BuzăuFEST, ediţia a III-a, 30 mai – 02 iunie 2019

BuzăuFest, festivalul de promovare a culturii, tradiţiilor şi obiceiurilor din judeţul Buzău a ajuns la cea de-a treia ediţie şi va avea loc în perioada 30 mai – 02 iunie. Activităţile din cadrul evenimentului vor avea loc în Municipiul Buzău şi în staţiunea Sărata-Monteoru.

Anul acesta, BuzăuFest debutează cu un eveniment mult aşteptat de cei mici. Împreună cu Teatrul George Ciprian şi cu Centrul Judeţean de Cultură şi Artă Buzău vom oferi copiilor un spectacol gratuit, susţinut de trupa lor preferată, Gaşca Zurli.

Spectacolul ”Gaşca Zurli Show” va avea loc pe 30 mai, ora 17.00, la Sala Sporturilor Romeo Iamandi din Buzău. Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile, doar pe bază de invitaţie. Invitaţiile vor fi distribuite în data de 17 mai, în intervalul orar 10.00 – 15.00, la sediul Consiliului Judeţean Buzău.

“Anul acesta avem foarte multe activităţi dedicate Zilei Internaţionale a Copilului. Ne dorim ca cei mici să se bucure atât de spectacolul susţinut de Gaşca Zurli, dar şi de celelalte surprize pregătite pentru ei pe 1 iunie la Sărata-Monteoru. BuzăuFest este şi un eveniment dedicat lor, copiilor şi nepoţilor noştri.”, a precizat Petre Emanoil Neagu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău.

Parada cu torţe, taberele şi atelierele antice, luptele de gladiatori, dansuri antice, reconstituirea unor lupte din timpul Primului Război Mondial sunt momente pe care le-am pregătit pentru buzoieni şi anul acesta.

Pe 31 mai va avea loc parada cu torţe, la care vor participa Garda Apulum Alba Iulia, Terra Dacica Aeterna Cluj-Napoca, Historia Renascita Piteşti, Nimfele Dace Zalău, Garda Naţională de la Alba Iulia, Asociaţia Culturală Tomis Constanţa şi Divizia 2 Infanterie Getica. Parada va debuta la ora 21.00 şi se va desfăşura pe traseul Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului – Bd. Unirii – Bd. Nicolae Bălcescu – Parcul Crâng (Obelisc).

Ziua de 01 iunie va fi una plină de momente inedite – spectacole de teatru şi dans antic, ateliere antice de cusut/ţesut, olărit sau pictură se vor îmbina cu momente pregătite pentru copii. Va fi o zi plină de lecţii de istorie. În premieră, Asociaţia Tomis din Constanţa va pune în scenă luptele din trecătorile Bratocea şi Buzău din anul 1916, precum şi Bătălia de la Mărăşti din 1917. Nu vor lipsi nici luptele de gladiatori sau taberele şi atelierele meşteşugăreşti.

Vom continua şi anul acesta o tradiţie reînviată la BuzăuFest, Crosul Tineretului, la care vor participa peste 200 de copii, care vor primi diplome, cupe, medalii şi dulciuri.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, elevii Liceului de Arte Margareta Sterian au pregătit multe surprize pentru juniorii buzoieni: jocuri interactive pentru copii, ateliere de creaţie, face-painting. Nimfele dace vor susţine un atelier de dans antic pentru copii. De asemenea, pe 01 iunie copiii vor avea acces gratuit în Parcul de aventură din staţiunea Sărata-Monteoru.

Două autobuze etajate vor efectua curse GRATUITE pe traseul Mun. Buzău (Stadion Crâng) – Sărata-Monteoru, în intervalul orar 1000 – 1900, din oră în oră, în ziua de 01 iunie.

Ziua se va încheia cu un concert susţinut de Delia şi Horia Brenciu, începând cu ora 20.00, iar în deschidere va cânta buzoianca Doiniţa Ioniţă. La ora 22.30 un frumos foc de artificii va lumina întreaga staţiune.

“Ne dorim ca acest festival să fie o perioadă în care să ne bucurăm de tot ce are frumos Judeţul Buzău, dar şi România. Vom avea alături de noi şi meşterii populari, dar şi producătorii locali şi voluntari de la Liceul De Arte Margareta Sterian şi nu numai. BuzăuFest este şi un festival de promovare a turismului buzoian. Consiliul Judeţean Buzău va distribui materiale de prezentare a obiectivelor turistice, dar vom avea alături de noi şi Asociaţia Ţinutul Buzăului pentru a face cunoscut tuturor participanţilor ce înseamnă Geoparcul Ţinutul Buzăului şi ce planuri de dezvoltare avem.”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

 

Program BuzăuFest 2019

30 mai – 02 iunie

 

VINERI - 31 MAI – Municipiul Buzău

2100– Paradă cu torţe Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului – Bd. Unirii – Bd. Nicolae Bălcescu – Parcul Crâng. Trupe participante: Garda Apulum Alba Iulia, Terra Dacica Aeterna Cluj-Napoca, Historia Renascita Piteşti, Nimfele Dace Zalău, Garda Naţională de la Alba Iulia şi Asociaţia Culturală Tomis Constanţa şi Divizia 2 Infanterie Getica.

SÂMBĂTĂ – 01 IUNIE – Sărata-Monteoru

1030– Concurs Cross

1100 – 1700: elevii Liceului de Arte Margareta Sterian (face painting, jocuri interactive, ateliere de creaţie etc)

1100 - Deschiderea taberelor şi atelierelor meşteşugăreşti (Ateliere antice noi: atelier de cusut/ţesut, atelier de olărit, atelier de pictură, officina scriptoria, atelier de muzică antică etc)

1200– Ceremonia oficială de deschidere a festivalului

12.30 – 1350- Nimfele Dace; ”Nunta Linei” - spectacol de teatru şi dans antic, Dans antic roman, Dansuri şi ritualuri dacice, Atelier de dans antic pentru copii.

1400 – 1430-  Lupte gladiatori Ludus Apulensis – Ursus Nigrinus/ terra Dacica Aeterna

1430 – 1510– Garda Naţională de la Alba-Iulia – soldaţi din Primul Război Mondial

1530 – 1650– Luptele din trecătorile Bratocea şi Buzău 1916 - Asociaţia Tomis Constanţa

1700 – 1800– Bătălia de la Mărăşti 1917- Asociaţia Tomis Constanţa

2000 – 2200Concert Delia & Horia Brenciu

2230– Foc de artificii

DUMINICĂ – 02 IUNIE – Sărata-Monteoru

1000 - 1500- Tabere şi ateliere meşteşugăreşti

- Program artistic Centrul Judeţean de Cultură şi Artă Buzău.

*Două autobuze etajate vor efectua curse GRATUITE pe traseul Mun. Buzău (Stadion Crâng) – Sărata-Monteoru, în intervalul orar 1000 – 1900, din oră în oră, în ziua de 01 iunie.

Atletism

Marina Baboi a început perfect sezonul în aer liber la atletism. La sfârşitul acestei săptămâni, sportiva de la SCM Gloria Buzău a reuşit să câştige patru titluri naţionale la campionatele ce s-au desfăşurat pe Stadionul “Nicolae Dobrin”

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

Lanurile şi Zărneşti, la pas,  Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Lanurile şi Zărneşti, la pas, Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău a programat miercuri sferturile de finală ale fazei judeţene a Cupei României, două echipe obţinând calificarea în semifinale la pas şi alte două cu emoţii.

Thumbnail CSA RONIN DYN BUZAU, avându-l ca preşedinte pe Sempai Gabi Frăţilă, a fost gazda unui...
Thumbnail Veşti excelente de la Palatul Copiilor Buzău. Voicu Teodor – Mihnea, elev al cercului de şah...
Thumbnail Luni, 6 mai, la Buzău a avut loc a doua întâlnire regională din cadrul noului proiect al Şcolii...
Thumbnail Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la...

Local Breaking News

Sala Sporturilor “Romeo Iamandi” va fi preluată de Primăria Buzău

În şedinţa de săptămâna trecută, consilierii locali municipali au aprobat solicitarea transmiterii Sălii Sporturilor “Romeo Iamandi” din domeniul public al statului şi din Administrarea Ministerului şi Sporturilor prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, în domeniul public al Primăriei Buzău.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ion Viorel, reconfirmat în funcţia de... blatist
Marți, 29 Ianuarie 2019
După cum se ştie, fostul antrenor al defunctei FC Gloria Buzău, Viorel Ion, a fost suspendat din sport pentru doi ani pentru trucarea unor meciuri... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Eu cred că Dumnezeu le-a aşezat aşa cum a trebuit”
Luni, 14 Ianuarie 2019
Lideră în seria I - SCM Gloria Buzău s-a reunit săptămâna trecută în vederea pregătirii sezonului de primăvară. Fără înfrângere în... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Marina Baboi şi Ovidiu Ionescu, sportivii anului la SCM Gloria Buzău! Handbalul feminin, cea mai...
Vineri, 28 Decembrie 2018
Sportul buzoian a cunoscut în 2018 un adevărat moment de cotitură, bifând unul dintre cei mai buni ani din istoria recentă. Acest lucru n-ar... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE