Ovidiu Ionescu îi așteaptă pe tricolori, în Germania, cu vin de Buzău

Jucătorul de tenis de masă evoluează în Bundesliga de mult timp și e calificat și la simplu și la dublu mixt la Jocurile Olimpice. Parcursul excepțional al naționalei de fotbal a României în Germania l-a făcut de două ori mândru pe Ovidiu Ionescu.

 În primul rând pentru că e român și în al doilea că el este stabilit de mulți ani în Germania, evoluând pentru cluburile de tenis de masă din Bundesliga.

Dacă ar putea, i-ar invita pe jucători la el, să îi servească cu mâncărurile și băuturile cu care i-a cucerit deja pe colegii nemți: vinul de Buzău și babicul! El recunoaște că are acasă vin, dar mai mult pentru că le place coechipierilor săi.

„Nu sunt un fan atât de mare al vinului, dar cu siguranță persoanele din Germania, de la echipa unde-l joc, îl savurează, așa că de fiecare dată când am ocazia iau câte o sticlă cu mine și o împart cu ei. Poate și o țuică, o vișinată, câteodată e bine să-ți aduci aminte și de locurile în care te-ai născut” – Ovidiu Ionescu.

Calificat în două probe la Jocurile Olimpice la tenis de masă, individual și dublu mixt, Ovidiu Ionescu spune că experiența căpătată în Germania a fost decisivă pentru rezultatele sale. Pentru el, să ajungă în acel campionat a fost, se poate spune, ceva predestinat, căci de mic a fost atras de limba germană.

„Germania este un pic diferită față de România, dar acolo este liga cea mai puternică în tenisul european la ora actuală așa că acest lucru mă ajută să cresc și să-mi îmbunătățesc jocul. Când eram micuț, aveam 6-7 ani, schimbam canalele la televizor și dintr-o dată am auzit limba germană și am zis că limba asta vreau s-o învăț. Eram și fan Michael Schumacher, cred că există semne întotdeauna și cred că pentru mine a fost acesta” – Ovidiu Ionescu.

Este fan Max Verstappen, din Formula 1

Acum, din Formula 1 preferatul lui e Max Verstappen, la care admiră felul în care face față stresului.

„Acum sunt fan Verstappen, pentru felul în care domină acest sport la ora actuală. Poate nu e plăcut pentru spectatori, dar eu venind din sport de performanță îmi dau seama cât de greu este să mențină acest ritm. E incredibil. Eu nu sunt ca el, eu mai pierd, mai pierd destul de des față de el. El are o constanță de invidiat” – Ovidiu Ionescu.

Chiar dacă din punct de vedere sportiv toate îi merg foarte bine în Germania, Ovidiu are și ceva care nu-i place deloc în acea țară.

„Nu-mi plac trenurile lor. Întârzie întotdeauna. E punctul lor nevralgic și asta și nemții ar confirma” – Ovidiu Ionescu.

Sportivul nostru stă în majoritatea timpului departe de România. Spune că singurul lucru care-i lipsește de aici, de acasă, este mâncarea din ținutul său natal, Buzău.

„Mâncarea e un lucru pe care cu siguranță l-aș lua cu mine. Eu mă descurc să gătesc, dar fiind de la Buzău, babicul e specialitatea noastră, poate covrigii de Buzău, întotdeauna când vin acasă sunt primele lucruri pe care le încerc și pe care părinții mei le aduc cu ei” – Ovidiu Ionescu.(SportsNet)

Atletism

După ce diverse evenimente extrasportive au amânat momentul, iată că ziua cea mare a sosit în sfârșit. Pe data de 23 iunie, pe faleza frumos amenajată în comuna Berca, elevii din Berca,Unguriu, Cândești și Cozieni s-au întrecut la alergat, după ce cu două luni în urmă jucaseră fotbal

Citește mai departe...
Consiliul Județean Buzău, planuri de extindere în viitorul apropiat

Consiliul Județean Buzău, planuri de extindere în viitorul apropiat

În cadrul ședinței extraordinare de marți, 4 aprilie, consilierii județeni s-au întrunit ca să aprobe forma actualizată a indicatorilor tehnico-economici ai proiectului de reabilitare a clădirii din spatele sediului CJ Buzău. În document se menționează că a fost nevoie de această actualizare,

“Museum Bus”, proiect de success pentru Muzeul Judeţean Buzău

“Museum Bus”, proiect de success pentru Muzeul Judeţean Buzău

Proiectul „Museum Bus” face parte din oferta cultural-educativă şi ştiinţifică a Muzeului Judeţean Buzău. Este conceput special în 2019, pentru a contribui la strategia instituţiei de a atrage tot mai mulţi vizitatori, din toate mediile. 

 „Buzău Fest şi Zilele Chișinăului” 2023, data şi bugetul

„Buzău Fest şi Zilele Chișinăului” 2023, data şi bugetul

Consiliul Județean Buzău pune la punct detaliile organizării festivalurilor „Buzău Fest/Zilele Chișinăului” de anul acesta şi va oficiliza două dintre elementele principale: data și bugetul. Astfel, în următoarea ședință a Consiliului Județean, va fi supus votului

“Cod Roșu” la Buzău. Moroşanu revine cu o nouă gală de kickboxing

“Cod Roșu” la Buzău. Moroşanu revine cu o nouă gală de kickboxing

Un important eveniment sportiv va avea loc, luna viitoare, în municipiul Buzău! Este vorba despre Gala „Dynamite Fighting Show”, turneu de kickboxing care se va desfășura la jumătatea lunii mai, în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”.

Thumbnail Închiriez apartament cu 2 camere, bloc Istriţa, etaj 5 din 10, preţ negociabil Relaţii la tel:...
Thumbnail „Drumul Doamnei Neaga” este denumirea unei competiţii naţionale de cilcloturism, care va avea loc, în...
Thumbnail Săptămâna Geoparcurilor Europene se sărbătoreşte anul acesta în perioada 18 mai – 2 iunie 2024, în cele...
Thumbnail Cea de-a XIX-a ediţie a evenimentului anual buzoian „Festivalul Buzău Iubeşte Teatrul” va debuta pe 25 mai şi...
Thumbnail Consiliul Judeţean Buzău a lansat o nouă campanie de promovare a obiectivelor turistice, dar şi a...

Local Breaking News

Clip de prezentare a județului Buzău filmat de campionii Kemayo și Stoica

Unele dintre cele mai cunoscute atracții ale jucețului, prezentate de ambasadori inediți. Este vorba despre Freddy Kemayo și Bogdan Stoica, două nume cu greutate ale artelor marțiale. Campionii mondiali au mers la Vulcanii Noroioși, Tabăra de Sculptură Măgura și Muzeul Județean, locații în care au filmat secvențe din clipul ce promovează gala Dynamite Fighting Show.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ilie Stan, antrenorul Gloriei Buzău: “Am avut oferte, dar nu am vrut să plec”
Miercuri, 15 Aprilie 2020
Ilie Stan (52 de ani) a fost un antrenor curtat în ultimele luni. Principalul echipei SCM Gloria Buzău a avut oferte de la mai multe cluburi, din... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Gloria, stop joc în acest sezon
Joi, 14 Mai 2020
- Primele șase echipe din Liga 2 merg în play-off cu punctele obținute în 24 de etape înjumătățite; - Echipele de pe locurile 7-18, printre... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Despre IMAGERIA MENTALĂ şi dezvoltarea acestei calităţi
Luni, 20 Mai 2024
Un saritor cu prajina sta minute in sir in fata liniei de start si se concentreaza, in timp ce publicul asteapta nerabdator saritura. Intrebat de ce... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
,,Sunt pe viaţă fanul tău!”, imnul Gloriei Buzău (versuri)
Sâmbătă, 04 Mai 2019
Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la sediul clubului din Crâng. Prezenţi au fost –... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luceafărul Buzău, la a treia promovare în Liga I la futsal!
Luni, 01 Iunie 2020
Futsalul a devenit foarte popular la Buzău în ultimii ani. Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” nu e doar fieful echipelor de hadbal de primă... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE