„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

Într-un eveniment găzduit de Muzeul Satului din Bucureşti, Federaţia Română de Fotbal a lansat pe 27 septembrie 2018, Cupa Satelor, competiţie la a cărei primă ediţie s-au înscris deja peste 10.000 de copii cu vârsta sub 13 ani din satele şi comunele României. Aceştia vor împărtăşi pasiunea şi talentul lor pentru fotbal în fazele locale, regionale şi finale ale Cupei Satelor, toate organizate în mediul rural.

Proiectul este conceput cu scopul de a configura fotbalul ca vector social în comunităţile rurale, de a întări legăturiile fotbal - comunitate, precum şi pentru a promova fotbalul în mediul rural şi de a creşte atractivitatea acestuia în satele şi comunele din România. În acelaşi timp se mai urmăreşte descoperirea tinerelor talente fotbalistice din zonele rurale şi creşterea numărului de practicanţi ai fotbalului prin implicarea copiilor din mediul rural într-o competiţie naţională.

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău se poate lăuda cu pariciparea, la această primă ediţie, a 30 de echipe care au fost împărţite pe cinci zone. La începutul acestei săptămâni, în satul Coţatcu, comuna Valea Râmnicului, s-au înfruntat, în Grupa E, echipele din Podgoria, Valea Râmnicului şi Poşta Câlnău, cea din Balta Albă anunţându-şi neprezentarea în ultimul moment. Cu două victorii, din tot atâtea partide disputate,  formaţia din Valea Râmnicului este prima echipă calificată la turneul final judeţean.

La Buzău s-au înscris 30 de echipe, iar luni s-au desfăşurat partidele dintr-o grupă. Câştigătoare fazei judeţene va participa la etapa de zonă unde va întâlni campioanele judeţelor Brăila, Tulcea, Constanţa, Galaţi şi Vrancea.

„Competiţia debutat şi la Buzău cu o primă etapă, la Coţatcu, comuna Valea Râmnicului, etapă câştigată de echipa gazdă ca să îi spunem aşa, şi la care au mai participat echipele din Podgoria şi Poşta Câlnău. Aceasta, împreună cu celelalte patru câştigătoare ale grupelor se vor întâlni în faza finală judeţeană, gazdă urmând să fie tot un sat din judeţul nostru. Urmează celelalte turnee, joi la Merei, şi la date pe care urmează să le stabilim, la Gălbinaşi, Pătârlagele şi Cernăteşti. Am lăsat la urmă Cernăteştiul, deoarece, cu ocazia acestui turneu se va inaugura şi noua bază de aici. Să menţionăm faptul că la turneul final judeţean, care este programat în primăvara anului viitor, şi-a anunţat prezenţa şi o delegaţie a Federaţiei Române de Fotbal, care va fi condusă chiar de preşedintele Răzvan Burleanu.

Sunt mulţumit de câte echipe s-au înscris şi sunt convins că la ediţia viitoare vor fi mult mai multe competitoare. După cum cunoaşteţi déjà, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău tutelează multe competiţii de juniori, începând cu cele din deschiderea partidelor de seniori din cele trei eşaloane şi continuînd cu cele de la U11 până la U15, Gheorghe Ola, Gheorghe Ene, Cupa “Moş Crăciun” şi Interliga Naţională.

Dar, sperăm prin proiectul aprobat de Comitetul Executiv de dezvoltare al fotbalului juvenil la nivelul judeţului Buzău la anul, “Cupa satelor” să atragă toate şcolile din judeţ. Nu ne va fi uşor mai ales datorită faptului că sunt din ce în ce mai puţini copii în mediul rural. Însă, prin acest proiect vom încerca să îi atragem către fotbal, cu scopul de a repopula terenurile de sport din comunităţile rurale şi pentru a promova fotbalul în acest mediu şi de a creşte atractivitatea acestuia în satele şi comunele din Buzău până la nivelul seniorilor”, a declarat pentru Arena Buzoiană, Adrian Petre – preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău.

Joi, 15 noiembrie, de la ora 9.00, pe stadionul “Partizanul” din Merei se vor disputa meciurile din grupa din care fac parte echipele din Breaza, Săhăteni, Merei, Stâlpu, Cîndeşti şi Verneşti.

Câştigătorii etapei naţionale vor merge, împreună cu antrenorul, dar şi cu primarul comunei, într-o deplasare alături de echipa naţională, cel mai probabil la un meci din preliminariile Euro 2020.

Grupa A: Pătârlagele, Siriu, Cislău, Berca, Pătârlagele;

Grupa B: Ruşeţu, Luciu, Smeeni, Gălbinaşi, Ţinteşti, Movila Banului;

Grupa C: Breaza, Săhăteni, Merei, Stâlpu, Cîndeşti, Verneşti;

Grupa D: Beceni, Cernăteşti, Săpoca, Mărăcineni, Vadu Paşii;

Grupa E:1.Valea Râmnicului; 2.Poşta Câlnău; 3.Podgoria;

 

Atletism

Marina Baboi, se află printre primii sportivi buzoieni reveniţi la antrenamente. Odată cu ridicarea stării de urgenţă, atleții din loturile olimpice și naționale şi-au reluat pregătirile pe pistă.

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

Lanurile şi Zărneşti, la pas,  Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Lanurile şi Zărneşti, la pas, Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău a programat miercuri sferturile de finală ale fazei judeţene a Cupei României, două echipe obţinând calificarea în semifinale la pas şi alte două cu emoţii.

 

 

Thumbnail Echipa de fotbal seniori a Sport Club Municipal Gloria Buzău şi-a reluat pregătirile pe 15 iunie....
Thumbnail Împrumutat un sezon la CSM Focşani, Ciprian Petre revine la gruparea din Crâng, acesta urmând să se...
Thumbnail Unul dintre jucătorii importanţi, care semnau în iarnă cu SCM Gloria Buzău, era fundaşul Mihai Cătălin...
Thumbnail Fotbalul se restartează la SCM Gloria Buzău. Ilie Stan a sunat adunarea pentru pregătirea noului...
Thumbnail După trei luni de „carantină”, fotbalul buzoian, prin echipa SCM Gloria Buzău, îşi reintră în...

Local Breaking News

Asfaltări masive în nordului judeţului

Preşedintele Neagu anunţă încă o etapă importantă de asfaltări, anul acesta cele mai mari şantiere fiind organizate pe drumurile din nordul judeţului. Odată reabilitate şi modernizate drumurile, se va putea vorbi inclusiv despre relansarea domeniului turismului

Citește mai departe...

Proiect european de patru milioane de lei, la Consiliul Judeţean Buzău

Un proiect de aproape patru milioane de lei pentru reducerea birocrației și simplicarea procedurilor în cadrul Consiliului Județean Buzău a primit finanțare din fonduri europene. Anunțul privind semnarea contractului a fost făcut luni de Ministerul Lucrărilor Publice,

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ilie Stan, antrenorul Gloriei Buzău: “Am avut oferte, dar nu am vrut să plec”
Miercuri, 15 Aprilie 2020
Ilie Stan (52 de ani) a fost un antrenor curtat în ultimele luni. Principalul echipei SCM Gloria Buzău a avut oferte de la mai multe cluburi, din... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Gloria, stop joc în acest sezon
Joi, 14 Mai 2020
- Primele șase echipe din Liga 2 merg în play-off cu punctele obținute în 24 de etape înjumătățite; - Echipele de pe locurile 7-18, printre... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
FRF a decis anularea competițiilor de copii și juniori
Vineri, 01 Mai 2020
Până să ia o decizie în privința continuării sau nu a campionatelor Liga 1, 2 și 3, Federația Română de Fotbal a decis, miercuri, 29... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
,,Sunt pe viaţă fanul tău!”, imnul Gloriei Buzău (versuri)
Sâmbătă, 04 Mai 2019
Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la sediul clubului din Crâng. Prezenţi au fost –... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luceafărul Buzău, la a treia promovare în Liga I la futsal!
Luni, 01 Iunie 2020
Futsalul a devenit foarte popular la Buzău în ultimii ani. Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” nu e doar fieful echipelor de hadbal de primă... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE