Buzoianca Alexia Tatu, campioană la Wimbledon

Succes fabulos, pentru sportul buzoian. Alexia Tatu a triumfat în întrecerea de U14, de la cel mai prestigios turneu al tenisului mondial, Wimbledon. În ultimul act, buzoianca a dispus de o altă româncă, Andreea Soare, în 2 seturi, 7-6, 6-2.

De altfel, înainte de începerea turneului, Alexia era cotată cu prima șansă la câștigarea turneului. în timp ce Soare era a cincea favorită.

Alexia Ioana Tatu (Buzău), aflată pe locul 1322 în clasamentul ITF al juniorilor, nu a înregistrat anul acesta nicio înfrângere, iar la Wimbledon a ajuns în finala Under-14 cedând un singur set. Sportiva noastră a trecut de Loftus (Marea Britanie) cu scorul de 6-1, 6-0, de Guillen (Australia) cu 6-2, 6-4, de Angel (Mexic) cu 3-6, 6-0, 10-2 și de Larraya Guidi (Argentina) cu 6-0, 6-3.

Alexia a înregistrat rezultate excelente încă din 2021, atunci când a ajuns până în semifinale, la unul dintre cele mai prestigioase turnee juvenile din lume, Rafa Nadal Academy Tournament. Junioara din Buzău este numărul unu național la categoria ei de vârstă.

Va fi premiată de Consiliul Judeţean

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, economistul Petre Emanoil Neagu, este primul dintre reprezentanţii autorităţilor publice locale care, dincolo de mesajul de felicitare adresat tinerei campioane de la Wimbledon U14, a anunţat şi intenţia de a propune plenului Consiliului Judeţean, pentru şedinţa aferentă lunii august, premierea sportivei.

„Felicitări, Alexia Tatu, buzoianca noastră, campioană la Wimbledon U14! Emoții uriașe, un meci excelent, o performanță spectaculoasă! Tu, Alexia, ai demonstrat că se poate! Cu un puternic sentiment de mândrie și admirație o vom premia în ședința Consiliului Județean Buzău din luna august, dar o vom susține în continuare de câte ori va fi nevoie. Este un exemplu pentru toți, un model de urmat pentru cei tineri și suntem mândri că este buzoiancă!

Felicitări tuturor celor ce ți-au fost aproape și te-au susținut și tuturor celor ce o vor face pe mai departe! Succesul nu vine ușor, talentul este uriaș, dar e nevoie și de multă muncă, determinare și sacrificii”,a scris preşedintele Petre Neagu pe pagina personală de socializare.

Cine este Alexia Tatu…

Alexia Tatu este a treia jucătoare din România după Simona Halep și Mariana Simionescu care câștigă un turneu de Grand Slam la juniori

Alexia Tatu a triumfat la Wimbledon în competiția U14, unde a întâlnit-o pe Andreea Soare. Sportiva legitimată la CS Ten Club Tenis Buzău a învins-o cu scorul de 7-6, 6-4, și scrie o nouă pagină în istoria tenisului românesc.

Sportiva Alexia Ioana Tatu a revenit în țară după succesul de la Wimbledon şi a fost aşteptată la aeroport de părinți, sora Bianca, bunicu şi antrenorul său, în jurul orei 3 a nopții de duminică spre luni.

A fost multă bucurie la revederea cu cei apropiați, multe flori și îmbrățișări. Jucătoarea noastră a fost foarte emoționată și a făcut cu greu față felicitărilor.

“M-am dus la antrenorul meu și l-am îmbrățișat, normal, pentru că a fost mereu alături de mine și îi mulțumesc. După aceea festivitate am mers și am mâncat…Da, am vorbit și cu părinții, normal. Au stat și ei cu mari emoții acasă. Le mulțumesc și lor, cu această ocazie”, a declarat Alexia la revenirea în ţară.

Povestea incredibilă a Alexiei Tatu, puștoaica care își spulberă toate adversarele de la 8 ani. O are ca idol pe Iga Swiatek

Alexia Tatu a ajuns să practice tenisul din întâmplare, la vârsta de 6 ani, însă a reușit să câștige primul turneu organizat de Federația Română de Tenis la vârsta de 8 ani, iar de atunci își spulberă adversare cu forhand-ul, principala ei armă.

Performanța româncei e cu atât mai impresionantă cu cât nu a jucat niciodată la un turneu de iarbă înainte de participarea la Wimbledon: „Eram la grădiniță și ne-au dus cu programul Școala Altfel să batem minge pe teren. Mi-a plăcut tare mult și de atunci acesta este drumul meu. Împac tenisul cu școala, dar acum e un pic mai greu în clasa a 8-a. (n.r. despre Iga Swiatek) Îmi place tare mult cum stă pe picioare, foarte joc și cum se poziționează la minge”, a declarat noua campioană de la Wimbledon, potrivit prosport.ro.

„La 8 ani, Alexia a câștigat primul ei turneu organizat de Federația Română de Tenis și de atunci ea nu s-a mai oprit”, povestește Gabriel Caloian cum Alexia a ajuns să fie favorită principală la Wimbledon-ul junioarelor U 14.

„Este cap de serie numărul 1 pentru că ierarhia a fost stabilită în funcție de poziția Alexiei în clasamentul Tennis Europe”, punctează Caloian care nu uită să argumenteze: „În România nu există un copil care să aibă câștigate atâtea meciuri, turnee și trofee ca Andreea. Nu există decât alte două puștoaice în Europa care să aibă 6 turnee de 14, 3 de 16, unul de 18 ITF (n.r. Federația Internațională de Tenis)”, specifică Gabriel Caloian despre fetița din Buzău  al cărei forehand este teribil și înfricoșător pentru adversare. „Nu am scalat ceva ca reper al execuției, ci numai am particularizat calitățile ei la lovitura de dreapta”, spune antrenorul Alexiei, care pretinde că victoriile acesteia sunt în mare parte datorate științei tactice.

„Alexia nu a avut nici măcar un antrenament pe iarbă înainte să joace la Wimbledon. A venit luni dimineață, la orele 5 a ajuns acasă, la Buzău, de la lotul național din Italia. La orele 02.00 noaptea am plecat către Londra. Am ajuns la orele 07.30 la Londra, la 09.30 la hotel, la 10.00 eram la antrenament”, explică Caloian cum Alexia nu a avut nici măcar un somn de 8 ore până când să joace primul meci la All England Lawn Tennis Club.

„Părinții nu au treabă cu tenisul: mama are o casă de amanet iat tata este jandarm”, spune Alexia, care de la începutul anului are un grup de parteneri care finanțează tot ceea ce ține de performanța ei în tenis.

„Transelectrica este sponsorul principal și apoi câteva firme mai mici”, este recunoscătoare Tatu celor cărora le datorează șansa de a-și trăi visul”, scrie prosport.ro.

Atletism

După ce diverse evenimente extrasportive au amânat momentul, iată că ziua cea mare a sosit în sfârșit. Pe data de 23 iunie, pe faleza frumos amenajată în comuna Berca, elevii din Berca,Unguriu, Cândești și Cozieni s-au întrecut la alergat, după ce cu două luni în urmă jucaseră fotbal

Citește mai departe...
Consiliul Județean Buzău, planuri de extindere în viitorul apropiat

Consiliul Județean Buzău, planuri de extindere în viitorul apropiat

În cadrul ședinței extraordinare de marți, 4 aprilie, consilierii județeni s-au întrunit ca să aprobe forma actualizată a indicatorilor tehnico-economici ai proiectului de reabilitare a clădirii din spatele sediului CJ Buzău. În document se menționează că a fost nevoie de această actualizare,

“Museum Bus”, proiect de success pentru Muzeul Judeţean Buzău

“Museum Bus”, proiect de success pentru Muzeul Judeţean Buzău

Proiectul „Museum Bus” face parte din oferta cultural-educativă şi ştiinţifică a Muzeului Judeţean Buzău. Este conceput special în 2019, pentru a contribui la strategia instituţiei de a atrage tot mai mulţi vizitatori, din toate mediile. 

 „Buzău Fest şi Zilele Chișinăului” 2023, data şi bugetul

„Buzău Fest şi Zilele Chișinăului” 2023, data şi bugetul

Consiliul Județean Buzău pune la punct detaliile organizării festivalurilor „Buzău Fest/Zilele Chișinăului” de anul acesta şi va oficiliza două dintre elementele principale: data și bugetul. Astfel, în următoarea ședință a Consiliului Județean, va fi supus votului

“Cod Roșu” la Buzău. Moroşanu revine cu o nouă gală de kickboxing

“Cod Roșu” la Buzău. Moroşanu revine cu o nouă gală de kickboxing

Un important eveniment sportiv va avea loc, luna viitoare, în municipiul Buzău! Este vorba despre Gala „Dynamite Fighting Show”, turneu de kickboxing care se va desfășura la jumătatea lunii mai, în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”.

Thumbnail Președintele C.J. Buzău, Petre Emanoil Neagu, spune că nu este o alocare nouă, ci suma este...
Thumbnail Petre Emanoil Neagu, preşedintele Consiliului Judeţean e apreciază că în cursul acestui an se va depăşi etapa...
Thumbnail Teatrul “George Ciprian” va pune în scenă, în acest weekend, pentru românii stabiliţi în Italia,...
Thumbnail Un grup de întreprinzători pe zona agroturismului buzoian a promovat imaginea judeţului Buzău la un...
Thumbnail Clădirea Spitalulului Județean de Urgență Buzău va fi consolidată și reabilitată termic cu bani...

Local Breaking News

Clip de prezentare a județului Buzău filmat de campionii Kemayo și Stoica

Unele dintre cele mai cunoscute atracții ale jucețului, prezentate de ambasadori inediți. Este vorba despre Freddy Kemayo și Bogdan Stoica, două nume cu greutate ale artelor marțiale. Campionii mondiali au mers la Vulcanii Noroioși, Tabăra de Sculptură Măgura și Muzeul Județean, locații în care au filmat secvențe din clipul ce promovează gala Dynamite Fighting Show.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ilie Stan, antrenorul Gloriei Buzău: “Am avut oferte, dar nu am vrut să plec”
Miercuri, 15 Aprilie 2020
Ilie Stan (52 de ani) a fost un antrenor curtat în ultimele luni. Principalul echipei SCM Gloria Buzău a avut oferte de la mai multe cluburi, din... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Gloria, stop joc în acest sezon
Joi, 14 Mai 2020
- Primele șase echipe din Liga 2 merg în play-off cu punctele obținute în 24 de etape înjumătățite; - Echipele de pe locurile 7-18, printre... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Despre IMAGERIA MENTALĂ şi dezvoltarea acestei calităţi
Joi, 10 Februarie 2022
Un saritor cu prajina sta minute in sir in fata liniei de start si se concentreaza, in timp ce publicul asteapta nerabdator saritura. Intrebat de ce... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
,,Sunt pe viaţă fanul tău!”, imnul Gloriei Buzău (versuri)
Sâmbătă, 04 Mai 2019
Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la sediul clubului din Crâng. Prezenţi au fost –... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luceafărul Buzău, la a treia promovare în Liga I la futsal!
Luni, 01 Iunie 2020
Futsalul a devenit foarte popular la Buzău în ultimii ani. Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” nu e doar fieful echipelor de hadbal de primă... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE