CSM Buzău, supremaţie absolută în modelismul românesc şi în cel mondial

* Florica Şercăianu, Cel Mai Bun Sportiv Rachetomodelist Senior

* CSM Buzău este cel mai bun club şi dă şi cel mai bun junior al anului 2018

Federaţia Română de Modelism a întocmit

 clasamentele celor mai bune cluburi şi a celor mai valoroşi sportivi seniori şi juniori în anul 2018. Surpriza vine de la CSM Buzău, care dă pentru al 13-lea an din ultimii 15 pe „Cel Mai Bun Sportiv Rachetomodelist Senior” - Maestru Emerit al Sportului Florica Şercăianu.

În 2018, Florica Şercăianu a cîştigat medalia de bronz la individual în proba de machete zburătoare la Campionatul Mondial de Rachetomodelism pentru seniori din Polonia (unica medalie la individual seniori a delegaţiei României), medalia de bronz pe echipe la proba de machete zburătoare la Campionatul Mondial de Rachetomodelism pentru seniori, locul 6 pe echipe la clasa de machete zburătoare pentru altitudine la Campionatul Mondial de Rachetomodelism pentru seniori şi 4 medalii de aur, 2 de argint şi 2 de bronz la Campionatele Naţionale de Rachetomodelism.

Locul 2 a fost ocupat de Lucian Şercăianu,  tot de la CSM Buzău, care a cucerit în 2018 medalia de aur în finala Cupei Mondiale la Rachetomodelism clasa de machete zburătoare, aceasta fiind cea de-a treia medalie de aur pentru România după cele cîştigate în 2004 de Florica Şercăianu şi în 2005 de acelaşi Lucian Şercaianu. La acest palmares  dedicat Centenarului - "Aur pentru Centenar" se adaugă cele 2 medalii de aur şi 2 de bronz obţinute la Campionatele Naţionale de Rachetomodelism. Locul 3 a fost ocupat în acest an de Gabriel Constantinescu, de la CS Chimia Buzău.

Supremaţie şi la juniori

În clasamentul juniorilor, locul I şi titlul de "Cel Mai Bun Sportiv Rachetomodelist Junior" a fost obţinut şi în acest an de un sportiv de la CSM Buzău, Cristian David, cel care la Campionatele Mondiale de Rachetomodelism pentru Juniori din Polonia a cîştigat medalia de argint la individual clasa de machete zburătoare (unica medalie obţinută de echipa României de juniori la individual) şi locul 4 pe echipe în aceeaşi probă. La Campionatele Naţionale de Rachetomodelism acesta a obţinut 2 medalii de aur, 3 de argint şi 3 de bronz.

Pe locul 2 s-a clasat Adelin Vlad, de la CS Palatul Copiilor Buzău. Locul 3 a fost adjudecat de Beatrice David, sportivă legitimată tot la CSM Buzău, componentă a lotului naţional de Rachetomodelism, locul 4 pe echipe clasa de machete zburătoare la Campionatul Mondial de Rachetomodelism pentru juniori din Polonia şi locul 6 pe echipe clasa de rachetoplanoare de durată.

Totodată, la Campionatele Naţionale de Rachetomodelism aceasta a cîştigat 3 medalii de aur, 2 de argint şi una de bronz. Şi dacă mai era ceva de cîştigat în acest an,  Clubul Sportiv Municipal Buzău, secţia de Modelism, a obţinut titlul de „Cel mai bun Club în anul 2018” în toate clasamentele, la seniori, juniori şi general.

"Iată că şi cu o finanţare precară, clubul buzoian reuşeşte să deţină supremaţia mondială şi naţională la rachetomodelism şi în anul 2018. Mulţumesc tuturor celor care au contribuit la aceste rezultate de excepţie a rachetomodelismului şi sportului buzoian din acest an istoric al patriei noastre, mă refer la sportivi, părinţi, prieteni, sponsori (Teşekkürler Bay Umit) şi nu în ultimul rînd celor de la Clubul Sportiv Municipal Buzău" - Lucian Şercăianu, antrenor emerit CSM Buzău. (sansanews.ro)

Atletism

Sprintera buzoiană Marina Andreea Baboi a debutat fulminanat în sezonul indoor 2019 reuşind să facă spectacol la prima participare la Campionatul Naţional Universitar de atletism de sală, competiţie organizată de Universitatea “Vasile Alecsandri”

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

 

Thumbnail Sărbătoare mare, pe 18 decembrie, în Sala Sporturilor din Râmnicu Sărat. Cu mic, cu mare, începând de la...
Thumbnail Pauza dintre tur şi retur a prilejuit un motiv de sărbătoare pentru majoritatea echipelor de...
Thumbnail Tradiţionalul banchet de final a primii jumătăţi a campionatului reprezintă un moment deosebit, de bucurie şi...
Thumbnail Prezenţă buzoiană la Campionatul Mondial de fotbal feminin care va avea loc anul viitor (7 iunie – 7...
Thumbnail Buzăul este în continuă schimbare, indiferent că vorbim din punct de vedere economic, social,...

Local Breaking News

Facturi mai ieftine de la Compania de Apă

Începând cu 1 ianuarie 2019, cota de TVA pentru serviciile de canalizare operate de Compania de Apă S.A. Buzău scade de la 19% la 9%. În consecinţă, preţul/tariful combinat de apă/canalizare-epurare a scăzut de la 8,15 lei la 7,89 lei.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ion Viorel, reconfirmat în funcţia de... blatist
Marți, 29 Ianuarie 2019
După cum se ştie, fostul antrenor al defunctei FC Gloria Buzău, Viorel Ion, a fost suspendat din sport pentru doi ani pentru trucarea unor meciuri... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Eu cred că Dumnezeu le-a aşezat aşa cum a trebuit”
Luni, 14 Ianuarie 2019
Lideră în seria I - SCM Gloria Buzău s-a reunit săptămâna trecută în vederea pregătirii sezonului de primăvară. Fără înfrângere în... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Marina Baboi şi Ovidiu Ionescu, sportivii anului la SCM Gloria Buzău! Handbalul feminin, cea mai...
Vineri, 28 Decembrie 2018
Sportul buzoian a cunoscut în 2018 un adevărat moment de cotitură, bifând unul dintre cei mai buni ani din istoria recentă. Acest lucru n-ar... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE