Viitorul 2010 Buzău, vicecampioană naţională la futsal

Cele mai bune opt formaţii de juniori din ţară şi-au dat întânire la începutul acestei luni, la Vaslui, gazda celei de a doua ediţii a „Final Eight”-ul Campionatului Naţional U19, la futsal!

Participantă în premieră la această competiţie, Viitorul 2010 Buzău, a reuşit să obţină o performanţă remarcabilă, locul 2 şi titlul de vicecampioană naţională.

În primul meci al turneului, elevii cuplului de antrenori Cristi Lupu – Vasile Tudose, au trecut de FK Odorheiu Secuiesc, după executarea loviturilor de departajare, 7-6, după ce la finalul timpului regulamentar şi al prelungirilor, tabela a indicat egalitate la 4. A fost un joc echilibrat Viitorul conducând ostilităţile atât ca joc, dar ca şi scor. Finalul a fost însă dramatic dramatic.

La scorul de 4-2 pentru Viitorul, adversarii au reuşit să  să marcheze în ultimele 30 de secunde de două ori şi să restabilească astfel egalitatea. La „punctul cu var” buzoienii au avut nervii mai tari şi au transformat toate loviturile, faţă de adversari care a trimis o dată pe lângă. Victorie aşadar şi calificare în semifinale pentru Viitorul.

În această fază a competiţiei buzoienii au întâlnit o altă echipă cu tradiţie în futsalul românesc, este vorba despre Informatica Timişoara, câştigătoarea Cupei României din acest an. A fost în acelaşi timp şi o reeditarea a semifinalei din cadrul aceleeaşi competiţii.

Cu o mare dorinţă de a-şi lua revanşa, elevii lui Lupu au făcut un joc perfect şi spectaculos în acelaşi timp reuşind să se impună la limită, scor 4-3. Lupta la sacrificiu a făcut din păcate cinci victime, chiar înaintea actului final. Geambaşu, Duman şi Grăjdan, cu entorse la gleznă, Dinu – portar (fisură la degetul de la o mână) şi Popescu – celălalt goalkeeper,  entorsa la mână.

Cum perioada de recuperare a fost foarte scurtă, aceştia au ţinut totuşi să evolueze în finala de la Vaslui, pe care Viitorul a disputat-o în compania ardelenilor de la Clujana Cluj.

Chiar şi în aceste condiţii buzoienii au fost la un pas de câştigarea titlului de campioni naţionali. Un meci frumos care a onorat cum se cuvine o finală. Cele două echipe au condus pe rând, Viitorul reuşind să egaleze cu 30 de secunde înainte de final, printr-un eurogol al lui Bălan,acesta transformând impecabil o lovitură liberă. Din păcate, Suditu a fost singurul care a ratat de la „punctul cu var”, faţă de timişoreni care au transformat tot şi au reuşit astfel să câştige mult râvnitul trofeu.

Altfel spus, Viitorul Buzău a trebuit să se mulţumească cu titlul de vicecampioană naţională, o performanţă totuşi mai mult decât remarcabilă dacă ne raportăm la faptul că buzoienii au fost debutanţi în această competiţie, o competiţie la care au participat echipe cu ştate vechi în futsalul românesc, la nivel de seniori.

„Cred că a fost o finală-surpriză! Ambele echipe s-au calificat în ultimul act al competiţiei nesperat. Au eliminat însă adversari puternici. Şi-au dublat succesele din sferturile de finală în semifinale. Suntem fericiţi că am găzduit acest turneu, pe care l-am numit cel mai important eveniment fotbalistic al anului la Vaslui„,  a declarat, pentru www.frf.ro, Bogdan Gheorghiţă, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Vaslui.

Profesorii Cristi Lupu şi Vasile Tudose a avut la dispoziţie următorul lot de jucători: Răzvan Popescu, Nicolae Dinu (portari) – Gabriel Niţă, Andrei Geambaşu, Dănuţ Vlad, Eric Duman (component al lotului naţional de futsal - U17, Adrian Stanciu (căpitan), Marius Suditu, Cătălin Halângă, Andrei Grăjdan, Bogdan Bălan.

De menţionat că în afară de Grăjdan şi Bălan, ceilalti componenţi ai echipei buzoiene sunt elevi ai Liceului Tehnologic Henri Coandă din Buzău, clasa de vocaţional - fotbal.

Sferturi de finală

FK Odorheiu Secuiesc - Viitorul 2010 Buzău 6-7 (2-2; 4-4)după executarea loviturilor de departajare. Au marcat: Bălan (2),Halângă şi Geambaşu. La loviturile de departajare au marcat Bălan, Geambaşu şi Suditu.

Semifinale

Informatica Timişoara - Viitorul 2010 Buzău  3 – 4 (0 – 0) Au marcat: Bălan, Suditu,Vlad şi Grăjdan.

Finala mare:

Clujana Cluj - Viitorul 2010 Buzău 9-8 (5-5, 3-2)după executarea loviturilor de departajare

Au marcat: Bălan, Halângă, Duman şi Stanciu (2). La loviturile de departajare au marcat Bălan, Halângă şi Grăjdan. A ratat Suditu.

Handbal Competitii

La sfârşitul săptămânii trecute, 11-12 martie, sala CSS din Buzău a fost gazda turneului semifinal, la minivolei, competiţie la care au participat sportivi născuţi 2004 şi mai tineri, şi la care au participat echipele CSS Buzău, CSS „Nicu Gane” Fălticeni, CS Arcada Galaţi.

Citește mai departe...

Atletism

Sprintera buzoiană, Marina Andreea Baboi, legitimată la LPS Buzău şi CSA Steaua Bucureşti, eleva profesorilor Doina Voinea şi Gabriel Nicolau, singura reprezentantă a judeţului nostru în competiţiile atletice internaţionale, în 2017,

Citește mai departe...
„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

Veste excelentă pentru iubitorii fotbalului buzoian şi a sportului, în general: două foste baze sportive, în jurul cărora se crease un brand local, vor fi reintroduse în circuitul fotbalistic, după ce ani buni fuseseră abandonate, din motive mai mult sau mai puţin susţinute

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Rachetomodelismul buzoian se menţine în topul internaţional, dovadă şi rezultatele obţinute de sportivii coordonaţi de Lucian Şercăianu la recent disputatele Campionate Europene de la Wroclawek, în Polonia.

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Echipa feminină de handbal a făcut un pas uriaş către promovarea directă în Liga Naţională. Sâmbătă, la Bucureşti, SCM Gloria şi-a surclasat principala contracandidată, Ştiinţa, şi s-a detaşat în fruntea clasamentului după doar 4 etape. Găzduită de “Iris Sports Arena”,

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

După un start perfect în primele două etape ale noului sezon, cu o victorie obţinută pe teren propriu cu CSU Târgovişte şi în deplasare la Braşov, echipei masculine de handbal i-a fost tăiat elanul duminică, în Sala Sporturilor “Romeo Iamandi”, în etapa a 3-a a Diviziei A.

AUTO TUning

Stiri auto 4Tuning

 

Thumbnail În perioada 26 – 30 septembrie, fotbaliştii  Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au...
Thumbnail Buzoianul Horaţio Zaharia, veteran al atletismului, a obţinut medalii la Campionatul Balcanic în aer liber de...
Thumbnail Şeful secţiei de atletism din cadrul SCM Gloria Buzău şi totodată antrenor la Clubul Sportiv Şcolar,...
Thumbnail Agitaţie mare şi entuziasm pe măsură sâmbătă la Verneşti, în prejma terenului de fotbal. Motivul a fost...
Thumbnail Marţi, 26 septembrie, a împlinit opt ani, şi este nepotul fostului primar din Smeeni, devenit...

Local Breaking News

DJST Buzău: ANUNŢ DE PARTICIPARE în cadrul proiectului “Program naţional de formare“ | Iată condiţiile de participare

Direcţia Judeţeană pentru Sport și Tineret Buzău organizează, în cadrul proiectului “Program naţional de formare“ în luna septembrie, activitatea de selecţie a 25 de tineri,

Citește mai departe...

Primăria Buzău organizează campionat de table, şah şi rummy pentru pensionari

Primăria Buzău organizează special pentru pensionarii din judeţul Buzău între 25 şi 29 septembrie o competiţie la table, şah şi rummy.

Citește mai departe...

Publicitate

 

IMAGE
LUCEAFĂRUL BUCUREŞTI, „noua generaţie” A TROFEULUI ARENA BUZOIANĂ
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
A treia ediţie a „Trofeului Arena Buzoiană” a fost câştigată tot de o echipă bucureşteană, este vorba despre Luceafărul Noua Generaţie,... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
GLORIA, la a treia neprezentare
Vineri, 15 Septembrie 2017
Portivit sansanews.ro, marţi, la sediul lichidatorului judiciar EVA CONT SPRL, a avut loc al treilea termen al licitaţiei constând în bunurile... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
PAUL MIHALACHE, UN BUZOIAN, LA CURTEA REGELUI FOTBAL
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
Cu siguranţă, mulţi iubitori ai fotbalului autohton au observat ”dispariţia”  lui Paul Mihalache, un arbitru promiţător, cu multe... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Cezar Ionescu şi Cristi Fliter, 18 partide, în Champions League
Vineri, 15 Septembrie 2017
Liga Campionilor, cea mai importantă competiţie intercluburi la nivel mondial de minifotbal, a fost organizată de Federaţia Europeană de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE