Un jucător al Gloriei, voluntar în Noaptea de Înviere

Iulian Roșu, mijlocașul de 25 de ani al celor de la Gloria Buzău, campion al Ligii 1 cu FCSB și Astra Giurgiu, a fost voluntar în Noaptea de Înviere. A mers din casă în casă, alături de tatăl său, preotul Daniel Roșu de la parohia „Sfânta Treime - Dudești”.

Jurnaliștii de la Libertatea i-au însoțit pe străzile apropriate parohiei. Cu o listă de adrese ale unor oameni care i-au cerut ajutorul, cu Lumina adusă de la Ierusalim într-o candelă protejată atent de vânt, Iulian a plecat să împartă Lumină.

Iulian Roșu: “În momentele grele noi trebuie să fim uniți”

Rând pe rând, oamenii ies la poartă, în fața caselor, ca să-și aprindă candelele și să primească Paște - pâinea sfințită. Sunt zâmbitori și nu se opresc din a le mulțumi preotului și voluntarilor că și-au făcut timp să treacă și pe la ei.

“Este un sentiment ușor diferit, pentru că nu am mai făcut nici eu, nici tata lucrul acesta până acum. Am mai mers doar cu Botezul sau cu icoana în cartier. N-am mers niciodată să împărțim Lumină. Pentru noi este un sentiment de bucurie, dar și de ușoară tristețe. Este mai mare bucuria pe care o vedem în ochii oamenilor pentru că își dau seama încă odată că Dumnezeu este cu noi. În momentele grele noi trebuie să fim uniți”, a spus Iulian pentru Libertatea.

Chiar dacă joacă fotbal, Iulian este licențiat la Facultatea de Teologie Pastorală Ortodoxă de la Universitatea Ovidius Constanța.

“Tata este cel mai bun om pe care îl cunosc. Din orice discuție pe care o ai cu el ai ceva de învățat, iar pentru oamenii la care a ajuns astăzi cuvântul lui a fost cu siguranță o mângâiere”.

„Biserica este în prima linie a frontului și se luptă cu răceala cea mare a iubirii. Este singura instituție din lume care face asta. Suntem plini de inteligență, dar goliți de iubire”, a transmis preotul Daniel Roșu, tatăl lui Iulian.

Iulian Roșu, unul dintre cei mai promițători juniori de la FCSB, astăzi jucător de bază la SCM Gloria Buzău

Crescut la juniorii celor de la FCSB, Roșu a debutat în 2011, la numai 17 ani, în tricoul „roș-albaștrilor”, alături de care a câștigat titlul doi ani mai târziu. N-a rezistat însă în superechipa lui Laurențiu Reghecampf și a plecat la Clinceni. În 2014 semna cu Rapid, iar mai apoi cu Astra Giurgiu, unde câștiga al doilea titlu. A mai jucat la ACS Poli Timișoara, Olimpia Satu Mare, Metaloglobus, Poli Iași, Sportul Snagov, iar din acest an îmbracă tricoul Gloriei Buzău.

 

(Sursa: www.gsp.ro)

Atletism

Marina Baboi, se află printre primii sportivi buzoieni reveniţi la antrenamente. Odată cu ridicarea stării de urgenţă, atleții din loturile olimpice și naționale şi-au reluat pregătirile pe pistă.

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

Lanurile şi Zărneşti, la pas,  Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Lanurile şi Zărneşti, la pas, Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău a programat miercuri sferturile de finală ale fazei judeţene a Cupei României, două echipe obţinând calificarea în semifinale la pas şi alte două cu emoţii.

 

 

Thumbnail Echipa de fotbal seniori a Sport Club Municipal Gloria Buzău şi-a reluat pregătirile pe 15 iunie....
Thumbnail Împrumutat un sezon la CSM Focşani, Ciprian Petre revine la gruparea din Crâng, acesta urmând să se...
Thumbnail Unul dintre jucătorii importanţi, care semnau în iarnă cu SCM Gloria Buzău, era fundaşul Mihai Cătălin...
Thumbnail Fotbalul se restartează la SCM Gloria Buzău. Ilie Stan a sunat adunarea pentru pregătirea noului...
Thumbnail După trei luni de „carantină”, fotbalul buzoian, prin echipa SCM Gloria Buzău, îşi reintră în...

Local Breaking News

Asfaltări masive în nordului judeţului

Preşedintele Neagu anunţă încă o etapă importantă de asfaltări, anul acesta cele mai mari şantiere fiind organizate pe drumurile din nordul judeţului. Odată reabilitate şi modernizate drumurile, se va putea vorbi inclusiv despre relansarea domeniului turismului

Citește mai departe...

Proiect european de patru milioane de lei, la Consiliul Judeţean Buzău

Un proiect de aproape patru milioane de lei pentru reducerea birocrației și simplicarea procedurilor în cadrul Consiliului Județean Buzău a primit finanțare din fonduri europene. Anunțul privind semnarea contractului a fost făcut luni de Ministerul Lucrărilor Publice,

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ilie Stan, antrenorul Gloriei Buzău: “Am avut oferte, dar nu am vrut să plec”
Miercuri, 15 Aprilie 2020
Ilie Stan (52 de ani) a fost un antrenor curtat în ultimele luni. Principalul echipei SCM Gloria Buzău a avut oferte de la mai multe cluburi, din... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Gloria, stop joc în acest sezon
Joi, 14 Mai 2020
- Primele șase echipe din Liga 2 merg în play-off cu punctele obținute în 24 de etape înjumătățite; - Echipele de pe locurile 7-18, printre... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
FRF a decis anularea competițiilor de copii și juniori
Vineri, 01 Mai 2020
Până să ia o decizie în privința continuării sau nu a campionatelor Liga 1, 2 și 3, Federația Română de Fotbal a decis, miercuri, 29... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
,,Sunt pe viaţă fanul tău!”, imnul Gloriei Buzău (versuri)
Sâmbătă, 04 Mai 2019
Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la sediul clubului din Crâng. Prezenţi au fost –... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luceafărul Buzău, la a treia promovare în Liga I la futsal!
Luni, 01 Iunie 2020
Futsalul a devenit foarte popular la Buzău în ultimii ani. Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” nu e doar fieful echipelor de hadbal de primă... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE