I-AU PĂCĂLIT… ȘI NU PREA!

A doua etapă din cursa pentru accesul spre Superliga a trimis, cu o zi înainte de 1 aprilie, Gloria Buzău la Iași, pe terenul uneia dintre performerele etapei trecute. În ”dulcele târg”, buzoienii au fost întâmpinați de o vreme rece și de o armată de indivizi cu pretenție de ”steward”,

 care mai degrabă încurcau și se călcau pe picioare decât puneau lucrurile la locul lor. Într-un final, după vreo două tururi complete de stadion, oaspeții au reușit să ocupe un loc în tribună, în virtutea celebrului compromis. Alături de ei, alți vreo 4-5 mii de moldoveni, veniți să vadă favoriții cum se desprind în fruntea ierarhiei.

Cu tinerii Musi, Itu, Hlistei sau Robert Ion, dar și cu experimentații Vasvari, Vojtus sau Plămadă, ieșenii au controlat jocul în marea sa parte, dar au avut în față un adversar care a luptat și la final a obținut o remiză. Jocul a început echilibrat, cu nelipsita perioadă de studiu reciproc, iar basarabeanul Boiciuc, jucător cu junioratul făcut chiar în Copou, a avut prima șansă de gol, șutând din careu alături de țintă.

Dacă nu a fost 0-1 avea să fie 1-0, câteva minute mai târziu. Corner de pe partea stângă executat de Roman, portarul Stoian iese aiurea și ex-rapidistul Hlistei nu iartă din apropiere. A fost o nouă gafă uriașă a portarului Gloriei, din nou în moment crucial, inconstanța fiind cea care îl caracterizează în ultima vreme. Gazdele încearcă să profite de momentul favorabil, Itu nu ajunge la o pasă a colegului său Musi, care l-ar fi lăsat liber cu poarta goală, iar pe final același Itu nu găsește cadrul porții de la marginea careului. 1-0 după prima repriză pentru ieșeni, avantaj meritat, Politehnica fiind echipa mai activă și mai prezentă în joc.

A fost cu siguranță iureș în vestiarul buzoian la pauză, colericul Adrian Mihalcea neavând cum să fie mulțumit cu partitura interpretată de elevii săi, în ”cea mai slabă repriză de când sunt eu la Gloria”, așa cum el însuși s-a exprimat. Implicit, au apărut și schimbările, cei doi Valentin, Munteanu și Alexandru, fiind introduși în teren încă din minutul 46. Aceştia au înviorat cumva jocul Buzăului, care a egalat în minutul 47, după ce Boiciuc l-a deschis pe Angelov cu o pasă de efect, iar acesta a lobat elegant un portar advers ieșit inoportun. Un nou super gol reușit de macedoneanul care a deprins tainele fotbalului la academii de juniori prestigioase, cum sunt cele ale Borussiei Dortmund sau a lui Schalke 04 Gelsenkirchen.


Buzoienii simt momentul bun, și sunt aproape de a da o nouă lovitură, dar Vali Munteanu se precipită. Scăpat singur spre poartă, ”VM”-ul nu își calculează corect pașii și se împiedică tocmai la finalizare, preungindu-și balonul și scăpându-l de sub control.

În ultimul sfert de oră, amfitrionii se mută cu totul în tabăra buzoiană și pornesc asediul, dar reduta bine condusă de Daniel Vîrtej, singurul buzoian din echipă, rezistă cu brio. Pe final, apar și două mari ocazii de gol, un șut din lovitură liberă și o lovitură de cap din careu, ambele alături de poartă. Arbitrul acordă cu generozitate șase minute de prelungire, dar nimic deosebit nu se mai petrece, astfel că, vorba unui hâtru din tribună, punctele se împart echitabil – „unul rămâne la Iași, altul se duce la Buzău, iar al treilea intră în contul FRF”.

1-1 pare să se fi lipit de buzoieni ca marca de scrisoare. La Baia Mare și acasă cu Brașovul, în sezonul regulat, plus în cele două deplasări de până acum din play-off, Gloria a primit și a marcat câte un gol. De două ori a condus și a fost egalată, de alte două ori a revenit în joc. Acest punct obținut o ține la 11 puncte în spatele Iașiului și la șase de Oțelul, echipe ce par a avea cele mai mari șanse de a promova direct. Urmează un joc important cu Unirea Dej care e musai să fie câștigat, pentru că nu prea mai merge cu jumătăți de măsură!

POLITEHNICA IAȘI- GLORIA BUZĂU 1-1 (1-0)     

Au marcat:Hlistei (30), respectiv Angelov (47)

Poli Iași: Jankov, Kouadio, Fl. Plămadă (cpt.)(Tincu 77′), Katanec, Ștefanovici (Finica 66′), Vașvari (Marchioni 77′), Itu, A. Roman, Musi, Vojtus (R. Ion 77′), Hlistei (A. Dumitru 56′)   Antrenor: Leo Grozavu

Gloria Buzău:Stoian,  Oteliță, Vîrtej, Wiktorski, Sălceanu (Șuteu 50′), Gaitan (Pandele 81′), A. Lopez (cpt.), Lazăr (Val. Munteanu 46′), Greu (V. Alexandru 46′),  Angelov (Marku 81′), Boiciuc   Antrenor: Adrian Mihalcea

Au arbitrat:Szabolcs Kovacs (Carei), Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea) și Ioan Alexandru Corb (Satu Mare).

Observator de arbitri:Bogdan Zanfirescu (Botoşani)

Delegat de joc:Ciprian Anton (Suceava)

Leo Grozavu, antrenor Poli Iași:”Am câștigat un punct. A mai trecut o etapă, am mai pus un punct în clasament, am trecut pe primul loc. Vreau să iau partea plină a paharului. Cred că am făcut o partidă bună, a doua repriză nu am reușit să marcăm, dar am dominat jocul. În prima repriză puteam să ne desprindem pe tabelă și nu am făcut-o, cam ăsta e fotbalul. Atunci când nu ești inspirat și ratezi vine reversul medaliei. O fază care nu anunța nimic, dintr-un out, lipsă de concentrare, nesincronizare, decizii ciudate la momentul respectiv și s-a primit gol. Dar nu sunt supărat pe băieți. În prima repriză trebuia să fie 2-0 sau 3-0 și atunci se juca altfel. Întâlnim echipe care au și ele obiective, au un nivel. Dar eu cred că am făcut o partidă bună, am dominat o echipă pe care eu o consider la momentul actual cam cea mai în formă. Acum chiar am fost mulțumit. La Galați, spre exemplu, am fost nemulțumit de cum ne-am prezentat. Dar acesta e paradoxul. Când câștig nu sunt mulțumit, când pierd sunt mulțumit. Dar nu am pierdut azi, ci am câștigat un punct. Buzăul a rămas la aceeași diferență de puncte de noi, suntem pe locul întâi, pe o poziție favorabilă”.

 

Adrian Mihalcea, antrenor Gloria Buzău :”Știam dinainte ce meci ne așteaptă, dar după prima repriză pot să spun că sunt mulțumit cu acest punct. Am suferit enorm, dacă aș fi avut posibilitatea să schimb 11 jucători la pauză, aș fi schimbat. Am făcut o repriză slabă, cred că cea mai slabă repriză de când sunt eu la Buzău și o a doua mult mai bună. Am avut o atitudine necorespunzătoare. Am intrat mult mai bine în repriza a doua, am reușit să înscriem golul egalizator, plus că am avut o ocazie unu la unu cu portarul. Nu știu dacă meritam mai mult, dar ocaziile se cuantifică. Remarc schimbarea de atitudine din a doua repriză, remarc faptul că este a doua deplasare a noastră în care nu am pierdut, suntem încrezători pentru următoarele meciuri. Poli Iași a jucat foarte bine, în prima repriză am avut noroc că au avut 3-4 situații clare de a marca. În a doua i-am închis noi mai bine și am intrat mai determinați, dar Poli Iași rămâne cea mai bună echipă a acestui play-off. Știam ceea ce joacă. Determinarea lor, că sunt foarte agresivi după ce pierd mingea, că au jucători de calitate unu la unu, care pot scoate oameni din joc, că sunt buni la faze fixe.”

(Articol: Florian NECULAI)

Atletism

După ce diverse evenimente extrasportive au amânat momentul, iată că ziua cea mare a sosit în sfârșit. Pe data de 23 iunie, pe faleza frumos amenajată în comuna Berca, elevii din Berca,Unguriu, Cândești și Cozieni s-au întrecut la alergat, după ce cu două luni în urmă jucaseră fotbal

Citește mai departe...
Consiliul Județean Buzău, planuri de extindere în viitorul apropiat

Consiliul Județean Buzău, planuri de extindere în viitorul apropiat

În cadrul ședinței extraordinare de marți, 4 aprilie, consilierii județeni s-au întrunit ca să aprobe forma actualizată a indicatorilor tehnico-economici ai proiectului de reabilitare a clădirii din spatele sediului CJ Buzău. În document se menționează că a fost nevoie de această actualizare,

“Museum Bus”, proiect de success pentru Muzeul Judeţean Buzău

“Museum Bus”, proiect de success pentru Muzeul Judeţean Buzău

Proiectul „Museum Bus” face parte din oferta cultural-educativă şi ştiinţifică a Muzeului Judeţean Buzău. Este conceput special în 2019, pentru a contribui la strategia instituţiei de a atrage tot mai mulţi vizitatori, din toate mediile. 

 „Buzău Fest şi Zilele Chișinăului” 2023, data şi bugetul

„Buzău Fest şi Zilele Chișinăului” 2023, data şi bugetul

Consiliul Județean Buzău pune la punct detaliile organizării festivalurilor „Buzău Fest/Zilele Chișinăului” de anul acesta şi va oficiliza două dintre elementele principale: data și bugetul. Astfel, în următoarea ședință a Consiliului Județean, va fi supus votului

“Cod Roșu” la Buzău. Moroşanu revine cu o nouă gală de kickboxing

“Cod Roșu” la Buzău. Moroşanu revine cu o nouă gală de kickboxing

Un important eveniment sportiv va avea loc, luna viitoare, în municipiul Buzău! Este vorba despre Gala „Dynamite Fighting Show”, turneu de kickboxing care se va desfășura la jumătatea lunii mai, în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”.

Thumbnail Programul social „Laptele şi cornul” va fi reactivat începând cu data de 29 ianuarie 2024....
Thumbnail Consiliul judeţean Buzău a demarat procedurile prin care va organiza în această lună concurs pentru...
Thumbnail În 2024, județul Buzău va avea la dispoziție aproape 103 milioane de euro, cu aproape 3 milioane de...
Thumbnail Instituţiile de cultură subordonate Consiliului Judeţean Buzău – Muzeul Judeţean, Teatrul „George Ciprian” şi...
Thumbnail Consiliului Judeţean Buzău, prin Departamentul „Proiecte Europene”, a întocmit şi depus...

Local Breaking News

Clip de prezentare a județului Buzău filmat de campionii Kemayo și Stoica

Unele dintre cele mai cunoscute atracții ale jucețului, prezentate de ambasadori inediți. Este vorba despre Freddy Kemayo și Bogdan Stoica, două nume cu greutate ale artelor marțiale. Campionii mondiali au mers la Vulcanii Noroioși, Tabăra de Sculptură Măgura și Muzeul Județean, locații în care au filmat secvențe din clipul ce promovează gala Dynamite Fighting Show.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ilie Stan, antrenorul Gloriei Buzău: “Am avut oferte, dar nu am vrut să plec”
Miercuri, 15 Aprilie 2020
Ilie Stan (52 de ani) a fost un antrenor curtat în ultimele luni. Principalul echipei SCM Gloria Buzău a avut oferte de la mai multe cluburi, din... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Gloria, stop joc în acest sezon
Joi, 14 Mai 2020
- Primele șase echipe din Liga 2 merg în play-off cu punctele obținute în 24 de etape înjumătățite; - Echipele de pe locurile 7-18, printre... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Despre IMAGERIA MENTALĂ şi dezvoltarea acestei calităţi
Joi, 10 Februarie 2022
Un saritor cu prajina sta minute in sir in fata liniei de start si se concentreaza, in timp ce publicul asteapta nerabdator saritura. Intrebat de ce... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
,,Sunt pe viaţă fanul tău!”, imnul Gloriei Buzău (versuri)
Sâmbătă, 04 Mai 2019
Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la sediul clubului din Crâng. Prezenţi au fost –... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luceafărul Buzău, la a treia promovare în Liga I la futsal!
Luni, 01 Iunie 2020
Futsalul a devenit foarte popular la Buzău în ultimii ani. Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” nu e doar fieful echipelor de hadbal de primă... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE