MONTANA, ÎN TOP ŞI LA PETRECERE

Tradiţionalul banchet de final a primii jumătăţi a campionatului reprezintă un moment deosebit, de bucurie şi distracţie din plin. Aşa a fost vinerea trecută şi pentru fotbaliştii de la Montana Pătârlagele, conducerea clubului şi prietenii echipei,

 care au marcat şi în acest an despărţirea temporară de fotbal.

Într-un superb décor hibernal, de un alb imaculat, familia Montana Pătârlagele a ales ca locaţie pentru petrecere pensiunea “La Lac” din Păltineni, acolo unde de altfel s-a desfăşurat şi banchetul de anul trecut. O alegere inspirată, într-un cadru natural de vis, o locaţie foarte potrivită la nivel de facilităţi, aici fiind incluse şi câteva camera de odihnă pentru oaspeţi.

Petrecerea a fost una cu adevărat memorabilă, iar la ea au luat parte toţi componenţii lotului, cu două mici excepţii. Pe ringul de dans improvizat în holul pensiunii tonul a fost dat de antrenorul Lixăndroiu şi portarul Goicea “Cagulă”, dar nici “lupii tineri” precum Bulfei, Băicuş, Simion sau Dumitru nu s-au lăsat deloc mai prejos. În fond, dacă a fost sărbătoare, sărbătore să fie, iar acordurile muzicale deosebite au însoţit petrecerea până târziu în noapte.

La un moment dat, lucrurile au devenit şi mai frumoase, şi asta datorită prietenelor sau soţiilor unor fotbalişti, care şi-au făcut şi ele apariţia, pentru a se bucura de acest moment special. Entuziasmul şi buna dispoziţie au fost la cote înalte, dedicaţiile au curs, iar Montana a dovedit o dată în plus că reprezintă o adevărată o adevărată familie, o familie unită, o familie frumosă.

Un alt moment deosebit a fost aducerea unui delicios tort, decorat cu sigla Montanei. Totodată, s-a anunţat că începând din luna ianuarie a anului următor Montana Pătârlagele îşi va schimba registrul, iar Asociaţia va deveni Club Sportiv.  Se pare că documentaţia a fost déjà depusă şi acceptată, astfel că din anul următor pătârlăgenii vor fi reprezentanţi ai Clubului Sportiv Montana.

O încheiere cum nu se poate mai fericită a turului de campionat, cu o petrecere pe măsură. Ca de obicei, echipa din Pătârlagele ocupă un loc fruntaş în ierarhie, şi anume poziţia cu numărul 6. Iar un eventual succes în disputa restantă cu vice-liderul îi poate duce pe Piştea şi colegii acestuia chiar pe locul al patrulea, la numai patru puncte de ultima treaptă a podiumului, ocupată momentan de Avântul Zărneşti. Un debut frumos şi pentru noul antrenor al echipei, Dan Lixăndroiu, care a demonstrat deocamdată că are stofă de antrenor şi perspective frumoase. Rămâne de văzut modul în care se va continua, dar drumul pe care a apucat echipa este unul foarte bun şi propice performanţei.

 

Impresii la final de tur

Cu amabilitatea binecunoscută care caracterizează oamenii de la munte, câţiva reprezentanţi ai echipei şi-au spus părerea despre parcursul de până acum. S-au desprins două mari idei principale, care au devenit de la sine subiecte de discuţie: faptul că parcursul echipei a fost împărţit în două, cu un debut mai anevoios şi un final în forţă, dar şi amprenta pe care noul  antrenor al echipei a pus-o asupra traseului din tur. Dar iată ce au declarat cei intervievaţi, cu propriile lor cuvinte:

“Una peste alta, s-au terminat zece ani din acest proiect. Va începe un nou proiect, din luna ianuariea 2019 se va numi Clubul Sportiv Montana Pătârlagele. Din punctul meu de vedere, o dată ce am obţinut statutul de profesionist, trebuie să arătăm şi pe teren că suntem profesionişti. Asta înseamnă să fim mult mai serioşi, să arătăm tuturor că nu doar numele de Club Sportiv înseamnă ceva, dar şi că ne-am redescoperit şi avem un nou început. Urez tuturor sărbători fericite, iar în acelaşi timp doresc să mai facem 2-3 transferuri, pentru că vrem să ne batem la primele trei locuri, apoi sezonul viitor pentru primele două poziţii. Un an nou fericit pentru “Arena Buzoiană” şi pentru tot fotbalul buzoian! “(Costin Oprea, preşedinte Montana)

“A fost un tur bun, zic eu, mai ales ultimile şapte etape, care au fost chiar foarte mulţmitoare. Transferurile au fost şi ele mulţumitoare, jucătorii s-au acomodat foarte bine, au început să lege relaţii de joc, şi cred că în retur vom face o figură foarte frumoasă, şi vom putea să ne batem de la egal la egal cu orice echipă din Liga a patra. Din punctual meu de vedere, Montana reprezintă o forţă în fotbalul buzoian. Avem un antrenor foarte bun, a făcut şi va face o treabă bună. Dacă luăm rezultatele din ultimile şapte etape, asta spune totul.” (Iulian Mircea, delegat Montana)

“Mulţúmesc tuturor pentru încrederea acordată. Într-adevăr, experienţa acumulată pe banca juniorilor m-a ajutat destul de mult, dar nu uit că sunt încă la început şi deocamdată nu mă pot considera un mare antrenor. Am preluat echipa din prima etapă, am dat peste echipe puternice, cum ar fi Săgeata sau Lanurile, am avut un început greu, dar apoi ne-am revenit, cu ajutorul unor transferuri pe care eu le consider foarte bune. Ultimile şapte aetape au adus rezultate foarte bune, am înregistrat şase victorii şi un singur rezultat de egalitate. Locul şase La final de tur este unul destul de bun, dar eu cred că echipa şi oraşul acesta merită mai mult, iar în retur sper să obţinem la final o poziţie superioară. La debutul ca antrenor nu am avut emoţii, consider că pe bancă sunt emoţii mai puternice, iar în teren este efortul mai mare. Aş dori să aduc mulţumiri celor care ne-au ajutat, şi aici mă refer la preşedintele şi prietenul Costin Oprea şi Café-Barul “Fântâniţa”, la prietenul Sorin Manolache şi “Damar Wood”, la prietenul Sorin Radu şi “YNS Green”, Primăriei şi Consiliului local Pătârlagele. De asemenenea, ţín să aduc mulţumiri profesorului Damir, antrenorul care a fost aici înaintea mea, el fiind cel care a pus echipa pe o direcţie bună, i-a imprimat un stil de joc şi o personalitate propice performanţei. Sărbători cu bine tuturor!”(Dan Lixăndroiu, antrenor Montana)

“Din punctul meu de vedere, e bine să fii principalul marcator al echipei. Ca şi realizare personală, mă bucur foarte mult. Este bine şi pentru echipă, un loc şase, cu un meci mai puţin, iar o victorie în restanţă ne poate apropia de podium. Au fost două părţi diferite în campionat, începutul a fost mai greoi, şi am ajuns în zona rece a clasamentului. După perioada de transferuri de la jumătatea turului ne-am întărit puţin, şi acest lucru s-a observant pe parcursul ultimelor etape. De bun augur şi instalarea noului antrenor, e altceva să auzi indicaţii de pe margine. Ca şi antrenor, a progresat practic ca la carte, începând de la juniori şi ajungând la seniori, Acum, după jumătate de sezon, consider că a fost omul potrivit la locul potrivit. Trag concluzia că decizia preşedintelui de a îi acorda încredere a fost una foarte bună şi potrivită. Doresc tuturor suporterilor un an cât mai bun, să fim sănătoşi cu toţii, iar anul ce vine să fie măcar la fel d ebun ca 2018.”(Daniel Piştea, căpitan Montana)

”Eu nu am venit de la început, ci într-un moment mai delicat pentru echipă. Am fost la Petrolul Berca, dar conducerea de acolo nu şi-a respectat promisiunile faţă de mine, şi automat nici eu nu am mai avut parcursul dorit, ca şi valoare. Băieţii de la Pătârlagele m-au sunat într-o zi, am discutat şi ne-am înţeles. Din punctul meu de vedere nu se punea problema să nu mă integrez, îi cunoşteam pe marea majoritate. De când am venit eu la echipă, numai victorii, plus un singur egal la Sălcioara, când nu ne-am putut baza pe portarul titular. Momentan suntem cam departe, dar de la anul dacă rămâne actualul lot, plus două-trei transferuri, putem, de ce nu, să sperăm la primul loc. Apreciez faptul că avem caractere frumoase la echipă, inclusive antrenorul, care e un băiat super OK. Sper să continuăm treaba buna înpreună!”(Mihai Modruz, atacant Montana)

“Sincer, eu cred că personal aş fi meritat să apăr mai sus. Fără lipsă de modestie, am jucat la un nivel, şi mă consider unul dintre portarii d etop ai judeţului, dacă nu cel mai bun. Am o vârstă, 30 de ani, aşa că nu s-a pus niciodată problema de integrare la Montana. Am înţeles că băieţii au vorbit frumos despre mine, le mulţumesc, şi eu consider că am intrat într-un grup foarte unit, cu băieţi de calitate. Părerea mea este că la sfârşitul campionatului vom termina între primele trei echipe din ierarhie. “  (Andrei Goicea, portar Montana)

“Consider că această parte de sezon a fost una bună spre foarte bună. Deşi am început mai anevoios, de la meciul de pe teren propriu cu Balta Albă consider că lucrurile s-au aşezat şi au mers spre bine. Iar la ultimul meci, cu Viitorul Petrolul Berca, s-a văzut clar după pauză o schimbare în bine. Cred că experienţa de antrenor şi performanţa din 2017 l-au ajutat mult pe antrenorul Lixăndroiu, căruia îi prevăd un viitor frumos şi de succes. Experienţa acumulată în teren De cel pe care eu îl alint cu apelativul  “Mirel Rădoi este de asemenea un important atu pentru viitorul antrenorului nostru. Contează şi relaţia foarte bună cu preşedintele clubului.Despre domnul preşedinte Costi Oprea pot spune cuvintele cu care Ladislau Boloni l-a caracterizat pe domnul Valentin al Stelei : “Managerul modest , intelept si fin ! “. Pune mult suflet pentru echipă , ca şi alţii . Toţi dau dovadă de caracter . Prevăd echipei un viitor frumos ! Forza Montana ! La mulţi ani 2019 ! “  (Andrei Marin, suporter Montana)

Atletism

Stadionul de atletism de la marginea municipiului Buzău se află într-un amplu proces de reabilitare, iar la finalul lucrărilor, arena va beneficia de o pistă nouă de alergare, o tribună cu 1.500 de locuri, vestiare moderne şi tabelă de marcaj electronică.

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

Lanurile şi Zărneşti, la pas,  Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Lanurile şi Zărneşti, la pas, Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău a programat miercuri sferturile de finală ale fazei judeţene a Cupei României, două echipe obţinând calificarea în semifinale la pas şi alte două cu emoţii.

 

 

Thumbnail Ovidiu Ionescu, hobby-uri noi în izolarea din Germania: „Specialitatea mea este banana bread!” Cei mai buni...
Thumbnail Marina Baboi, se află printre primii sportivi buzoieni reveniţi la antrenamente. Odată cu...
Thumbnail Cei mai buni tineri gimnaști români au semnat cu Steaua. Frați gemeni, buzoienii Robert și Gabriel...
Thumbnail Consiliul de Administrație al Federaţiei Române de Handbal a decis, să nu acorde titlurile în...
Thumbnail Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la...

Local Breaking News

Asfaltări masive în nordului judeţului

Preşedintele Neagu anunţă încă o etapă importantă de asfaltări, anul acesta cele mai mari şantiere fiind organizate pe drumurile din nordul judeţului. Odată reabilitate şi modernizate drumurile, se va putea vorbi inclusiv despre relansarea domeniului turismului

Citește mai departe...

Proiect european de patru milioane de lei, la Consiliul Judeţean Buzău

Un proiect de aproape patru milioane de lei pentru reducerea birocrației și simplicarea procedurilor în cadrul Consiliului Județean Buzău a primit finanțare din fonduri europene. Anunțul privind semnarea contractului a fost făcut luni de Ministerul Lucrărilor Publice,

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ilie Stan, antrenorul Gloriei Buzău: “Am avut oferte, dar nu am vrut să plec”
Miercuri, 15 Aprilie 2020
Ilie Stan (52 de ani) a fost un antrenor curtat în ultimele luni. Principalul echipei SCM Gloria Buzău a avut oferte de la mai multe cluburi, din... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Gloria, stop joc în acest sezon
Joi, 14 Mai 2020
- Primele șase echipe din Liga 2 merg în play-off cu punctele obținute în 24 de etape înjumătățite; - Echipele de pe locurile 7-18, printre... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
FRF a decis anularea competițiilor de copii și juniori
Vineri, 01 Mai 2020
Până să ia o decizie în privința continuării sau nu a campionatelor Liga 1, 2 și 3, Federația Română de Fotbal a decis, miercuri, 29... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Un jucător al Gloriei, voluntar în Noaptea de Înviere
Luni, 20 Aprilie 2020
Iulian Roșu, mijlocașul de 25 de ani al celor de la Gloria Buzău, campion al Ligii 1 cu FCSB și Astra Giurgiu, a fost voluntar în Noaptea de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luceafărul Buzău, la a treia promovare în Liga I la futsal!
Luni, 01 Iunie 2020
Futsalul a devenit foarte popular la Buzău în ultimii ani. Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” nu e doar fieful echipelor de hadbal de primă... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE