HC 2012 Buzău, start sezon!

Echipa masculină de handbal începe, în această după-amiază, al doilea sezon pe prima scenă, după o primă experienţă în premieră pentru o formaţie locală de handbal băieţi, încheiată cu salvarea de la retrogradare pe ultima sută de metri, în urma turneului de baraj de la Drobeta Tr. Severin.

De la ora 17.00, la Reşiţa, handbaliştii pregătiţi de Eliodor Voica vor înfrunta nou promovata CSM, un debut destul de dificil, căruia echipa buzoiană este pregătită să-i facă faţă, mizând pe dorinţa de confirmare a celor păstraţi în lot, dar şi a celorlaţi jucători cu experienţă sosiţi în această vară pentru în tărirea lotului. Evident, obiectivul pentru acest sezon nu poate altul decât menţinerea în Liga Naţională, iar ca un bonus realizarea acestuia fără emoţiile unui alt baraj. Greu, foarte greu, toate echipele s-au întărit, iar concurenţa va fi dură.

Şi la Buzău au sosit jucători cu experienţă sau tineri care au atras atenţia sezonul trecut, dar încă omogenitatea nu s-a format, capitol la care, s-a văzut şi în meciurile de verificare, echipa buzoiană încă are lacune.

În mod normal, HC Buzău este favorită în acest prim meci al sezonului, dar ambiţiile nou promovatei din Reşiţa nu sunt deloc de neglijat.

Vechea gardă, căreia i s-au alăturat jucători precum fostul internaţional Alin Şania sau francezul Dieme, ar trebui să aibă un cuvânt greu de spus, dar deznodământul, fiind şi primul meci oficial al sezonului, este imposibil de anticipat.

Liga Naţională, Etapa 1, program:

Minaur Baia Mare – Dobrogea Sud Constanţa: 29-23

Steaua Bucureşti – Politehnica Timişoara

CSM Reşiţa – HC Buzău

CSM Bacău – Dunărea Călăraşi

Potaissa Turda – CSM Bucureşti

Dinamo Bucureşti – CSM Vaslui

CSM Făgăraş – CSM Focşani

(Sursa: opiniabuzau.ro)

Atletism

Marina Baboi a început perfect sezonul în aer liber la atletism. La sfârşitul acestei săptămâni, sportiva de la SCM Gloria Buzău a reuşit să câştige patru titluri naţionale la campionatele ce s-au desfăşurat pe Stadionul “Nicolae Dobrin”

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

Lanurile şi Zărneşti, la pas,  Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Lanurile şi Zărneşti, la pas, Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău a programat miercuri sferturile de finală ale fazei judeţene a Cupei României, două echipe obţinând calificarea în semifinale la pas şi alte două cu emoţii.

Thumbnail CSA RONIN DYN BUZAU, avându-l ca preşedinte pe Sempai Gabi Frăţilă, a fost gazda unui...
Thumbnail Veşti excelente de la Palatul Copiilor Buzău. Voicu Teodor – Mihnea, elev al cercului de şah...
Thumbnail Luni, 6 mai, la Buzău a avut loc a doua întâlnire regională din cadrul noului proiect al Şcolii...
Thumbnail Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la...

Local Breaking News

Sala Sporturilor “Romeo Iamandi” va fi preluată de Primăria Buzău

În şedinţa de săptămâna trecută, consilierii locali municipali au aprobat solicitarea transmiterii Sălii Sporturilor “Romeo Iamandi” din domeniul public al statului şi din Administrarea Ministerului şi Sporturilor prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, în domeniul public al Primăriei Buzău.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ion Viorel, reconfirmat în funcţia de... blatist
Marți, 29 Ianuarie 2019
După cum se ştie, fostul antrenor al defunctei FC Gloria Buzău, Viorel Ion, a fost suspendat din sport pentru doi ani pentru trucarea unor meciuri... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Eu cred că Dumnezeu le-a aşezat aşa cum a trebuit”
Luni, 14 Ianuarie 2019
Lideră în seria I - SCM Gloria Buzău s-a reunit săptămâna trecută în vederea pregătirii sezonului de primăvară. Fără înfrângere în... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Marina Baboi şi Ovidiu Ionescu, sportivii anului la SCM Gloria Buzău! Handbalul feminin, cea mai...
Vineri, 28 Decembrie 2018
Sportul buzoian a cunoscut în 2018 un adevărat moment de cotitură, bifând unul dintre cei mai buni ani din istoria recentă. Acest lucru n-ar... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE