„Eu cred că Dumnezeu le-a aşezat aşa cum a trebuit”

Lideră în seria I - SCM Gloria Buzău s-a reunit săptămâna trecută în vederea pregătirii sezonului de primăvară. Fără înfrângere în turul campionatului Ligii 3, elevii lui George Timiş au început pregătirea de iarnă local, urmând ca la sfârşitul lunii
 să intre în cantonament, la Centrul Olimpic de la Izvorani, acolo unde va disputa şi cele mai multe partide de verificare. Despre ceea ce a fost în 2018 şi obiectivele propuse în acest an ne va vorbi “şeful din iarbă” al grupării din Crâng – George Timiş în interviul care urmează.
 
Reporter:Promovare în Liga 3, pe primul loc la finalul turului. A fost 2018 un an perfect pentru tine?
George Timiş: Înainte de a vă răspunde la această întrebare vreau să mulţumesc celor care ne-au sprijinit pentru a ne îndeplini obiectivele şi aici mă refer în primul rând la primarul Constantin Toma care a revigorat întregul sport buzoian şi nu numai fotbalul, aş continua cu Cristi Ceauşel, preşedintele Consiliului de Administraţie şi toţi cei care au fost alături de noi.
Referitor la întrebarea adresată, ce pot să spun, chiar dacă sună aşa, pompos, trebuie să recunosc că a fost un an foarte bun pentru noi. Am simţit aşa, o emulaţie din partea celor care ne-au fost alături, a staffului tehnic şi mai ales din partea jucătorilor. Ştiu că lumea a fost la început oarecum circumspectă, dar încet, încet, am început să îi aducem alături de noi. Şi prin rezultate, şi prin joc, dar mai ales prin faptul că am arătat cât de curat şi frumos este acest proiect.
Rep.:În ceea ce priveşte turul campionatului, care crezi că a fost principalul atu?
George Timiş:În primul rând venirea lui Ciprian Petre care a reuşit să îşi apropie colegii mai tineri şi pe care i-a motivat excelent atât la antrenamente cât mai ales la meciuri. Prin asta am demonstrat o forţă de grup mare, o dorinţă din partea tuturor să facă performanţă, să facă ceva care să rămână în urma lor.
Rep.:Se putea şi mai bine?
Geroge Timiş:Mai bine... Nici nu ştiu. Eu cred că Dumnezeu le-a aşezat aşa cum a trebuit. Am făcut acel egal acasă cu Miroslava, nemeritat după părerea mea, însă acel moment a fost un declic care ne-a trezit din multe puncte de vedere şi cum am mai spus-o pentru mine şi băieţi orice meci a reprezentat o lecţie din care am învăţat, indiferent dacă a fost victorie sau nu.
Rep.:Pregătirile pentru retur au demarat înainte de sărbători atunci când aţi reuşit primele transferuri....
George Timiş: Da. Ne-am propus să aducem jucători cu experienţă atât pentru a ne ajuta să ne îndeplinim obiectivul, dar şi pentru a vedea în perspectivă. Cum promovarea în eşalonul superior este obligatorie, vreau să creez un nucleu cu jucători cu experienţă, cu calităţi deosebite atât din punct de vedere uman cât şi fotbalistic, ceea ce va face să aducă un plus la ceea ce am avut până acum. Aceştia ştiu ce se întâmplă aici, că există un proiect serios şi sunt convinşi că pot contribui să ne îndeplinim obiectivele.
Rep.:Vor mai veni şi alţi jucători?
George Timiş:Sigur vom mai aduce jucători pentru că anul trecut am suferit puţin din acest punct de vedere. Pentru a face faţă exigenţelor trebuie să construim practic două echipe. Se cunoaşte faptul că o concurenţă pe posturi este cea mai bună măsură de a fi cât mai competitiv.
Rep.:30 de jucători la reunire. Care va fi programul echipei până la reluarea campionatului?
George Timiş:Zăpada ne-a dat puţin peste cap planurile pentru că ne doream să intrăm pe teren să jucăm şi puţin cu mingea. Însă pentru început şi mai ales pentru periaoda de acomodare vom improviza. Vom regla din mers aceste lucruri, ce să facem. Faptul că am alergat prin Crâng mi-a adus aminte de perioada junioratului când ne pregăteam la fel. I-am simţit pe băieţi dornici şi chiar a trebuit să le stăpânesc de câteva ori entuziasmul pentru că vin după o perioadă de pauză şi nu trebuie să forţeze prea mult. Este destul timp pentru pregătire.
Rep.Care va fi programul echipei în perioada următoare?
George Timiş:Până pe data de 26 ianuarie ne vom pregăti în Buzău.  Începând cu data de 28 şi până pe 10 februarie vom efectua un cantonament la Centrul Olimpic de la Izvorani, lângă Snagov, acolo unde vom disputa şi cele mai multe partide de verificare. O să întâlnim printre altele pe Astra 2, Unirea Slobozia, FCSB 2, Petrolul Ploieşti şi de ce nu, echipe din judeţ de la noi. Meciuri vor fi pentru că avem mai multe solicitări din partea unor echipe valoroase, însă vom vedea în funcţie şi de starea de sănătate a băieţilor, de lotul pe care îl vom avea la dispoziţie şi aşa mai departe. Întâi să ne aşezăm şi vom mai vedea.
Rep.:În încheiere...
George Timiş:Aş dori să transmit un mesaj suporterilor. Le urez multă sănătate, să aibă un an nou cât mai bun şi să îi vedem în număr cât mai mare la stadion şi cât mai aproape de noi. În acelaşi timp le promitem că vom face absolut tot ce ne stă în putinţă, bineînţeles din punct de vedere sportiv, să promovăm în Liga 2.

Atletism

Stadionul de atletism de la marginea municipiului Buzău se află într-un amplu proces de reabilitare, iar la finalul lucrărilor, arena va beneficia de o pistă nouă de alergare, o tribună cu 1.500 de locuri, vestiare moderne şi tabelă de marcaj electronică.

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

Lanurile şi Zărneşti, la pas,  Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Lanurile şi Zărneşti, la pas, Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău a programat miercuri sferturile de finală ale fazei judeţene a Cupei României, două echipe obţinând calificarea în semifinale la pas şi alte două cu emoţii.

 

 

Thumbnail Ovidiu Ionescu, hobby-uri noi în izolarea din Germania: „Specialitatea mea este banana bread!” Cei mai buni...
Thumbnail Marina Baboi, se află printre primii sportivi buzoieni reveniţi la antrenamente. Odată cu...
Thumbnail Cei mai buni tineri gimnaști români au semnat cu Steaua. Frați gemeni, buzoienii Robert și Gabriel...
Thumbnail Consiliul de Administrație al Federaţiei Române de Handbal a decis, să nu acorde titlurile în...
Thumbnail Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la...

Local Breaking News

Asfaltări masive în nordului judeţului

Preşedintele Neagu anunţă încă o etapă importantă de asfaltări, anul acesta cele mai mari şantiere fiind organizate pe drumurile din nordul judeţului. Odată reabilitate şi modernizate drumurile, se va putea vorbi inclusiv despre relansarea domeniului turismului

Citește mai departe...

Proiect european de patru milioane de lei, la Consiliul Judeţean Buzău

Un proiect de aproape patru milioane de lei pentru reducerea birocrației și simplicarea procedurilor în cadrul Consiliului Județean Buzău a primit finanțare din fonduri europene. Anunțul privind semnarea contractului a fost făcut luni de Ministerul Lucrărilor Publice,

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ilie Stan, antrenorul Gloriei Buzău: “Am avut oferte, dar nu am vrut să plec”
Miercuri, 15 Aprilie 2020
Ilie Stan (52 de ani) a fost un antrenor curtat în ultimele luni. Principalul echipei SCM Gloria Buzău a avut oferte de la mai multe cluburi, din... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Gloria, stop joc în acest sezon
Joi, 14 Mai 2020
- Primele șase echipe din Liga 2 merg în play-off cu punctele obținute în 24 de etape înjumătățite; - Echipele de pe locurile 7-18, printre... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
FRF a decis anularea competițiilor de copii și juniori
Vineri, 01 Mai 2020
Până să ia o decizie în privința continuării sau nu a campionatelor Liga 1, 2 și 3, Federația Română de Fotbal a decis, miercuri, 29... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Un jucător al Gloriei, voluntar în Noaptea de Înviere
Luni, 20 Aprilie 2020
Iulian Roșu, mijlocașul de 25 de ani al celor de la Gloria Buzău, campion al Ligii 1 cu FCSB și Astra Giurgiu, a fost voluntar în Noaptea de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luceafărul Buzău, la a treia promovare în Liga I la futsal!
Luni, 01 Iunie 2020
Futsalul a devenit foarte popular la Buzău în ultimii ani. Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” nu e doar fieful echipelor de hadbal de primă... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE