Profil de sportiv

Reuniune de clasă cu foşti fotbalişti buzoieni: Costel Lambru „a strigat catalogul” la Benicassim

De ani buni, în localitatea spaniolă Benicassim, aflată la doar câţiva kilometri de Castellon, s-au stabilit foarte mulţi români, inclusiv buzoieni. Printre aceştia din urmă se numără şi foşti fotbalişti, unii fiind nevoiţi să renunţe la carieră pentru a putea duce o viaţă mai bună

 şi implicit dorinţa de a asigura un viitor copillor. Muncitori, ambiţioşi dar şi serioşi, au reuşit să se adapteze şi chiar dacă au făcut multe sacrificii au şi satisfacţii, ceea ce în ţară ar fi fost doar o iluzie, spun aceştia. Lista celor care au dat mingea de fotbal pe un loc de munca în Spania este una lungă iar aici îi regăsim pe foştii jucători ai Gloriei Buzău, Costel Lambru, Doru Lăcătuş, Vali Roşu,Mugurel Tutunea(Mutu’) dar şi alţii precum Ionuţ Fotin(Pisicu’),Doru Mincu,Costel Ilie, Daniel Lambru. Şi cum ,,microbul” le-a rămas în sânge, atunci când se iveşte ocazia, mai încing câte un meci în amintirea vremurilor de odinioară şi totodată, pentru a vedea cum se mai descurca pe dreptunghiul verde. La sfârşitul lunii trecute, managerul echipei Internacional Benicassim, nimeni altul decât fostul fundaş al Gloriei, Costel Lambru şi-a convocat jucătorii pentru disputarea partidei cu F.C. Romania, care s-a clasat pe locul 4 din 18 participante în Campeonatoamigo Unidos din Barcelona, având în componenţă şi trei buzoieni. Este vorba despre Alecu Grigorescu (portar), Adrian Manole (atacant), ambii foşti coechipieri la Hidrotehnica şi Sorin Gogea (mijlocaş).

Din echipă mai fac parte George Badea (Târgovişte), Alin Tisescu, Alexandru Samson (Bacău), Cătălin Mihai (Breaza-Prahova) şi Dan Dina (Tg.Jiu). De organizarea meciului s-a ocupat chiar Lambru, locul de desfăşurare fiind stadionul Polideportivo Benicassim iar la final victoria a surâs oaspeţilor(8-4), însă nu rezultatul a contat ci faptul că cei prezenţi în teren au ţinut să arate că o astfel de întâlnire este binevenită oricând mai ales că s-au legat noi prietenii. MVP-ul meciului a fost declarat jucătorul formaţiei F.C. România, Adrian Manole iar ,,turnul de control” al defensive gazdelor, Costel Lambru, cunoscut pentru eleganţa jocului său, ne-a amintit de acele vremuri în care evolua la Gloria Buzău.

Aşa cum se obişnuieşte la astfel de meciuri, a avut loc şi ,,repriza a treia”, aceasta fiind găzduită de Restaurantul ,,Ricas Paellas”, care aparţine tot unui buzoian, Iulian Teodorescu alias „Ramazan”. Aici şi-au făcut prezenţa atât soţiile cât şi copiii unora dintre jucători iar meniul a fost unul tipic românesc din care nu au lipsit ciorba de burta, cârnaţii de Pleşcoi şi micii. La un şpriţ şi bere (obligatorie pentru controlul antidoping), băieţii au socializat şi depănat tot felul de amintiri iar atmosfera a fost întreţinută de fostul jucător al Chimiei Buzău, Daniel Lambru care a făcut pe DJ-ul. Sigur că jucătorii nu au ratat ocazia de a-şi etala şi calităţile de dansatori aşa cum o făceau şi altădată, distrându-se până spre dimineaţă şi parcă tot nu se îndurau să plece, dovadă că petrecerea a fost una pe cinste.

Laude din partea oaspeţilor din Barcelona pentru Costel Lambru  

Organizatorul evenimentului, Costel Lambru s-a străduit ca totul să iasă cum trebuie iar eforturile sale au fost incununate cu succes. Toţi cei prezenţi l-au felicitat şi aşteaptă o nouă întâlnire, aceasta urmând să se ţină la Barcelona, cel mai probabil la sfârşitul lunii aprilie. În numele echipei sale, Adrian Manole a ţinut să le mulţumească băieţillor din Benicassim şi în special lui Costel Lambru pentru iniţiativa lăudabilă şi organizarea foarte bună de la teren pănă la masa festivă.

Pot spune că ne-am simţit extraordinar iar referitor la meci,acesta a fost spectaculos cu multe faze de, parade ale portarilor ca în tinereţe şi goluri frumoase. Cred că noi am fost mai proaspeţi, pregăţi fizic având în vedere că suntem angrenaţi într-o competiţie în Barcelona. Am înţeles că adversarii nu mai jucaseră de mult timp împreună. Sincer, pentru mine a contat mai puţin jocul, importantă fiind revederea cu foştii coechipieri Doru Lăcătuş, Doru Mincu, Ionel Fotin, Mugurel Tutunea, Costel Lambru şi alţii. Sigur că cea mai frumoasă a fost repriza a treia şi îl felicit pe DJ, fratele lui Costică Lambru, pentru atmosfera creeată”, ne-a declarat jucătorul buzoian al echipei F.C.România, Adrian Manole.

Restaurantul buzoianului, “Ramazan”, renumit pentru paella

Dacă ajungi în Benicassim şi vrei să mănânci una dintre cele mai bune paella (preparat pe bază de orez, originar din regiunea Valencia) şi să bei carajillo (băutura tradiţională care conţine rom, boabe de cafea, zahăr şi lămâie) mulţi îţi vor recomanda să mergi la “Ramazan”. Mai précis la restaurantul Ricas Paellas, care de zece ani este o afacere de familie a buzoianului Iulian Teodorescu, stabilit în Spania din 2005. Renumit pentru paella pregătită după o reţetă specială a socrului său care este spaniol, localul menţionat are foarte mulţi clienţi, inclusiv turişti şi români care preferă să servească masa aici.

,,Mă pot considera mulţumit în ceea ce priveşte restaurantul însă şi muncim mult, mai ales vara când numărul clienţilor este mare şi trebuie stăm până dimineaţa. Când am venit aici (n.r. Benicassim) habar nu aveam de alimentaţie publică, eram instalator. Am învăţat de forţă majoră după ce soacra mea care este căsătorită cu un spaniel, ne-a predate nouă restaurantul. Paella am învăţat să gătesc de la socrul meu şi ne axăm pe bucătăria spaniolă chiar dacă aici vin să mănânce mulţi români. Am făcut însă o excepţie pentru masa festivă a băieţilor care au jucat fotbal deoarece au vrut să fie o seară românească”, a spus “Ramazan”.

Căsătorit cu Aurelia Georgiana (33ani), Iulian Teodorescu(35 ani) este tatăl unei fetiţe Eva Sofia (7 luni).

(Articol şi foto: Adrian SOARE)

 

Atletism

Sprintera buzoiană Marina Andreea Baboi a debutat fulminanat în sezonul indoor 2019 reuşind să facă spectacol la prima participare la Campionatul Naţional Universitar de atletism de sală, competiţie organizată de Universitatea “Vasile Alecsandri”

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

”Canalizarea

nu este tomberon”

Citeste aici...

 

Thumbnail Performanţele şcolare şi extraşcolare obţinute de-a lungul timpului au plasat Şcoala Generală Nr. 15...
Thumbnail Sărbătoare mare, pe 18 decembrie, în Sala Sporturilor din Râmnicu Sărat. Cu mic, cu mare, începând de la...
Thumbnail Pauza dintre tur şi retur a prilejuit un motiv de sărbătoare pentru majoritatea echipelor de...
Thumbnail Tradiţionalul banchet de final a primii jumătăţi a campionatului reprezintă un moment deosebit, de bucurie şi...

Local Breaking News

Facturi mai ieftine de la Compania de Apă

Începând cu 1 ianuarie 2019, cota de TVA pentru serviciile de canalizare operate de Compania de Apă S.A. Buzău scade de la 19% la 9%. În consecinţă, preţul/tariful combinat de apă/canalizare-epurare a scăzut de la 8,15 lei la 7,89 lei.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ion Viorel, reconfirmat în funcţia de... blatist
Marți, 29 Ianuarie 2019
După cum se ştie, fostul antrenor al defunctei FC Gloria Buzău, Viorel Ion, a fost suspendat din sport pentru doi ani pentru trucarea unor meciuri... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Eu cred că Dumnezeu le-a aşezat aşa cum a trebuit”
Luni, 14 Ianuarie 2019
Lideră în seria I - SCM Gloria Buzău s-a reunit săptămâna trecută în vederea pregătirii sezonului de primăvară. Fără înfrângere în... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Marina Baboi şi Ovidiu Ionescu, sportivii anului la SCM Gloria Buzău! Handbalul feminin, cea mai...
Vineri, 28 Decembrie 2018
Sportul buzoian a cunoscut în 2018 un adevărat moment de cotitură, bifând unul dintre cei mai buni ani din istoria recentă. Acest lucru n-ar... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE