Profil de sportiv

SPORTUL, TRATAT CUM SE CADE, LA ŞCOALA „ G. E. PALADE”

Performanţele şcolare şi extraşcolare obţinute de-a lungul timpului au plasat Şcoala Generală Nr. 15 din Buzău, care ulterior a preluat numele ilustrului câştigător de premiu Nobel G.E.Palade, în topul unităţilor şcolare din judeţul Buzău. Nu de puţine ori s-a scris

 în presă despre rezultate notabile ale elevilor şcolii de pe Spiru Haret, fie că a fost vorba despre concursuri şi olimpiade şcolare, concursuri literare, artistice sau sportive.

Din punct de vedere sportiv, ultimele săptămâni au fost foarte prolific pentru elevii şcolii mai sus amintite, aceştia încununându-se de succes la diverse competiţii zonale sau naţionale. Cu siguranţă, cel mai de răsunet  rezultat este câştigarea concursului naţional şcolar de şah, care a purtat numele celebrei mari maestre internaţionale Elisabeta Polihroniade. Cu acest succes, echipa mixtă de elevi de la gimnaziu care a reprezentat şcoala a obţinut calificarea în faza următoare, respectiv dreptul de participare la turneul “Belya Ladya” (“White Rook”- “Turnul Alb”), care va avea loc în perioada 1-11 iunie 2019 în Rusia la Soci, oraşul care tocmai ce a găzduit o ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă.

Tot la capitolul şah, ar fi de notat participarea cu success la etapa regional de gimnaziu, găzduită chiar de oraşul Buzău. După ce s-au duelat participanţii celor şase echipe, reprezentanţii Școlii „G.E.PALADE”şi totodată ai judeţului Buzău au obţinut la final locul al doilea, la numai o remiză de lider, titlul de campion mergând în acest an la Tulcea.

Performanţă deosebită şi pentru tinerii baschetbalişti ai şcolii, care au câştigat, sub coordonarea profesorului Ion Dobre, faza zonală a Olimpiadei Gimnaziilor. Drept urmare, pe tinerii sportive îi aşteaptă acum faza naţională a aceleiaşi competiţii, care va avea loc în luna mai, în localitatea Izvorani.

Nici la nivel judeţean lucrurile nu au stat tocmai rău pentru sportivii şcolii din apropierea Crângului. La competiţia de fotbal fete (ciclul primar), Şcoala „G. E. PALADE” şi-a trecut în palmares un nou titlu de campioană, iar la tenis de masă sportivii şcolii au denit vicecampioni judeţeni. Tot al doilea loc a fost obţinut şi de echipa de badminton, iar la volei fetele au urcat pe cea de-a treia treapta a podiumului.

Performanţe frumoase, obţinute în urma eforturilor şi devotamentului catedrei de educaţie fizică şi sport, care au coordonat aceşti sportive şi i-au îndrumat spre performanţă. Astfel, sub conducerea unor oameni dedicaţi meseriei, precum Mihai Crăciun, Marian Crăciun, Ion Dobre, Liliana Crăciun, Marius Ciocârlan sau Ştefan Radu, elevii au putut să îşi dezvolte aptitudinile, să îşi pună în valoare atuurile şi la final să obţină performanţele de care am amintit mai devreme.

Nu trebuie uitată nici contribuţia conducerii acestei unităţi şcolare. Ca de fiecare dată, doamna prof.dr. Elena Gheorghe (director) şi d-na prof. Aurelia Ignătescu (director adjunct) au susţinut şi susţin în continuarea mişcarea sportivă în această şcoală, aducându-şi astfel contribuţia lor la performanţele realizate. Căci este mare lucu să simţi permanent oamenii aproape, să te ajute la nevoie şi, de ce nu, să îţi dea imboldul necesar de a continua, atunci când lucrurile par dificile.

(Florian NECULAI)

Atletism

Marina Baboi a început perfect sezonul în aer liber la atletism. La sfârşitul acestei săptămâni, sportiva de la SCM Gloria Buzău a reuşit să câştige patru titluri naţionale la campionatele ce s-au desfăşurat pe Stadionul “Nicolae Dobrin”

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

Lanurile şi Zărneşti, la pas,  Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Lanurile şi Zărneşti, la pas, Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău a programat miercuri sferturile de finală ale fazei judeţene a Cupei României, două echipe obţinând calificarea în semifinale la pas şi alte două cu emoţii.

Prin Dispoziția nr. 211 din 18 iulie 2019 Consiliul Județean Buzău este convocat în ședință ordinară în data de 25 iulie 2019, ora 09:00. 

 

PROIECTE DE HOTĂRÂRE 

Consiliul Judetean / Sedinta ordinara - iulie 2019

Thumbnail CSA RONIN DYN BUZAU, avându-l ca preşedinte pe Sempai Gabi Frăţilă, a fost gazda unui...
Thumbnail Veşti excelente de la Palatul Copiilor Buzău. Voicu Teodor – Mihnea, elev al cercului de şah...
Thumbnail Luni, 6 mai, la Buzău a avut loc a doua întâlnire regională din cadrul noului proiect al Şcolii...
Thumbnail Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la...

Local Breaking News

Sala Sporturilor “Romeo Iamandi” va fi preluată de Primăria Buzău

În şedinţa de săptămâna trecută, consilierii locali municipali au aprobat solicitarea transmiterii Sălii Sporturilor “Romeo Iamandi” din domeniul public al statului şi din Administrarea Ministerului şi Sporturilor prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, în domeniul public al Primăriei Buzău.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ion Viorel, reconfirmat în funcţia de... blatist
Marți, 29 Ianuarie 2019
După cum se ştie, fostul antrenor al defunctei FC Gloria Buzău, Viorel Ion, a fost suspendat din sport pentru doi ani pentru trucarea unor meciuri... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Eu cred că Dumnezeu le-a aşezat aşa cum a trebuit”
Luni, 14 Ianuarie 2019
Lideră în seria I - SCM Gloria Buzău s-a reunit săptămâna trecută în vederea pregătirii sezonului de primăvară. Fără înfrângere în... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Marina Baboi şi Ovidiu Ionescu, sportivii anului la SCM Gloria Buzău! Handbalul feminin, cea mai...
Vineri, 28 Decembrie 2018
Sportul buzoian a cunoscut în 2018 un adevărat moment de cotitură, bifând unul dintre cei mai buni ani din istoria recentă. Acest lucru n-ar... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE