“CUPA PRIETENIEI”, DEBUT CU DREPTUL

Apropiata Zi a Minorităţilor a reprezentat un bun prilej pentru desfăşurarea unor activităţi culturale, artistice sau sportive. Printre acestea s-a numărat şi o competiţie de fotbal, denumită sugestiv “CUPA PRIETENIEI”, 

 care s-a bucurat de un succes şi mai ales de un entuziasm  neaşteptat în rândul elevilor de gimnaziu, dar şi al profesorilor coordonatori.

Astfel, vineri, 7 decembrie, Fundaţia Romilor  “ProEuropa”, cu sprijinul Prefecturii judeţului Buzău şi al InspectoratuluiŞcolar Judeţean Buzău (toate aceste instituţii având şi reprezentanţi la faţa locului) a organizat un turneu amical de fotbal, sportul-rege fiind un bun prilej de a stimula socializarea, camaraderia şi spiritul de competiţie al elvilor. Participarea şcolilor gimnaziale la acest turneu a fost una  mult peste aşteptări, din cele 13 echipe care au confirmat înscrierea fiind prezente nu mai puţin de 11.

Cu puţin timp înainte de ora de debut a turneului, echipele de fotbal ale şcolilor din Calvini, Cîndeşti, Cilibia, Topliceni, Măgura şi Râmnicelu s-au prezentat la sala de sport a Liceului  “Henri Coandă” din Buzău, locul desemnat ca gazdă a competiţiei. Pe lângă cele şase echipe din mediul rural, la turneu au mai luat parte şcolile 2 şi 3 din municipiul Rm.Sărat, dar şi Şcoala “Ion Creangă”, Şcoala “Nicolae Titulescu” şi Şcoala “Mihail Kogălniceanu” din municipiul Buzău. De altfel, şcolile din municipiul Buzău plecau ca mari favorite la câştigarea trofeului, având în vedere că deţineau şi jucători legitimaţi la diverse cluburi de fotbal din oraş.

 Cele 11 echipe participante au fost repartizate în patru grupe, dintre care trei aveau în componenţă trei echipe, iar una numai două. După disputarea tuturor meciurilor, câştigătoarele grupelor urmau să avanseze în semifinale, care se disputau încrucişat, după sistemul A-C, B-D. Au fost jocuri spectaculoase, dar şi unele partide dezechilibrate, unde diferenţa de valoare între combatante era vizibilă. Cert este că după ce s-a jucat după sistemul fiecare cu fiecare, şcolile din municiopiul Buzău şi-au tras partera leului şi s-au calificat in corpora în faza semifinală. Surpriza plăcută a fost cea de-a patra semifinalistă, este vorba de echipa şcolii “Dumitru I. Ionescu” din Calvini, care a fost singura şcoală din mediul rural ce a spart monopolul şcolilor din Buzău şi s-a calificat surprinzător, dar pe deplin meritat, în semifinale.

De departe cele mai bune echipe din turneu, echipele fostelor şcoli nr. 6 şi 14 din Buzău au câştigat meciurile din semifinale şi s-au calificat în marea finală. După un joc spectaculos, cele două echipe nu au putut fi departajate decât la lovituri de pedeapsă. Acolo, elevii de la “Kogălniceanu” s-au dovedit mai inspiraţi şi au marcat de două ori, primind numai un singur gol. Astfel că trofeul primei ediţii a acestei competiţii va poposi în vitrina şcolii situate lângă Fabrica de Bere din municipiul Buzău.

La final, s-a organizat şi o mică festivitate de premiere. Fiecare elev care a jucat fotbal a fost recompensat cu un tricou şi o medalie, iar învingătorii au primit şi un trofeu. Pe parcursul turneului, fiecare jucător a primit de asemenea un sandviş şi apă minerală, care s-au dovedit foarte utile, având în vedere că această competiţie a durat aproape cinci ore.

La rândul lor, organizatorii au declarat că sunt foarte mulţumiţi de impactul pe care această competiţie l-a avut în rândul elevilor şi nu numai. La turneu au fost văzuţi chiar şi părinţi sau bunici, semn că acest demers şi-a atins pe deplin scopul. În plus, organizatorii au declarat că această competiţie va continua şi în anii următori, dorindu-se ca ea să devină una de tradiţie. Până atunci, apreciem actualul turneu ca unul foarte reuşit, toţi cei implicaţi în organizare şi desfăşurare meritând sin cere felicitări.

Atletism

Sprintera buzoiană Marina Andreea Baboi a debutat fulminanat în sezonul indoor 2019 reuşind să facă spectacol la prima participare la Campionatul Naţional Universitar de atletism de sală, competiţie organizată de Universitatea “Vasile Alecsandri”

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

 

Thumbnail Sărbătoare mare, pe 18 decembrie, în Sala Sporturilor din Râmnicu Sărat. Cu mic, cu mare, începând de la...
Thumbnail Pauza dintre tur şi retur a prilejuit un motiv de sărbătoare pentru majoritatea echipelor de...
Thumbnail Tradiţionalul banchet de final a primii jumătăţi a campionatului reprezintă un moment deosebit, de bucurie şi...
Thumbnail Prezenţă buzoiană la Campionatul Mondial de fotbal feminin care va avea loc anul viitor (7 iunie – 7...
Thumbnail Buzăul este în continuă schimbare, indiferent că vorbim din punct de vedere economic, social,...

Local Breaking News

Facturi mai ieftine de la Compania de Apă

Începând cu 1 ianuarie 2019, cota de TVA pentru serviciile de canalizare operate de Compania de Apă S.A. Buzău scade de la 19% la 9%. În consecinţă, preţul/tariful combinat de apă/canalizare-epurare a scăzut de la 8,15 lei la 7,89 lei.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ion Viorel, reconfirmat în funcţia de... blatist
Marți, 29 Ianuarie 2019
După cum se ştie, fostul antrenor al defunctei FC Gloria Buzău, Viorel Ion, a fost suspendat din sport pentru doi ani pentru trucarea unor meciuri... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Eu cred că Dumnezeu le-a aşezat aşa cum a trebuit”
Luni, 14 Ianuarie 2019
Lideră în seria I - SCM Gloria Buzău s-a reunit săptămâna trecută în vederea pregătirii sezonului de primăvară. Fără înfrângere în... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Marina Baboi şi Ovidiu Ionescu, sportivii anului la SCM Gloria Buzău! Handbalul feminin, cea mai...
Vineri, 28 Decembrie 2018
Sportul buzoian a cunoscut în 2018 un adevărat moment de cotitură, bifând unul dintre cei mai buni ani din istoria recentă. Acest lucru n-ar... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE