SLOBOZIA, ”ESCALĂ” CĂTRE ”FINAL 4”

Prima etapă a Cupei României “Râureni” la handbal feminin nu a adus surprize. Cotate ca favorite, echipele din Liga Florilor și-au respectat statutul și blazonul și au trecut in corpore mai departe, unele chiar en-fanfare. Cea care era să o ”comită” și să producă fanilor săi o surpriză

 neplăcută a fost tocmai SCM Rm. Vâlcea, una dintre favorite, oltencele reușind să se impună la limită în deplasarea de la Deva. Per total, rezultate scontate, din sfera normalului, iar prezența echipelor de eșalon superior în ”optimi” face competiția cu atât mai atractivă, mai echilibrată și mai demnă de urmărit.

Revenind la SCM Gloria Buzău, sorții au hărăzit echipei antrenate de Daniel Anca, absent și la acest joc din motive medicale, o deplasare de 100 de kilometri, la Slobozia. Echipă de eșalon inferior, fetele antrenate de buzoianul Gheorghe Covaciu au evoluat curajos, dar diferența de valoare și-a spus în cele din urmă cuvântul, și buzoiencele au trecut fără emoții mai departe.

Bielorusa Ilyina a deschis scorul și a marcat și al doilea gol al Gloriei, în vreme ce Striukova a perforat și ea poarta adversă de două ori.

Se merge cap la cap, iar minutul 11 indică egalitate la 5, după goluri semnate de Pal și Iuganu pentru vizitatoare, respectiv Striukova și Gheorghe pentru gazde. Urmează aproape 7 minute de ”secetă” pentru CS Unirea Slobozia, în vreme ce la poarta gazdelor golurile curg pe bandă rulantă – Pal, Bucur, Nicolae, Iliyna și Coman duc scorul la 5-10, în vreme ce Maria Ion întrerupe seria nefastă pentru amfitrioane cu o reușită. Bucur, Bazevic și Iuganu reușesc din nou să puncteze consecutiv,  iar Ștefania și Mara Gheorghe, dar și Mădălina Topor (fosta jucătoare a Buzăului, pe atunci cu numele Predoi)  țin echipa gazdă cât de cât în joc, cu câte un gol spectaculos.

Pe final de repriză iese la rampă și Marija Petrovic, pivotul sârb al Gloriei marcând două goluri, al doilea fiind și ultimul gol din prima parte. La pauză, avantaj consistent al Buzăului, scor 11-17!

Partea secundă începe tot cu Gloria în prim-plan, mai précis cu reușitele consecutive semnate de Blazevic, Petrovic,Iliyna, Coman și Nicolae, dar și cu câteva parade de mare efect ale Anei-Maria Măzăreanu, portar venit de la Măgura Cisnădie la începutul sezonului, și care a cochetat și cu echipa națională. Golul Andreei Coman din minutul 35 duce pentru prima dată ecartul la zece lungimi (11-21), clarificând în mare măsură lucrurile.

Se marchează consecutiv, de ambele părți, iar minutul 45 arată pe tabelă Slobozia 14-Buzău 30, după un gol reușit de Valentina Blazevic. Pe final de joc oaspetele ridică piciorul de pe accelerație, permițând ialomițencelor să se mai apropie pe tabelă.

Ultimul gol al jocului este reușit de Natalia Striukova din aruncare de la 7 metri , după ce anterior frumoasa Yaroslava Burlachenko reușise un gol și câteva pase decisive de mare efect. La final, tabela indică 24-38, un rezultate care face inutile alte comentarii.

Suporterii, din nou alături de Gloria!                

Distanța relativ scurtă dintre cele două orașe au făcut ca SCM Gloria Buzău să aibă parte de o susținere consistentă în micuța sală de sport din Slobozia, care poartă numele regretatei Andreea Nica. Suporterii  mai vechi, care însoțesc peste tot echipa de peste un deceniu, fie în prima sau a doua ligă, au venit cu trei autoturisme, în vreme ce alte două mașini au fost ocupate de membrii Peluzei Crâng. Buzoienii și-au adus aportul la atmosfera frumoasă din tribune, scandând, cântând și încurajând permanent fetele, care la final le-au mulțumit pentru susținere.

CSM UNIREA SLOBOZIA- SCM GLORIA BUZĂU 24-38 (11-17)

Au arbitrat Mihai Ciutacu și Ionuț Stamatoiu

CSM SLOBOZIA: Raluca Săndulache (5 parade, 12 % procentaj), Mădălina Topor (1gol), Ștefania Gheorghe (5 goluri), Mara Gheorghe (5 goluri), Cristina Roșu (2 goluri), Natalia Striukova (6 goluri), Naomi Vasile (2 goluri), Valy Neagu (1 gol), Valentina Soreanu, Steliana Polismac, Maria Ion (1 gol), Paula Damian (1 gol) 

Total aruncări: 24/40 (procentaj 60 %)

Antrenor: Gheorghe Covaciu

SCM GLORIA BUZĂU:Ana-Maria Măzăreanu (12 parade,  33 % procentaj), Yaroslava Buirlachenko (1 gol), Valentina Blazevic (5 goluri), Nikolett Papp (2 goluri), Fanta Keita (1 gol), Oana Andrei (1 gol), Daria Bucur (2 goluri), Dziyana Iliyna (4 goluri), Oana Sîrb, Andreea Coman (2 goluri), Tamara Pal (5 goluri), Ana Maria Iuganu (3 goluri), Andra Moroianu (2 goluri), Marija Petrovic (4 goluri), Raluca Nicolae (5 goluri)

Total aruncări: 38/47 (procentaj 81 %)

Antrenor: Daniel Anca / Antrenor secund: Radu Moldovan

 

”Optimile”, la jumătatea lui Februarie

Echipele de top din liga Florilor, cele angrenate în cupee europene, nu au uat parte la această fază a Cupei. Vor intra însă din turul următor, cel al ”optimilor” de finală, alături de grupările care s-au calificat. Rezultatele înregistrate în weekend-ul trtecut au fost următoarele:

CSM ROMAN – HC ZALĂU 20-25 (7-12)

CS LIVIU REBREANU TURDA – MĂGURA CISNĂDIE 25-35 (14-20)

CSU UVT TIMIȘOARA – SCM UNIVERSITATEA CRAIOVA 17-31 (11-14)

CSM FĂGĂRAȘ – MINAUR BAIA MARE 16-37 (7-19)

UNIREA DOBROEȘTI – CSU ȘTIINȚA BUCUREȘTI 23-33 (10-13)

ACTIV PRAHOVA PLOIEȘTI – DACIA MIOVENI 20-28 (8-17)

CSM DEVA – SCM RÂMNICU VÂLCEA 32-33 (16-16)

U CLUJ-NAPOCA – CSM CORONA BRAȘOV 28-37 (15-22)

CSM IAȘI – CSM SLATINA 28-34 (14-18)

CSM UNIREA SLOBOZIA – SCM GLORIA BUZĂU 24-38 (11-17)

CSM BACĂU– SPARTAC BUCUREȘTI 36-23 (19-9)

Echipele scrise accentuat s-au calificat în faza superioară, programată a se disputa în perioada 17 februarie. În prealabil, se va efectua o tragere la sorți.

(Articol: Florian NECULAI)

 

Atletism

După ce diverse evenimente extrasportive au amânat momentul, iată că ziua cea mare a sosit în sfârșit. Pe data de 23 iunie, pe faleza frumos amenajată în comuna Berca, elevii din Berca,Unguriu, Cândești și Cozieni s-au întrecut la alergat, după ce cu două luni în urmă jucaseră fotbal

Citește mai departe...
Consiliul Județean Buzău, planuri de extindere în viitorul apropiat

Consiliul Județean Buzău, planuri de extindere în viitorul apropiat

În cadrul ședinței extraordinare de marți, 4 aprilie, consilierii județeni s-au întrunit ca să aprobe forma actualizată a indicatorilor tehnico-economici ai proiectului de reabilitare a clădirii din spatele sediului CJ Buzău. În document se menționează că a fost nevoie de această actualizare,

“Museum Bus”, proiect de success pentru Muzeul Judeţean Buzău

“Museum Bus”, proiect de success pentru Muzeul Judeţean Buzău

Proiectul „Museum Bus” face parte din oferta cultural-educativă şi ştiinţifică a Muzeului Judeţean Buzău. Este conceput special în 2019, pentru a contribui la strategia instituţiei de a atrage tot mai mulţi vizitatori, din toate mediile. 

 „Buzău Fest şi Zilele Chișinăului” 2023, data şi bugetul

„Buzău Fest şi Zilele Chișinăului” 2023, data şi bugetul

Consiliul Județean Buzău pune la punct detaliile organizării festivalurilor „Buzău Fest/Zilele Chișinăului” de anul acesta şi va oficiliza două dintre elementele principale: data și bugetul. Astfel, în următoarea ședință a Consiliului Județean, va fi supus votului

“Cod Roșu” la Buzău. Moroşanu revine cu o nouă gală de kickboxing

“Cod Roșu” la Buzău. Moroşanu revine cu o nouă gală de kickboxing

Un important eveniment sportiv va avea loc, luna viitoare, în municipiul Buzău! Este vorba despre Gala „Dynamite Fighting Show”, turneu de kickboxing care se va desfășura la jumătatea lunii mai, în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”.

Thumbnail Programul social „Laptele şi cornul” va fi reactivat începând cu data de 29 ianuarie 2024....
Thumbnail Consiliul judeţean Buzău a demarat procedurile prin care va organiza în această lună concurs pentru...
Thumbnail În 2024, județul Buzău va avea la dispoziție aproape 103 milioane de euro, cu aproape 3 milioane de...
Thumbnail Instituţiile de cultură subordonate Consiliului Judeţean Buzău – Muzeul Judeţean, Teatrul „George Ciprian” şi...
Thumbnail Consiliului Judeţean Buzău, prin Departamentul „Proiecte Europene”, a întocmit şi depus...

Local Breaking News

Clip de prezentare a județului Buzău filmat de campionii Kemayo și Stoica

Unele dintre cele mai cunoscute atracții ale jucețului, prezentate de ambasadori inediți. Este vorba despre Freddy Kemayo și Bogdan Stoica, două nume cu greutate ale artelor marțiale. Campionii mondiali au mers la Vulcanii Noroioși, Tabăra de Sculptură Măgura și Muzeul Județean, locații în care au filmat secvențe din clipul ce promovează gala Dynamite Fighting Show.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ilie Stan, antrenorul Gloriei Buzău: “Am avut oferte, dar nu am vrut să plec”
Miercuri, 15 Aprilie 2020
Ilie Stan (52 de ani) a fost un antrenor curtat în ultimele luni. Principalul echipei SCM Gloria Buzău a avut oferte de la mai multe cluburi, din... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Gloria, stop joc în acest sezon
Joi, 14 Mai 2020
- Primele șase echipe din Liga 2 merg în play-off cu punctele obținute în 24 de etape înjumătățite; - Echipele de pe locurile 7-18, printre... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Despre IMAGERIA MENTALĂ şi dezvoltarea acestei calităţi
Joi, 10 Februarie 2022
Un saritor cu prajina sta minute in sir in fata liniei de start si se concentreaza, in timp ce publicul asteapta nerabdator saritura. Intrebat de ce... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
,,Sunt pe viaţă fanul tău!”, imnul Gloriei Buzău (versuri)
Sâmbătă, 04 Mai 2019
Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la sediul clubului din Crâng. Prezenţi au fost –... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luceafărul Buzău, la a treia promovare în Liga I la futsal!
Luni, 01 Iunie 2020
Futsalul a devenit foarte popular la Buzău în ultimii ani. Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” nu e doar fieful echipelor de hadbal de primă... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE