Titlurile Marinei Baboi ne-au lăsat fără… “titlu”

Sprintera buzoiană, Marina Andreea Baboi, legitimată la LPS Buzău şi CSA Steaua Bucureşti, eleva profesorilor Doina Voinea şi Gabriel Nicolau, singura reprezentantă a judeţului nostru în competiţiile atletice internaţionale, în 2017,

 a creat senzaţie la sfârşitul săptămânii, la Campionatele Balcanice U20 desfăşurate la Piteşti, competiţie care a reunit la start sportivi din 16 ţări,  devenind TRIPLĂ campioană balcanică! 

Nici cele peste 40 de grade resimţite la nivelul solului, aerul sufocant şi aproape irespirabil, şi nici oboseala acumulată după cele cinci zile petrecute în ploaie şi temperaturi de 5-10 grade în Finlanda, la Cupa Europei, nu au reuşit să o oprească pe campioana noastră să ducă sportul buzoian şi în special atletismul, la un alt nivel! Trei probe la care a luat starul, şi tot atatea victorii concretizate în titluri de campioană balcanica. 

Mai întâi, sâmbătă, Marina Baboi  s-a impus de o manieră categorică în proba de 100m plat, realizând şi cel mai bun timp al carierei - 11,71s şi totodata şi cel mai bun timp alergat anul acesta în România, spintera buzoiană consolidându-şi astfel poziţia de lideră incontestabilă, la nivel naţional, la această probă.

În inchierea sesiunii atletice de sâmbătă, la ştafeta de 4x100m plat, Marina a schimbat ultima, sprintul senzaţional al acesteia  reuşind să ridice drapelul României pe catargul cel mai mare, rezultat la care au mai contribuit Vanessa Balaci, Andreea Miklos şi Diana Volf.

Şi pentru ca totul să fie cu adevărat senzaţional, în reuniunea de duminică, Marina Baboi a luat startul la 200m plat, al doilea start din acest an, la această probă. Chiar dacă a avut adversare cu timpi mai buni la concursurile antrerioare, buzoianca s-a autodepăşit, drept pentru care rezultatul a fost pe măsură. Primul loc şi o nouă medalie de aur pentru sportiva noastră la aceste campionate balcanice.

 

Performanţele obţinute de Andreea Baboi, la 100m şi 200m, reprezintă şi îndeplinirea baremurilor de participare la Campionatul European de la GROSETTO în ITALIA! Palmaresul buzoiencei contabilizează la sfârşitul acestei competiţii, 9 medalii balcanice dintre care 6 de aur. În acest an Marina Baboi a luat startul în 20 de curse încheiate cu aur,  5 dintre ele încununate de titlul de campioană naţională: Şcolare - 2 , juniori 1 , tineret şi senioare şi 4 titluri de campioana balcanică; 60m - unde deţine şi recordul campionatelor balcanice, 100m , 200m şi ştafeta de 4x 100m; Stelista de la LPS Buzău este liderul naţional al senioarelor, tineretului şi junioarelor 1 în proba de 100m! 

Pentru Marina Baboi urmează o nouă lună fierbite, la sfârşitul săptămânii - finalele Campionatelor Naţionale ale senioarilor şi tineretului, Campionatului European U20 iar la începutul lui august, finalele naţionale ale juniorilor 1, competitii de la  care atleta buzoiană speră să se întoarcă cu cât mai multe medalii, şi cât mai strălucitoare.

Handbal Competitii

După un duş rece în primul joc, chiar pe teren propriu, în faşa principalei candidate la promovare, şi un success la Voluntari, care a mai reparat moralul, fetele de la volei au revenit în sala Colegiului Haşdeu pentru un nou duel, 

Citește mai departe...

Atletism

Elita atletismului balcanic şi-a dat întâlnire la Stara Zagora, în Bulgaria, la cea de-a 71-a ediţie a Campionatelor Balcanice de atletism pentru seniori, competiţie care a reunit la start sportivi din 19 ţări! 

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

Mai aveţi timp să vă înscrieţi în Campionatul Judeţean de futsal

Mai aveţi timp să vă înscrieţi în Campionatul Judeţean de futsal

Asociaţia judeţeană de Fotbal Buzău va organiza în perioada 15 decembrie 2018 - 28 februarie 2019 cea de a doua ediţie a Campionatului Judeţean de Futsal, competiţie la care pot participa cluburile afiliate. Înscrierile  se pot face până la luni, 10 decembrie 2018 la secretariatul AJF.

 

Thumbnail Competiţia se adresează echipelor de minihandbal (copii născuţi în 2008-2009), fete şi băieţi şi este...
Thumbnail Comitetul Executiv al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău a aprobat în ultima şedinţă o serie de...
Thumbnail Pentru al doilea an consecutiv munca depusă de antrenorii din cadrul Clubului Sportiv Municipal Râmnicu...
Thumbnail S-a tras cortina peste cea de-a doua ediţie a campionatului de old-boys, competiţie organizată de fostul...
Thumbnail Lucrările la viitoarea bază sportivă LPS (Concas) avansează într-un ritm spectaculos. La nici două luni...

Local Breaking News

RECOMANDĂRI PENTRU PROTEJAREA INSTALAŢIILOR INTERIOARE DE ALIMENTARE CU APĂ

Compania de Apă S.A. Buzău face următoarele recomandări tehnice, pentru preîntâmpinarea problemelor legate de riscul de ingheţ al instalaţiilor interioare aferente alimentării cu apă:

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMAGE
LUCEAFĂRUL BUCUREŞTI, „noua generaţie” A TROFEULUI ARENA BUZOIANĂ
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
A treia ediţie a „Trofeului Arena Buzoiană” a fost câştigată tot de o echipă bucureşteană, este vorba despre Luceafărul Noua Generaţie,... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
PAUL MIHALACHE, UN BUZOIAN, LA CURTEA REGELUI FOTBAL
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
Cu siguranţă, mulţi iubitori ai fotbalului autohton au observat ”dispariţia”  lui Paul Mihalache, un arbitru promiţător, cu multe... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luca Năstase, micul talent din Smeeni care i-a uimit pe englezi
Vineri, 29 Septembrie 2017
Marţi, 26 septembrie, a împlinit opt ani, şi este nepotul fostului primar din Smeeni, devenit celebru datorită pălăriei sale şi a stilului... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE