Metalul Buzău, după „fapte” şi răsplată

După un an mai mult decât reuşit, în care au bifat un titlu de campioană judeţeană, o Supercupă judeţeană, o promovare obţinută în urma unui meci de baraj în două manşe şi un meritoriu loc 5 la final de tur, „metaliştii” buzoieni au ajuns

 la momentul culegerii laurilor. Şi nu oricum, ci în cadru organizat, la un local deosebit, amplasat chiar în centrul oraşului. Momentul a marcat şi intrarea în vacanţă a jucătorilor lui Vali Stan, perioadă de odihnă ce va dura până în debutul lunii ianuarie.

Într-un cadru foarte primitor, cu o ambianţă plăcută şi un fond muzical pe măsură, jucătorii şi apropiaţii Metalului, alături de reprezentanţi ai mass-media sportive din Buzău au petrecut o seară de neuitat, menită să încununeze eforturile tuturor. Căci nu este deloc puţin lucru să te lupţi de la egal la egal cu Farul, Slobozia, Cernavodă sau Progresul, să nu mai amintim de „sateliţii” unor prim-divizionare, asta în condiţiile în care tu eşti o grupare abia promovată. Şi totuşi Metalul Buzău a reuşit să fie surpriza plăcută a competiţiei, cel puţin până în acest moment. În plus, Patrick Benga, căpitanul şi unul dintre motoarele echipei, a dat asigurări că se va face tot ceea ce este omeneşte posibil ca parcursul remarcabil al echipei să continue şi în retur.

Unul dintre cele mai gustate momente a fost cu siguranţă decernarea unor diplome simbolice, ca recompensă pentru unele eforturi deosebite din anul recent încheiat. Pentru început, au fost premiaţi jucătorii echipei, în fapt actorii principali, cei care duc greul în teren. Astfel, numele fiecărui jucător a fost însoţit de un apelativ ales cu mare iscusinţă, în aplauzele tuturor. Rând pe rând, Răzvan Tănase „Speranţa Fotbalului Buzoian”, Costel Toader „Pantera Roz”, Ştefan Păun „ Ţărănuşul din Pogoanele”, Ion Mihai –Duţu „Fachirul”, Marian Manea „Ronaldinho al Buzăului”, Valentin Lungoci „Manciu atacantul”, Dan Stan „ Roboţelul de aur”, fraţii Costin şi Mădălin Puşcă (doar cel din urmă prezent), Claudiu Pâslaru „Fetiţa”, Patrick Benga „Bombardierul” şi colegii lor au urcat pe scenă şi au primit distincţiile menţionate, în aplauzele întregii asistenţe.

S-a trecut la premierea unor oameni care de-a lungul timpului au activat sau sprijinit echipa de fotbal Metalul Buzău, mai ales că vremurile nu au fost mereu blânde cu gruparea buzoiană. Au fost menţionaţi, printre mulţi alţii, Vali Stan, Vali Iancu, Livian Ţiclea, Adrian Cristea, George Băcanu, Florin Mihalaşcu, Ion Basalîc, şi nu în cele din urmă „Tata Jean” de Buzău, celebrul şi simpaticul Gică Guiu, omul care se poate lăuda că în lunga sa carieră la echipa Metalul a văzut cam tot ceea ce e putea vedea.

După o premiere succintă a reprezentanţilor presei sportive buzoiene, a urmat un moment încă şi mai deosebit. Premierea unui „careu de dame „, respectiv soţia patronului, soţia căpitanului de echipă, precum şi soţia şi sora antrenorului principal.  Cele mai multe ropote de aplauze au fost smulse de cel atât de frumos alintat „capo di tutti capi”, Mircea Benga. Volubil şi stăpân pe sine, omul de afaceri a ţinut un discurs prin care a felicitat tot ceea ce înseamnă Metalul Buzău pentru munca depusă, promiţând că va face tot posibilul ca lucrurile să continue pe aceeaşi direcţie.

O dată văzuţi cu diplomele în buzunar, jucătorii şi antrenorul echipei au dat tonul distracţiei propriu-zise. Pe ringul de dans a fost mare distracţie, jucătorii demonstrând că se pot oricând reprofila pe diverse stiluri de dans. Ar mai fi de notat faptul că desertul a constat într-un superb şi delicios tort, ornat cu sigla Metalului Buzău, un tort atât de bine realizat încât parcă îţi era şi milă să îl tai. Şi totuşi el a fost tăiat şi degustat de toţi cei invitaţi, apoi apreciat la unison.

Petrecerea a continuat până târziu, spre dimineaţă. S-a cântat, s-a dansat, invitaţii s-au simţit bine, iar la Metalul s-a reconfirmat încă o dată ceea ce se ştia deja – că în ultimii ani acolo s-a format o  adevărată FAMILIE!

 

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

Mai aveţi timp să vă înscrieţi în Campionatul Judeţean de futsal

Mai aveţi timp să vă înscrieţi în Campionatul Judeţean de futsal

Asociaţia judeţeană de Fotbal Buzău va organiza în perioada 15 decembrie 2018 - 28 februarie 2019 cea de a doua ediţie a Campionatului Judeţean de Futsal, competiţie la care pot participa cluburile afiliate. Înscrierile  se pot face până la luni, 10 decembrie 2018 la secretariatul AJF.

Thumbnail Sărbătoare mare, pe 18 decembrie, în Sala Sporturilor din Râmnicu Sărat. Cu mic, cu mare, începând de la...
Thumbnail Pauza dintre tur şi retur a prilejuit un motiv de sărbătoare pentru majoritatea echipelor de...
Thumbnail Tradiţionalul banchet de final a primii jumătăţi a campionatului reprezintă un moment deosebit, de bucurie şi...
Thumbnail Prezenţă buzoiană la Campionatul Mondial de fotbal feminin care va avea loc anul viitor (7 iunie – 7...
Thumbnail Buzăul este în continuă schimbare, indiferent că vorbim din punct de vedere economic, social,...

Local Breaking News

Facturi mai ieftine de la Compania de Apă

Începând cu 1 ianuarie 2019, cota de TVA pentru serviciile de canalizare operate de Compania de Apă S.A. Buzău scade de la 19% la 9%. În consecinţă, preţul/tariful combinat de apă/canalizare-epurare a scăzut de la 8,15 lei la 7,89 lei.

Citește mai departe...

RECOMANDĂRI PENTRU PROTEJAREA INSTALAŢIILOR INTERIOARE DE ALIMENTARE CU APĂ

Compania de Apă S.A. Buzău face următoarele recomandări tehnice, pentru preîntâmpinarea problemelor legate de riscul de ingheţ al instalaţiilor interioare aferente alimentării cu apă:

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
„Fluieraşii” vor fi sancţionaţi şi pecuniar. Nu vor scăpa nici antrenorii sau delegaţii
Joi, 22 Noiembrie 2018
Comitetul Executiv al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău a aprobat în ultima şedinţă o serie de măsuri în ceea ce priveşte sancţiunile... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
PAUL MIHALACHE, UN BUZOIAN, LA CURTEA REGELUI FOTBAL
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
Cu siguranţă, mulţi iubitori ai fotbalului autohton au observat ”dispariţia”  lui Paul Mihalache, un arbitru promiţător, cu multe... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Marina Baboi şi Ovidiu Ionescu, sportivii anului la SCM Gloria Buzău! Handbalul feminin, cea mai...
Vineri, 28 Decembrie 2018
Sportul buzoian a cunoscut în 2018 un adevărat moment de cotitură, bifând unul dintre cei mai buni ani din istoria recentă. Acest lucru n-ar... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE