EVENIMENT

ÎNC-O „DUBLĂ” PE FINAL: UN SUCCES ȘI UN EGAL!

Revenită din cantonamentul montan, unde au învins câteva colege de serie în meciuri amicale (Metaloglobus, Progresul, Oțelul Galați sau Concordia Chiajna), Gloria Buzău a disputat în week-end ultmile meciuri de verificare. Întrucât sorții au decis ca buzoienii să evolueze

 în etapa inaugurală pe teren propriu, meciul amical s-a desfășurat tot la Buzău. Numai că ultimul amical s-a transformat instantaneu într-o ”dublă”, jocul contra Unirii Constanța fiind precedat de o dispută contra Voinței Limpeziș, proaspăt promovată în liga a treia, deși Federația a amânat o decizie oficială privind aceastră promovare. Un joc util și pentru Gloria, care are un lot numeros, lot care a fost împărțit pentru aceste jocuri.

Cu Limpezișul, doar problema scorului

Voința Limpeziș a ținut să își măsoare forțele, amical, cu echipele de frunte ale Buzăului. După amicalele cu Metalul și CSM Rm. Sărat, acum a venit rândul să dea piept cu cel mai tare adversar pe plan local, divizionara secundă Gloria Buzău. Cum era de anticipat, jocul a fost fără istoric, ”glorioșii” dominând categoric disputa și impunându-se la final la scor. După ce Ariel Lopez și Manea duc rapid scorul la 2-0,  Voința reacționează frumos și eficient, iar Alex Lemnaru reduce din diferență, după o fază în mare viteză, aplaudată la scenă deschisă de toți cei prezenți. A fost însă golul care a zgândărit ”monstrul” antrenat de Pustai, care au mai marcat de patru ori până la pauză.

Aflat la debut, brazilianul Eduardo Sampaio ”Dudu” a înscris golul al treilea din careu, tânărul Matiș a transformat superb o lovitură liberă de la peste 25 de metri, Burlacu a marcat și el cu ajutorul defensivei adverse, iar Alex Munteanu a închis seria golurilor din prima repriză cu o execuție frumoasă cu exteriorul.

După pauză, pe fondul schimbărilor de jucători, ar mai fi de reținut doar cele trei goluri. Mai întâi Burlacu trage puternic din careu la colțul scurt pentru 7-1, apoi Stelu Costache scapă singur cu portarul Popa, este faultat și tot el transformă penașty-ul, deși goalkeeper-ul advers ghicise colțul. Onoarea de a încheia conturile revine tânărului Lazăr, un produs 100 % buzoian, care înscrie din apropiere și stabilește scorul final, un categoric 8-2 în favoarea Gloriei. O Gloria care a avut pe bancă, în acest duel desfășurat la Rm. Sărat, o serie de juniori proveniți de la grupa profesorului Nicolae Anton. Astfel, în repriza secundă au intrat în teren, printre alții, juniorii Gabriel Bucur, Bogdan Piele, Cezar Pavel și Marian Ivan, ulimul cu un nume de celebru fotbalist, care a făcut istorie la Brașov sau Dinamo, și s-a aflat inclusiv în lotul României pentru World Cup 1994, frumosul vis american terminat brusc în sferturi contra ”vikingilor” Ravelli sau Kenneth Anderson.

GLORIA BUZĂU- VOINȚA LIMPEZIȘ 8-2 (6-1)

Au marcat: Lopez, Manea, ”Dudu”, Matiș, Burlacu (2), Alex Munteanu, Lazăr, respectiv Lemnaru, Costache (penalty)

Gloria:Popa, Oteliță, Lopez, Marku, Uțiu, Alex Munteanu, Manea, Gaitan, Matiș, Eduardo Sampaio ”Dudu”, Banyoi. Rezerve: Lazăr, Burlacu, Bucur, Piele, Pavel și Ivan  Antrenor: Cristian Pustai

 

Cu Unirea, altă poveste față de sezonul trecut

Sâmbătă, Gloria a revenit la Buzău și a dat piept cu Unirea Constanța, echipă rebranduită acum sub numele de FCSB 2 A Clinceni. Cu experimentatul Dacian Nastai pe bancă, dar și cu o serie de tineri ambițioși și dornici de afirmare, adversarii au lăsat o impresie frumoasă pe terenul din Buzău, demonstrând că scorurile de maidan din trecut au rămas numai o amintire. Buzoienii au început jocul cu cei ce nu au evoluat cu o zi înainte contra Limpezișului, ceilalți regăsindu-se pe banca de rezerve. Debutul de joc a fost marcat de două mari ocazii- mai întâi o bară din lovitură liberă a oaspeților, fază la care portarul Stoian a părut mai mult decât surprins, apoi un șut frumos sub bară al lui Ciobanu, respins spectaculos de portarul Udrea în corner. În continuare ocaziile curg la poarta Unirii, Honciu și Lopez trimit peste poartă din poziții bune, dar cea mai mare ocazie de gol aparține lui Cârstocea, care este bine lansat, scapă singur cu portarul dar nu reușește să înscrie. O va face însă Vlad Pandele de la adversar, în minutul 36. O banală lovitură liberă, mingea este trimisă în careu, Relu Stoian se sperie de un adversar, gafează inexplicabil, iar jucătorul mai sus amintit marchează din apropiere. Cu toate acestea, ”căpitanul” echipei este păstrat de antrenor în teren până la final, spre nemulțumirea publicului prezent, care ar fi dorit să vadă și alte opțiuni. Interesant dacă antrenorul Pustai va miza și sâmbătă, la primul ”oficial”, pe același portar care a dovedit reflexe bune, dar și momente de ezitare, în special la ieșiri pe centrări și faze fixe. În fine, 0-1 la pauză, după ce lobul revenitului Vali Alexandru trece peste poarta adversă.

Repriza secundă debutează cu un forcing al gazdelor, dar Manea,”Dudu” sau Ciobanu nu reușesc să marcheze. O va face însă fundașul albanez Kristi Marku în minutul 63, la capătul unui corner de pe dreapta, reluarea sa cu capul din careu fiind fără speranță pentru portarul advers. Un gol spectaculos, britanic, pentru un fundaș care se pare că va deveni un punct fix în defensiva Gloriei.

După ce Alex Munteanu și Matiș, un alt mare câștig pentru trupa buzoiană, ratează trei ocazii bune de gol, același Alex Munteanu trage puternic din careu sub bară și aduce echipa buzoiană în avantaj pe tabelă, în minutul 73.

Manea și Matiș mai ratează câteva ocazii bune de gol, însă oaspeții dau lovitura finală în minutul 79, după ce o prelungită și reușită fază de atac este finalizată superb de nou-intratul Alexandru Enache, cu un șut în vinclu de la marginea careului. Portarul Stoian a încercat să intervină, dar execuția a fost prea puternică și bine plasată, astfel că duelul se încheie nedecis, cu o remiză.

Punct final al meciurilor de pregătire pentru Gloria Buzău, iar antrenorul Pustai cu siguranță și-a făcut o impresie despre ce urmează. De inspiraţia sa depinde primul succes în noul sezon, într-o partidă ce se va disputa contra Ripensiei Timișoara, sâmbătă, 6 august, de la ora 11. Mult succes, Gloria Buzău!

 

GLORIA BUZĂU- UNIREA CONSTANȚA 2-2(0-1)                        

Au marcat:Marku (63), Alex Munteanu (73), respectiv Pandele (36), Enache (79)

GLORIA:Stoian, Pîrvulescu, Wiktorski, Vîrtej, Sălceanu, Cârstocea, Lopez, Honciu, Ciobanu,Vali Alexandru, Vali Munteanu  Rezerve: Popa, Trebotic, Burlacu, Manea, Oteliță, Alex Munteanu, Gaitan, Lazăr, Uțiu, Dudu, Boyson, Marku, Banyoi, Matiș  Antrenor: Cristian Pustai

UNIREA:Udrea, Zamfir, Cană, Tudose, Șuteu, Ciucilete, Pandele, Mitriocă, Horșia, Tudor, Niță  Rezerve: Popescu, Ștefan, Arnold, Lăcătuș, Coza, Cireșoiu, Timiș, Trif, Ardelean, Enache, Neacșu, Șerbănescu, Ciritoiu, Malama Antrenor: Dacian Nastai

 (Articol: Florian NECULAI)

Atletism

După ce diverse evenimente extrasportive au amânat momentul, iată că ziua cea mare a sosit în sfârșit. Pe data de 23 iunie, pe faleza frumos amenajată în comuna Berca, elevii din Berca,Unguriu, Cândești și Cozieni s-au întrecut la alergat, după ce cu două luni în urmă jucaseră fotbal

Citește mai departe...
Consiliul Județean Buzău, planuri de extindere în viitorul apropiat

Consiliul Județean Buzău, planuri de extindere în viitorul apropiat

În cadrul ședinței extraordinare de marți, 4 aprilie, consilierii județeni s-au întrunit ca să aprobe forma actualizată a indicatorilor tehnico-economici ai proiectului de reabilitare a clădirii din spatele sediului CJ Buzău. În document se menționează că a fost nevoie de această actualizare,

“Museum Bus”, proiect de success pentru Muzeul Judeţean Buzău

“Museum Bus”, proiect de success pentru Muzeul Judeţean Buzău

Proiectul „Museum Bus” face parte din oferta cultural-educativă şi ştiinţifică a Muzeului Judeţean Buzău. Este conceput special în 2019, pentru a contribui la strategia instituţiei de a atrage tot mai mulţi vizitatori, din toate mediile. 

 „Buzău Fest şi Zilele Chișinăului” 2023, data şi bugetul

„Buzău Fest şi Zilele Chișinăului” 2023, data şi bugetul

Consiliul Județean Buzău pune la punct detaliile organizării festivalurilor „Buzău Fest/Zilele Chișinăului” de anul acesta şi va oficiliza două dintre elementele principale: data și bugetul. Astfel, în următoarea ședință a Consiliului Județean, va fi supus votului

“Cod Roșu” la Buzău. Moroşanu revine cu o nouă gală de kickboxing

“Cod Roșu” la Buzău. Moroşanu revine cu o nouă gală de kickboxing

Un important eveniment sportiv va avea loc, luna viitoare, în municipiul Buzău! Este vorba despre Gala „Dynamite Fighting Show”, turneu de kickboxing care se va desfășura la jumătatea lunii mai, în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”.

Thumbnail După ce consilierii judeţeni au votat în bloc pentru alocarea sumei de 700.000 de lei în vederea...
Thumbnail Consiliul Judeţean Buzău şi Executivul condus de preşedintele Petre Emanoil Neagu şi-a făcut un frumos...
Thumbnail La ultima vizită, de săptămâna trecută, pe care preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil...
Thumbnail Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a postat, pe pagina sa oficială de...
Thumbnail Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, la o întâlnire...

Local Breaking News

Clip de prezentare a județului Buzău filmat de campionii Kemayo și Stoica

Unele dintre cele mai cunoscute atracții ale jucețului, prezentate de ambasadori inediți. Este vorba despre Freddy Kemayo și Bogdan Stoica, două nume cu greutate ale artelor marțiale. Campionii mondiali au mers la Vulcanii Noroioși, Tabăra de Sculptură Măgura și Muzeul Județean, locații în care au filmat secvențe din clipul ce promovează gala Dynamite Fighting Show.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ilie Stan, antrenorul Gloriei Buzău: “Am avut oferte, dar nu am vrut să plec”
Miercuri, 15 Aprilie 2020
Ilie Stan (52 de ani) a fost un antrenor curtat în ultimele luni. Principalul echipei SCM Gloria Buzău a avut oferte de la mai multe cluburi, din... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Gloria, stop joc în acest sezon
Joi, 14 Mai 2020
- Primele șase echipe din Liga 2 merg în play-off cu punctele obținute în 24 de etape înjumătățite; - Echipele de pe locurile 7-18, printre... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Despre IMAGERIA MENTALĂ şi dezvoltarea acestei calităţi
Joi, 10 Februarie 2022
Un saritor cu prajina sta minute in sir in fata liniei de start si se concentreaza, in timp ce publicul asteapta nerabdator saritura. Intrebat de ce... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
,,Sunt pe viaţă fanul tău!”, imnul Gloriei Buzău (versuri)
Sâmbătă, 04 Mai 2019
Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la sediul clubului din Crâng. Prezenţi au fost –... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luceafărul Buzău, la a treia promovare în Liga I la futsal!
Luni, 01 Iunie 2020
Futsalul a devenit foarte popular la Buzău în ultimii ani. Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” nu e doar fieful echipelor de hadbal de primă... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE