Atragerea de proiecte și parteneriate școlare, mai mici sau mai de anvergură, reprezintă în ultima perioadă o direcție pe care din ce în ce mai multe unități școlare o urmează cu succes. Fie că vorbim despre Erasmus sau Comenius, programe cu finanțare și implicare multinațională, sau de simple asocieri de unități școlare, elevii și profesorii participanți văd în asta un mijloc de socializare
și de a realizare a unui schimb de idei, de experiență, și, de ce nu, de a obține și ceva beneficii, materiale sau nu numai.
Este și cazul Liceului ”Sf.Mucenic Sava” de la Berca. Printre proiectele la care acestă instituție este participantă, se numără și unul pe nume ”Integrare sustenabilă, socială și educațională, prin activități sportive”. Despre acest proiect se cunoaște faptul că este finanțat de Granturi SEE și Norvegiene (2014-2021) și implementat de către UNEFS București, avand o durată de 4 ani (2019- 2023). De realizarea și monitorizarea activităților din cadrul proiectului se face ”vinovată” nimeni alta decât d-na prof. Mădălina Neagu, profesor de educație fizică și sport la unitatea școlară mai sus amintită și totodată un cadru didactic dedicat și cu mare experiență, inclusiv pe partea de proiecte.
Unul dintre beneficiile aduse de acest proiect este reprezetat și de organizarea unei tabere de vară gratuite la mare, pentru o delegație formată din 30 de elevi de nivel gimnazial ai Liceului de la Berca și trei cadre didactice însoțitoare. După faza de selecție a ”candidaților”, s-a trecut la nivelul următor, respectiv o primă întâlnire cu responsabilii de proiect din cadrul UNEFS București, la data de 08.06.2022. Mai departe, doamna profesor Neagu a precizat că ” la această intâlnire au fost prezenți elevii și părinții lor, participând la activități sportive și de consiliere.”
Iar concluzia nu putea fi trasă decât de același cadru didactic: ” Elevii așteaptă cu nerăbdare această tabără, unii dintre ei ajungând pentru prima dată în viață la mare. Bucuria lor este și bucuria mea!”
(Florian NECULAI)
Marina Baboi, cea mai bună atletă din România în probele de 100 și 200 m, îi va avea alături la cea mai importantă competiție de atletism pe care țara noastră o găzduiește în premieră, Campionatele Europene pe Echipe, pe mama și tatăl ei, care vin să îi facă galerie.
În perioada iunie – septembrie, la Buzău va avea loc o expoziție de fotografie „ȚINUTUL BUZĂULUI – GEOPARC UNESCO”, în oglindă cu una de la Bruxelles. Vernisajul va avea loc luni, 6 iunie, la Bruxelles – Consulatul României și la Buzău – Muzeul Județean.
„Consiliul Județean a semnat astăzi contractul de finanțare pentru proiectul ,,Consolidare, restaurare și dotare Biblioteca Județeană Vasile Voiculescu Buzău”, în valoare totală de 18.467.853,04 lei, prin Programul Operațional Regional 2014-2020,
„Muzeul în aer liber „Tabăra Măgura" a fost revalorificat și este gata să ofere turiștilor o experiență aparte, unică! Am știut întotdeauna că acest loc merită mai mult, iar acum este gata pentru a găzdui evenimente de excepție și turiști ce iubesc natura și arta.
„Vineri, 24 iunie, 10 oaspeți de seamă, creatori de conținut celebri în online, vor ajunge în Ținutul Buzăului, vor explora teritoriul timp de 5 zile și vor spune tuturor despre experiența magică și autentică pe care o oferă acest teritoriu”,