“GENERALUL“ IONESCU, “RECIDIVIST” LA FOTBAL GIMNAZIAL

După o viaţă petrecută pe  terenul de fotbal, ca jucător şi ulterior antrenor, “Generalul” Claudiu Ionescu pare să fi făcut o nouă alegere inspirată, îmbrăţişând frumoasa carieră de profesor de educaţie fizică şi sport. Un atu în plus, pe lângă un entuziasm câteodată molipsitor,

 îl reprezintă şi vasta sa experienţă de sportiv de performanţă, pe care nu ezită să o pună în practică la activităţile cu elevii.

Cei care aveau să se bucure din plin de prezenţa carismaticului cadru didactic sunt elevii şcolii din Cîndeşti. Aceştia au găsit în Claudiu  un profesor, un prieten,un exemplu şi un model. La rândul său, după o scurtă perioadă în care şi-a cunoscut “materialul”, profesorul a început să se implice şi să se dedice total micuţilor. Astfel, elevii şcolii au avut ocazia de a vedea pe viu evenimente de calitate, dar şi de a reprezenta cu mândrie şcoala în diverse competiţii şi întreceri sportive.

După ce în urmă cu ceva timp cândeştenii câştigaseră la Merei dreptul de a participa în etapa judeţeană a „Cupei Satelor”, o competiţie organizată în parteneriat de Inspectoratul Școlar şi Asociaţia Judeţeană de Fotbal, sub egida Federaţiei de specialitate, miercuri elevii antrenorului mai sus menţionat au dat o nouă lovitură, câştigând şi dreptul de a participa la faza finală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Școlar, după un parcurs aproape perfect.

La turneul găzduit de terenul sintetic de la Berca au luat parte opt echipe de fotbal gimnaziu, repartizte în două grupe, în urma unei trageri la sorţi. S-a jucat după sistemul fiecare cu fiecare, iar câştigătoarele celor două grupe s-au duelat în marea finală, miza fiind calificarea la faza judeţeană a competiţiei.

Prima grupă a fost alcătuită din reprezentantele şcolilor din Cîndeşti, Măgura, Unguriu şi Brătileşti, în timp ce din grupa a doua au făcut parte echipele şcolilor din Berca, Scorţoasa, Verneşti şi Unguriu. Tratând turneul cu maximă seriozitate, elevii din Cândeşti au trecut la pas de faza grupelor, depăşind toate contracandidatele – 4-0 cu Măgura, 3-1 cu Unguriu şi 6-0 cu Brătileşti, câştigând grupa şi pregătindu-se demarea finală.

Aşa cum era de aşteptat, gazdele de la Berca au câştigat şi ele grupa lor, urmând ca în finală să avem un duel între două echipe rivale, dar şi între doi prieteni, Claudiu Ionescu şi Albert Neagu fiind nu doar cunoscuţi, ci şi buni prieteni de foarte mulţi ani. În finală, cândeştenii au fost mai concentraţi, mai determinaţi şi mai exacţi decât adversarii, şi în consecinţă au învins cu scorul de 3-1.

Bucurie maximă pentru tinerii elevi ai Şcolii Cândeşti, careau sărbătorit succesul la o pizza şi un suc rece, evident, alături de antrenorul lor. Care are meritul de a fi ştiut să îi aşeze în teren , de a îi fi motivat şi încurajat permanent. Acum, pe data de 29 martie, se va disputa la Buzău faza judeţeană a competiţiei. Gazde vor fi terenurile sintetice de la Şcoala “G.E. Palade”şi Liceul   “Spiru Haret”, iar competiţia se anunţă una acerbă, deoarece vor fi prezente la start mai multe unităţi şcolare, unele cu tradiţie în astfel de competiţii. În altă ordine de idei, Şcoala Gimnazială sat Cîndeşti va avea în curând şi un Certificat de Identitate Sportivă, demersurile pentru obţinerea acestuia fiind déjà făcute.

La final, trebuie amintiţi performerii, altfel spus cei care au dus greul în acest turneu. Antrenorul echipei a avut la dispoziţie un lot format din portarii Octavian Sandu şi Leonard Androne, şi jucătorii Adrian Dumitrache, Alexandru Dobrin, Andrei Duţă, Denis Galat, Alexandru Dragomir, Emanuel Barbu, Andrei Papan, Alin Soare şi Claudiu Băcan. Sincere felicitări tuturor, pentru un turneu reuşit şi o calificare mai mult decât meritorie! 

“A fost o competiţie de ONSS destul de grea, cu echipe bune şi pregătite foarte bine de domnii profesori. Au fost 8 echipe, ne-am împărţit în două grupe echilibrate valoric. Elevii şcolii Cîndeşti au avut o evoluţie bună în grupă şi foarte bună în finală. Mai avem mult de lucru dacă vrem să punem probleme echipelor calificate pe faza judeţeană a ONSS care se va ţine pe data de 29 martie, la Şcoala nr. 15 şi Liceul Pedagogic, pe ambele terenuri cu gazon sintetic. Sunt sigur că la ora aceea ne vom prezenta mai bine decât am făcut-o la Berca pentru că am parte de o generaţie de copii buni, conştiincioşi şi cu calităţi fotbalistice destul de bune. Ţin să-i felicit public pe elevii Şcolii Cîndeşti care au reuşit o  performanţă deosebită, calificarea pe faza judeţeană la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar”, a declarat profesorul Claudiu Ionescu.

(Florian NECULAI)

 

Atletism

Sprintera buzoiană Marina Andreea Baboi a debutat fulminanat în sezonul indoor 2019 reuşind să facă spectacol la prima participare la Campionatul Naţional Universitar de atletism de sală, competiţie organizată de Universitatea “Vasile Alecsandri”

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

”Canalizarea

nu este tomberon”

Citeste aici...

 

Thumbnail Performanţele şcolare şi extraşcolare obţinute de-a lungul timpului au plasat Şcoala Generală Nr. 15...
Thumbnail Sărbătoare mare, pe 18 decembrie, în Sala Sporturilor din Râmnicu Sărat. Cu mic, cu mare, începând de la...
Thumbnail Pauza dintre tur şi retur a prilejuit un motiv de sărbătoare pentru majoritatea echipelor de...
Thumbnail Tradiţionalul banchet de final a primii jumătăţi a campionatului reprezintă un moment deosebit, de bucurie şi...

Local Breaking News

Facturi mai ieftine de la Compania de Apă

Începând cu 1 ianuarie 2019, cota de TVA pentru serviciile de canalizare operate de Compania de Apă S.A. Buzău scade de la 19% la 9%. În consecinţă, preţul/tariful combinat de apă/canalizare-epurare a scăzut de la 8,15 lei la 7,89 lei.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ion Viorel, reconfirmat în funcţia de... blatist
Marți, 29 Ianuarie 2019
După cum se ştie, fostul antrenor al defunctei FC Gloria Buzău, Viorel Ion, a fost suspendat din sport pentru doi ani pentru trucarea unor meciuri... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Eu cred că Dumnezeu le-a aşezat aşa cum a trebuit”
Luni, 14 Ianuarie 2019
Lideră în seria I - SCM Gloria Buzău s-a reunit săptămâna trecută în vederea pregătirii sezonului de primăvară. Fără înfrângere în... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Marina Baboi şi Ovidiu Ionescu, sportivii anului la SCM Gloria Buzău! Handbalul feminin, cea mai...
Vineri, 28 Decembrie 2018
Sportul buzoian a cunoscut în 2018 un adevărat moment de cotitură, bifând unul dintre cei mai buni ani din istoria recentă. Acest lucru n-ar... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE