală, echipa clasată pe locul 1.
 
Titluri şi premii: Echipa clasată pe primul loc, va fi premiată cu diplomă, cupă, medalii şi mingi. Echipele clasate pe locurile doi, trei şi patru vor fi premiate cu diplome şi cupe. Se va premia de asemenea echipa Fair-Play cu diplomă, cupă, cel mai bun jucător şi cel mai bun portar .
 
Condiţii organizatorice: A.J.F. Buzău se va ocupa de organizarea jocurilor. Asistenţa medicală va fi asigurată de cadrul medical specializat. În vecinătatea terenului de joc vor exista două autoturisme care vor fi identificate înainte de începerea jocului  având înscripţionat crucea roşie pe fond alb. Măsurile de ordine vor fi asigurate de organizatorul competiţiei .
La joc vor fi delegaţi doi arbitri şi un observator  de joc care va avea funcţia şi de cronometror.
Arbitrii vor fi delegaţi de C.J.A. Buzău, iar observatorul va fi delegat de preşedintele AJF.
Cluburile participante au obligaţia să ajungă la terenul de joc cu maxim 60 minute înainte  de începerea jocului, iar cu 30 de minute înainte să completeze raportul de joc şi  să achite taxa de joc. Echipele care nu vor achita taxa de joc în valoare de 100 lei înaintea începerii meciului, nu vor  putea participa la joc, pierzând astfel jocul prin forfait.
Echipele  considerate gazdă vor juca în echipamentul principal. În cazul în care  ambele echipe au echipament de aceeaşi culoare, echipa oaspete va schimba echipamentul sau va juca cu veste de departajare numerotate. Neprezentarea la jocuri în afara cazurilor speciale vor pierde jocul cu 3-0.
Echipele au dreptul ca în termen de cinci zile de la anunţarea hotărârii Comisiei de Disciplina să facă apel la Comisia de Apel din cadrul  A.J.F. Buzău. Taxa de apel este de 350 lei. Hotărârile  Comisiei de Disciplină se comunică pe site-ul AJF Buzău. Echipele vor primi şi în scris prin intermediul arbitrilor hotărârile, dar termenul pentru atacarea hotărâri Comisiei de Disciplină curge de la anunţarea pe site-ul AJF.
Un jucător eliminat din joc pierde dreptul de joc până la judecarea lui de către Comisia de Disciplină. În caz de neprimire în timp util a raportului de arbitraj şi a carnetului de legitimare, dreptul de joc se ridică provizoriu până la judecarea cazului.
 
Dreptul de joc:
Pot participa la aceasta competiţie doar echipele afiliate la AJF Buzău ce au în componenţă jucători (seniori şi juniori) din Liga a III-a (maxim 3 jucatori în lot), a IV-a, a V-a şi a VI-a de fotbal în 11 şi Liga a II-a de Futsal. Se acceptă jucători cu vârsta minima 16 ani împliniţi (născuţi în anul 2002 şi mai mari).
 
Reguli de joc:
În această competiţie se vor aplica prevederile “Regulamentului de organizare a competiţiilor de fotbal în sala (R.O.C.)” aprobate de FIFA, FRF, ROAF şi prezentul regulament: 
Jucătorii:
Echipele vor fi formate din maximum  6 jucători, dintre care unul va fi portar. Numărul maxim de jucători de rezervă este de 6.
Pe parcursul unui joc este permis un număr nelimitat de înlocuiri de jucători. Un jucător care a fost înlocuit poate reveni pe terenul de joc pentru a înlocui un alt jucător, iar înlocuirea poate fi efectuată când mingea este în joc sau afară din joc.
Arbitrii au obligaţia să nu înceapă jocul dacă nu sunt  respectate condiţiile de mai sus.
Echipa care nu prezintă arbitrilor numărul minim de 5 carnete de legitimare înainte de începerea jocului, va fi sancţionată la fel ca în cazul neprezentării la joc.
Echipele care folosesc într-un joc oficial jucători neînscrişi în raportul de arbitraj vor fi sancţionate conform prevederilor regulamentare.
Un joc nu poate continua cu mai puţin de 4 jucători (incluzând şi portarul). În caz de descompletare a uneia dintre echipe sub numărul stabilit mai sus, cu sau fără intenţie, arbitrii sunt obligaţi să oprească jocul, clubul respectiv urmând să fie sancţionat conform prevederilor regulamentare.
Orice jucător înscris pe raportul de joc este supus autorităţii şi deciziilor arbitrului, indiferent dacă participă la joc sau nu;
Portarul poate fi înlocuit de oricare dintre jucătorii de câmp.
Fiecare portar este autorizat să poarte pantaloni lungi.
El trebuie să poarte un echipament de culoare diferită, uşor de distins, faţă de al celorlalţi jucători şi al arbitrilor.
Dacă un jucător de câmp înlocuieşte un portar, el va trebui să îmbrace un tricou de portar.
 
Identificarea jucătorilor şi contestaţiile:
Conducătorii, delegaţii sau în lipsa acestora căpitanii echipelor aflate în competiţie, pot solicita arbitrilor numai înainte de începerea jocului să efectueze o confruntare a jucătorilor adverşi şi a carnetelor de legitimare ale acestora.
În mod excepţional, în lipsa carnetelor de legitimare, se admite identificarea jucătorilor din fiecare echipă şi participarea acestora la jocuri, dacă posedă un act de identitate valabil şi are viza medicală pentru această competiţie, urmând a prezenta ulterior carnetul de legitimare.
Carnetele de legitimare vor fi păstrate de arbitri până la terminarea jocului şi vor fi restituite conducătorilor, delegaţilor sau căpitanilor de echipă, cu excepţia jucătorilor eliminaţi sau contestaţi.
Conducerea unei echipei, prin delegatul sau căpitanul ei, poate formula înainte, la pauză sau după joc, o contestaţie împotriva oricărui jucător advers, respectându-se prevederile ROAF. 
 
Durata partidei:
Partida se va desfăşura în doua reprize a câte 25 minute, cu o pauză de maximum 10 minute. Cronometrorul va avea grijă ca durata reprizelor să fie regulamentară.
Orice repriză trebuie să fie prelungită pentru a se permite executarea unei lovituri de pedeapsă (7 metri) sau executarea unei lovituri libere împotriva echipei care a comis mai mult de 7 (şapte) greşeli cumulate (din punctul de 9 metri).
Echipele au posibilitatea de a cere un minut de “timp mort” (time-out) în fiecare dintre reprize, respectându-se următoarele principii:
Antrenorii echipelor sunt autorizaţi să ceară un “timp mort” de 1 minut cronometrorului;
Timpul mort poate fi cerut în orice moment, însă nu va fi acordat  decât dacă echipa care îl solicită se află în posesia balonului;
Atunci când un timp mort este acordat, jucătorii trebuie să rămână pe terenul de joc şi vor putea primi instrucţiuni din partea unui oficial al echipei lângă linia de margine, în dreptul propriei bănci de rezervă;
Jucătorii nu au permisiunea de a părăsi terenul de joc şi nici oficialul care dă instrucţiuni nu poate pătrunde în terenul de joc;
Dacă una din echipe nu solicită un “timp mort”, la care are dreptul în prima repriză, ea nu va putea să îl compenseze în cursul celei de-a doua reprize;
 
Dispoziţii finale: 
1.Lovitura de pedeapsă pentru greşală cumulată se va executa începând cu a 7-a greşeală, din punctul de la 9 metri.
2.Loviturile libere indirecte nu sunt considerate greşeli.
3.Alunecările sunt permise.
4.Lovitura de la margine  se va executa cu piciorul/distanţa 5metri.
5.La un jucător eliminat echipa va evalua în inferioritate numerică 2 minute, iar în cazul în care echipa adversă marchează gol, echipa în inferioritate îşi va completa efectivul cu un jucător.
 
Prezentul regulament a fost supus aprobarii Comitetului Executiv al AJF  în cadrul şedinţei din data de 20.12.2017 si va intra in vigoare la data de 01.01.2018

Handbal Competitii

După un duş rece în primul joc, chiar pe teren propriu, în faşa principalei candidate la promovare, şi un success la Voluntari, care a mai reparat moralul, fetele de la volei au revenit în sala Colegiului Haşdeu pentru un nou duel, 

Citește mai departe...

Atletism

Elita atletismului balcanic şi-a dat întâlnire la Stara Zagora, în Bulgaria, la cea de-a 71-a ediţie a Campionatelor Balcanice de atletism pentru seniori, competiţie care a reunit la start sportivi din 19 ţări! 

Citește mai departe...
„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

Veste excelentă pentru iubitorii fotbalului buzoian şi a sportului, în general: două foste baze sportive, în jurul cărora se crease un brand local, vor fi reintroduse în circuitul fotbalistic, după ce ani buni fuseseră abandonate, din motive mai mult sau mai puţin susţinute

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Rachetomodelismul buzoian se menţine în topul internaţional, dovadă şi rezultatele obţinute de sportivii coordonaţi de Lucian Şercăianu la recent disputatele Campionate Europene de la Wroclawek, în Polonia.

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Echipa feminină de handbal a făcut un pas uriaş către promovarea directă în Liga Naţională. Sâmbătă, la Bucureşti, SCM Gloria şi-a surclasat principala contracandidată, Ştiinţa, şi s-a detaşat în fruntea clasamentului după doar 4 etape. Găzduită de “Iris Sports Arena”,

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

După un start perfect în primele două etape ale noului sezon, cu o victorie obţinută pe teren propriu cu CSU Târgovişte şi în deplasare la Braşov, echipei masculine de handbal i-a fost tăiat elanul duminică, în Sala Sporturilor “Romeo Iamandi”, în etapa a 3-a a Diviziei A.

 
 

Thumbnail Forfotă mare marţea trecută în faţa şcolii din Cîndeşti, acolo unde un grup de elevi ai şcolii...
Thumbnail Veste excelentă mai ales pentru SCM Gloria Buzău şi HC 2012 Buzău care vor evolua din toamnă pe...
Thumbnail Adrian Petre, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău a aniversat luni 37 de ani, prilej pentru...
Thumbnail După un an mai mult decât reuşit, în care au bifat un titlu de campioană judeţeană, o Supercupă...
Thumbnail Tur de campionat remarcabil pentru echipa antrenată de tânărul şi ambiţiosului Ionuţ Damir, încununat...

Local Breaking News

Noutăţi în transportul public local. Vor fi amenajate noi chioşcuri pentru bilete de călătorie

Trans Bus SA Buzău va înfiinţa 12 centre de unde buzoienii îşi vor putea procura tichete de călătorie ori abonamente pentru ca şoferii de autobuze să nu mai piardă vremea cu eliberarea biletelor.

Citește mai departe...

Echipamente ultramoderne de imagistică medicală vor ajunge în dotarea Spitalului Judeţean

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău se numără printre cele 34 de unităţi sanitare din ţară care primesc echipamente medicale de ultimă generaţie.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMAGE
LUCEAFĂRUL BUCUREŞTI, „noua generaţie” A TROFEULUI ARENA BUZOIANĂ
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
A treia ediţie a „Trofeului Arena Buzoiană” a fost câştigată tot de o echipă bucureşteană, este vorba despre Luceafărul Noua Generaţie,... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
PAUL MIHALACHE, UN BUZOIAN, LA CURTEA REGELUI FOTBAL
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
Cu siguranţă, mulţi iubitori ai fotbalului autohton au observat ”dispariţia”  lui Paul Mihalache, un arbitru promiţător, cu multe... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luca Năstase, micul talent din Smeeni care i-a uimit pe englezi
Vineri, 29 Septembrie 2017
Marţi, 26 septembrie, a împlinit opt ani, şi este nepotul fostului primar din Smeeni, devenit celebru datorită pălăriei sale şi a stilului... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE