CAMPIONATUL OLD-BOYS, ÎN FAZA FINALĂ

La iniţiativa unui grup de organizatori, adunaţi în jurul inimosului Claudiu Ionescu, jucătorii de minifotbal din Buzău au avut ocazia să îşi măsoare forţele într-o competiţie oficială, care a beneficiat inclusiv de sprijinul Asociaţiei Judeţene de Fotbal.

 Aceştia din urmă au trimis arbitri la competiţie, pentru a împărţi dreptatea între cele zece echipe participante, dintre care ulterior au rămas numai nouă, o dată cu retragerea Luceafărului Dorobanţi.

Găzduită în mare parte de ” Hailaif Arena” din Buzău, cu mici intermitenţe pe la Mărăcineni, competiţia a adunat la start foşti sau actuali jucători de fotbal, oameni pasionaţi de sportul cu balonul rotund, prilej numai bun pentru unii să se laude cu realizările lor, iar pentru alţii să fie ţinta unor tachinări amicale.

Aşa cum stă bine nei competiţii, şi aici s-a făcut departajarea între play-off şi play-out, prin acelaşi binecunoscut sistem de înjumătăţire a punctelor. După disputarea a 18 etape de joc din sezonul regulat, Lions Buzău (42p), Stăruinţa Săgeata (39 p), Vulturii Buzău (36 p), Stelică Friends (33 p), Aktiv Buzău (32 p) şi Real Buzău (32 p) au obţinut dreptul de a se bate pentru titlul de campioană, în vreme ce Symball Buzău (21 p), A.S.A. Buzău (12 p) şi Speranţa Pogoanele (10 p) vor juca în play-out. Cu numai trei puncte accumulate, echipa Luceafărul Dorobanţi s-a retras din campionat, urmând ca adversarele sale să beneficieze de victorii la masa verde în disputele cu “luceferii”.

Disputată vineri seara, prima etapă a debutat cu un meci din play-out, în care Symball Buzău a dat piept cu Speranţa Pogoanele.În ciuda eforturilor depuse de Claudiu Ionescu, autor al unor faze foarte spectaculoase, Symball a părăsit terenul învinsă, cu scorul de 7-4. De notat şi faptul că, din criză de efectiv, Symball buzău a evoluat întreaga partidă cu un om în minus, iar la acest sport inferioritatea se cunoaşte imediat. Totodată, bună şi prestaţia lui Laurenţiu Stoica, portarul celor de la Speranţa, care a pus serios umărul la victoria echipei sale, prin câteva intervenţii de mare efect.

În primul meci din play-off, Vulturii Buzău şi Stelică Friends au oferit un spectacol foarte frumos, condimentat cu multe reuşite, care mai de care mai spectaculoase. Victoria a revenit echipei Vulturii, care s-a impus cu scorul de 6-4, după numeroase răsturnări de scor. Un meci în care până la urmă calculul hărtiei a fost respectat, nu însă fără emoţii.

Aun intrat apoi în scenă “greii” competiţiei, echipele cu cele mai mari şanse de a câştiga trofeul. Mai întâi, Stăruinţa Săgeata a dat piept cu Aktiv Buzău. Meciul a debutat tumultuos, cu Bunică deschizând scorul pentru Aktiv, dar în ele din urmă Stăruinţa s-a impus cu 4-2, rămânând în coasta liderului Lions Buzău. De altfel, cele două echipe fruntaşe vor disputa derby-ul etapa viitoare, un meci care ar putea da învingătoarei un avans important în cursa pentru titlu. Nu putem trece mai departe fără a aminti duelurile bărbăteşti dintre Romeo Stan şi Iulian Dăniţă, ambii la fel de tenace ca şi atunci când îmbrăcau tricoul Gloriei Buzău.

Ziua de fotbal s-a încheiat cu prestaţia altui fost jucător emblematic al Gloriei, Silviu Popescu, care a triumfat alături de Lions în faţa lui Felix şi  a coechipierilor acestuia de la Real Buzău. A fost 5-1 pentru Lions, care ăşi consolidează poziţia d elider al clasamentului şi aşteaptă nerăbdători derby-ul de vineri cu Săgeata. Ultimul gol al partidei a fost marcat de patronul locaţiei, notarul Robert Victor, care a consfinţit o victorie pe deplin meritată a „leilor”.

Punct final aşadar al primei etape de play-off, iar după înjumătăţirea punctelor obţinute în sezonul regulat, aici fiind adăugate şi cele din prima etapă de play-off, continuă să conducă Lions (24p), urmată de Stăruinţa Săgeata (23 p), Vulturii Buzău (21 p), Stelică Friends (17 p), Aktiv Buzău (16 p) şi Real Buzău ( 16 p). De notat şi faptul că Stăruinţa Săgeata şi Stelică Friends au beneficiat şi de 0,5 puncte, din cauza punctajului impar acumulat până acum.

Îninte de play-off şi play-out, în clasamentul marcatorilor conducea Răzvan Tudose (Lions Buzău)  şi Sofronea Cristian (Real Buzău) – câte 26 de goluri fiecare, urmaţi de Claudiu ionescu (Symball Buzău – 25 de goluri) şi Daniel Horhocea (Vulturii Buzău -24 de goluri).

Etapa a doua din play-off a debutat cu un duel între Vulturii Buzău şi Aktiv Buzău, terminat cu multe goluri. După 2-1 pentru Vulturi la pauză, adversarii au întors spectaculos scorul în mitanul secund, iar golurile experimentaţilor Livian Ţiclea, Cosmin Chiorcău şi Victor Glogoviţeanu au stabilit scorul final. Aktiv s-a impus la limită, 4-3, după un meci spectaculos, cu dese răsturnări de scor şi faze alerte şi spectaculoase.

Șocul turneului s-a produs de la ora 22, când Lions Buzău şi Struinţa Săgeata s-au duelat din nou, de data aceasta în play-off. După un meci foarte atractiv, în care Chiorcău,S. Popescu, Pană sau R. Stan , Cezar Ionescu şi D. Petre au făcut show total, rezultatul final a fost de 4-4, o remiză echitabilă, după părerea celor prezenţi la joc. Asta deşi Leii au condus mai mereu ostilităţile, inclusiv pe tabela de marcaj, la un moment dat având chhiar şi două goluri avans. Adversarii au revenit în joc, iar lupta pentru tuitlu rămâne deschisă în continuare, Lions păstrând un fragil avantaj de un punct.

Foarte importantă a fost şi mediatizarea acestui eveniment. Pagina de Facebook a competiţiei este una foarte bine pusă la punct, iar prin intermediul grupului de What’sApp fiecare membru şi participant la competiţie cunoaşte exact toate detaliile necesare. Felicitări organizatorilor şi pentru eforturile făcute în acest sens.

Ideea exprimată în paragraful anterior a fost întărită şi de Adrian Hangan, reprezentantul AUTOVALMI, organizator al turneului. Cu multă amabilitate, acesta ne-a declarat următoarele: “Precizez încă de la început că sportul reprezintă modul meu de a mă relaxa, şi pentru că îmi place să impart ceea ce am, sprijin nu doar fotbalul, ci şi boxul sau alte sporturi. Mă bucur să văd în primul rând mult sport, mişcare şi mulţi oameni adunaţi în jurul acestora. Eu sunt unul dintre organizatori, dar şi unul dintre participanţi. Mă bucur de asemenea că printre participanţi se regăsesc în mare măsură, cam vreo 90 %, oameni care au jucat fotbal şi cu care jucam acum câţiva ani, pe vremea când se juca la Vidatti.

Referitor la acest turneu, pot spune că aşteptările mele au fost nu îndeplinite, ci chiar depăşite. Până în acest moment, turneul a fost foarte disputat, şi am convingerea că aşa va fi până la final. În plus, Claudiu este chiar un foarte bun orgnizator. Țin să îi mulţumesc încă o dată, şi pe această cale!” 

Loturile echipelor participante în play-off sunt următoarele:

AKTIV BUZĂU: Marcel Matei, Valentin Roşu, Cosmin Chiorcău, Adrian Fătu, Livian Țiclea, Ion Viorel, Romeo Bunică, Victor Glogoviţeanu, Ion Tudose, Iulian Dăniţă, Viorel Manea, Costin Lică

LIONS BUZĂU: George Sava, Mihai Chiorcău, Paul Câlţu, Alin Negoiţă, Eugen Deleanu,Valentin Șarpe, Ciprian Anton, Silviu Popescu, Gabriel Pană, Răzvan Tudose, Gabriel Stancu, Robert Vasile

REAL BUZĂU: Ion Matei, Tiberiu Nicolaie, Nicolae Lopătaru, Gheorghe Bădicu, Stelică Ivan, Daniel August, Gabriel Tănase, Cristian Sofronea, Fabian Tomescu, Laurenţiu Pană, Cornel Chirilă, Ionuţ Ilie

STĂRUINȚA SĂGEATA: Angelian Popescu, Romeo Stan, Cezar Ionescu, Daniel Petre, Dragoş Stanciu, Ciprian Petre, Cristian Stănilă, Ștefan Rafira, Vasile Leu, Marian Lixăndroiu, Valentin Mânzală, Mădălin Oprea

STELICĂ FRIENDS: Ionel Ene, Alin Oprea, Iulian Bănică, Romeo Ilinca, Adrian Minea, Silică Golea, Mircea Popescu,  Ion Minea, Viorle Ene, Valentin Pipoi, Gabriel Nistor, Stelică Buga

VULTURII BUZĂU: Marius Mindileac, Adrian Hangan, Andrei Cazan, Mihai Șarpe, Daniel Horhocea, Cristian Borcan, Gheorghe Rafira, Bogdan Bonduc, Cristian Dinu, Vali Plângeanu, Daniel Tofan, Nicolae Voinoiu.

(Florian NECULAI)

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

Mai aveţi timp să vă înscrieţi în Campionatul Judeţean de futsal

Mai aveţi timp să vă înscrieţi în Campionatul Judeţean de futsal

Asociaţia judeţeană de Fotbal Buzău va organiza în perioada 15 decembrie 2018 - 28 februarie 2019 cea de a doua ediţie a Campionatului Judeţean de Futsal, competiţie la care pot participa cluburile afiliate. Înscrierile  se pot face până la luni, 10 decembrie 2018 la secretariatul AJF.

Thumbnail Sărbătoare mare, pe 18 decembrie, în Sala Sporturilor din Râmnicu Sărat. Cu mic, cu mare, începând de la...
Thumbnail Pauza dintre tur şi retur a prilejuit un motiv de sărbătoare pentru majoritatea echipelor de...
Thumbnail Tradiţionalul banchet de final a primii jumătăţi a campionatului reprezintă un moment deosebit, de bucurie şi...
Thumbnail Prezenţă buzoiană la Campionatul Mondial de fotbal feminin care va avea loc anul viitor (7 iunie – 7...
Thumbnail Buzăul este în continuă schimbare, indiferent că vorbim din punct de vedere economic, social,...

Local Breaking News

Facturi mai ieftine de la Compania de Apă

Începând cu 1 ianuarie 2019, cota de TVA pentru serviciile de canalizare operate de Compania de Apă S.A. Buzău scade de la 19% la 9%. În consecinţă, preţul/tariful combinat de apă/canalizare-epurare a scăzut de la 8,15 lei la 7,89 lei.

Citește mai departe...

RECOMANDĂRI PENTRU PROTEJAREA INSTALAŢIILOR INTERIOARE DE ALIMENTARE CU APĂ

Compania de Apă S.A. Buzău face următoarele recomandări tehnice, pentru preîntâmpinarea problemelor legate de riscul de ingheţ al instalaţiilor interioare aferente alimentării cu apă:

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
„Fluieraşii” vor fi sancţionaţi şi pecuniar. Nu vor scăpa nici antrenorii sau delegaţii
Joi, 22 Noiembrie 2018
Comitetul Executiv al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău a aprobat în ultima şedinţă o serie de măsuri în ceea ce priveşte sancţiunile... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
PAUL MIHALACHE, UN BUZOIAN, LA CURTEA REGELUI FOTBAL
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
Cu siguranţă, mulţi iubitori ai fotbalului autohton au observat ”dispariţia”  lui Paul Mihalache, un arbitru promiţător, cu multe... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Marina Baboi şi Ovidiu Ionescu, sportivii anului la SCM Gloria Buzău! Handbalul feminin, cea mai...
Vineri, 28 Decembrie 2018
Sportul buzoian a cunoscut în 2018 un adevărat moment de cotitură, bifând unul dintre cei mai buni ani din istoria recentă. Acest lucru n-ar... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE