A atins borna cu numărul 40

De neoprit şi la Piteşti

La sfârşitul săptămânii, la Piteşti, s-au desfăşurat finalele Campionatelor Naţionale de atletism, competiţie rezervată juniorilor I. Întrecerea,  ce a reunit la start peste 350 de participanţi de la 100 de cluburi din ţară,

 şi a fost un test de verificare pentru sportivii care au obţinut calificarea la mondialele care vor debuta peste zece zile la Tampere, în Finlanda. Printre aceştia s-a aflat bineînţeles şi sprintera buzoiana Marina Andreea Baboi. Reprezentanta clubului SCM Gloria Buzău, eleva profesoarei Doina Voinea, a făcut din nou un concurs extrem de reuşit devenind dublă campioană naţională, după ce s-a impus categoric în probele 100m şi 200m.

Cu aceste rezultate, Marina a încheiat prima lună sub culorile secţiei condusă de Dumitru Tudorie, cu un bilanţ impresionant: 7 medalii de aur: 2 medalii la Internaţionalele de seniori ale României, 3 medalii la Campionatele Balcanice U20  şi 2 la finala Campionatelor Naţionale U20!!!

 

Ultima reprezentaţie la Juniori

Piteştiul a fost ultima “staţie” a buzoiencei  la o competiţie internă dedicată juniorilor. Marina a alergat din nou timpi de top european, în finala probei de 100m reuşind să coboare chiar sub 11,50s ( 11,48s )! Este singura atletă din România ce a reuşit în ultimii doi ani să coboare sub 11,60s în proba de 100m, iar din acest week-end sub 11,50s! 

O dată cu obţinerea ultimelor 2 titluri de campioană naţională numărul acestor distincţii din palmaresul Marinei a ajuns la o cifră spectaculoasă, 40!!!

Vitrina de trofee a sportivei de la SCM Gloria Buzău mai cuprinde pe lângă cele 40 de titluri de campioană naţională la toate categoriile de vârstă - dintr-un total de 112 clasări pe cea mai înaltă treaptă a podiumului -  10 titluri de vicecampioană naţională şi 14 medalii balcanice din care 11 titluri de campioană balcanică! 

 

Urmează “infernul” de la Tampere

În mai puţin de zece zile Marina Baboi se va afla la startul celei de a XVII-a ediţii a Campionatelor Mondiale U20, programate între 10 şi 15 iulie, la Tampere în Finlanda.

Aici, buzoianca va da piept cu marile cu marile forţe ale sprintului juvenil mondial, atletele din SUA, Jamaica, Trinidad Tobago, Nigeria, Marea Britanie, Germania sau Franţa. Şi asta într-un an 2018, în care s-a alergat extrem de tare în întreaga lume. Mai mult, 9 din adversarele Marinei au alergat mai bine decât recordul naţional de senioare al României - 11,30s, iar 19 au stabilit tot în acest an performanţe mai bune decât recordul naţional U20 al României !

Handbal Competitii

După un duş rece în primul joc, chiar pe teren propriu, în faşa principalei candidate la promovare, şi un success la Voluntari, care a mai reparat moralul, fetele de la volei au revenit în sala Colegiului Haşdeu pentru un nou duel, 

Citește mai departe...

Atletism

Elita atletismului balcanic şi-a dat întâlnire la Stara Zagora, în Bulgaria, la cea de-a 71-a ediţie a Campionatelor Balcanice de atletism pentru seniori, competiţie care a reunit la start sportivi din 19 ţări! 

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

 

Thumbnail Forfotă mare marţea trecută în faţa şcolii din Cîndeşti, acolo unde un grup de elevi ai şcolii...
Thumbnail Veste excelentă mai ales pentru SCM Gloria Buzău şi HC 2012 Buzău care vor evolua din toamnă pe...
Thumbnail Adrian Petre, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău a aniversat luni 37 de ani, prilej pentru...
Thumbnail După un an mai mult decât reuşit, în care au bifat un titlu de campioană judeţeană, o Supercupă...
Thumbnail Tur de campionat remarcabil pentru echipa antrenată de tânărul şi ambiţiosului Ionuţ Damir, încununat...

Local Breaking News

Noutăţi în transportul public local. Vor fi amenajate noi chioşcuri pentru bilete de călătorie

Trans Bus SA Buzău va înfiinţa 12 centre de unde buzoienii îşi vor putea procura tichete de călătorie ori abonamente pentru ca şoferii de autobuze să nu mai piardă vremea cu eliberarea biletelor.

Citește mai departe...

Echipamente ultramoderne de imagistică medicală vor ajunge în dotarea Spitalului Judeţean

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău se numără printre cele 34 de unităţi sanitare din ţară care primesc echipamente medicale de ultimă generaţie.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMAGE
LUCEAFĂRUL BUCUREŞTI, „noua generaţie” A TROFEULUI ARENA BUZOIANĂ
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
A treia ediţie a „Trofeului Arena Buzoiană” a fost câştigată tot de o echipă bucureşteană, este vorba despre Luceafărul Noua Generaţie,... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
PAUL MIHALACHE, UN BUZOIAN, LA CURTEA REGELUI FOTBAL
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
Cu siguranţă, mulţi iubitori ai fotbalului autohton au observat ”dispariţia”  lui Paul Mihalache, un arbitru promiţător, cu multe... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luca Năstase, micul talent din Smeeni care i-a uimit pe englezi
Vineri, 29 Septembrie 2017
Marţi, 26 septembrie, a împlinit opt ani, şi este nepotul fostului primar din Smeeni, devenit celebru datorită pălăriei sale şi a stilului... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE