Preşedintele federaţiei de rugby a venit la Buzău pentru a discuta despre viitorul echipei de rugby

Alin Petrache, preşedintele federaţiei de rugby, a ţinut să vină la Buzău pentru o discuţie faţă în faţă cu primarul Constantin Toma, referitoare la viitorul echipei locale de rugby. Concret, Petrache a vrută să afle direct de la sursă dacă SCM Gloria Buzău va fi susţinută financiar la un nivel

 la care să îşi permită participarea din sezonul viitor în Superliga de rugby.

În acest moment Superliga se desfăşoară doar cu şapte formaţii şi se ia în calcul mărirea chiar şi până la zece a numărului de echipe.

 

La discuţia Petrache – Toma au asistat şi Vasile Niţă, preşedintele clubului, dar şi antrenorul Costică Merşoiu.

La finalul întrevederii, Petrache, Niţă şi Merşoiu au ţinut o conferinţă de presă cu declaraţii însă reţinute vizavi de prezenţa în ediţia viitoare a Superligii.

Şeful FRR a vorbit mai mult despre înfiinţarea la Buzău a unui Centru de Excelenţă, care să formeze tineri rugbişti locali, lucru care poate fi mai sănătos pe viitor decât o participare grăbită în Superligă.

„Îl ştiu pe Costică Merşoiu, cu care am jucat, îl ştiu şi pe preşedintele Niţă, apreciez că se zbate la Buzău pentru rugby. Buzăul merită mai mult, ştiu că în urmă cu trei-patru ani chiar a promovat în Superligă, dar n-au mai avut bani. Am discutat cu domnul primar despre rugby la Buzău, despre participarea în Superligă, despre crearea la Buzău a unui baze moderne pentru rugby, dar mai ales despre înfiinţarea la Buzău a unui Centru de Excelenţă în rugby. Ideea ar fi cea a formării unor clase de rugby la Liceul CFR din Buzău, unde există internat, cantină, sală de sport şi un teren, pârloagă acum, dar care poate fi amenajat pentru rugby. Am pus planurile pe hârtie, acum rămâne de văzut cât vor înfăptui din ele”, a spus Petrache.

 

„Participarea în Superligă rămâne obictivul nostru nr. 1. Apoi vin, pe locul doi, modernizarea bazei sportive de la stadion şi pe trei, Centrul de Excelenţă. Eu sunt optimist că le putem realiza pe toate trei”, a precizat preşedintele Niţă.

Pe surse, în ultimele săptămâni s-a realizat cu ajutorul unui arhitect un proiect pentru realizarea unei tribune noi la stadionul din Parcul Tineretului. Tribuna ar urma să conţină sediul clubului, cantonament pentru jucători, sală de mese, bucătărie, sală de forţă, magazie şi toate cele necesare unui club de prima ligă.

(Sursa: www.scmgloriabuzau.ro)

Handbal Competitii

După un duş rece în primul joc, chiar pe teren propriu, în faşa principalei candidate la promovare, şi un success la Voluntari, care a mai reparat moralul, fetele de la volei au revenit în sala Colegiului Haşdeu pentru un nou duel, 

Citește mai departe...

Atletism

Elita atletismului balcanic şi-a dat întâlnire la Stara Zagora, în Bulgaria, la cea de-a 71-a ediţie a Campionatelor Balcanice de atletism pentru seniori, competiţie care a reunit la start sportivi din 19 ţări! 

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

Mai aveţi timp să vă înscrieţi în Campionatul Judeţean de futsal

Mai aveţi timp să vă înscrieţi în Campionatul Judeţean de futsal

Asociaţia judeţeană de Fotbal Buzău va organiza în perioada 15 decembrie 2018 - 28 februarie 2019 cea de a doua ediţie a Campionatului Judeţean de Futsal, competiţie la care pot participa cluburile afiliate. Înscrierile  se pot face până la luni, 10 decembrie 2018 la secretariatul AJF.

 

Thumbnail Competiţia se adresează echipelor de minihandbal (copii născuţi în 2008-2009), fete şi băieţi şi este...
Thumbnail Comitetul Executiv al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău a aprobat în ultima şedinţă o serie de...
Thumbnail Pentru al doilea an consecutiv munca depusă de antrenorii din cadrul Clubului Sportiv Municipal Râmnicu...
Thumbnail S-a tras cortina peste cea de-a doua ediţie a campionatului de old-boys, competiţie organizată de fostul...
Thumbnail Lucrările la viitoarea bază sportivă LPS (Concas) avansează într-un ritm spectaculos. La nici două luni...

Local Breaking News

RECOMANDĂRI PENTRU PROTEJAREA INSTALAŢIILOR INTERIOARE DE ALIMENTARE CU APĂ

Compania de Apă S.A. Buzău face următoarele recomandări tehnice, pentru preîntâmpinarea problemelor legate de riscul de ingheţ al instalaţiilor interioare aferente alimentării cu apă:

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMAGE
LUCEAFĂRUL BUCUREŞTI, „noua generaţie” A TROFEULUI ARENA BUZOIANĂ
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
A treia ediţie a „Trofeului Arena Buzoiană” a fost câştigată tot de o echipă bucureşteană, este vorba despre Luceafărul Noua Generaţie,... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
PAUL MIHALACHE, UN BUZOIAN, LA CURTEA REGELUI FOTBAL
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
Cu siguranţă, mulţi iubitori ai fotbalului autohton au observat ”dispariţia”  lui Paul Mihalache, un arbitru promiţător, cu multe... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luca Năstase, micul talent din Smeeni care i-a uimit pe englezi
Vineri, 29 Septembrie 2017
Marţi, 26 septembrie, a împlinit opt ani, şi este nepotul fostului primar din Smeeni, devenit celebru datorită pălăriei sale şi a stilului... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE