DERBY CU SENS UNIC!

Caravana Ligii a IV-a buzoiene a pornit din nou la drum pentrun un nou sezon, unul care se anunță cât se poate de interesant. Prima etapă a confirmat statutul de favorite al echipelor  din Lanurile și Rm. Sărat, dar drumul este lung și cu siguranță mai este mult până departe.

Fără discuție, cel mai interesant duel al etapei a avut loc la Pătârlagele, acolo unde echipa gazdă Montana primea vizita Voinței Lanurile, într-un meci cese anunța ca fiind derby-ul etapei. Fără portarul Goicea (plecat la Rm. Sărat ), Adelin Tănase sau Mihai Modruz (absenți la acest joc), dar cu proaspeții campioni județeni Marius Mindileac și Ionuț Stancu, echipa gazdă a avut o evoluție palidă, nereușind pe parcursul celor 90 de minute să pună cu adevărat în pericol poarta adversă. De cealaltă parte, tot la Rm. Sărat a ajuns și antrenorul Tase Lăptoiu, dar lipsa acestuia de pe banca tehnică nu s-a resimțit câtuși de puțin, cuplul Cristi Gurguiatu -Mihăiță Radu gestionând lucrurile cum nu se putea mai bine.

Jocul a debutat oarecum echilibrat, cu gazdele apărându-se bine și oaspeții mai insistenți în atac. Prima mare șansă de gol apare după un sfert de oră, dar șutul lui Mihăescu de la 18 metri este deviat de un adversar, puțin alături de poartă. A fost faza care practic a anunțat golul de 1-0, marcat de jucătorul –antrenor Cristi Gurguiatu direct din lovitură liberă de la 20 de metri. Stancu trage mult peste poartă, iar Mindileac începe seria intervențiilor de succes, opunându-se bine în fața lui Mihăescu sau Chiriță.

Pe fondul unei dominări tot mai accentuate a vizitatorilor, Bulfei își pierde cumpătul și este eliminat stupid, pentru câteva vorbe „de duh” adresate centralului Petruș Ilie. Din fericire pentru gazde, în doar câteva minute vine pauza, și nu s emi întâmplă nimic rău. Din nefericire pentru aceleași gazde, jocul în repriza secundă se desfășoară după aceleași coordonate, cu oaspeții dominând total și categoric.

Golul cade așadar logic, după aproape o oră de joc. După ce Meșca și Zaplaic trag alături de poartă, iar Mindileac respinge bine un șut-centrare al lui Oprea, Istrate centrează perfect în careu și Buteseacă marchează spectaculos cu călcâiul, profitând și de o deviere a unui adversar. Același Istrate trage bine, dar Mindileac este pe fază și respinge nu fără emoții, ajutat și de bară. Cu un sfert de oră înainte de final, Buteseacă scapă singur spre poarta adversă, driblează tot ce găsește în cale și marchează în poarta goală, stabilind scorul final al meciului.

Pe final, o premieră, anunțată cu surle și trâmbițe, dar și cu zâmbetul pe buze de simpaticul Mihăiță Radu. Este vorba despre debutul oficial al belgianului Van Der Ghinst, primul stranier din istoria Voinței. Ar mai fi de notat și două parade pe cât de spectaculoase, pe atât de eficiente ale portarului Marius Mindileac, indiscutabil cel mai bun jucător al formației gazdă în meciul de sâmbătă. Și asta, în ciuda celor trei goluri încasate de la o echipă net superioară.

Un duș rece pentru Montana Pătârlagele încă de la debut, dar perspectivele sunt destul de optimiste. Când vor reveni și absenții, iar angrenajul va începe să funcționeze la capacitate maximă, echipa cu una dintre cele mai cochete baze din fotbalul buzoian va avea un cuvânt greu de spus. De partea cealaltă, Sava și colegii săi confirm încă o dată că se numără printre favoriții la titlul de campioni județeni. Etapa viitoare, la Lanurile vine Mereiul, una dintre performerele etapei inugurale. Un meci de văzut, cum interesant se anunță și duelul dintre TEAM Săgeata, campioana en-titre, și echipa din Rm. Sărat, care și-a exprimat clar intenția de a promova la finele acestui sezon. Și să nu uităm nici de derby-ul orgoliilor locale, dintre Siriu și Pătârlagele.  Dueluri tari, din care ar trebui să aibă de câștigat numai fotbalul!

MONTANAPĂTÂRLAGELE – VOINBȚA LANURILE 0-3 (0-1)

Au marcat:Gurguiatu (27), Buteseacă (59, 73)

Cartonaș roșu:Bulfei (40)

MONTANA:Mindileac, C. Tănase (Pascu), Bulfei, Voicu, Stancu, Dumitru, Rădulescu (Jipa), M. Vasile, M. Ion, Piștea (cpt) (Fieraru), Toma (Gheorghe)  Antrenor: Daniel Lixăndroiu

VOINȚA:Sava, Oprea, Anton, Lazăr (cpt), Chiriță ( Van Der Ghinst), Buteseacă, Ioniță, Istrate (Sali), Mihăescu (Meșca), Gurguiatu, Zaplaic  Antrenor: Cristi Gurguiatu

Au arbitratPetruș Ilie, Adrian Grama și Mădălin Darie

Observator:Sorin Petre

(Articol şi foto: Florian NECULAI)

Atletism

Marina Baboi a început perfect sezonul în aer liber la atletism. La sfârşitul acestei săptămâni, sportiva de la SCM Gloria Buzău a reuşit să câştige patru titluri naţionale la campionatele ce s-au desfăşurat pe Stadionul “Nicolae Dobrin”

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

Lanurile şi Zărneşti, la pas,  Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Lanurile şi Zărneşti, la pas, Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău a programat miercuri sferturile de finală ale fazei judeţene a Cupei României, două echipe obţinând calificarea în semifinale la pas şi alte două cu emoţii.

Thumbnail CSA RONIN DYN BUZAU, avându-l ca preşedinte pe Sempai Gabi Frăţilă, a fost gazda unui...
Thumbnail Veşti excelente de la Palatul Copiilor Buzău. Voicu Teodor – Mihnea, elev al cercului de şah...
Thumbnail Luni, 6 mai, la Buzău a avut loc a doua întâlnire regională din cadrul noului proiect al Şcolii...
Thumbnail Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la...

Local Breaking News

Sala Sporturilor “Romeo Iamandi” va fi preluată de Primăria Buzău

În şedinţa de săptămâna trecută, consilierii locali municipali au aprobat solicitarea transmiterii Sălii Sporturilor “Romeo Iamandi” din domeniul public al statului şi din Administrarea Ministerului şi Sporturilor prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, în domeniul public al Primăriei Buzău.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ion Viorel, reconfirmat în funcţia de... blatist
Marți, 29 Ianuarie 2019
După cum se ştie, fostul antrenor al defunctei FC Gloria Buzău, Viorel Ion, a fost suspendat din sport pentru doi ani pentru trucarea unor meciuri... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Eu cred că Dumnezeu le-a aşezat aşa cum a trebuit”
Luni, 14 Ianuarie 2019
Lideră în seria I - SCM Gloria Buzău s-a reunit săptămâna trecută în vederea pregătirii sezonului de primăvară. Fără înfrângere în... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Marina Baboi şi Ovidiu Ionescu, sportivii anului la SCM Gloria Buzău! Handbalul feminin, cea mai...
Vineri, 28 Decembrie 2018
Sportul buzoian a cunoscut în 2018 un adevărat moment de cotitură, bifând unul dintre cei mai buni ani din istoria recentă. Acest lucru n-ar... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE