Romeo Stan, debut perfect pe banca Fortiusului

Fortius 2014 Buzău a debutat cu dreptul în noua stagiune a Ligii secunde la futsal, după ce duminică, în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” a dispus de Kereszthegy Remetea, scor 6-2, la pauză 4-1. Tot un debut fericit a fost şi pentru noul antrenor al echipei buzoiene – Romeo Stan care a

 bifat şi un minut, la final, ca jucător.

O victorie meritată, fără emoţii, cei drept obţinută în faţa unei echipe participantă în premieră în această competiţie.

Chiar şi aşa, echipa harghiteană şi-a trecut în cont prima ocazie importantă a meciului, şutul lui Balaji fiind respins greu de către A. Oprea. Însă, mult mai experimentaţi, buzoienii au pus stăpânire pe joc şi dominarea care a urmat a adus în mod logic şi golurile mult aşteptate pe tabela de marcaj. Prima reuşită i-a aparţinut lui Mihăescu, care l-a învins pe goalkeeperul advers cu un şut de la distanţă, balonul lovind mai întâi barele laterale. Iacob a trimis o “torpilă” care a zdruncinat transversala, Mihăescu şi V. Leu îl iau la ţintă pe portarul advers, aceste fiind câteva dintre fazele periculoaseale elevilor lui R. Stan.

Oaspeţii au ieşit ceva mai curajos la joc şi după câteva şuturi pe lângă, sau parate de Oprea, au reuşit să egaleze prin G. Doltea, fază petrecută în minutul 13. Bucuria harghitenilor a durat doar patru minute. Chirică recuperează un balon pe partea dreaptă şutează puternic la colţul lung, iar Mihăescu deviază de lângă bară pentru 2-1. Time-out-ul solicitat de R. Stan cu cinci minute înainte de finalul primei reprize avea să fie de bun augur pentru formaţia buzoiană care a mai marcat de două ori până la pauză. Mai întâi prin Chirică, acesta învingându-l pe goalkeeperul advers din două încercări şi prin B. Bălan care a şutat înşelător din afara semicercului, la colţ.

La trei minute de la revenirea de la cabine, Fortius reuşeşte să se desprindă graţie golului marcat de A. Iacob, care a fructificat simplu un balon primit de la Mihăescu.

Oaspeţii încearcă să revină în joc şi după ce ratează două oportunităţi clare (la una Oprea este salvat de bară iar la cealaltă intervine excelent din poziţie de unu la unu cu un adversar), reuşesc golul doi, prin acelaşi Doltea care trimite puternic, la vinclu, dintr-o lovitură liberă de la distanţă.

Scorul final avea să fie stabilit însă de A. Iacob, care dintre doi adversari reuşeşte o scăriţă perfectă peste goalkeeperul harghitean.

Aşadar, victorie importantă şi de moral în acelaşi timp pentru Fortius 2014 Buzău, fiind primul meci al stagiunii. Să spunem că echipa buzoiană va disputa următoarele două jocuri în deplasare, sâmbătă, 30 septembrie pe Colţea Braşov şi pe 8 octombrie Pro Tineret Sighişoara.

Fortius 2014 Buzău:A. Oprea, Mihăescu, Chirică, Baroian, R. Stan, Toader, Baciu, Iacob, B. Bălan, Pâslaru, Stanciu, V. Leu, Cârstea. Antrenor: Romeo Stan. Director sportive: Narcis Oprea. Delegat: Gheorghe Hăhăianu.

ACS Fortius Buzău organizează competiţii şi participă în acelaşi timp în campionatul Ligii 2 graţie proiectului “Promovarea sportului ca performanţă – Futsal”, proiect susţinut de Primăria Buzău şi Consiliul Judeţean Buzău.

Pas cu dreptul şi pentru Luceafărul

Cealaltă reprezentantă a Buzăului în Liga 2 la futsal – Luceafărul Buzău, a debutat şi ea cu dreptul în actualul sezon competiţional, tot pe teren propriu, după ce a învins cu scorul de 5-3, Inter Gheorgeni.

Buzoienii au deschis scorul în minutul 6 prin Sergiu Ghiţulescu, care a marcat dintr-o lovitură liberă. Oaspeţii au reuşit să egaleze un minut mai târziu prin Cioată şi au intrat în avantaj în minutul 11 graţie reuşitei „semnate” de Girgely Robert.

După ce a trimis mingea în bară (min. 8) Roman a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj (min. 13), iar Claudiu Ionescu a făcut ca buzoienii să intre la cabine sub avantajul fragil al unui gol (min. 15). În repriza secunde, Ghiţulescu a dublat avantajul fotbaliştilor buzoieni (min. 26), Roman a lovit iarăşi bara (min. 27) iar Girgely Robert a dat speranţe formaţiei din Gheorghieni graţie reuşitei din minutul 36. Bucuria oaspeţilor nu a ţinut nici măcar 60 de secunde, întrucât Croitoru a înscris pentru 5-3, stabilind astfel rezultatul final al confruntării disputate în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”.

Antrenorul Constantin Secăreanu a avut la dispoziţie următorul lot de jucători: Goicea, Ghiţulescu, G. Bălan, Roman, Chirilă, Cl. Ionescu, Sârbescu, Croitoru, D. Stran, Răileanu, Clinceanu, Matei, Tache, L. Trăsnea.

Handbal Competitii

La sfârşitul săptămânii trecute, 11-12 martie, sala CSS din Buzău a fost gazda turneului semifinal, la minivolei, competiţie la care au participat sportivi născuţi 2004 şi mai tineri, şi la care au participat echipele CSS Buzău, CSS „Nicu Gane” Fălticeni, CS Arcada Galaţi.

Citește mai departe...

Atletism

Elita atletismului balcanic şi-a dat întâlnire la Stara Zagora, în Bulgaria, la cea de-a 71-a ediţie a Campionatelor Balcanice de atletism pentru seniori, competiţie care a reunit la start sportivi din 19 ţări! 

Citește mai departe...
„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

Veste excelentă pentru iubitorii fotbalului buzoian şi a sportului, în general: două foste baze sportive, în jurul cărora se crease un brand local, vor fi reintroduse în circuitul fotbalistic, după ce ani buni fuseseră abandonate, din motive mai mult sau mai puţin susţinute

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Rachetomodelismul buzoian se menţine în topul internaţional, dovadă şi rezultatele obţinute de sportivii coordonaţi de Lucian Şercăianu la recent disputatele Campionate Europene de la Wroclawek, în Polonia.

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Echipa feminină de handbal a făcut un pas uriaş către promovarea directă în Liga Naţională. Sâmbătă, la Bucureşti, SCM Gloria şi-a surclasat principala contracandidată, Ştiinţa, şi s-a detaşat în fruntea clasamentului după doar 4 etape. Găzduită de “Iris Sports Arena”,

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

După un start perfect în primele două etape ale noului sezon, cu o victorie obţinută pe teren propriu cu CSU Târgovişte şi în deplasare la Braşov, echipei masculine de handbal i-a fost tăiat elanul duminică, în Sala Sporturilor “Romeo Iamandi”, în etapa a 3-a a Diviziei A.

 

Thumbnail Veste excelentă mai ales pentru SCM Gloria Buzău şi HC 2012 Buzău care vor evolua din toamnă pe...
Thumbnail Adrian Petre, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău a aniversat luni 37 de ani, prilej pentru...
Thumbnail După un an mai mult decât reuşit, în care au bifat un titlu de campioană judeţeană, o Supercupă...
Thumbnail Tur de campionat remarcabil pentru echipa antrenată de tânărul şi ambiţiosului Ionuţ Damir, încununat...
Thumbnail România începe să adune performanţe în patinajul artistic, o disciplină olimpică aproape străină sportivilor...

Local Breaking News

Noutăţi în transportul public local. Vor fi amenajate noi chioşcuri pentru bilete de călătorie

Trans Bus SA Buzău va înfiinţa 12 centre de unde buzoienii îşi vor putea procura tichete de călătorie ori abonamente pentru ca şoferii de autobuze să nu mai piardă vremea cu eliberarea biletelor.

Citește mai departe...

Echipamente ultramoderne de imagistică medicală vor ajunge în dotarea Spitalului Judeţean

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău se numără printre cele 34 de unităţi sanitare din ţară care primesc echipamente medicale de ultimă generaţie.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMAGE
LUCEAFĂRUL BUCUREŞTI, „noua generaţie” A TROFEULUI ARENA BUZOIANĂ
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
A treia ediţie a „Trofeului Arena Buzoiană” a fost câştigată tot de o echipă bucureşteană, este vorba despre Luceafărul Noua Generaţie,... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
PAUL MIHALACHE, UN BUZOIAN, LA CURTEA REGELUI FOTBAL
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
Cu siguranţă, mulţi iubitori ai fotbalului autohton au observat ”dispariţia”  lui Paul Mihalache, un arbitru promiţător, cu multe... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luca Năstase, micul talent din Smeeni care i-a uimit pe englezi
Vineri, 29 Septembrie 2017
Marţi, 26 septembrie, a împlinit opt ani, şi este nepotul fostului primar din Smeeni, devenit celebru datorită pălăriei sale şi a stilului... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE