AGI ŞI AKTIV, ÎN FINALA CUPEI DE IARNĂ

Sâmbătă la Vidati s-a consumat penultima fază a „Cupei de Iarnă”, o dată cu programarea celor două semifinale şi la capătul cărora Aktiv şi AGI Construct au ieşit învingătoare urmând să se dueleze pentru câştigarea trofeului.

Altfel spus, în primul meci, Aktiv şi Real 2000, în ciuda faptului că nu au reuşit să înscrie pe parcursul timpului regulamentar au oferit un spoectacol fotvbalistic plăcut şi în spiritul fair-play-ului. Şi nici nu avea cum să fie altfel dacă ne raportăm la faptul că, mai în glumă, mai în serios, a fost un duel al fostelor campioane ale Diviziei de Buzău, Consiliul Judeţean, rebotezată din acest sezon Real 2000 şi Fortuna, care a completat lotul celor de la Aktiv. Aşa cum precizam, cum după cele 50 de minute tabela a arătat egal, 0-0, câştigătoarea s-a decis abia după executarea loviturilor de departajare, trula lui Radu Gabriel având în cele din urmă câştig de cauză.

Cealaltă finalistă, AGI Construct a avut o misiune mult mai uşoară reuşind să se impună fără probleme în faţa revelaţiei acestei ediţii a Cupei, Pandurii Poşta Câlnău, scor 5-1. Soarta acestei dispute s-a hotărât încă din prima repriză, tabela indicând după primele 25 de minute un neverosimil 4-0. Cum ecuaţia calificării a fost ca şi rezolvată, în partea secundă vicecampioana de toamnă a Diviziei de Buzău a rodat tot lotul de jucători, printre aceştia regăsindu-se chiar şi managerul Ionel Turturică.

În altă ordine de idei, duminică 15 martie, la Vidati, sunt programate finalele, de la ora 12.00 cea pentru locurile 3-4, iar de la 14.00, cea pentru trofeul mult râvnit. De la ora 13 este programat un meci „amical” în care se vor întâlni, pe de o parte echipa organizatorilor şi cea a managerilor echipelor participante, de cealaltă parte.

1.Aktiv – Real 2014 0-0 (3-2 d.p.)

La loviturile de departajare au transformat Nicola, Chiorcău şi Chirică pentru Aktiv, Roman şi Bunică pentru Real, la capitolul ratări fiind responsabili Scarlat pe de o parte, Vişan şi Lungu de cealaltă parte.

Aktiv: Adrian Toboş, Marcel Matei, Vali Roşu, Bogdan Scarlat, Liviu Ţiclea, Victor Glogoviţeanu, Mădălin Puşcă, Nicola Vasile, Cosmin Chiorcău, Ionuţ Chirică. Antrenor: Mihai Chiorcău; Manager:Gabriel Radu.

Real 2014: Ionuţ Popa, Daniel Pleşu, Romeo Stan, Alin Lungu, Ionuţ Vişan, Leontin Chiorpec, Sorin Bodoc, Ionuţ Roman, Fabian Tomescu, Cezar Ionescu, Romică Bunică. Antrenor: Romică Bunică; Manager: Liviu Ciolan.

2.AGI Construct – Pandurii Poşta Câlnău 5-1 (4-0)

Au marcat: Nedelea, S. Popescu, Iacob, Pîslaru (2) / D. Mihalcea

AGI Construct: Costel Toader, Alin Jipa, Adrian Nedelea, Silviu Popescu, Marian Manea, Claudiu Pîslaru, Ionuţ Poteraşu, Alin Iacob, Mădălin Puşcă, Bogdan Rotaru, George Sava, Ionel Turturică. Antrenor: Vasile Tudose; Manager: Ionel Turturică.

Pandurii Poşta Câlnău: Georgian Preda, Ionuţ Docuz, Valentin Draghia, Liviu Nica, Marian Mîţă, Paul Dobre, Nicolae Enache, Nicuşor Cazan, Dan Percă, Daniel mihalcea, Cosmin Haralambie. Antrenor: Nicolae Enache.

Partidele au fost arbitrate de Cristian Fliter şi Sorin Petre.

Handbal Competitii

La sfârşitul săptămânii trecute, 11-12 martie, sala CSS din Buzău a fost gazda turneului semifinal, la minivolei, competiţie la care au participat sportivi născuţi 2004 şi mai tineri, şi la care au participat echipele CSS Buzău, CSS „Nicu Gane” Fălticeni, CS Arcada Galaţi.

Citește mai departe...

Atletism

Buzoianul Horaţio Zaharia, veteran al atletismului, a obţinut medalii la Campionatul Balcanic în aer liber de la Stara Zagora, competiţie rezervată atleţilor Masters. În data de 22-24 septembrie a.c. în oraşul Stara Zagora din Bulgaria, pe stadionul Beroe, s-a desfăşurat

Citește mai departe...
„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

Veste excelentă pentru iubitorii fotbalului buzoian şi a sportului, în general: două foste baze sportive, în jurul cărora se crease un brand local, vor fi reintroduse în circuitul fotbalistic, după ce ani buni fuseseră abandonate, din motive mai mult sau mai puţin susţinute

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Rachetomodelismul buzoian se menţine în topul internaţional, dovadă şi rezultatele obţinute de sportivii coordonaţi de Lucian Şercăianu la recent disputatele Campionate Europene de la Wroclawek, în Polonia.

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Echipa feminină de handbal a făcut un pas uriaş către promovarea directă în Liga Naţională. Sâmbătă, la Bucureşti, SCM Gloria şi-a surclasat principala contracandidată, Ştiinţa, şi s-a detaşat în fruntea clasamentului după doar 4 etape. Găzduită de “Iris Sports Arena”,

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

După un start perfect în primele două etape ale noului sezon, cu o victorie obţinută pe teren propriu cu CSU Târgovişte şi în deplasare la Braşov, echipei masculine de handbal i-a fost tăiat elanul duminică, în Sala Sporturilor “Romeo Iamandi”, în etapa a 3-a a Diviziei A.

George Timiş:

“În sfârşit Buzăul respiră

din punct de vedere sportiv”

Citeste mai departe...

Thumbnail Adrian Petre, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău a aniversat luni 37 de ani, prilej pentru...
Thumbnail După un an mai mult decât reuşit, în care au bifat un titlu de campioană judeţeană, o Supercupă...
Thumbnail Tur de campionat remarcabil pentru echipa antrenată de tânărul şi ambiţiosului Ionuţ Damir, încununat...
Thumbnail România începe să adune performanţe în patinajul artistic, o disciplină olimpică aproape străină sportivilor...
Thumbnail Cadourile pe care cele două cluburi cu tradiţie în arealul buzoian le-au primit nu au fost scoase...

Local Breaking News

Noutăţi în transportul public local. Vor fi amenajate noi chioşcuri pentru bilete de călătorie

Trans Bus SA Buzău va înfiinţa 12 centre de unde buzoienii îşi vor putea procura tichete de călătorie ori abonamente pentru ca şoferii de autobuze să nu mai piardă vremea cu eliberarea biletelor.

Citește mai departe...

Echipamente ultramoderne de imagistică medicală vor ajunge în dotarea Spitalului Judeţean

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău se numără printre cele 34 de unităţi sanitare din ţară care primesc echipamente medicale de ultimă generaţie.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMAGE
LUCEAFĂRUL BUCUREŞTI, „noua generaţie” A TROFEULUI ARENA BUZOIANĂ
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
A treia ediţie a „Trofeului Arena Buzoiană” a fost câştigată tot de o echipă bucureşteană, este vorba despre Luceafărul Noua Generaţie,... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
PAUL MIHALACHE, UN BUZOIAN, LA CURTEA REGELUI FOTBAL
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
Cu siguranţă, mulţi iubitori ai fotbalului autohton au observat ”dispariţia”  lui Paul Mihalache, un arbitru promiţător, cu multe... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luca Năstase, micul talent din Smeeni care i-a uimit pe englezi
Vineri, 29 Septembrie 2017
Marţi, 26 septembrie, a împlinit opt ani, şi este nepotul fostului primar din Smeeni, devenit celebru datorită pălăriei sale şi a stilului... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE