Patru buzoieni, la Cupa Mondială din Tunisia

Federaţia de Minifotbal din România anunţă oficial participarea echipei naţionale la Cupa Mondială din Tunisia, competiţie organizată sub egida Federaţiei Mondiale de Minifotbal (WMF - World Minifootball Federation). România, cea mai titrată naţională europeană

 cu 6 titluri continentale la activ (2010-2015), va lua astfel parte la a doua ediţie a acestei competiţii supreme la nivel mondial. La prima ediţie din 2015, disputată în Statele Unite ale Americii, naţionala noastră a încheiat pe locul 3 după ce a ajuns până în faza semifinalelor acolo unde a cedat în faţa echipei gazdă, SUA, echipă ce avea să devină apoi campioană mondială după o finală cu Mexic.

Cupa Mondială din Tunisia se va desfăşura în perioada 6-15 octombrie în localitatea Nabeul, la malul Mării Mediterane. Tragerea la sorţi a grupelor competiţiei a avut loc pe data de 5 Septembrie atunci când naţionala ţării noastre şi-a aflat adversarii.

Astfel, echipa antrenată de Cristian Lupu va face parte din Grupa E şi va întâlni selecţionatele similare ale Kazakhstanului (7 octombrie), Coastei de Fildeş (9 octombrie) şi Guatemalei (11 octombrie).

Faţă de prima ediţie a Cupei Mondiale la care au participat 12 echipe, acum vor lua parte 24 de naţionale, semn că minifotbalul la nivel mondial este în plină expansiune.

Vor fi naţionale prezente de pe 5 continente: Europa (9 echipe), America de Sud, Centrală şi de Nord (5 echipe), Africa (5 echipe), Asia (5 echipe). Competiţia va debuta în data de 6 octombrie cu meciul de deschidere dintre naţionala gazdă, Tunisia şi Liban.

Cele 24 de echipe participante sunt împărţite în 6 grupe de câte 4 echipe, cele mai bune 16 echipe din faza grupelor urmând să se califice în optimile de finală.

Transmisiunea meciurilor ce vor avea loc la Nabeul se va realiza cu ajutorul a 6 camere. Stadionul construit special pentru acest eveniment va avea o capacitate de 2.850 de locuri în tribune plus încă 500 de locuri la Sectorul VIP.

Pentru naţionala României, Cupa Mondială din Tunisia va reprezenta al doilea eveniment major la care participă în acest an. În luna iunie, în localitatea Brno din Cehia, România a luat parte la cea de-a opta ediţie a Campionatului European. Echipa pregătită de antrenorul principal Cristian Lupu şi directorul tehnic Dan Ştefan Cojocaru a avut un parcurs foarte bun, lăsând o impresie excelentă celor prezenţi la EURO prin jocul prestat şi rezultatele obţinute. România a învins în faza grupelor Grecia şi campioana europeană din 2016, Kazahkstan, a remizat cu Portugalia, apoi a trecut în optimi de Serbia, în sferturi de Franţa şi s-a oprit în semifinale după un meci pe muchie de cuţit cu naţionala gazdă, Cehia, meci pierdut la limită de ai noştri cu scorul de 3-4. În finala mică, România a dominat Ungaria dar după 0-0 în timp regulamentar, a pierdut medaliile de bronz la executarea loviturilor de la 7 metri.

România are deja amintiri foarte plăcute din Tunisia acolo unde în luna martie a acestui an a reuşit să câştige un puternic turneu internaţional, „Tournoi de Champions” după finala disputată în faţa Ungariei, 3-1 după prelungiri.

Din lotul convocat de antrenorul Cristian Lupu care va face deplasarea în Tunisia nu vor lipsi  jucătorii Costin şi Mădălin Puşcă, dar şi maseurul Gheorghe Roşu.

Handbal Competitii

La sfârşitul săptămânii trecute, 11-12 martie, sala CSS din Buzău a fost gazda turneului semifinal, la minivolei, competiţie la care au participat sportivi născuţi 2004 şi mai tineri, şi la care au participat echipele CSS Buzău, CSS „Nicu Gane” Fălticeni, CS Arcada Galaţi.

Citește mai departe...

Atletism

Elita atletismului balcanic şi-a dat întâlnire la Stara Zagora, în Bulgaria, la cea de-a 71-a ediţie a Campionatelor Balcanice de atletism pentru seniori, competiţie care a reunit la start sportivi din 19 ţări! 

Citește mai departe...
„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

Veste excelentă pentru iubitorii fotbalului buzoian şi a sportului, în general: două foste baze sportive, în jurul cărora se crease un brand local, vor fi reintroduse în circuitul fotbalistic, după ce ani buni fuseseră abandonate, din motive mai mult sau mai puţin susţinute

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Rachetomodelismul buzoian se menţine în topul internaţional, dovadă şi rezultatele obţinute de sportivii coordonaţi de Lucian Şercăianu la recent disputatele Campionate Europene de la Wroclawek, în Polonia.

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Echipa feminină de handbal a făcut un pas uriaş către promovarea directă în Liga Naţională. Sâmbătă, la Bucureşti, SCM Gloria şi-a surclasat principala contracandidată, Ştiinţa, şi s-a detaşat în fruntea clasamentului după doar 4 etape. Găzduită de “Iris Sports Arena”,

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

După un start perfect în primele două etape ale noului sezon, cu o victorie obţinută pe teren propriu cu CSU Târgovişte şi în deplasare la Braşov, echipei masculine de handbal i-a fost tăiat elanul duminică, în Sala Sporturilor “Romeo Iamandi”, în etapa a 3-a a Diviziei A.

 

Thumbnail Veste excelentă mai ales pentru SCM Gloria Buzău şi HC 2012 Buzău care vor evolua din toamnă pe...
Thumbnail Adrian Petre, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău a aniversat luni 37 de ani, prilej pentru...
Thumbnail După un an mai mult decât reuşit, în care au bifat un titlu de campioană judeţeană, o Supercupă...
Thumbnail Tur de campionat remarcabil pentru echipa antrenată de tânărul şi ambiţiosului Ionuţ Damir, încununat...
Thumbnail România începe să adune performanţe în patinajul artistic, o disciplină olimpică aproape străină sportivilor...

Local Breaking News

Noutăţi în transportul public local. Vor fi amenajate noi chioşcuri pentru bilete de călătorie

Trans Bus SA Buzău va înfiinţa 12 centre de unde buzoienii îşi vor putea procura tichete de călătorie ori abonamente pentru ca şoferii de autobuze să nu mai piardă vremea cu eliberarea biletelor.

Citește mai departe...

Echipamente ultramoderne de imagistică medicală vor ajunge în dotarea Spitalului Judeţean

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău se numără printre cele 34 de unităţi sanitare din ţară care primesc echipamente medicale de ultimă generaţie.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMAGE
LUCEAFĂRUL BUCUREŞTI, „noua generaţie” A TROFEULUI ARENA BUZOIANĂ
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
A treia ediţie a „Trofeului Arena Buzoiană” a fost câştigată tot de o echipă bucureşteană, este vorba despre Luceafărul Noua Generaţie,... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
PAUL MIHALACHE, UN BUZOIAN, LA CURTEA REGELUI FOTBAL
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
Cu siguranţă, mulţi iubitori ai fotbalului autohton au observat ”dispariţia”  lui Paul Mihalache, un arbitru promiţător, cu multe... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luca Năstase, micul talent din Smeeni care i-a uimit pe englezi
Vineri, 29 Septembrie 2017
Marţi, 26 septembrie, a împlinit opt ani, şi este nepotul fostului primar din Smeeni, devenit celebru datorită pălăriei sale şi a stilului... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE