Viitorul 2010 Buzău, vicecampioană naţională la futsal

Cele mai bune opt formaţii de juniori din ţară şi-au dat întânire la începutul acestei luni, la Vaslui, gazda celei de a doua ediţii a „Final Eight”-ul Campionatului Naţional U19, la futsal!

Participantă în premieră la această competiţie, Viitorul 2010 Buzău, a reuşit să obţină o performanţă remarcabilă, locul 2 şi titlul de vicecampioană naţională.

În primul meci al turneului, elevii cuplului de antrenori Cristi Lupu – Vasile Tudose, au trecut de FK Odorheiu Secuiesc, după executarea loviturilor de departajare, 7-6, după ce la finalul timpului regulamentar şi al prelungirilor, tabela a indicat egalitate la 4. A fost un joc echilibrat Viitorul conducând ostilităţile atât ca joc, dar ca şi scor. Finalul a fost însă dramatic dramatic.

La scorul de 4-2 pentru Viitorul, adversarii au reuşit să  să marcheze în ultimele 30 de secunde de două ori şi să restabilească astfel egalitatea. La „punctul cu var” buzoienii au avut nervii mai tari şi au transformat toate loviturile, faţă de adversari care a trimis o dată pe lângă. Victorie aşadar şi calificare în semifinale pentru Viitorul.

În această fază a competiţiei buzoienii au întâlnit o altă echipă cu tradiţie în futsalul românesc, este vorba despre Informatica Timişoara, câştigătoarea Cupei României din acest an. A fost în acelaşi timp şi o reeditarea a semifinalei din cadrul aceleeaşi competiţii.

Cu o mare dorinţă de a-şi lua revanşa, elevii lui Lupu au făcut un joc perfect şi spectaculos în acelaşi timp reuşind să se impună la limită, scor 4-3. Lupta la sacrificiu a făcut din păcate cinci victime, chiar înaintea actului final. Geambaşu, Duman şi Grăjdan, cu entorse la gleznă, Dinu – portar (fisură la degetul de la o mână) şi Popescu – celălalt goalkeeper,  entorsa la mână.

Cum perioada de recuperare a fost foarte scurtă, aceştia au ţinut totuşi să evolueze în finala de la Vaslui, pe care Viitorul a disputat-o în compania ardelenilor de la Clujana Cluj.

Chiar şi în aceste condiţii buzoienii au fost la un pas de câştigarea titlului de campioni naţionali. Un meci frumos care a onorat cum se cuvine o finală. Cele două echipe au condus pe rând, Viitorul reuşind să egaleze cu 30 de secunde înainte de final, printr-un eurogol al lui Bălan,acesta transformând impecabil o lovitură liberă. Din păcate, Suditu a fost singurul care a ratat de la „punctul cu var”, faţă de timişoreni care au transformat tot şi au reuşit astfel să câştige mult râvnitul trofeu.

Altfel spus, Viitorul Buzău a trebuit să se mulţumească cu titlul de vicecampioană naţională, o performanţă totuşi mai mult decât remarcabilă dacă ne raportăm la faptul că buzoienii au fost debutanţi în această competiţie, o competiţie la care au participat echipe cu ştate vechi în futsalul românesc, la nivel de seniori.

„Cred că a fost o finală-surpriză! Ambele echipe s-au calificat în ultimul act al competiţiei nesperat. Au eliminat însă adversari puternici. Şi-au dublat succesele din sferturile de finală în semifinale. Suntem fericiţi că am găzduit acest turneu, pe care l-am numit cel mai important eveniment fotbalistic al anului la Vaslui„,  a declarat, pentru www.frf.ro, Bogdan Gheorghiţă, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Vaslui.

Profesorii Cristi Lupu şi Vasile Tudose a avut la dispoziţie următorul lot de jucători: Răzvan Popescu, Nicolae Dinu (portari) – Gabriel Niţă, Andrei Geambaşu, Dănuţ Vlad, Eric Duman (component al lotului naţional de futsal - U17, Adrian Stanciu (căpitan), Marius Suditu, Cătălin Halângă, Andrei Grăjdan, Bogdan Bălan.

De menţionat că în afară de Grăjdan şi Bălan, ceilalti componenţi ai echipei buzoiene sunt elevi ai Liceului Tehnologic Henri Coandă din Buzău, clasa de vocaţional - fotbal.

Sferturi de finală

FK Odorheiu Secuiesc - Viitorul 2010 Buzău 6-7 (2-2; 4-4)după executarea loviturilor de departajare. Au marcat: Bălan (2),Halângă şi Geambaşu. La loviturile de departajare au marcat Bălan, Geambaşu şi Suditu.

Semifinale

Informatica Timişoara - Viitorul 2010 Buzău  3 – 4 (0 – 0) Au marcat: Bălan, Suditu,Vlad şi Grăjdan.

Finala mare:

Clujana Cluj - Viitorul 2010 Buzău 9-8 (5-5, 3-2)după executarea loviturilor de departajare

Au marcat: Bălan, Halângă, Duman şi Stanciu (2). La loviturile de departajare au marcat Bălan, Halângă şi Grăjdan. A ratat Suditu.

Handbal Competitii

La sfârşitul săptămânii trecute, 11-12 martie, sala CSS din Buzău a fost gazda turneului semifinal, la minivolei, competiţie la care au participat sportivi născuţi 2004 şi mai tineri, şi la care au participat echipele CSS Buzău, CSS „Nicu Gane” Fălticeni, CS Arcada Galaţi.

Citește mai departe...

Atletism

Elita atletismului balcanic şi-a dat întâlnire la Stara Zagora, în Bulgaria, la cea de-a 71-a ediţie a Campionatelor Balcanice de atletism pentru seniori, competiţie care a reunit la start sportivi din 19 ţări! 

Citește mai departe...
„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

Veste excelentă pentru iubitorii fotbalului buzoian şi a sportului, în general: două foste baze sportive, în jurul cărora se crease un brand local, vor fi reintroduse în circuitul fotbalistic, după ce ani buni fuseseră abandonate, din motive mai mult sau mai puţin susţinute

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Rachetomodelismul buzoian se menţine în topul internaţional, dovadă şi rezultatele obţinute de sportivii coordonaţi de Lucian Şercăianu la recent disputatele Campionate Europene de la Wroclawek, în Polonia.

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Echipa feminină de handbal a făcut un pas uriaş către promovarea directă în Liga Naţională. Sâmbătă, la Bucureşti, SCM Gloria şi-a surclasat principala contracandidată, Ştiinţa, şi s-a detaşat în fruntea clasamentului după doar 4 etape. Găzduită de “Iris Sports Arena”,

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

După un start perfect în primele două etape ale noului sezon, cu o victorie obţinută pe teren propriu cu CSU Târgovişte şi în deplasare la Braşov, echipei masculine de handbal i-a fost tăiat elanul duminică, în Sala Sporturilor “Romeo Iamandi”, în etapa a 3-a a Diviziei A.

 

Thumbnail Veste excelentă mai ales pentru SCM Gloria Buzău şi HC 2012 Buzău care vor evolua din toamnă pe...
Thumbnail Adrian Petre, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău a aniversat luni 37 de ani, prilej pentru...
Thumbnail După un an mai mult decât reuşit, în care au bifat un titlu de campioană judeţeană, o Supercupă...
Thumbnail Tur de campionat remarcabil pentru echipa antrenată de tânărul şi ambiţiosului Ionuţ Damir, încununat...
Thumbnail România începe să adune performanţe în patinajul artistic, o disciplină olimpică aproape străină sportivilor...

Local Breaking News

Noutăţi în transportul public local. Vor fi amenajate noi chioşcuri pentru bilete de călătorie

Trans Bus SA Buzău va înfiinţa 12 centre de unde buzoienii îşi vor putea procura tichete de călătorie ori abonamente pentru ca şoferii de autobuze să nu mai piardă vremea cu eliberarea biletelor.

Citește mai departe...

Echipamente ultramoderne de imagistică medicală vor ajunge în dotarea Spitalului Judeţean

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău se numără printre cele 34 de unităţi sanitare din ţară care primesc echipamente medicale de ultimă generaţie.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMAGE
LUCEAFĂRUL BUCUREŞTI, „noua generaţie” A TROFEULUI ARENA BUZOIANĂ
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
A treia ediţie a „Trofeului Arena Buzoiană” a fost câştigată tot de o echipă bucureşteană, este vorba despre Luceafărul Noua Generaţie,... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
PAUL MIHALACHE, UN BUZOIAN, LA CURTEA REGELUI FOTBAL
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
Cu siguranţă, mulţi iubitori ai fotbalului autohton au observat ”dispariţia”  lui Paul Mihalache, un arbitru promiţător, cu multe... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luca Năstase, micul talent din Smeeni care i-a uimit pe englezi
Vineri, 29 Septembrie 2017
Marţi, 26 septembrie, a împlinit opt ani, şi este nepotul fostului primar din Smeeni, devenit celebru datorită pălăriei sale şi a stilului... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE