AKTIV FRIENDS, REGINA CUPEI DE IARNĂ

* Două titluri de campioană a Diviziei de Buzău, două Cupe de Iarnă şi o Cupă de Vară, acesta era palmaresul „aktiviştilor” lui „Raţă” înaintea disputării finalei celei de a noua ediţii a Cupei de Iarnă.
* Un palmares
 completat cu un nou trofeu, după, poate cea mai frumoasă finală a acestei competiţii, asta şi datorită adversarului, AGI Construct, care a avut o prestaţie pe măsura aşteptărilor.
Cu siguranţă lupta dintre cele două echipe va continua şi în campionatul Diviziei de Buzău, acolo unde şansele ca una sau alta dintre cele două combatante de a se impune sunt mult mai mari, asta datorită şi numărului de etape pe care le au de disputat.
Revenind la Cupa de Iarnă, această ultimă ediţie a fost una specială din mai multe puncte de vedere. În primul rând al numărului de echipe înscrise la start, 22, a premiilor, destul de consistente pe care organizatorii le-au promis şi le-au şi acordat, al calităţii din punct de vedere fotbalistic, multe partide depăşind cu mult nivelul la care au participat. Şi nu în cele din urmă, al finalului special, care pe lângă cele două finale extraordinare, organizatorii au reuşit să programeze un meci spectacol în care s-au întâlnit echipa managerilor şi cea a organizatorilor, una în care i-am regăsit pe foştii stelişti, Jean Vlădoiu, Miodrag Belodedici şi Victoraş Iacob. Altfel spus, acestea au fost ingredientele unui spectacol complet.
În altă ordine de idei, duminică, pe Vidati, a fost programată ultima fază a Cupei de Iarnă „Timişoreana”, ediţia 2014-2015.
În finala pentru locurile 3-4, s-au duelat „consilierii” de la Real 2014 şi revelaţia acestei ediţii a Cupei – Pandurii Poşta Câlnău. Minutul 1 şi Realul deschidea scorul prin L. Pană. Replica „pandurilor” a venit imediat, Percă reuşind să restabilească egalitatea un minut mai târziu. Acelaşi Percă a făcut 2-1 în minutul 9 şi asistenţa părea surprinsă de ceea ce se întâmpla pe teren. Cu toate că „Piciu” Andrei a majorat diferenţa, scorul pauzei avea să fie stabilit de Tomescu, 3-2 pentru Pandurii.
După pauză, istoria s-a repetat. În chiar primul minut „pandurii” şi-au mărit diferenţa prin acelaşi „Pici”- Andrei, urmat de golul de 4-3 al lui Cîmpeanu. Se merge cap la cap, Dragia şi acelaşi Cîmpeanu reuşind să marcheze dar şi să susţină suspansul. Emoţii pentru Pandurii la golul de 5-5 al lui R. Stan, însă „Piciu” Cosmin Andrei a reuşit să devină MVPI-ul acestei finale şi facă diferenţa prin marcarea celor două goluri care au adus victoria echipei sale.
A urmat meciul VIP-urilor, după care finala mare în care s-au confruntat două pretendente şi la câştigarea titlului judeţean al Diviziei de Buzău. Un meci de 1X2, dacă ne raportăm la evoluţiile din ultima vreme a celor două combatante.
În ciuda tensiunilor apărute înainte acestui duel, partida a fost una liniştită, desfăşurată sub semnul sportivităţii şi în acelaşi timp spectaculoasă, cu mute faze de poartă şi goluri care mai de care mai frumoase.
După doar două minute, şi după un joc justificat ca dominare, AGI deschide scorul prin A. Iacob. Trupa lui Turturică continuă să deţină controlul însă M. Puşcă reuşeşte să egaleze. V. Nicola face 2-1, însă scorul pauzei avea să fie 2-2 graţie reuşitei celuilalt Puşcă – Costin.
Duelul gemenilor avea să fie tranşat în partea a doua a disputei de către Mădălin, care prin cele două goluri marcate în mai puţin de două minute a reuşit să facă diferenţa în această finală. N. Vasile a adus liniştea pentru trupa lui Gabriel Radu, golul lui Pâslaru din final fiind doar un pansament pus pe final pe rana echipei sale într-o finală pe care şi-ar fi dorit să o câştige mai mult ca oricând.
În altă ordine de idei, AKTIV şi-a trecut în cont cel de al treilea titlu de iarnă şi îşi face în acelaşi timp „pârtie” de moral în campionatul Diviziei de Buzău, acolo unde duce lupta pentru titlul cu numărul 10, cu AGI Construct şi Consiliul Judeţean.
Ierarhia fiind stabilită, organizatorii i-au recompensat pe fruntasi. Premierea a fost făcută de foştii internaţionali Miodrag Belodedici, Jean Vlădoiu, Victoraş Iacob, Ciprian Paraschiv fost fotbalist la Iaşi şi în prezent directorul de dezvoltare fotbalistica din cadrul FRF şi Dan Rodea, manager Danco Pro Communication.
Festivitatea de premiere a fost făcută de către invitaţii speciali, Iacob, Paraschiv, Belodedici şi Vlădoiu. Primele patru clasate au primit diploma, cupe, mingii şi bere din partea sponsorului “Timişoreana”. Au mai primit diplome şi mingii pentru evoluţia pe care au avut-o în această ediţie a Cupei, Tehno, A.N.P.P.C, Filati şi Amicii, aceasta din urmă orimind şi trofeul “Fair-Play”.
S-au acordat şi câteva premii speciale, Costel Toader (AGI Construct) fiind declarat cel mai bun goalkeeper, Mădălin Puşcă (Aktiv) – cel mai bun jucător şi MVP-ul finalei mari, iar cu cele 15 goluri marcate, Leontin Chiorpec şi-a adjudecat titlul de golgeter.
Nu a fost neglijată galeria „pandurilor” din Poşta Câlnău, care a primit premiul pentru cei mai pătimaşi suporteri, iar managerul acestora, Nicolae Enache a primit premiul de popularitate.
 
Finala mică
Real 2014 – Pandurii Poşta Câlnău 5-7
Au marcat: L. Pană, Tomescu, Cîmpeanu (2), R. Stan / Percă (2), Andrei (4), Draghia
Real 2014: Adrian Cristea, Romeo Stan, Cezar Ionescu, Ionuţ Vişan, Fabian Tomescu, Daniel Petre, Laurenţiu Pană, Andrei Cîmpeanu, Ştefan Leu. Antrenor: Daniel Petre
Pandurii Poşta Câlnău: Georgian Preda, Valentin Dragia, Liviu Nica, Cosmin Haralambie, Dan Percă, Cosmin Andrei, Nicolae Enache, Paul Dobre, Ionuţ Docuz. Antrenor: Nicolae Enache.
Arbitru: Cristi Lupu
 
Finala mare
Aktiv Friends – AGI Construct 5-3
Au marcat: M. Puşcă (3), N. Vasile (2) / A. Iacob, C. Puşcă, Pîslaru
Aktiv Friends: Adrian Toboş, Marcel Matei, Valentin Roşu, Ionuţ Chirică, Marian Scarlat, Cosmin Chiorcău, Mihai Chiorcău, Nicola Vasile, Mădălin Puşcă, Victor Glogoviţeanu, Livian Ţiclea. Antrenor: Gabriel Radu.
AGI Construct: George Sava, Costel Toader, Costin Puşcă, Marian Manea, Daniel Poteraşu, Adrian Nedelea, Bogdan Rotaru, Silviu Popescu, Alin Iacob, Alin Jipa, Claudiu Pâslaru, Ionel Turturică. Antrenor: Vasile Tudose
Arbitri: Cristian Fliter şi Laurenţiu Ionaşcu
 
Departajarea s-a făcut la T.A.S.
Între cele două finale, asistenţa destul de numeroasă, prezentă duminică la Vidati a avut parte şi de un show fotbalistic la care au contribuit pe de o parte echipa organizatorilor şi cea a managerilor, de cealaltă parte. Un meci pe măsura aşteptărilor, cu multe execuţii tehnice cum numai marii fotbalişti le pot oferi în aceste situaţii şi un scor final care a spus totul, 7-7, la pauză 4-4.
Cu toate că s-a trecut la executarea loviturilor de departajare, arbitrul întâlnirii, Laurenţiu Manole a fost nevoit să întrerupă seria prelungită de penalty-uri, câştigătoarea urmând să se decidă la Taverna Amintirilor Sugerate.
Manageri – Organizatori 7-7 (4-4)  la lovituri de departajare.......
Organizatori: Rafael ( solist Trupa IRIS), Dan Rodea, Miodrag Belodedici, Jean Vlădoiu, Victoraş Iacob, Ciprian Paraschiv, Ionel Turturică (Agi Construct), Mircea Constantin (fost căpitan al Gloriei Buzău) antrenor: Gabi Badescu
Manageri: Angelian Popescu (Condor), Petrică Tudor (Bavost), Gabriel Radu (Aktiv), Sorin Bădicu (Filati), Gabriel Tudor (Inter), Marian Lixăndroiu (Condor), Robert Cociorbă (Prober), Vali Mazâlu (Amicii), Iulian Popescu (Organizator Divizia de Buzău), Nelu Crăciun (AS Săgeata), Nicolae Enache (Pandurii). Antrenor: Cristi Lupu

Handbal Competitii

La sfârşitul săptămânii trecute, 11-12 martie, sala CSS din Buzău a fost gazda turneului semifinal, la minivolei, competiţie la care au participat sportivi născuţi 2004 şi mai tineri, şi la care au participat echipele CSS Buzău, CSS „Nicu Gane” Fălticeni, CS Arcada Galaţi.

Citește mai departe...

Atletism

Sprintera buzoiană, Marina Andreea Baboi, legitimată la LPS Buzău şi CSA Steaua Bucureşti, eleva profesorilor Doina Voinea şi Gabriel Nicolau, singura reprezentantă a judeţului nostru în competiţiile atletice internaţionale, în 2017,

Citește mai departe...
„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

Veste excelentă pentru iubitorii fotbalului buzoian şi a sportului, în general: două foste baze sportive, în jurul cărora se crease un brand local, vor fi reintroduse în circuitul fotbalistic, după ce ani buni fuseseră abandonate, din motive mai mult sau mai puţin susţinute

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Rachetomodelismul buzoian se menţine în topul internaţional, dovadă şi rezultatele obţinute de sportivii coordonaţi de Lucian Şercăianu la recent disputatele Campionate Europene de la Wroclawek, în Polonia.

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Echipa feminină de handbal a făcut un pas uriaş către promovarea directă în Liga Naţională. Sâmbătă, la Bucureşti, SCM Gloria şi-a surclasat principala contracandidată, Ştiinţa, şi s-a detaşat în fruntea clasamentului după doar 4 etape. Găzduită de “Iris Sports Arena”,

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

După un start perfect în primele două etape ale noului sezon, cu o victorie obţinută pe teren propriu cu CSU Târgovişte şi în deplasare la Braşov, echipei masculine de handbal i-a fost tăiat elanul duminică, în Sala Sporturilor “Romeo Iamandi”, în etapa a 3-a a Diviziei A.

AUTO TUning

Stiri auto 4Tuning

 

Thumbnail În perioada 26 – 30 septembrie, fotbaliştii  Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au...
Thumbnail Buzoianul Horaţio Zaharia, veteran al atletismului, a obţinut medalii la Campionatul Balcanic în aer liber de...
Thumbnail Şeful secţiei de atletism din cadrul SCM Gloria Buzău şi totodată antrenor la Clubul Sportiv Şcolar,...
Thumbnail Agitaţie mare şi entuziasm pe măsură sâmbătă la Verneşti, în prejma terenului de fotbal. Motivul a fost...
Thumbnail Marţi, 26 septembrie, a împlinit opt ani, şi este nepotul fostului primar din Smeeni, devenit...

Local Breaking News

DJST Buzău: ANUNŢ DE PARTICIPARE în cadrul proiectului “Program naţional de formare“ | Iată condiţiile de participare

Direcţia Judeţeană pentru Sport și Tineret Buzău organizează, în cadrul proiectului “Program naţional de formare“ în luna septembrie, activitatea de selecţie a 25 de tineri,

Citește mai departe...

Primăria Buzău organizează campionat de table, şah şi rummy pentru pensionari

Primăria Buzău organizează special pentru pensionarii din judeţul Buzău între 25 şi 29 septembrie o competiţie la table, şah şi rummy.

Citește mai departe...

Publicitate

 

IMAGE
LUCEAFĂRUL BUCUREŞTI, „noua generaţie” A TROFEULUI ARENA BUZOIANĂ
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
A treia ediţie a „Trofeului Arena Buzoiană” a fost câştigată tot de o echipă bucureşteană, este vorba despre Luceafărul Noua Generaţie,... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
GLORIA, la a treia neprezentare
Vineri, 15 Septembrie 2017
Portivit sansanews.ro, marţi, la sediul lichidatorului judiciar EVA CONT SPRL, a avut loc al treilea termen al licitaţiei constând în bunurile... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
PAUL MIHALACHE, UN BUZOIAN, LA CURTEA REGELUI FOTBAL
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
Cu siguranţă, mulţi iubitori ai fotbalului autohton au observat ”dispariţia”  lui Paul Mihalache, un arbitru promiţător, cu multe... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Cezar Ionescu şi Cristi Fliter, 18 partide, în Champions League
Vineri, 15 Septembrie 2017
Liga Campionilor, cea mai importantă competiţie intercluburi la nivel mondial de minifotbal, a fost organizată de Federaţia Europeană de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE