EVENIMENT

 

Liga a III-a

„EXECUTAȚI” ÎN JUMĂTATE DE ORĂ!

Prima etapă din retur nu a adus ameliorări în ceea ce privește pe Voința Limpeziș și jocul acesteia. E drept, în față i-a stat Aerostar Bacău, o formație îndreptățită să spere la play-off și promovare, care în tur îi administrase nou-promovatei un sec 8-3. 

De data aceasta băcăuanii s-au oprit ”numai” la șapte, obținând un succes categoric, care le securizeză ultima treaptă a podiumului.

Jocul nu a avut mare istoric, zarurile fiind aruncate după prima jumătate de joc. Oaspeții și-au demonstrat apetitul ofensiv încă din start, dar ”căpitanul” Vraciu a trimis puțin alături de poartă. După numai cinci minute de joc, se produce deschiderea scorului – gafe de cascadorii râsului în apărarea gazdelor, iar fostul ”metalist” cu nume de tenismen celebru, Andrei Pavel, nu poate ierta din interiorul careului. Două minute mai târziu, după un corner, fundașul Prentu își ia inima în dinți și trage de la 20 de metri, balonul ducându-se liniștit lângă bară. Instantaneu însă, Voința replică și reduce scorul,după câteva devieri succesive la un corner, ultima aparținând simpaticului  Passi Njopgang.

Dar după numai două minute Gavrilă restabilește ecartul de două goluri, după ce transformă fără emoții o lovitură de la 11 metri.

 La acest scor, Limpezișul își trece în cont una dintre ultimile sale mari ocazii în acest joc – Passi se descurcă bine în careul advers, pasează bine către Vladu, dar șutul acestuia din careu este bine respins de portarul moldovenilor. Mai précis se va dovedi însă experimentatul Cătălin Vraciu, care marchează de două ori în numai șapte minute, cu execuții frumoase. După ce Pavel trimite și el în bară din lovitură liberă, Stejărel Vișinar transformă un penalty acordat destul de ușor și o repriză de coșmar pentru amfitrioni se termină cu un categoric 1-6!

După pauză, apar și schimbări în cele două garnituri, mai multe la vizitatori. La adăpostul unui avantaj consistent, antrenorul Mihai Ionescu dă șansa mai multor jucători să acumuleze minute, în vreme ce Limpezișul schimbă în primul rând portarul, apoi încă un jucător de câmp. Intrarea lui Florin Marin între buturi este de bun augur, portarul care a debutat la Voința opunându-se cu succes în fața lui Anghel, Vraciu sau Pavel. La poarta cealaltă, o fază foarte reușită a lui Florin Alexandru, poreclit ”Taurul”, dar după o frumoasă cascadă de driblinguri acesta nu a mai reușit să găsească soluția optimă pentru a marca. O va face însă Coroamă, în minutele de prelungire, după o pasă a unui coleg, care l-a lăsat singur cu toată poarta goală în față.

Se termină 1-7, iar norii deasupra Limpezișului par a fi din ce în ce mai negri. Mai ales că diferența față de cealaltă echipă din Bacău, Dinamo, a crescut la șase puncte, după ce moldovenii au învins la Ianca cu un neverosimil 5-0. Se caută soluții, se aude ceva și despre banca tehnică, dar până când va începe perioada de transferuri nu se poate face nimic din punct de vedere al lotului. Măcar de nu ar fi prea târziu nici atunci!

Una caldă, alta rece pentru celelalte echipe buzoiene angrenate în competiție. Cu cuțitul la os, CSM Focșani a jucat un meci de totul sau nimic contra Metalului Buzău. Moldovenii au câștigat în final la limită cu un gol marcat târziu de Sergiu Arnăutu și au revenit în ”careul de ași”, profitând de eșecul Unirii Braniștea la Liești. La Brăila, CSM Rm. Sărat nu a avut probleme și s-a impus cu 4-1, apropiindu-se acum la două puncte de lider. În urma acestor rezultate, lupta pentru play-off și promovare rămâne deschisă, fiecare dintre echipele fruntașe având șansa lor. Etapa viitoare, CSM Rm. Sărat joacă acasă cu Sporting Liești, în vreme ce Limpezișul și Metalul vor evolua pe teren străin, la Braniștea, respectiv Dinamo Bacău.

Voinţa Limpeziş – Aerostar Bacău  1-7
Au marcat: Passi Njopgang (9) / Andrei Pavel (5), Marian Prentu (7), Andrei Gavrilă (11 – penalty), Cătălin Vraciu (15, 22), Stejărel Vișinar (34 – penalty), Iulian Coroamă (90+1)

Cartonașe galbene:  Micu / Chirilă

Voința: Gana (Fl. Marin), M. Radu,  Micu, Costache (cpt), Pucheanu, Bratu, Njopgang, Fl. Alexandru , Lemnaru,Vladu, Stancu (A. Radu)  Antrenor: Marius Musceleanu  Delegat: Costel Dedu  Director  sportiv:  Ioniță Dedu

Aerostar: Mocanu,  Prentu, Benchea,Vișinar, Căpușă (Bacalu), Ilie (Belciu), Juncu, Gavrilă (Anghel), Chirilă (Zaharia), Pavel, Vraciu (cpt) (Coroamă)  Antrenor: Mihai Ionescu  Delegat: Gabriel Voicu   Director sportiv: Valerian Voicu

Au arbitrat Ovidiu Robu (Chitila), Valentin Mindeart (Popești-Leordeni) și Ioan Alexandru negru (Buftea)

Delegat FRF: Victor Radu  (București)

Observator  CCA:  Liviu Enciu (Brașov)

(Articol: Florian NECULAI / Foto: buzau.net)

Atletism

Marina Baboi, cea mai bună atletă din România în probele de 100 și 200 m, îi va avea alături la cea mai importantă competiție de atletism pe care țara noastră o găzduiește în premieră, Campionatele Europene pe Echipe, pe mama și tatăl ei, care vin să îi facă galerie.

Citește mai departe...
„Decembrie Magic”. Programul evenimentelor organizate de Consiliul Judeţean Buzău

„Decembrie Magic”. Programul evenimentelor organizate de Consiliul Judeţean Buzău

Consiliul Județean Buzău organizează și anul acesta, în luna decembrie, o serie de manifestări, prilejuite de sărbătorile de iarnă, reunite sub denumirea ”Decembrie Magic”.

TÂRGUL de CRĂCIUN, găzduit de Centrul Muzeal de pe bulevardul Bălcescu

TÂRGUL de CRĂCIUN, găzduit de Centrul Muzeal de pe bulevardul Bălcescu

Unul dintre evenimentele speciale anunţate de preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, pentru perioada Sărbătorilor de Iarnă, va fi organizat sub titulatura „Târg de Crăciun”, ocazie cu care copiii se pot întâlni cu Moş Crăciun şi cu traista lui plină cu daruri.

“Schimbările climatice: între fake news și realitate

“Schimbările climatice: între fake news și realitate"

Muzeul Județean Buzău în parteneriat cu Ambasada Sustenabilității în România organizează masa rotundă cu tema "Schimbările climatice: între fake news și realitate".

4 milioane de euro, finanțat prin PNRR pentru proiectul „Reducerea riscului de infecții nosocomiale la nivelul Spitalului Județean de Urgență Buzău”

4 milioane de euro, finanțat prin PNRR pentru proiectul „Reducerea riscului de infecții nosocomiale la nivelul Spitalului Județean de Urgență Buzău”

Consiliul Județean Buzău și Spitalul Județean de Urgență Buzău își vor da mâna în cadrul unui parteneriat ce ar urma să pună capăt unei mari probleme a sistemului sanitar de la noi: infecțiile nosocomiale.

Thumbnail Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, economistul Petre Emanoil Neagu, este primul dintre...
Thumbnail Succes fabulos, pentru sportul buzoian. Alexia Tatu a triumfat în întrecerea de U14, de la cel mai...
Thumbnail Forfotă mare vineri la Şcoala Cândeşti. Mai précis, la una dintre clasele de-a IV-a, acolo unde la...

Local Breaking News

Clip de prezentare a județului Buzău filmat de campionii Kemayo și Stoica

Unele dintre cele mai cunoscute atracții ale jucețului, prezentate de ambasadori inediți. Este vorba despre Freddy Kemayo și Bogdan Stoica, două nume cu greutate ale artelor marțiale. Campionii mondiali au mers la Vulcanii Noroioși, Tabăra de Sculptură Măgura și Muzeul Județean, locații în care au filmat secvențe din clipul ce promovează gala Dynamite Fighting Show.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ilie Stan, antrenorul Gloriei Buzău: “Am avut oferte, dar nu am vrut să plec”
Miercuri, 15 Aprilie 2020
Ilie Stan (52 de ani) a fost un antrenor curtat în ultimele luni. Principalul echipei SCM Gloria Buzău a avut oferte de la mai multe cluburi, din... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Gloria, stop joc în acest sezon
Joi, 14 Mai 2020
- Primele șase echipe din Liga 2 merg în play-off cu punctele obținute în 24 de etape înjumătățite; - Echipele de pe locurile 7-18, printre... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
FRF a decis anularea competițiilor de copii și juniori
Vineri, 01 Mai 2020
Până să ia o decizie în privința continuării sau nu a campionatelor Liga 1, 2 și 3, Federația Română de Fotbal a decis, miercuri, 29... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
,,Sunt pe viaţă fanul tău!”, imnul Gloriei Buzău (versuri)
Sâmbătă, 04 Mai 2019
Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la sediul clubului din Crâng. Prezenţi au fost –... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luceafărul Buzău, la a treia promovare în Liga I la futsal!
Luni, 01 Iunie 2020
Futsalul a devenit foarte popular la Buzău în ultimii ani. Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” nu e doar fieful echipelor de hadbal de primă... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE