Ionel Turturică organizează prima ediţie a Memorialului „Constantin Jipa”

Fotbal Club Buzău organizează prima ediţie a Turneului Memorial „Constantin Jipa”, competiţie care se va desfăşura în data de 12 ianuarie 2020, la Hailaif Fotbal Arena din Buzău. Competiţia va începe la orele 14.00 cu participarea echipelor
 FC Buzău, Gloria Buzău, Metalul Buzău şi CS Făurei şi se va încheia la ora 18.00 cu Festivitatea de premiere.
 
Ionel TURTURICĂ (organizatorul competiţiei):
„Cu toţii speram să nu fie organizat acest turneu, să avem o altă ocazie pentru a ne întâlni… Jipanu’ a fost pentru noi unul dintre motivele pentru care nu am renunţat, în momentele dificile, la fotbal şi trebuie ca noi să continuăm. El a ţinut fotbalul în viaţă şi noi trebuie să îi răspundem cu aceeaşi monedă.
“Gloriuţa” şi-a făcut treaba. A făcut mulţi oameni să se “îmbolnăvească” de acest sport. Îi rămăsese un singur lucru: să vadă din nou Gloria în Liga I. Asta vă rămâne vouă şi cred că asta înseamnă turneul ăsta. Să faceţi în aşa fel încât buzoienii să ajungă campioni! “
 
Programul turneului:
14.00: Metalul Buzău – CS Făurei
15.00: Gloria Buzău – FC Buzău
16.00: Finala mică
17.00: Finala mare
18.10: Festivitatea de premiere
 
Constantin Jipa, JIPANU’ cum era cunoscut de lumea din jurul fotbalului a decedat vineri, după o grea suferinţă de aproape 6 luni. La 57 de ani a trăit experienţa neplăcută a unei operaţii pe creier iar ultimele veşti păreau dătătoare de speranţă. Din păcate, la 2 ani şi mai bine de la dispariţia vechii Glorii, Constantin Jipa, cel care nu dispera niciodată, a pierdut lupta cu moartea. Nu înainte de a vedea, din cărucior, cum arată noul gazon de pe “Gloria”.
În urma lui a ramas celebrul îndemn “HAI, GLORIUŢA!”, lansat invariabil în momentele în care fie jocul echipei din Crâng nu mergea, fie scorul era potrivnic favoriţilor săi. În urmă cu 10 ani, când clubul bifa ultima prezenţă în Liga 1, Jipa era în staff-ul administrativ al echipei secunde. Înainte de a se îmbolnăvi, cel mai fidel microbist buzoian făcea parte din schema de copii şi juniori ai secţiei de fotbal de la noul club al Primăriei.
Prin 2011 l-am invitat la emisiunea “La masa verde” la singura lui apariţie televizată. Era vicepreşedinte la Viticultorul Breaza, cooptat într-un proiect serios de către Mihai Negoiţă iar echipa reuşea un parcurs memorabil în Cupă, fiind eliminată de Dinamo, antrenată, pe atunci, de Flavius Stoican. Plăcut surprins de invitaţie, mi-a adus la studio un pacheţel cu plăcinte, aşa ca de “Sf. Maria”.
UN OM BUN LA TOATE, în slujba echipei pentru care lucra. Cu bunul simţ al omului născut şi crescut la ţară, nu deranja pe nimeni, şi nimeni nu l-a văzut nervos, vreodată. Ba mai mult, găsea o vorbă bună, blajină pentru oricine… DRUM BUN, JIPANULE!
Acesta a fost mesajul postat, pe 28 septembrie 2018, pe contul personal de facebook de către profesorul Ionuţ Paraschiv, în prezent, realizatorul emisiunii “Sport Maxim” de la TV Buzău.
 
Constantin Jipa - „Gloriuţa”
22 noiembrie 1960 – 28 septembrie 2018
A „slujit” cu sfinţenie fenomenul fotbalistic la:
Voinţa Lunca, Viitorul Făurei Sat, Metalul Buzău, Viticultorul Breaza, Fotbal Club Buzău, FC Gloria Buzău, AGI Construct Buzău, Voinţa Limpeziş, Progresul Movila Banului, SCM
Gloria Buzău.
În 2009 a absolvit cursurile de antrenori obţinând Licenţa „C” UEFA, iar zece ani mai târziu a primit titlul de Membru de Onoare „Post-Mortem” al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău.

Atletism

Marina Baboi a început perfect sezonul în aer liber la atletism. La sfârşitul acestei săptămâni, sportiva de la SCM Gloria Buzău a reuşit să câştige patru titluri naţionale la campionatele ce s-au desfăşurat pe Stadionul “Nicolae Dobrin”

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

Lanurile şi Zărneşti, la pas,  Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Lanurile şi Zărneşti, la pas, Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău a programat miercuri sferturile de finală ale fazei judeţene a Cupei României, două echipe obţinând calificarea în semifinale la pas şi alte două cu emoţii.

Thumbnail CSA RONIN DYN BUZAU, avându-l ca preşedinte pe Sempai Gabi Frăţilă, a fost gazda unui...
Thumbnail Veşti excelente de la Palatul Copiilor Buzău. Voicu Teodor – Mihnea, elev al cercului de şah...
Thumbnail Luni, 6 mai, la Buzău a avut loc a doua întâlnire regională din cadrul noului proiect al Şcolii...
Thumbnail Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la...

Local Breaking News

Sala Sporturilor “Romeo Iamandi” va fi preluată de Primăria Buzău

În şedinţa de săptămâna trecută, consilierii locali municipali au aprobat solicitarea transmiterii Sălii Sporturilor “Romeo Iamandi” din domeniul public al statului şi din Administrarea Ministerului şi Sporturilor prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, în domeniul public al Primăriei Buzău.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ion Viorel, reconfirmat în funcţia de... blatist
Marți, 29 Ianuarie 2019
După cum se ştie, fostul antrenor al defunctei FC Gloria Buzău, Viorel Ion, a fost suspendat din sport pentru doi ani pentru trucarea unor meciuri... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Eu cred că Dumnezeu le-a aşezat aşa cum a trebuit”
Luni, 14 Ianuarie 2019
Lideră în seria I - SCM Gloria Buzău s-a reunit săptămâna trecută în vederea pregătirii sezonului de primăvară. Fără înfrângere în... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Marina Baboi şi Ovidiu Ionescu, sportivii anului la SCM Gloria Buzău! Handbalul feminin, cea mai...
Vineri, 28 Decembrie 2018
Sportul buzoian a cunoscut în 2018 un adevărat moment de cotitură, bifând unul dintre cei mai buni ani din istoria recentă. Acest lucru n-ar... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE