EVENIMENT

DUPĂ PANDEMIE, DIN NOU...PRIETENIE!

Demarat în 2017 și întrerupt din cauze...pandemice, proiectul educațional ”Cupa Prieteniei Cândești” inițiat de profesorul Radu Cristian, susținut de coordonatorii Vîrcan Elena Loredana și Neculai Florian și-a desfășurat sâmbătă, 7 octombrie, o nouă ediție.

 Locația  fost și de această dată baza sportivă de la Vernești, respectiv terenul sintetic pentru fotbal și terenul mare pentru celelalte probe. Iar ca participanți au fost invitate patru unități școlare, dar numai trei au participat. Iar despre a patra, dacă nu a fost prezentă, nu se va povesti.

Așadar elevii de la Școala Gimnazială sat Cândești, Școala Gimnazială ”N.I. Jilinschi” Vernești și Școala Gimnazială ”Nicu Constantinescu” Buzău s-au duelat în probe de atletism, fotbal și demonstrație de forță, demonstrând frumoase abilități sportive. La final, fiecare echipă participantă a câștigat câte o probă – buzoienii s-au dovedit cei mai buni atleți, verneștenii au triumfat la fotbal, iar cei de la Cândești s-au dovedit cei mai puternici fizic, impunându-se clar în proba de funie.

Competiția a debutat cu proba de 50 metri viteză, disputată pe cele două categorii, clasele V-VI, respectiv clasele VII-VIII, atât la fete, cât și la băieți. Deși a avut cea mai restrânsă delegație, compusă din numai trei participanți, fosta Școală numărul 8 din Buzău s-a impus clar, câștigând trei din cele patru probe, și anume cele două probe feminine, plus concursul de băieți clasele VII-VIII. Au impresionat surorile Andra și Andreea Stroe, dar și Cosmin Lache, un tânăr care a alergat și el foarte bine. La băieți clasele V-VI s-a impus cândeșteanul Ștefan Neagu.

S-a trecut apoi la fotbal, unde am asistat a un singur duel, cel dintre Cândești și Vernești. A fost un meci foarte spectaculos, cu multe răsturnări de scor și de situație, la capătul căruia elevii lui Ovidiu Nicolae s-au impus la imită, scor 5-4.

Cândeștenii s-au revanșat la capitolul forță, acolo unde au tras cu putere de funie și de...adversar, câștigând proba într-o manieră spectaculoasă. Cei cinci elevi de la Cândești, inspirat selecționați de profesorul Radu Cristian, s-au impus într-o manieră categorică, fără dubii, depășindu-și fără probleme adversarii. Este adevărat, la verneșteni au participat câțiva elevi care cu câteva minute înainte fuseseră și la fotbal, fiind destul de obosiți. Dar asta nu ia cu nimic din meritele lui Andrei, Ianis, Alexandru sau Mario...

Întrecerea s-a încheiat așa cum a început, cu alergare. De data aceasta cros, constând în câteva ture de teren mare. Au ieșit din nou în evidență surorile de la Buzău, dar și Marco Anghel de la Vernești, un elev care se vede că practică alergarea la un nivel mai ridicat.  

La final, toți participanții s-au relaxat la o pizza, oferită cu generozitate de către organizatori. A fost un bun prilej de socializare pentu toată lumea, după efortul fizic depus. Îmbucurător a fost și faptul că elevii participanți au făcut la final schimb de adrese de e-mail sau conturi pe rețele de socializare, semn că s-au pus bazele unor relații de prietenie. Căci cu toții nu au fost neapărat adversari, ci mai degrabă parteneri de întrecere.

La final, se cuvin felicitări! În primul rând, organizatorului principal, profesorul de educație fizică și sport Radu Cristian, un verneștean care predă la Cândești! Acesta nu doar a organizat ireproșabil turneul sportiv, dar are meritul și de a atrage colaboratori – astfel, felicitări pentru implicare merită și Primăria Vernești, reprezentată de primarul Daniel Năstase și viceprimarul Mădălina Viorela Enache, precum și doamna director Grațiela Laura Petcu, de la Școala din Vernești, care a găzduit competiția. Nu trebuie uitați profesorii Ovidiu Nicolae (Vernești) și Ioan Ionescu (Buzău), cei care au coordonat echipele participante, alături, evident de organizator. Printre instituțiile partenere s-au mai numărat și Inspectoratul Școlar Județean ( reprezentat d einspectorii școlari Antonia Damian și George Ciubotaru), dar și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Buzău, reprezentată de doamna Medina Papuc-Tudor, fostă atletă de performanță.

A fost (încă) o ediție reușită. Toți cei care au participat s-au bucurat și au declarat încântați că abia așteaptă cea de-a treia ediție a unei competiii cărei îi urăm viață cât mai lungă!

REZULTATEE COMPETIȚIEI:

Alergare viteză, cls.V-VI, fete

1.Stroe Andreea (Șc. Nicu Constantinescu, Buzău)

2.Dobrică Alessia ( Șc. Cândești)

3.Enache Melissa (Șc.Cândești)

Alergare viteză, cls.VII-VIII,  fete

1.Stroe Andra (Șc. ”Nicu Constantinescu”, Buzău)

2.Mateaș Ana-Maria ( Șc. Cândești)

3.Dumitru Ionela  (Șc.Cândești)

Alergare viteză, cls.V-VI, băieți

1.Neagu Ștefan (Șc. Cândești)

2.Anghel Pietro Marco ( Șc. ”N .I. Jilinschi”,Vernești)

3.Bădăluță Mădălin (Șc.Cândești)

Alergare viteză, cls.VII-VIII, băieți

1.Lache Cosmin  (Șc. ”Nicu Constantinescu”, Buzău)

2.Got Claudiu ( Șc. ”N.I. Jilinschi”,Vernești)

3.Barbu Eduard (Șc. ”N.I. Jilinschi”,Vernești)

 

Fotbal, băieți

1.Școala Gimnazială ”N.I.Jilinschi”, Vernești

2.Școala Gimnazială sat Cândești

Forță, tras funie, băieți

1.Școala Gimnazială sat Cândești

2.Școala Gimnazială ”N.I.Jilinschi”, Vernești

Cros, cls.V-VI, fete

1.Stroe Andreea (Șc. ”Nicu Constantinescu”, Buzău)

2.Dobrică Alessia ( Șc. Cândești)

3.Enache Melissa (Șc.Cândești)

Cros, cls.VII-VIII, fete

1.Stroe Andra (Șc. ”Nicu Constantinescu”, Buzău)

2.Dumitru Ionela ( Șc. Cândești)

3.Năstase Marina (Șc.Cândești)

Cros, cls.V-VI, băieți

1.Anghel  Marco  (Șc. ”N.I. Jilinschi”, Vernești)

2.Ungureanu  Luciano  ( Șc. Cândești)

3.Bădăluță Mădălin (Șc.Cândești)

4.Neagu Ștefan (Șc.Cândești)

Cros, cls.VII-VIII, băieți

1.Băndărău Denis (Șc. Cândești)

2.Lache Cosmin ( Șc. ”Nicu Constantinescu”, Buzău)

3.Got Claudiu (Șc. ”N.I.Jilinschi”, Vernești)

(Articol: Florian NECULAI)

Atletism

După ce diverse evenimente extrasportive au amânat momentul, iată că ziua cea mare a sosit în sfârșit. Pe data de 23 iunie, pe faleza frumos amenajată în comuna Berca, elevii din Berca,Unguriu, Cândești și Cozieni s-au întrecut la alergat, după ce cu două luni în urmă jucaseră fotbal

Citește mai departe...
Consiliul Județean Buzău, planuri de extindere în viitorul apropiat

Consiliul Județean Buzău, planuri de extindere în viitorul apropiat

În cadrul ședinței extraordinare de marți, 4 aprilie, consilierii județeni s-au întrunit ca să aprobe forma actualizată a indicatorilor tehnico-economici ai proiectului de reabilitare a clădirii din spatele sediului CJ Buzău. În document se menționează că a fost nevoie de această actualizare,

“Museum Bus”, proiect de success pentru Muzeul Judeţean Buzău

“Museum Bus”, proiect de success pentru Muzeul Judeţean Buzău

Proiectul „Museum Bus” face parte din oferta cultural-educativă şi ştiinţifică a Muzeului Judeţean Buzău. Este conceput special în 2019, pentru a contribui la strategia instituţiei de a atrage tot mai mulţi vizitatori, din toate mediile. 

 „Buzău Fest şi Zilele Chișinăului” 2023, data şi bugetul

„Buzău Fest şi Zilele Chișinăului” 2023, data şi bugetul

Consiliul Județean Buzău pune la punct detaliile organizării festivalurilor „Buzău Fest/Zilele Chișinăului” de anul acesta şi va oficiliza două dintre elementele principale: data și bugetul. Astfel, în următoarea ședință a Consiliului Județean, va fi supus votului

“Cod Roșu” la Buzău. Moroşanu revine cu o nouă gală de kickboxing

“Cod Roșu” la Buzău. Moroşanu revine cu o nouă gală de kickboxing

Un important eveniment sportiv va avea loc, luna viitoare, în municipiul Buzău! Este vorba despre Gala „Dynamite Fighting Show”, turneu de kickboxing care se va desfășura la jumătatea lunii mai, în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”.

Thumbnail După ce consilierii judeţeni au votat în bloc pentru alocarea sumei de 700.000 de lei în vederea...
Thumbnail Consiliul Judeţean Buzău şi Executivul condus de preşedintele Petre Emanoil Neagu şi-a făcut un frumos...
Thumbnail La ultima vizită, de săptămâna trecută, pe care preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil...
Thumbnail Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a postat, pe pagina sa oficială de...
Thumbnail Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, la o întâlnire...

Local Breaking News

Clip de prezentare a județului Buzău filmat de campionii Kemayo și Stoica

Unele dintre cele mai cunoscute atracții ale jucețului, prezentate de ambasadori inediți. Este vorba despre Freddy Kemayo și Bogdan Stoica, două nume cu greutate ale artelor marțiale. Campionii mondiali au mers la Vulcanii Noroioși, Tabăra de Sculptură Măgura și Muzeul Județean, locații în care au filmat secvențe din clipul ce promovează gala Dynamite Fighting Show.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ilie Stan, antrenorul Gloriei Buzău: “Am avut oferte, dar nu am vrut să plec”
Miercuri, 15 Aprilie 2020
Ilie Stan (52 de ani) a fost un antrenor curtat în ultimele luni. Principalul echipei SCM Gloria Buzău a avut oferte de la mai multe cluburi, din... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Gloria, stop joc în acest sezon
Joi, 14 Mai 2020
- Primele șase echipe din Liga 2 merg în play-off cu punctele obținute în 24 de etape înjumătățite; - Echipele de pe locurile 7-18, printre... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Despre IMAGERIA MENTALĂ şi dezvoltarea acestei calităţi
Joi, 10 Februarie 2022
Un saritor cu prajina sta minute in sir in fata liniei de start si se concentreaza, in timp ce publicul asteapta nerabdator saritura. Intrebat de ce... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
,,Sunt pe viaţă fanul tău!”, imnul Gloriei Buzău (versuri)
Sâmbătă, 04 Mai 2019
Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la sediul clubului din Crâng. Prezenţi au fost –... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luceafărul Buzău, la a treia promovare în Liga I la futsal!
Luni, 01 Iunie 2020
Futsalul a devenit foarte popular la Buzău în ultimii ani. Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” nu e doar fieful echipelor de hadbal de primă... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE