Hasdeencele, victorie de prestigiu cu Piatra Neamţ

În ultima zi de ianuarie, echipa de volei a lui Auraş Popescu, de la Colegiul „B.P. Hasdeu” a întâlnit pe teren propriu, în returul campionatului divizionar de junioare, prestigioasa echipă LPS Unic Piatra Neamţ. Un joc pregătit cum se cuvine de buzoience, care în ciuda unor
 accidentări anterioare, au câştigat cu 3-0 în faţa unor adversare de temut, cunoscându-se valoarea de care se bucură voleiul în oraşul moldav.
Beatrice Cofeleaşă a avut piciorul în ghips după o accidentare, fiind înlocuită cu un secund şi acela cu glezna umflată. Iar ridicătoarea Ioana Răican a lipsit la 3 antrenamente fiind bolnavă. De asemenea, căpitanul Teodora Panait a fost şi ea bolnavă, dar dorinţa ei de victorie a făcut-o să evolueze la un nivel aşteptat de noi toţi. A fost o victorie mare, o dorinţă a copilelor de a se remarca şi a câştiga un meci de prestigiu ce le-a săltat pe buzoiencele antrenorului Auraş Popescu pe locul secund în clasament. Întregul lot, antrenor şi jucătoare, merită felicitări pentru acest joc şi nu numai. Iată şi lotul aliniat de antrenorul Auraş Popescu în acest meci:
Teodora Panait, căpitanul echipei: o jucătoare constantă, de mare valoare şi datorită pregătirii profesioniste. Toate atacurile şi serviciile sale au fost adresate celei mai înalte jucătoare adverse, dezechilibrând în acest mod apărarea trupei moldave. La final, adversara nu mai era în stare de nimic pe teren. Teodora promite că şi la turneul semifinal se va remarca prin valoarea jocului său ce atinge perfecţiunea.
Bianca Pătraşcu, recunoscută prin serviciul plutitor şi preluările foarte bune. A început mai greu jocul, dar în seturile II şi III a dat satisfacţie deplină, fiind aplaudată de spectatorii din sala sporturilor C.N. „B.P. Hasdeu”.
Ioana Răican, ridicătoare: n-a mai dat cu aceeaşi precizie pasele, „mâna de aur” transformându-se în „mâna de argint” a echipei. Efectele bolii sale. S-a impus prin serviciul plutitor foarte bun.
Alexandra Rusu: a prestat un joc bun în ansamblu, antrenorul A. Popescu dându-şi seama că ea poate deveni una din cele mai bune jucătoare. Depinde numai de pregătirea ei asiduă.
Teodora Popescu: cea mai mare talie din teren, deşi cu glezna umflată, a jucat pe post de centru în loc de secund, făcându-şi cu brio datoria.
Ioana Vlad, deşi are post de libero, a trebuit să joace pe secund, datorită accidentărilor din lot. Chiar şi mică de statură a dat satisfacţie atât profesorului ei, echipei, cât şi galeriei.
Adriana Alexandru, elevă în clasa a VII-a, cu o talie d 1,81 m, deşi nu a jucat mult în acest meci, şi-a făcut cu prisosinţă datoria. Sperăm ca peste 2- ani să fie una din cele mai bune jucătoare a lotului naţional de junioare.
Maria Ciupitu, elevă în clasa a VII-a, poate juca atât postul de secund, cât şi de ridicător, lucru ce o va avantaja în viitorul apropiat. Profesorul crede în ea, fiind şi foarte serioasă în pregătire.
Laura Bulete, deşi a început doar de câteva luni pregătirile la volei, antrenorul Popescu crede că în maxim 2 ani să ajungă un ridicător de lux, având talie, mână bună, o motricitate excelentă, fiind şi foarte inteligentă.
Cătălina Potârniche, a dat dovadă de seriozitate deosebită în pregătire, rezultatele se vor vedea curând.
Beatrice Cofeleaşă, accidentată, promite că la jocul următor va fi aptă de o nouă performanţă. Are un caracter deosebit, se pregăteşte extraordinar.
Maria Chiricioiu, elevă în clasa a VIII-a, este puţin în urmă cu pregătirile, dar cu o talie frumoasă, promite lucruri deosebite în volei.
Multe şcoli ar vrea să aibă astfel de performanţe, dar trebuie să găsească atât jucătoare, cât şi un antrenor-pedagog, cu mare pricepere, precum prof. Auraş Popescu. Sperăm ca alături de această minunată echipă să fie alături Primăria Buzău, Consiliul Judeţean, cât şi părinţii cu o potenţă financiară deosebită.
Următorul joc va fi pe 14 februarie la Topliţa, unde se joacă promovarea în turneul semifinal. Profesorul Auraş Popescu ne-a promis că Hasdeul nu se va dezminţi şi va promova în faza următoare a competiţiei.

Handbal Competitii

La sfârşitul săptămânii trecute, 11-12 martie, sala CSS din Buzău a fost gazda turneului semifinal, la minivolei, competiţie la care au participat sportivi născuţi 2004 şi mai tineri, şi la care au participat echipele CSS Buzău, CSS „Nicu Gane” Fălticeni, CS Arcada Galaţi.

Citește mai departe...

Atletism

Sprintera buzoiană, Marina Andreea Baboi, legitimată la LPS Buzău şi CSA Steaua Bucureşti, eleva profesorilor Doina Voinea şi Gabriel Nicolau, singura reprezentantă a judeţului nostru în competiţiile atletice internaţionale, în 2017,

Citește mai departe...
„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

Veste excelentă pentru iubitorii fotbalului buzoian şi a sportului, în general: două foste baze sportive, în jurul cărora se crease un brand local, vor fi reintroduse în circuitul fotbalistic, după ce ani buni fuseseră abandonate, din motive mai mult sau mai puţin susţinute

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Rachetomodelismul buzoian se menţine în topul internaţional, dovadă şi rezultatele obţinute de sportivii coordonaţi de Lucian Şercăianu la recent disputatele Campionate Europene de la Wroclawek, în Polonia.

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Echipa feminină de handbal a făcut un pas uriaş către promovarea directă în Liga Naţională. Sâmbătă, la Bucureşti, SCM Gloria şi-a surclasat principala contracandidată, Ştiinţa, şi s-a detaşat în fruntea clasamentului după doar 4 etape. Găzduită de “Iris Sports Arena”,

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

După un start perfect în primele două etape ale noului sezon, cu o victorie obţinută pe teren propriu cu CSU Târgovişte şi în deplasare la Braşov, echipei masculine de handbal i-a fost tăiat elanul duminică, în Sala Sporturilor “Romeo Iamandi”, în etapa a 3-a a Diviziei A.

AUTO TUning

Stiri auto 4Tuning

 

Thumbnail În perioada 26 – 30 septembrie, fotbaliştii  Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au...
Thumbnail Buzoianul Horaţio Zaharia, veteran al atletismului, a obţinut medalii la Campionatul Balcanic în aer liber de...
Thumbnail Şeful secţiei de atletism din cadrul SCM Gloria Buzău şi totodată antrenor la Clubul Sportiv Şcolar,...
Thumbnail Agitaţie mare şi entuziasm pe măsură sâmbătă la Verneşti, în prejma terenului de fotbal. Motivul a fost...
Thumbnail Marţi, 26 septembrie, a împlinit opt ani, şi este nepotul fostului primar din Smeeni, devenit...

Local Breaking News

DJST Buzău: ANUNŢ DE PARTICIPARE în cadrul proiectului “Program naţional de formare“ | Iată condiţiile de participare

Direcţia Judeţeană pentru Sport și Tineret Buzău organizează, în cadrul proiectului “Program naţional de formare“ în luna septembrie, activitatea de selecţie a 25 de tineri,

Citește mai departe...

Primăria Buzău organizează campionat de table, şah şi rummy pentru pensionari

Primăria Buzău organizează special pentru pensionarii din judeţul Buzău între 25 şi 29 septembrie o competiţie la table, şah şi rummy.

Citește mai departe...

Publicitate

 

IMAGE
LUCEAFĂRUL BUCUREŞTI, „noua generaţie” A TROFEULUI ARENA BUZOIANĂ
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
A treia ediţie a „Trofeului Arena Buzoiană” a fost câştigată tot de o echipă bucureşteană, este vorba despre Luceafărul Noua Generaţie,... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
GLORIA, la a treia neprezentare
Vineri, 15 Septembrie 2017
Portivit sansanews.ro, marţi, la sediul lichidatorului judiciar EVA CONT SPRL, a avut loc al treilea termen al licitaţiei constând în bunurile... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
PAUL MIHALACHE, UN BUZOIAN, LA CURTEA REGELUI FOTBAL
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
Cu siguranţă, mulţi iubitori ai fotbalului autohton au observat ”dispariţia”  lui Paul Mihalache, un arbitru promiţător, cu multe... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Cezar Ionescu şi Cristi Fliter, 18 partide, în Champions League
Vineri, 15 Septembrie 2017
Liga Campionilor, cea mai importantă competiţie intercluburi la nivel mondial de minifotbal, a fost organizată de Federaţia Europeană de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE