AJF Buzău, start premieri

Aşa cum ne-a obişnuit în ultimii ani, şi mai ales de când Adrian Petre conduce forul tutelar al fotbalului judeţean, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău a demarat procedura de „remunerare” a echipelor care s-au impus „anticipat” în cele trei eşaloane.

Astfel, prima campioană din fotbalul judeţean a devenit echipa de juniori de la AS FC Glodeanu Siliştea, câştigătoare pentru al doilea an consecutiv a Ligii 6. Acelaşi „traseu” l-a avut şi Diadema Gherăseni, formaţie care a reuşit să se impună în ultimele două ediţii ale eşalonului patru. Prima echipă de seniori premiată de preşedintele Adrian Petre a fost Fortius Partizanul Merei care după victoria la scor în faţa celor de la Cereanim Smeeni, 7 la 0, a câştigat cu o etapă înainte de final seria I, a Ligii 5.

În acest weekend, AJF Buzău mai are pe listă echipa de juniori Unirea Stâlpu, care s-a impus în seria I, a eşalonului cinci, şi pe seniorii de la Gloria Vadu Paşii, care dacă nu se vor împiedica la Ruşeţu sunt ca şi promovaţi pe prima scenă a fotbalului autohton. Supărarea celor de la Pescăruşul Luciu, după ce au pierdut la seniori titlul în faţa celor de la Vadu Paşii, va fi compensată de, cel mai probabil, câştigarea seriei la juniori, iar dacă acest lucru se va întâmpla, vor primi, tot duminică, după meciul de la CA Rosetti, titlul de campioni.

Urmează Ştiinţa Bălăceanu care a dominat campionatul Ligii 6, la seniori, premierea urmând a fi facută în ultima etapă, pe 9 iunie.

Ultima, dar nu cea din urmă, este Team Săgeata care va primi trofeul de campioană a Ligii 4 pe 8 iunie, atunci când va evolua pentru ultima oară în acst sezon, în faţa propriilor suporteri, dar şi înaintea meciurilor de baraj pentru promovarea în eşalonul superior.

Sezonul competiţional 2018-2019, al fotbalului judeţean se va încheia o dată cu disputarea finalei Cupei României, etapa judeţeană, dintre Voinţa Limpeziş şi Avântul Spartac Zărneşti, partidă programată miercuri, 12 iunie, de la orele 18.00, pe stadionul „Petrolul” din Berca.

În acelaşi timp vă reamintim că barajul pentru promovarea în Liga 3 se va da între Team Săgeata  şi Universitatea Dunării de Jos - campioana judeţului Galaţi. Primul meci va avea loc pe 15 iunie, începând cu ora 18:00, la malul Dunării, iar returul este programat pentru 22 iunie, ora 17:30, cel mai probabil pe stadionul “Olimpia” din Râmnicu Sărat.

Atletism

Marina Baboi a început perfect sezonul în aer liber la atletism. La sfârşitul acestei săptămâni, sportiva de la SCM Gloria Buzău a reuşit să câştige patru titluri naţionale la campionatele ce s-au desfăşurat pe Stadionul “Nicolae Dobrin”

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

Lanurile şi Zărneşti, la pas,  Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Lanurile şi Zărneşti, la pas, Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău a programat miercuri sferturile de finală ale fazei judeţene a Cupei României, două echipe obţinând calificarea în semifinale la pas şi alte două cu emoţii.

Prin Dispoziția nr. 211 din 18 iulie 2019 Consiliul Județean Buzău este convocat în ședință ordinară în data de 25 iulie 2019, ora 09:00. 

 

PROIECTE DE HOTĂRÂRE 

Consiliul Judetean / Sedinta ordinara - iulie 2019

Thumbnail CSA RONIN DYN BUZAU, avându-l ca preşedinte pe Sempai Gabi Frăţilă, a fost gazda unui...
Thumbnail Veşti excelente de la Palatul Copiilor Buzău. Voicu Teodor – Mihnea, elev al cercului de şah...
Thumbnail Luni, 6 mai, la Buzău a avut loc a doua întâlnire regională din cadrul noului proiect al Şcolii...
Thumbnail Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la...

Local Breaking News

Sala Sporturilor “Romeo Iamandi” va fi preluată de Primăria Buzău

În şedinţa de săptămâna trecută, consilierii locali municipali au aprobat solicitarea transmiterii Sălii Sporturilor “Romeo Iamandi” din domeniul public al statului şi din Administrarea Ministerului şi Sporturilor prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, în domeniul public al Primăriei Buzău.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ion Viorel, reconfirmat în funcţia de... blatist
Marți, 29 Ianuarie 2019
După cum se ştie, fostul antrenor al defunctei FC Gloria Buzău, Viorel Ion, a fost suspendat din sport pentru doi ani pentru trucarea unor meciuri... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Eu cred că Dumnezeu le-a aşezat aşa cum a trebuit”
Luni, 14 Ianuarie 2019
Lideră în seria I - SCM Gloria Buzău s-a reunit săptămâna trecută în vederea pregătirii sezonului de primăvară. Fără înfrângere în... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Marina Baboi şi Ovidiu Ionescu, sportivii anului la SCM Gloria Buzău! Handbalul feminin, cea mai...
Vineri, 28 Decembrie 2018
Sportul buzoian a cunoscut în 2018 un adevărat moment de cotitură, bifând unul dintre cei mai buni ani din istoria recentă. Acest lucru n-ar... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE