Liga a III-a

CSM Râmnicu Sărat are bugetul „garantat” în cazul în care promovează în Liga 2! Primarul a prezentat noul sponsor al clubului, unul care este implicat și la o echipă importantă din Superligă

La 13 ani distanță de la ultima prezență a orașului în campionatul Liga 2, Râmnicu Sărat visează să aibă din nou o echipă în aticamera fotbalului românesc. CSM se află la cel mai bun sezon de Liga 3 de după acea retrogradare din 2010, iar acum își face planurile pentru promovare

 și pentru a putea participa în noua ediție a eșalonului secund.

Primarul municipiului, Sorin Cîrjan, a prezentat public sponsorul care se alătură echipei și care, în cazul unei promovări în Liga 2, va asigura înscrierea CSM-ului în liga superioară.

Râmniceanul Viorel Tudose, prin firma sa cunoscută la nivel național, s-a alăturat echipei din Râmnicu Sărat, deoarece, spune el, vrea să întoarcă ceva comunității în care s-a format. O face, totuși, la solicitarea edilului-șef, nu din propria inițiativă. Acesta este sponsor principal la echipa din prima ligă Campionii FC Argeș, unde va continua.

 

Sorin Cîrjan a prezentat sponsorul cu care CSM Râmnicu Sărat are siguranța participării în Liga 2, în cazul în care promovează

La finalul jocului disputat vinerea trecută la Râmnicu Sărat, în etapa a 2-a a play-off-ului Ligii 3, Seria 1, în care liderul CSM a ratat la ultima fază victoria cu rivala județeană Metalul Buzău (scor 1-1), clasată pe locul 2, primarul municipiului Râmnicu Sărat, instituție care conduce și finanțează clubului, a prezentat un nou sponsor, unul alături de care are mari planuri.

Edilul Sorin Cîrjan a făcut introducerea lui Viorel Tudose, patronul firmei Getica 95, implicat în prezent și la clubul din prima ligă Campionii FC Argeș.

”Datoria noastră este că cautăm parteneri să susținem echipa în lupta pentru promovare, iar prezența domnului Viorel Tudose tocmai asta dovedește. Ne gândim la posibilitatea de a finanța echipa pentru Liga a 2-a, vom participa în aceeași măsură ca și în ultimii ani, noi, Consiliul Local, iar diferența, pentru a putea juca la Liga a 2-a, o vor face sponsorii. Îi mulțumesc colegului meu Viorel, că a venit însă o dată alături de noi. Sunt convins că băieții nu-l vor dezamăgi și proiectul pe care noi l-am început în urmă cu mai mulți ani va continua și va ajunge într-o altă etapă”, a transmis Cîrjan.

 

Viorel Tudose, sponsor la CSM Râmnicu Sărat: ”Concepem un nou model de a face performanță. Lucrul cu copiii”

Viorel Tudose, care în trecut a mai finanțat echipa locală din Râmnicu Sărat, susține că se implică din nou la trupa din orașul natal la solicitarea prietenului său din copilărie Sorin Cîrjan și datorită proiectului de la club, unul prin care se dorește promovarea tinerilor din zonă. ”Concepem un nou model de a face performanță”, a spus Tudose.

”Nu am fost greu de convins. Gândiți-vă că sunt râmnicean, născut, crescut în Râmnicu Sărat, întreaga educație până la vârsta de 19 ani s-a desfășurat în Râmnicu Sărat. Pentru mine, Râmnicu Sărat rămâne orașul copilăriei și adolescenței mele. Deși sunt implicat într-un proiect de divizie națională în fotbal (n.r. – se referă la prima ligă. Ceea ce spune este eronat, fiindcă și Liga 3 este tot o ligă națională), nu puteam să refuz. De fapt, chiar dacă nu era o rugăminte a prietenului meu Sorin, noi ne știm de foartă multă vreme, am fost colegi începând de la grădiniță, am bătut mingea pe maidanele Râmnicului, atât mingea de fotbal, cât și mingea de baschet. Ne-am bucurat împreună în anii adolescenței, ne-am despărțit puțin în anii tinereții, ne-am regăsit pe urmă, acum vrei 14 ani. Chiar mă gândeam acum, în urmă cu 14 ani, în 2009, începeam un proiect la Râmnicu Sărat care nu s-a concretizat. Vedeți, la 14 ani faci buletinul, după 14 ani poate ne-o mai veni mintea la cap. Și mie, și lui. Concepem un nou model de a face performanță. Ce m-a atras la Sorin, dintotdeauna, e lucrul cu copiii, ceea ce l-am auzit și pe Marius mai înainte (n.r. – Marius Tîrîlă, antrenorul echipei), un obiectiv de a aduce lumea la stadion, de a se îngriji de copii și juniori. Este o mare problemă a fotbalului românesc și credeți-mă că vă spun în cunoștință de cauză. Ce se întâmplă în fotbalul românesc în acest moment, lipsa rezultatelor, vine din lipsa copiilor și juniorilor din spate. Gândiți-vă că foarte mulți copii, de 17-18 ani, nu mai pot să joace, pentru că aducem pe bandă rulantă jucători din străinătate, care ocupă locul acestor copii și aceștia nu mai au unde să progreseze. Am ajuns să ducem copiii noștri în străinătate, să joace în liga a treia, liga a doua din Italia, iar de acolo să-i aducem la echipa națională. Nu așa se face performanță. Noi, cel puțin generația mea și a lui Sorin, și a celor care vin, avem datoria morală să creștem acești copii, să le dăm posibilitatea să joace în Liga a 2-a, Liga a 3-a. Este foarte important pentru copii să joace. Când vorbesc de copii mă refer la cei de 17,18,19 ani. (…), a spus Viorel Tudose.

Precedenta dată în care s-a implicat, acum 14 ani, este atunci când echipa din Râmnicu Sărat promova în Liga 2 și retrograda după doar un sezon petrecut în acest campionat, în ediția 2009-2010.

 

Tudose continuă să fie sponsor și la Campionii FC Argeș: ”Nu o să plec acum, la greu, când îi este greu lui FC Argeș”

Tudose, care prin firma sa lider în ultimul an în România la furnizare de energie electrică, susține că venirea sa la CSM Râmnicu Sărat nu înseamnă și despărțirea sa de echipa din Pitești, aceasta aflată acum în impas, pe penultimul loc în play-out-ul SuperLigii și aproape de retrogradare.

”Nici vorbă, nu legați venirea mea la Râmnicu Sărat de FC Argeș. FC Argeș este un proiect. Am spus-o de foarte multe ori, țin cu FC Argeș de la 4 ani. Pe bunicul meu îl chema Nicolae Dobrin, nume sinonim cu al celui mai mare fotbalist român din toate timpurile, Nicolae Dobrin, relația mea cu familia Dobrin, a fotbalistului, este o relație foarte bună, relația cu prietenii din Pitești este o relație bună. Când m-am dus să ajut Argeșul m-am dus dezinteresat și m-am dus, că am tot auzit în ultima perioadă zeci de vorbe că m-am dus să-mi fac reclamă, – și pe la Buzău era o vorbă prin anii 2010, când am venit, că vreau să-mi fac reclamă -… Ce reclamă să-mi fac eu? Eu m-am dus la FC Argeș din poziția de numărul 1 în furnizare de energie electrică în România. Ce reclamă îmi mai trebuia? Am reușit o performanță la FC Argeș cu lumea de acolo, acum avem probleme foarte mari, nu mă despart de FC Argeș. Eu am venit la Râmnicu Sărat alături de bunul meu prieten Sorin Cîrjan, am fost colegi, dar înainte de a fi colegi am fost prieteni, suntem prieteni și în continuare și vreau să dau și eu o mână de ajutor orașului care m-a creat. Firma mea, Getica 95, are în continuare sediul în casa în care am copilărit eu. Toți banii de la buget, care vin de la Getica 95 se varsă către partea de buget de la Râmnicu Sărat. Așa am considerat, este de datoria mea să vin să ajut echipa. Nu are nicio legătură cu FC Argeș. Nu mă desparte de FC Argeș, nu o să plec acum, la greu, când îi este greu lui FC Argeș”, a spus Tudose în cadrul conferinței de presă.

În vara anului 2022, la începutul sezonului aflat acum în curs de desfășurare, Jurnalul de Argeș scria că Viorel Tudose, prin firma sa, aflată în insolvență, va sponsoriza Campionii FC Argeș cu 500 de mii de euro. Getica 95 apare pe pieptul jucătorilor antrenați de Bogdan Argeș Vintilă.

În ultima perioadă, de când echipa merge rău în campionat, Tudose a apărut de mai multe ori în spațiul public și a criticat antrenorii. Unul dintre acești, Constantin Schumacher, i-a adresat, la rândul său, cuvinte dure omului de afaceri.

 

Sorin Cîrjan: ”Venirea domnului Tudose este garanția că anul viitor vom avea o finanțare pentru Liga a 2-a”

Primarul Cîrjan a intervenit și a vorbit despre o întrebare care i-a tot fost pusă. Dacă echipa va avea posibilitatea să joace în Liga 2 în cazul în care va promova. Acesta a întărit din nou ideea că odată cu atragerea lui Viorel Tudose lângă club s-a rezolvat problema bugetului minim pentru participarea în eșalonul secund.

Edilul spune, totodată, că în situația în care clubul va avea un buget acceptabil, își va vedea lungul nasului și nu va fi luat de val și va spera la mai mult față de ce și-a propus acum, să promoveze tineri jucători din zona Râmnicului!

”Am fost întrebat ce vom face dacă vom promova. Am spus că trebuie să jucăm fiecare meci, băieții trebuie să joace fiecare meci la victorie și dacă va fi să promovăm avem două variante. Să mergem la Liga a 2-a, dacă vom găsi pe cineva să ne ajute să susținem financiar echipa, sau, deși ne-am câștigat dreptul din punct de vedere sportiv, să jucăm și în sezonul viitor în Liga a 3-a, pentru că nu ne permitem de la bugetul local să susținem echipa pentru Liga a 2-a. Deci venirea domnului Tudose este, dacă vreți, garanția că anul viitor vom avea o finanțare pentru Liga a 2-a. Nu vom fi, însă, risipitori niciodată, oricât de mulți bani vor ajunge la echipă, nu vom risipi doar pentru că prinși de euforia aceasta ne dorim alte și alte obiective. Nicidecum. Obiectivele rămân aceleași, să jucăm cu jucătorii noștri, să le dăm posibilitate să joace, să lărgim aria de selecție cât mai departe de Râmnicu Sărat, dar cei mai mulți dintre jucătorii talentați să-i aducem la clubul de fotbal și nu să-i scoatem din alte cluburi (n.r. – cele de distracție), a spus Sorin Cîrjan.

 

Tudose: ”Trebuie să ai și o bază de pregătire la nivel de Liga a 2-a. De ce nu, să te gândești chiar mai sus”

În completarea acestuia a luat cuvântul Viorel Tudose, care a spus că autoritățile locale ar trebui să investească și într-o bază sportivă care să ofere condiții cel puțin pentru nivelul Ligii 2. Ar putea să se gândească chiar mai sus de acest campionat, însă crede că în actualele condiții ar fi doar o realizare întâmplătoare, fiindcă nu ar crește sănătos, pe o bază solidă.

Tudose a mai declarat că venirea sa la CSM Râmnicu Sărat nu este condiționată de vreo performanță, ci doar de proiectului de a da posibilitatea tinerilor jucători români să crească fotbalistic și, de ce nu, să ajungă chiar la loturile naționale.

”E normal ca promovarea să se joace în primul rând pe teren, sportiv. Venirea mea la Râmnicu Sărat nu este condiționată de promovare. Este condiționată de acest proiect pe care Sorin l-a început. De fapt, proiectul este început de foarte mult timp, a venit în slujba acestui proiect și a stat toată această perioadă de care am vorbit mai înainte, de 14 ani, acum începe să dea roade echipa, este pe un trend ascendent și din punct de vedere sportiv. Au fost 1.500 – 2.000 de spectatori în tribune. Pentru un meci de Liga a 3-a mie mi se pare destul de multă lume, ținând cont și de condițiile atmosferice, fiindcă au fost 7-8 grade, resimțite la 3-4 grade. Este un proiect ambițios, dacă mă uit pe panoul din spatele meu, unde scrie «Sus Râmnicul», este un proiect care țintește sus. Și chiar îmi place acest proiect «Sus Râmnicul», indiferent că vine din punct de vedere sportiv sau dintr-alt domeniu de activitate”, a spus Viorel Tudose.

 

“Este normal ca o bază sportivă să o ai dacă îți dorești echipă de Liga a 2-a, indiferent cine vine finanțator sau să vină alături de echipă. Trebuie să ai și o bază de pregătire la nivel de Liga a 2-a. De ce nu, să te gândești chiar mai sus. Dar toate trebuie luate încet-încet, treptat, pe proiecte pe termen mediul și lung, fiindcă altfel nu se mai poate. Să ne mințim, să spunem că vrem să intrăm, să jucăm și să ne calificăm nu știu unde. Este o poveste. Trebuie construit. Poți ajunge și acolo, dar e harul întâmplării”
Viorel Tudose, sponsor nou care va asigura bugetul pentru participarea în Liga 2 în cazul în care CSM Râmnicu Sărat va promova

 

De-a lungul timpului, în sport, Viorel Tudose a mai finanţat HCM Buzău (handbal feminin) și echipele de fotbal FC Gloria Buzău, CSM Râmnicu Sărat și FC Ceahlăul Piatra Neamţ.

 

CSM Râmnicu Sărat, lider în Seria 2 a Ligii 3 în 14 din cele 20 de etape din acest sezon

CSM Râmnicu Sărat a fost în acest sezon de Liga 3 în mare parte lider în Seria a 2-a, de 12 ori (etapele 1-5 și 12-18) în cele 18 etape ale sezonului regular și se menține în continuare în această poziție și după cele două etape scurse din play-off, având un avans de patru puncte față de a doua clasată Metalul Buzău, cealaltă echipă care în această ediție de campionat a mai fost lider, între etapele 6 și 11 (de șase ori).

Trupa din Râmnicu Sărat este principala favorită la câștigarea acestei serii și la participarea cel puțin la un baraj de promovare, cel semifinal, în care va întâlni a doua clasată din Seria 1, Bucovina Rădăuți, Ceahlăul Piatra Neamț sau CSM Bacău. Pentru accederea în Liga 2 e nevoie de câștigarea inclusiv a barajului final, care se va da împotriva câștigătoarei dintre prima clasată din Seria 1, cel mai probabil Foresta Suceava, și a doua echipă situată în Seria 2, posibil Metalul Buzău.

(Sursa: Marius Anghel - liga2.prosport.ro)

Atletism

După ce diverse evenimente extrasportive au amânat momentul, iată că ziua cea mare a sosit în sfârșit. Pe data de 23 iunie, pe faleza frumos amenajată în comuna Berca, elevii din Berca,Unguriu, Cândești și Cozieni s-au întrecut la alergat, după ce cu două luni în urmă jucaseră fotbal

Citește mai departe...
Consiliul Județean Buzău, planuri de extindere în viitorul apropiat

Consiliul Județean Buzău, planuri de extindere în viitorul apropiat

În cadrul ședinței extraordinare de marți, 4 aprilie, consilierii județeni s-au întrunit ca să aprobe forma actualizată a indicatorilor tehnico-economici ai proiectului de reabilitare a clădirii din spatele sediului CJ Buzău. În document se menționează că a fost nevoie de această actualizare,

“Museum Bus”, proiect de success pentru Muzeul Judeţean Buzău

“Museum Bus”, proiect de success pentru Muzeul Judeţean Buzău

Proiectul „Museum Bus” face parte din oferta cultural-educativă şi ştiinţifică a Muzeului Judeţean Buzău. Este conceput special în 2019, pentru a contribui la strategia instituţiei de a atrage tot mai mulţi vizitatori, din toate mediile. 

 „Buzău Fest şi Zilele Chișinăului” 2023, data şi bugetul

„Buzău Fest şi Zilele Chișinăului” 2023, data şi bugetul

Consiliul Județean Buzău pune la punct detaliile organizării festivalurilor „Buzău Fest/Zilele Chișinăului” de anul acesta şi va oficiliza două dintre elementele principale: data și bugetul. Astfel, în următoarea ședință a Consiliului Județean, va fi supus votului

“Cod Roșu” la Buzău. Moroşanu revine cu o nouă gală de kickboxing

“Cod Roșu” la Buzău. Moroşanu revine cu o nouă gală de kickboxing

Un important eveniment sportiv va avea loc, luna viitoare, în municipiul Buzău! Este vorba despre Gala „Dynamite Fighting Show”, turneu de kickboxing care se va desfășura la jumătatea lunii mai, în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”.

Thumbnail Programul social „Laptele şi cornul” va fi reactivat începând cu data de 29 ianuarie 2024....
Thumbnail Consiliul judeţean Buzău a demarat procedurile prin care va organiza în această lună concurs pentru...
Thumbnail În 2024, județul Buzău va avea la dispoziție aproape 103 milioane de euro, cu aproape 3 milioane de...
Thumbnail Instituţiile de cultură subordonate Consiliului Judeţean Buzău – Muzeul Judeţean, Teatrul „George Ciprian” şi...
Thumbnail Consiliului Judeţean Buzău, prin Departamentul „Proiecte Europene”, a întocmit şi depus...

Local Breaking News

Clip de prezentare a județului Buzău filmat de campionii Kemayo și Stoica

Unele dintre cele mai cunoscute atracții ale jucețului, prezentate de ambasadori inediți. Este vorba despre Freddy Kemayo și Bogdan Stoica, două nume cu greutate ale artelor marțiale. Campionii mondiali au mers la Vulcanii Noroioși, Tabăra de Sculptură Măgura și Muzeul Județean, locații în care au filmat secvențe din clipul ce promovează gala Dynamite Fighting Show.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ilie Stan, antrenorul Gloriei Buzău: “Am avut oferte, dar nu am vrut să plec”
Miercuri, 15 Aprilie 2020
Ilie Stan (52 de ani) a fost un antrenor curtat în ultimele luni. Principalul echipei SCM Gloria Buzău a avut oferte de la mai multe cluburi, din... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Gloria, stop joc în acest sezon
Joi, 14 Mai 2020
- Primele șase echipe din Liga 2 merg în play-off cu punctele obținute în 24 de etape înjumătățite; - Echipele de pe locurile 7-18, printre... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Despre IMAGERIA MENTALĂ şi dezvoltarea acestei calităţi
Joi, 10 Februarie 2022
Un saritor cu prajina sta minute in sir in fata liniei de start si se concentreaza, in timp ce publicul asteapta nerabdator saritura. Intrebat de ce... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
,,Sunt pe viaţă fanul tău!”, imnul Gloriei Buzău (versuri)
Sâmbătă, 04 Mai 2019
Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la sediul clubului din Crâng. Prezenţi au fost –... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luceafărul Buzău, la a treia promovare în Liga I la futsal!
Luni, 01 Iunie 2020
Futsalul a devenit foarte popular la Buzău în ultimii ani. Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” nu e doar fieful echipelor de hadbal de primă... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE