EVENIMENT

 

Marina Baboi va avea spectatori de lux la Europenele de la Cluj

Marina Baboi, cea mai bună atletă din România în probele de 100 și 200 m, îi va avea alături la cea mai importantă competiție de atletism pe care țara noastră o găzduiește în premieră, Campionatele Europene pe Echipe, pe mama și tatăl ei, care vin să îi facă galerie.

 La ultimul concurs la care a participat, sportiva legitimată la SCM Gloria Buzău  s-a întors acasă cu 4 medalii de aur.

Luna iunie este luna în care România face parte din lumea bună a Europei la competițiile sportive! După Euro 2020, în care țara noastră este gazdă a trei meciuri din grupe și unul din optimile competiției, la sfârșitul săptămânii, Clujul va fi centrul atletismului european! Acolo va avea loc Campionatul European pe Echipe, cel mai puternic concurs găzduit în premieră de țara noastră. România trimite la Cluj cea mai bună echipă de atleți!

„Cred că este extraordinar pentru România că organizează o asemenea competiție. Mi-ar plăcea foarte tare să ne mișcăm foarte bine ca echipă acolo pentru că până la urmă este o competiție de echipă, sper să iasă totul bine”,a spus Marina Baboi, dublă campioană națională în probele de 100 și 200 metri.

Campionatul Național, ultima competiție a ei la tineret

Marina Baboi, campioana națională la 100 și 200 metri și-a făcut încălzirea pentru Europeanul de la Cluj, la Campionatul Național, de unde s-a întors acasă cu 4 medalii de aur, dintre care două la tineret. Pentru sportiva în vârstă de 22 de ani, a fost ultima competiție la tineret. „Inițial, nu mi-am dat seama că este ultima competiție de tineret la care iau parte. După ce m-am urcat pe podium și comentatorul a anunțat la microfon că este ultimul meu an, am realizat și m-am întristat puțin, dar mă bucur că am terminat cu bine”,spune sportive antrenată de Doina Voinea.

Ca de fiecare dată medaliile au ajuns, acasă, la părinți, tatăl său fiind cel mai mare fan al Marinei. „Medaliile nu aveau cum să fie la mine, pentru că nu mi se permite. Sunt acasă, la Buzău. Abia am reușit să păstrez și eu una”,a declarat Marina.

După mai bine de un an, în care toate competițiile s-au desfășurat fără spectatori din cauza pandemiei, la concurs, Marina i-a avut alături și pe părinții săi, care până în pandemie nu ratau niciun concurs de-al ei. La fel se va întâmpla și în acest weekend, la Cluj. “Ai mei vor fi în tribune ceea ce mi se pare extraordinar! Au fost și la Campionatul Național. Sper ca la această competiție atât de importantă pentru noi, suporterii să vină și să ne susțină. Avem nevoie de ei. Mă bucur mult că spectatorii se pot întoarce în tribune”,a încheiat sportiva.

România trimite 48 de atleți la Cluj

Campionatul European de Atletism pe Echipe are loc în 19 și 20 iunie, la Cluj Napoca și reunește la start 13 echipe europene: Belgia, Beluarus, Cehia, Estonia, Finlanda, Grecia, Irlanda, Olanda, Norvegia, Elveția, Suedia, Turcia și România. În Liga 1 a acestei competiții fac parte unele dintre cele mai puternice țări din Europa la atletism. În rândurile echipelor participante se află numeroși atleți medaliați la campionatele mondiale și europene și deținători de recorduri mondiale.

Dintre cele 13 echipe participante, primele două vor accede în Superligă, iar ultimele 3 vor retrograda în Liga 2. Echipa României, care face parte din Liga 1 a acestei competiții, merge la Cluj cu 48 de atleți, 25 băieți și 23 de fete, care vor concura atât în probe individuale cât și în cele de ștafetă.

(Sursa: www.dincolodesport.eu)

Atletism

Marina Baboi, cea mai bună atletă din România în probele de 100 și 200 m, îi va avea alături la cea mai importantă competiție de atletism pe care țara noastră o găzduiește în premieră, Campionatele Europene pe Echipe, pe mama și tatăl ei, care vin să îi facă galerie.

Citește mai departe...
„Decembrie Magic”. Programul evenimentelor organizate de Consiliul Judeţean Buzău

„Decembrie Magic”. Programul evenimentelor organizate de Consiliul Judeţean Buzău

Consiliul Județean Buzău organizează și anul acesta, în luna decembrie, o serie de manifestări, prilejuite de sărbătorile de iarnă, reunite sub denumirea ”Decembrie Magic”.

TÂRGUL de CRĂCIUN, găzduit de Centrul Muzeal de pe bulevardul Bălcescu

TÂRGUL de CRĂCIUN, găzduit de Centrul Muzeal de pe bulevardul Bălcescu

Unul dintre evenimentele speciale anunţate de preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, pentru perioada Sărbătorilor de Iarnă, va fi organizat sub titulatura „Târg de Crăciun”, ocazie cu care copiii se pot întâlni cu Moş Crăciun şi cu traista lui plină cu daruri.

“Schimbările climatice: între fake news și realitate

“Schimbările climatice: între fake news și realitate"

Muzeul Județean Buzău în parteneriat cu Ambasada Sustenabilității în România organizează masa rotundă cu tema "Schimbările climatice: între fake news și realitate".

4 milioane de euro, finanțat prin PNRR pentru proiectul „Reducerea riscului de infecții nosocomiale la nivelul Spitalului Județean de Urgență Buzău”

4 milioane de euro, finanțat prin PNRR pentru proiectul „Reducerea riscului de infecții nosocomiale la nivelul Spitalului Județean de Urgență Buzău”

Consiliul Județean Buzău și Spitalul Județean de Urgență Buzău își vor da mâna în cadrul unui parteneriat ce ar urma să pună capăt unei mari probleme a sistemului sanitar de la noi: infecțiile nosocomiale.

Thumbnail Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, economistul Petre Emanoil Neagu, este primul dintre...
Thumbnail Succes fabulos, pentru sportul buzoian. Alexia Tatu a triumfat în întrecerea de U14, de la cel mai...
Thumbnail Forfotă mare vineri la Şcoala Cândeşti. Mai précis, la una dintre clasele de-a IV-a, acolo unde la...

Local Breaking News

Clip de prezentare a județului Buzău filmat de campionii Kemayo și Stoica

Unele dintre cele mai cunoscute atracții ale jucețului, prezentate de ambasadori inediți. Este vorba despre Freddy Kemayo și Bogdan Stoica, două nume cu greutate ale artelor marțiale. Campionii mondiali au mers la Vulcanii Noroioși, Tabăra de Sculptură Măgura și Muzeul Județean, locații în care au filmat secvențe din clipul ce promovează gala Dynamite Fighting Show.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ilie Stan, antrenorul Gloriei Buzău: “Am avut oferte, dar nu am vrut să plec”
Miercuri, 15 Aprilie 2020
Ilie Stan (52 de ani) a fost un antrenor curtat în ultimele luni. Principalul echipei SCM Gloria Buzău a avut oferte de la mai multe cluburi, din... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Gloria, stop joc în acest sezon
Joi, 14 Mai 2020
- Primele șase echipe din Liga 2 merg în play-off cu punctele obținute în 24 de etape înjumătățite; - Echipele de pe locurile 7-18, printre... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
FRF a decis anularea competițiilor de copii și juniori
Vineri, 01 Mai 2020
Până să ia o decizie în privința continuării sau nu a campionatelor Liga 1, 2 și 3, Federația Română de Fotbal a decis, miercuri, 29... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
,,Sunt pe viaţă fanul tău!”, imnul Gloriei Buzău (versuri)
Sâmbătă, 04 Mai 2019
Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la sediul clubului din Crâng. Prezenţi au fost –... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luceafărul Buzău, la a treia promovare în Liga I la futsal!
Luni, 01 Iunie 2020
Futsalul a devenit foarte popular la Buzău în ultimii ani. Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” nu e doar fieful echipelor de hadbal de primă... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE